Jump to content

Corolla ή Mazda 3?

n1ck0s

Recommended Posts

Ετοιμάζομαι να πάρω αμάξι και είμαι μεταξύ των δύο που αναφέρω. Συγκεκριμένα

Corolla

---------

1400cc

97hp / 6000 σαλ

0-100 σε 12''

17.150 (μετρητοίς)

Mazda 3

----------

1600cc

105hp / 6000 σαλ

0-100 σε 11''

17.290 (μετρητοίς)

Είμαι φουλ αναποφάσιστος, το Mazda μαρέσει περισσότερο εμφανισιακά απλά το Corolla έχει τα διπλάσια χρόνια εγγύηση (για τα μηχανικά 6 χρόνια (Corolla) με 3 χρόνια (Mazda)). Πείτε καμμιά γνώμη μπας και καταλήξω πουθενά

Στο Corolla πληρώνεις τα 6 χρόνια εγγύηση και την αξιοπιστία του. Με την Corolla ξενοιάζεις από services και λοιπά κατα κοινή ομολογία. Και παρόλα τα 1400cc οι επιδόσεις του είνια αρκετά καλές (97hp) και φέρνουν περισσότερο στο 1600cc Mazda (105hp) παρά στο 1400cc (84hp). Απλά το 1600cc Corolla είναι φωτιά.

Παιδιά εκφράστε γνώμες ελεύθερα, αρκεί να μιλάμε πάντα για τα ~17.000

Αν θα πάρεις το corolla πρόσεχε να πάρεις Ιαπωνέζικο και όχι Βέλγικο. Αυτό φαίνεται απο το πρώτο γράμμα στον αριθμό του αυτοκινήτου. Δεν θυμάμαι το γράμμα, θα ψάξω ή ψάξε και εσυ να δεις τι παίζει. Εγω δυστυχώς έχω Βέλγικο και έμαθα αργότερα για αυτό. Τα βέλγικα έχουν προβληματάκια συνήθως στην εφαρμογή των πλαστικών στο εσωτερικό, επιπλέον εμένε μου έτυχε ελλατωματική εξάτμιση (έφυγε απο χταπόδι και πίσω με καινούργια χωρίς χρέωση). Γενικά τα Ιαπωνέζικα είναι πιο απροβλημάτιστα, αυτα απο φίλο μου που δούλευε στον Νεο κηφισο.

Απο κινητήρα και συμπεριφορά είναι πολύ καλό, φρένα επίσης πολύ δυνατά. Δώσε όμως κάτι παραπάνω να πάρεις το 1600, εγω το μετάνοιωσα που δεν το πήρα. Δεν είναι τα ~10 άλογα, είναι η ροπή που κάνει την διαφορά. Αν δεν σε βγάζει χρηματικά και μπορείς να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις στον εξοπλισμό πάρε την έκδοση linea και όχι sol & αυτά που θα γλιτώσεις ρίχτα στα κυβικά.Έχει λίγο θόρυβο ο κινητήρας του μετά τις 3500 αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί, το αντίθετο.

service σε πολύ λογικές τιμές, τον πρώτο χρόνο ενδιάμεσο, τον δεύτερο ολικό, κ.ο.κ. ή αν συμπληρώνεις 15.000 χλμ.

Αν μπορείς να περιμένεις λίγο περίμενε να δεις το καινούργιο civic. Η αντιπροσωπία όμως είναι γαματα (Σαρακάκης)

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Έχω ήδη ανέβει αρκετά στα λεφτά (17.000) και με το 1600cc θα πάω στα ~19.000 και δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να τα σκάσω τόσα φράγκα. Όσο για το Honda μαρέσει και μένα πάρα πολύ αλλά είναι και αυτά τα άτιμα ακριβά

Κοίτα ότι πληρώνεις παίρνεις και ναι σίγουρα έχουν τσιμπήσει τιμές honda, toyota, κτλ. Η προσωπική άποψη μου είναι αν έχεις πρόβλημα με τα λεφτά κοίτα και κάτι σε μτχ. Πολύ καλές ευκαιρίες με την προυπόθεση ότι θα το ψάξεις λιγάκι.

