pReHiStoRik Φεβρουάριος 4, 2006 #21 Φεβρουάριος 4, 2006 Αγαπητέ Sol...δεν σας είπα εγώ μηχανολόγους...αλλά η ίδια σας η σχολή..αν δεν είστε μηχανολόγοι..τότε κακώς παραπλανείτε τον κόσμο... Αλλά φαίνετε ακολουθείτε το δόγμα "Στην ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις..." σε λίγο θα μας πείτε οτι και η φαρμακοποιοί είναι γιατροι...και όχι φαρμακοποιοί... Μεταξύ ΤΕΙ και ΑΕΙ...έλεος δηλαδή..άμα έχεις την βαθμολογική δυνατότητα να πας ΑΕΙ...θα πας σε ΤΕΙ??? Μήπως παραείμαστε αλτρουιστές λεω εγώ?! Όσο για Αγγλία ασχολίαστο...σε λίγο θα μας πείτε ότι και οι γιατροδηκιγόροι εκ Βουλγαρίας είναι ανώτεροι...ας ήμεθα ρεαλιστές...ξερετε πολλούς που περάσανε στην σχολή επιλογής τους στην Ελλάδα και πηγανε στο εξωτερικό απο επιλογή..?δεν νομιζω... keep peace (με ακρως φιλική και συμβουλευτική χροιά τα γραφόμενα )
Arielis Φεβρουάριος 4, 2006 #22 Φεβρουάριος 4, 2006 Φίλε Dr.Paneas. Εγώ Βρίσκομαι στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αν θές την άποψη μου η σχολή είναι πάρα πολύ καλή αλλά συνάμα και δύσκολή! Τι εννοώ; Τον πρώτο χρόνο θα κάνεις μαθηματικά και φυσική ,αλλά και κάποια εισαγωγικά μαθήματα προγραμματισμού ,και ένα μάθημα hardware. Το ζήτημα είναι οτι πρέπειν να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για δίαβασμα. Τώρα γαι το ΤΕΙ ή το Πανεπιστήμιο, εγώ διάλξα Πανεπιστήμιο. Στη λύση της Αγγλίας έχω κάποιους ενδοιασμούς. Έχω δύο συμμαθητές οι οποίοι περάσανε σε κάποιο ΤΕΙ και μετά φύγανε για εξωτερικό (ό ενας Αγγλία, ο άλλος Γερμανία). Μετά από ένα χρόνο φύγανε και οι δύο. Το ζήτημα με το εξωτερικό (αν και δεν έχω πάει ποτέ εξωτερικό,πιστεύω πως) είναι να συνηθίσεις τον τρόπο ζωής εκεί. Τώρα ,όσον αφορά τους υπόλοιπους. Θεωρώ οτι ο Dr.Paneas μας ζηταέι μια γενική άποψη για το τι συμβαίνει στη σχολή που έχει περάσει ο καθένας. Λόγω του ότι έχω δεί και σε άλλα forum την ίδια συζήτηση σας λέω κάτι που είδα σε ένα post το οποίο υιοθετώ: Δεν μπορέις να πείς η σχολή μου είναι καλύτερη από τη δική σου κτλ. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να έχεις πάει και στις δύο σχολές για να δείς τι γίνεται!
Sol Φεβρουάριος 5, 2006 #23 Φεβρουάριος 5, 2006 βρε pReHiStoRik δεν είμαι ο ryan o bryan είμαι, sorry, δεν είμαι ηλεκτρολόγος, πολλοί φίλοι μου όμως είναι! αλλά νομίζω το πρόγραμμα των μαθημάτων και γενικά η σχολή τους δεν έχει σχέση με τους μηχανολόγους! :flower: Για την Αγγλία εν μερει συμφωνώ όχι για όλα τα πανεπιστήμια βέβαια, ας μην ήμαστε απόλυτοι (δεν λέω οτι είσαι). Όχι τόσο για την σύγκριση επιπέδου γνώσεων-σπουδών αλλά για άλλους λόγους. Δεν είναι το θέμα μας όμως, μιας και τον Panea δεν τον ενδιαφέρουν όπως είπε. Τώρα για τα ΤΕΙ είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, ορισμένα τμήματα είναι πολύ καλά, δεκτό οτι αν έχεις την δυνατότητα να πας σε καλύτερη (με συγκεκριμένα κριτήρια) σχολή (ΑΕΙ) φυσικά να πας. Η ίδια νοοτροπία που μας θέλει όλους να σπουδάζουμε στη χώρα μας, μας θέλει να πηγαίνουμε και σε ΑΕΙ γιατί τι, ΤΕΙτζήδες θα γίνουμε? (σημείωση: δεν έχω τελειώσει ΤΕΙ ) :flower: @Αrielis Σωστό, γιατί λογικό είναι ο καθένας να παινέσει την σχολή του όπως και να το κάνεις. Για να κάνεις σύγκριση πρέπει ξέρεις τι παίζει και στις δύο αλλά δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να το ξέρεις από πρώτο χέρι. και όπως είπε και ο ea6gka : http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23222
