Jump to content

Μπαταρια και φορτιστης

krisiun82

Recommended Posts

Πηρα απο τον Γερμανο μια επαναφορτιζομενη μπαταρια Sanyo ΑΑΑ (οι πολυ μικρες) χωρτηικοτητος 900 (δεν ξερω σε τι το μετρανε) για το φορητο mp3 palyer μου ...

Η μπαταρια δεν ειναι Ni-Cd αλλα Νι-Μh (metal hydride) και ειχα ενα φορτιστη για ΑΑ και ΑΑΑ αλλα ειναι για Ni-Cd..

Λετε να κανει δουλεια???

Αρχική απάντηση από krisiun82

Πηρα απο τον Γερμανο μια επαναφορτιζομενη μπαταρια Sanyo ΑΑΑ (οι πολυ μικρες) χωρτηικοτητος 900 (δεν ξερω σε τι το μετρανε) για το φορητο mp3 palyer μου ...

Η μπαταρια δεν ειναι Ni-Cd αλλα Νι-Μh (metal hydride) και ειχα ενα φορτιστη για ΑΑ και ΑΑΑ αλλα ειναι για Ni-Cd..

Λετε να κανει δουλεια???

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το Cd επειδή είναι τοξικό έχει αντικατασταθεί από το MH (μεταλλοϋδρίδιο σημαίνει).

Λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σαν τις Ni-Cd, με σχεδόν τα ίδια precautions (π.χ. δεν είναι καλό να την φορτίζεις ενώ είναι π.χ. στο 70% φορτισμένη, δημιουργείς φαινόμενα μνήμης και πέφτει η χωρητικότητα).

Η κλίμακα που μετράται η χωρητικότητα είναι mAh (mili-amper).

Τελεια....

900 mAh ειναι το μεγιστο για μπαταριες τυπου ΑΑΑ με ειπανε στο Γερμανο και ελπιζω να ισχυει...

Μιας και θα τις φορτισω πρωτη φορα να τις βαλω πολλες ωρες???

Ο φορτιστης για ΑΑΑ λεει 7-8

Δε νομίζω να βρεις μεγάλες Ni-Cd. Εγώ οι μεγαλύτερες που είχα βρει ήταν Ni-MH στα 2100mAh (AA βέβαια αλλά λογικά θα βρεις κάτι μεγαλύτερο απο 900mAh και σε AAA)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.