Σε corolla μτχ δες την G6 1600 facelift (όχι στογγυλοφάναρο)

Πιστεύω πως το Mazda3 1.6 είναι πολύ καλή αγορά.

Και σε σχέση με το Corola αλλά και με το Civic. Το κυριώτερο στην Ελλάδα είναι πιο έχει την καλύτερη αντιπροσωπία στην περιοχή σου. Πρόσεξε, όχι μάρκα, αλλά συνεργείο και τιμιότητα στην δουλειά τους και στην συμπεριφορά τους. Πιστεύω αυτό είναι το κυριώτερο και όχι η μάρκα αυτή καθεαυτή.

Σε 3 περιπτώσει πάντως που φίλοι μου ζήτησαν τη γνώμη μου για αμάξι, τους είπα να πάνε για το 1.6, ο ένας πήρε το 1.4 και το μετάνοιωσε. Για Golf, Focus και Peugeot 206. Οπότε πάνε για το 1.6 σε όποια μάρκα κι αν επιλέξεις.

Προσωπικα θα επαιρνα corolla.Για μενα η αξιοπιστια της ειναι κορυφη!Καλα και τα mazda ,αλλα δεν ειναι το ιδιο σαν τα honda-toyota.Εχουν εμφανισει προβληματα σε καποια μοντελα(βλεπε RX-8),αλλα δεν ξερω κατι για το mazda3.Πολυ σημαντικο ειναι αυτο που σου ειπαν παραπανω και για το Βελγικο-Ιαπωνικο.Παρε το δευτερο οτι και να σου πουν..

Η αξιοπιστία κάποιων μοντέλων εξαρτάται από την διάθεση των συνεργείων που τα συντηρούν. Δεν έχει καμία σχέση η μάρκα. Αν εδώ στην Ελλάδα τα συνεργεία είναι πιο καλά για τα Ιαπωνικά, ένας λόγος παραπάνω. Αλλά όπως είπα και παραπάνω βρές ποια αντιπροσωπία έχει το καλύτερο συνεργείο. Διότι έτσι μακροχρόνια θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Mazda 3. Δεν είναι τόσο τα κυβικά που πάντα κάνουν την διαφορά, αλλά το ότι η ποιότητα Corolla δεν είναι αυτο που ήταν παλιά. Τα χρόνια της εγγύησης είναι αυτά που της δίνουν πωλήσεις και όχι άδικα.

Από την άλλη το Mazda είναι κατά βάση ένα Ford Focus με ότι αυτο συνεπάγεται στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.

εγω θα δώσω την ψηφο μου στο corolla γιατι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ TOYOTA δεν αμφισβητηται εδω και πολλά χρόνια. Ειναι απο τα λιγότερο ζημιάρικα αμαξια και με 6 χρόνια εγγύση σε οτιδήποτε!!!!!

Δεν ειμαι εναντίον του Mazda αλλα απόλυτα υπέρ του κορολα....

Είχα καταλήξει λοιπόν στο Corolla πολύ καιρό. Κάποια στιγμή ένας φίλος μου είπε πως "η Corolla είναι για γέρους/οικογενειάρχες". Στην αρχή δεν του έδωσα σημασία, μετά όμως από ένα μινι γκάλοπ 7/10 μου είπαν το ίδιο πράγμα!!! Και κυρίως γκόμενες :(...

Εμφανισιακά το Mazda μαρέσει περισσότερο και είναι και Γιαπωνέζος. Η απορία μου τώρα είναι: τα 6 χρόνια εγγύηση στα μηχανικά μέρη έχει πραγματική αξία; Μήπως τα 3 χρόνια που δίνει το Mazda είναι αρκετά για ένα αμάξι που "θεωρείται" έτσι και αλλιώς αξιόπιστο;

Τέλος να ξαναπώ ότι αν πάρω Corolla θα πάρω το 1400cc ενώ στο Mazda με πέρνει για 1600cc (έχει καλύτερη έκπτωση αν τα δώσω μετρητοίς). Μήπως το Corolla 1400cc παρόλα τα 97hp με απογοητεύσει με τη ροπή του;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.