Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Παιδιά τι είναι τούτο ; Μπορείς να χρησιμοποιείς το τηλεφωνο μεσω internet ; Κατι τετοιο διαβασα αλλα ας μου τοι εξηγησει καποιος που το χρησιμοποιεί γιατι προσφατα εβαλα adsl και ακομα μαθαινω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 http://en.wikipedia.org/wiki/Voice_over_IP Link to comment Share on other sites More sharing options...
dioptra999 Φεβρουάριος 5, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 χρησιμοποιείς την γραμμη σου και ειδικό λογισμικό και εξοπλισμό και μιλάς μέσω του internet δωρεαν...εν συντομία Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Φεβρουάριος 5, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 οχι ιδιαιτερα δωρεαν.αρκετες εταιριες εναλλακτικηςτηλεποικοινωνιας το χρησιμοποιουν.η εταιρια πχ. που με απολυσανχρησιμοποιουσε αυτη την τεχνολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Φεβρουάριος 5, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 Χρειάζεσε μια συνδρομή στο internet, σύνδεση PSTN/ISDN/DSL (μία, όχι όλες μαζί), μια συσκευή VOIP και έναν Calling Provider...Εγώ έχω τα τελευταία 2 χρόνια. Ξεκίνησα με συσκευή για γραμμή PSTN (από Ινδία την έφερα) και τώρα είμαι με συσκευή για DSL (φερμένη από Αμερική). Απλά χρησιμοποιώ ξένη εταιρεία ως Calling Provider, μιας και οι ελληνικές ακόμα είναι λίγο πίσω όσο αφορά τα τιμολόγια (2πλασια και 3πλάσια από αυτα της ξένης που έχω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 6, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2006 με software ip phone και το sipdiscount μιλάω τσάμπα με Ελλάδα όσο θέλω όποτε θέλω 10 ευρώ το τρίμηνο τα οποία τα τρώς σε κλίσεις σε κινητά Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 6, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2006 Μπορείτε να δοκιμάσετε στον υπολογιστή, κάποια προγραμματάκια όπως το skype, το sjphone, το voipbuster etc. Σε linux υπάρχει το skype, το sipphone (ή kphone) κλπ. Το voipbuster παίρνει δωρεάν Ελλάδα μέχρι 1 λεπτό. Προσωπικά έχω ένα sipura spa3000 (το χω φέρει από Αμερική, αλλά υπάρχει και Ελλάδα, π.χ. στο priveshop) το οποίο έχει fxs + fxo, κοινώς μπορεί να συνδέεται στην pstn του ΟΤΕ και στο "δίκτυο". Συνδέεις πάνω του 1 κανονικό τηλέφωνο, και μιλάς. Υπάρχουν και τηλέφωνα VoIP βέβαια, αλλά με τον αντάπτορα μπορείς να πάρεις ένα φτηνό ασύρματο και να το κάνεις βόλτες. Προσοχή στα skype-όφωνα, διότι οι περισσότερες υπηρεσίες δεν δουλεύουν με αυτά. Χρειάζονται υποστήριξη του sip πρωτοκόλλου. Επίσης το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί το skype είναι κλειστό, οπότε μπορεί ανά πάσα στιγμή να κλειδωθεί και να υπάρχουν παντού χρεώσεις. Σαν υπηρεσία έχω το i-call, το οποίο έχει χαμηλότερες χρεώσεις από τον ΟΤΕ, και έχει το πλεονέκτημα του i-call in, που σου δίνει αστικό αριθμό (τουλάχιστον για Αθήνα), οπότε μπορεί κάποιος να με καλέσει από έξω στο VoIP. Επίσης δεν χρειάζεται πιστωτική, μπορεί να "γεμίζει" με καρτούλες της Altec Telecoms (βασικό, διότι θέλω να ελέγχω πόσα δίνω). Το μεγάλο του πρόβλημα είναι η DSL, η οποία δεν τα πολυκαταφέρνει (384 έχω). Αυτά χρειάζονται πολλά μικρά πακέτα (udp), τα οποία όταν το DSLam έχει γεμίσει - έχει φτάσει στα όριά του, δεν προλαβαίνουν. Η ταυτόχρονη χρήση του με κάποιο p2p πρόγραμμα λύνεται βάζοντας προτεραιότητα στα VoIP πακέτα μέσω firewall (τουλάχιστον με 1 p2p δεν είχα πρόβλημα με τα iptables του USR 9108). Από κει και πέρα, μπορείς να παίζεις με πολλές υπηρεσίες ταυτόχρονα (π.χ. ΟΤΕpstn, i-call, voipbuster), και για ποιο advanced καταστάσεις συστήνεται το asterisk. Σελίδα με πάρα πολλές πληροφορίες για VoIP είναι το VoIP-info.org. Ό,τι άλλο θέλετε ρωτήστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielis Φεβρουάριος 6, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2006 Παιδιά ,έχω 384 Forthnet και όταν παίρνω ένα σταθερό με το VoIPBuster ακούω τη φωνή του συνομηλητή μου πολύ "αργή" (κάνει σαν να έχεις ένα δίσκο 45 στροφών και να το βάζεις σε πικάπ 33 στοφών) Το πρόβλημα λύνεται με την ταυτόχρονη χρήση p2p προγράμματος δηλαδή; Αν είναι έτσι , ο λόγος λογικά θα είναι οτι στέλνονται μεγάλα πακέτα (τόσο από το p2p όσο και από το VoIP) και έτσι ξεγελάμε με κάποιο τρόπο την βλακεία που έχει κάνει ο ΟΤΕ. Έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 6, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2006 νομίζω πως λάθος τα κατάλαβες. για το θέμα υπάρχει τεράστιο νήμα στο www.adslgr.com ελπίζω να μή θεωρηθεί διαφήμιση. το κάθε τι στο χώρο του. δεν είναι οι λίγες οι φορές που έχω πεί σε άτομα να ρωτήσουν εδώ για ορισμένα θέματα. το λέω για να μή μου πεταχτεί κανείς και ανοίγουμε ανούσια συζήτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sogokou Φεβρουάριος 6, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2006 Ρε παίδες μήπως ξέρετε τον countrycode της χώρας μας για τηλ. από voip machine και συγκεκριμένα το voipbuster.Ίσως φένετε γελεία ερώτηση αλλά..........Γιατί όταν πάω να πάρω τηλ. για το 1 min free call μου βγάζει invalid number. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 7, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 00302101234567 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sogokou Φεβρουάριος 7, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 thanks l'll try it:T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sogokou Φεβρουάριος 7, 2006 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 ........and it works.Thanks again:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Φεβρουάριος 7, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 για αυτό είμαστε εδώ! για να βοηθάμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.