_Neuromancer_ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Σας χαιρετώ! Έχω μια μητρική Abit IS7 με P4 2,8Ghz FSB800 και μνήμη που είχα αγοράσει σχεδόν στην τύχη πριν 2-3 χρόνια 2x256 DDR400 μάρκας νομίζω BUFFALO.. Τώρα θέλω να προσθέσω ακόμη 512ΜΒ στην τρίτη από τις 4 υποδοχές της μητρικής. Θέλω να αφήσω κενή την 4η υποδοχή για ενδεχόμενη προσθήκη και επιπλέον μνήμης μελλοντικά. Ξέρετε αν θα έχω προβλήματα από την χρήση μνημών διαφορετικής μάρκας και από την χρήση μονού αριθμού από τις υποδοχές μνήμης της μητρικής; Τη μνήμη θα την πάρω από το internet και θα είναι G-SKILL ή TWINMOS ή GEIL της οικονομικής κατηγορίας (VALUE RAM). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Φεβρουάριος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 Εφόσον έχεις 4 υποδοχές για μνήμες πρέπει το board σου να υποστηρίζει dual channel. Μπορείς να βάλεις μια ακόμα 512 και να έχεις 1 γιγα αλλά μπορεί να μην είναι συμβατές μεταξή τους και να έχεις κολλήματα στο pc. Η γνώμη μου είναι να βάλεις 2 Χ 256 για να δουλεύουν σε ζευγάρια ή καλύτερα 2 Χ 512 ίδιας μάρκας για να είσαι καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Φεβρουάριος 5, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 Αγορασε 2 * 512 mb μνημες σαν κυριες μνημες στο συστημα σου , και δοκιμασε μετα εαν μπορουν να συνδιαστουν με τις δυο 256 που εχεις .Καλυτερα να δωσεις 80 για 1gb νεες μνημες , που εαν δεν δουλεψουν με τις παλιες δεν τρεχει τπτ , παρα να δωσεις 45 για δυο ακομα 256 που ισως να μην δουλεψουν με τις παλιες και να σου μεινουν αμανατι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Neuromancer_ Φεβρουάριος 5, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 Καταλαβαίνω τι λέτε παιδιά αλλά τα έξοδα για τον υπολογιστή την τελευταία περίοδο είναι πολλά και η αγορά 2x512ΜΒ δεν με πολυπαίρνει. Σκοπεύω να πάρω άλλα 512 σε λίγο καιρό αλλά όχι τώρα. Πάντως σίγουρα θα ήταν το καλύτερο. Πάντως το να λειτουργούν όλα καλά δεν είναι απίθανο έτσι...; Και κάτι άλλο: αν σε 2-3 μήνες π.χ. αγοράσω άλλα 512MB της ίδιας εταιρίας πάλι VALUE υπάρχει περίπτωση να μην μπορούν να λειτουργήσουν σε DUAL CHANNEL;Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Φεβρουάριος 5, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 Βασικά η καλύτερη λύση είναι να πουλήσεις πρώτα τις 2x256MB και μετά με τα χρήματα που θα μαζέψεις να πάρεις 2x512MB...Εαν βάλεις στο 3ο dimm την νέα μνήμη αυτομάτος χάνεις το dual channel και μπένεις σε single. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Neuromancer_ Φεβρουάριος 8, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Ok παιδιά με πείσατε μάλλον θα πάρω 2x512MB. Είναι καλύτερο να προτιμήσω κάποια dual channel kits που έχουν τις δύο μνημες σε μια συσκευασία (όπως π.χ. της corsair και της geil που πουλάει το e-shop) ή δεν υπάρχει λόγος; Το κόστος είναι το ίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Φεβρουάριος 8, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Καλο ειναι να ειναι κιτ για τον λογο του οτι ειναι ζευγαρωμενα απο το εργοστασιο ...Πριν απο λιγο καιρο ειχα παρει τις corsair , για value καλες ηταν καλουλες ( πηγαιναν εως 230mhz ).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Neuromancer_ Φεβρουάριος 9, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.