Vagouridis Φεβρουάριος 5, 2006 #24 Φεβρουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από DuKe τι σε χάλασε στο πολυτεχνείο της Ξάνθης ρε φίλος? το πολυτεχνείο της Ξάνθης πάλι είναι απο τα καλύτερα και μεγαλύτερα. 200+ άτομα παίρνει στο Πολ. Μηχανικών και στο Ηλ. Μηχανικών κάθε χρόνοτο πολυτεχνείο έχει από το 1975 και έχει πάρα πολύ καλές υποδομές και διασυνδέσειςαπό πολυτεχνείο Βόλου έχεις ιδέα? νομίζω έχει το χειρότερο πολυτεχνείο στο Hellas...εσύ σε ποιά σχολή είσαι και που? Τι να σου πω τωρα ,οτι ξερω το πρυτανη σας , 4 καθηγητες σας στο τμημα των Ηλεκτρολογων , ολους τους Μαθηματικους και οχι απλα τους ξερω αλλα εχω προσωπικη επαφη μαζι τους (μαλιστα ειναι και αρκετοι συγγενεις μου εκει )και εχω μιλησει απειρες φορες για αυτα τα θεματα.Την γνωμη μου εξεφρασα απο αυτα που εχω δει σε τελικη αναλυση.Μπορει να κανω και λαθος.......Επισης για τον Βολο στο συγκεκριμενο τμημα προσωπικη εμπειρια δεν εχω αλλα εχω ακουσει τοσο απο φοιτητες οσο και απο πολυ καλο φιλο που εισηλθε με κατατηκτηριες επισης.Η σχολη που ειμαι τωρα ειναι ΤΕΙ πληροφορικης , και με την πρωτη ευκαιρια τελειωντας μενει να τελειωσω και το μετατπυχιακο στο Πολυτεχενιο της ξανθης.
psyber Φεβρουάριος 5, 2006 #25 Φεβρουάριος 5, 2006 prehistorik me to συμπαθειο εισαι ακυρος εντελως οτι να ναι λες!αν και ειμαι σχετικα ασχετος με το thread (ψυχολογια σπουδαζω) θα σου ελεγα να κανεις την προσπαθεια σου και να επιλεξεις μετα.εξαλλου μετα ειναι τα μηχονογραφικα.προσωπικα δεν με βρισκει συμφωνω η προσπαθεια επιλογης σχολης μεσα απο forum...στο αριστοτελειο ειμαι κι εγω η σχολη μου ειναι επιεικως μετρια αλλα δεν νομιζω οτι γενικα το πανεπιστημιο ειναι τοσο ακυρο.η αγγλια και το εξωτερικο θεωρω οτι απευθυνονται σε μαθητες που βρισκονται στα ακρα.ειτε στις ιδιοφυιες που σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να χαραμιστουν και πρεπει να πανε σφαιρα στο ΜΙΤ, ειτε σε αυτους που βαθμολογικα δεν θα μπορουσαν να πιασουν σχολες των βλεψεων τους και εχουν την οικονομικη δυνατοτητα.και κατι αλλο γιατι εδω ανοιξε μεγαλο θεμα.τα ΤΕΙ σε θεωρητικο τουλαχιστον επιπεδο δεν ειναι υποδεεστερα αλλα διαφορετικα !βαλτε το καλα στο μυαλο σας!ειναι τεχνικα προσανατολισμενα και οι επιστημονες που βγαινουν απο αυτα ειναι εξισου αναγκαιοι στην κοινωνια.οσο για τον μαγκα τον καθηγητη σου prehistorik(παραδοξως μ'αρεσει το nick σου) που φοραει μονο made in france lacoste, το γεγονος οτι δοθηκαν πρωτα κονδυλια στην Πατρα για σχετικο τμημα δε σημαινει οτι διαχρονικα θα παραμεινει και το καλυτερο.τα σχετικα προσφατα τμηματα του Πολυτεχνειου Κρητης ειναι σπουδαια με αριστες υποδομες.και η εξισωση αγγλιας και βουλγαριας ειναι επιεικως ακυρη θα ελεγα.:clap:
DuKe Φεβρουάριος 5, 2006 #26 Φεβρουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από Vagouridis Τι να σου πω τωρα ,οτι ξερω το πρυτανη σας , 4 καθηγητες σας στο τμημα των Ηλεκτρολογων , ολους τους Μαθηματικους και οχι απλα τους ξερω αλλα εχω προσωπικη επαφη μαζι τους (μαλιστα ειναι και αρκετοι συγγενεις μου εκει )και εχω μιλησει απειρες φορες για αυτα τα θεματα.Την γνωμη μου εξεφρασα απο αυτα που εχω δει σε τελικη αναλυση.Μπορει να κανω και λαθος.......Επισης για τον Βολο στο συγκεκριμενο τμημα προσωπικη εμπειρια δεν εχω αλλα εχω ακουσει τοσο απο φοιτητες οσο και απο πολυ καλο φιλο που εισηλθε με κατατηκτηριες επισης.Η σχολη που ειμαι τωρα ειναι ΤΕΙ πληροφορικης , και με την πρωτη ευκαιρια τελειωντας μενει να τελειωσω και το μετατπυχιακο στο Πολυτεχενιο της ξανθης. το *αμησες λίγο αλλά τέσπα τόσες γνωριμίες δεν έχουν ούτε οι ίδιοι οι καθηγητές εδώ μεταξύ τους... Πρύτανης(Πολ. Μηχανικός), 4καθηγ. ηλεκτρ. , όλους τους μα8ηματικούς(πολ.μηχαν. και ηλεκτρολ. μόνο εμείς οι πολιτικοί έχουμε 4 μαθηματικούς) με έκανες ακόμα πιο δύσπιστο με αυτά που λές, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις...no other comments
totally_wired Φεβρουάριος 5, 2006 #27 Φεβρουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka αν θες να γινεις ο πλουσιοτερος ανθρωπος του κοσμου μην πας καν στο πανεπιστημιο Να πας αλλά να το παρατήσεις...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 5, 2006 Author #28 Φεβρουάριος 5, 2006 lol guys. Μου δώσατε μια εικόνα περιπου του τι παίζεται! Να στε καλα! Τώρα για να μην "σβήσει" το thread. Μπορεί ο καθένας και οποιος θέλει κι εχει τον χρόνο να περιγράψει την δική του προσωπική εμπειρία σχετικά με την ζωή μετά το Λύκειο (σχετικά με τις Τεχνολογικές σχολές πάντα).Μια ερώτηση: Στο Αριστοτέλειο κανουν τίποτα για ελεύθερο λογισμικό ; (linux)
Dr.Paneas Φεβρουάριος 5, 2006 Author #29 Φεβρουάριος 5, 2006 http://www.csd.auth.gr/studies/courses.phpΔείτε αυτό. Αρκετά καλο φαίνεται !!!Οσο για το ΤΕΙ Πληροφορικής Θες/νικης http://www.teithe.gr/cgi-bin/stpliroforikis.cgi
totally_wired Φεβρουάριος 5, 2006 #30 Φεβρουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas lol guys. Μου δώσατε μια εικόνα περιπου του τι παίζεται! Να στε καλα! Τώρα για να μην "σβήσει" το thread. Μπορεί ο καθένας και οποιος θέλει κι εχει τον χρόνο να περιγράψει την δική του προσωπική εμπειρία σχετικά με την ζωή μετά το Λύκειο (σχετικά με τις Τεχνολογικές σχολές πάντα). είσαι β λυκείουθες 1+0.5 χρόνο μέχρι να τελειώσεις + 5 χρόνια στην καλύτερη εάν μπεις σε πολυτεχνική έτσι πες ρεαλιστικά 7 χρόνια. Δηλαδή 2013. Τι σε κάνει να πιστευείς πως αυτό που θα σου πούμε εδώ θα έχει σχέση με αυτό που θα βρεις όταν/αμα/εάν τελειώσεις; Σε βρίσκω ψιλόακυρο. Να έχεις τα μάτια σου και αυτία σου ανοιχτά στις τεχνολογικές εξελίξεις στο εξωτερικό και να πράτεις ανάλογα.
Dr.Paneas Φεβρουάριος 5, 2006 Author #31 Φεβρουάριος 5, 2006 Ναι ρε συ, δεν διαφωνω, απλά κουβέντα να γίνεται να δω τι παιζεται. Γι αυτό ανοιξα το thread. Πχ μερικες συμβουλες που μου δώσατε κλπ.Αυτό που με μπερδεύει είναι το εξής:Αν πχ ΔΕΝ περάσω στο Αριστοτέλειο Πληροφορική αλλά περάσω στο ΤΕΙ Πληροφορική και στο ΑΕΙ πχ στην Κρητη ή Πάτρα ή Βολο. Τι είναι προτιμότερο ; Να πάω στο ΤΕΙ ή στα ΑΕΙ ;
tolis861416003225 Φεβρουάριος 5, 2006 #32 Φεβρουάριος 5, 2006 www.ceid.upatras.gr .......it rocks.......:banging: :banging: :banging: πολυ καλη σχολη η πρωτη του ειδους της στην ελλαδα.....μαθαινεις τα παντα....και προγραμματισμο και hardware και ηλεκτρονικα....η πιο πληρης η τουλαχιστον απο τις πιο πληρεις σχολες....:banging:
gocu Φεβρουάριος 5, 2006 #33 Φεβρουάριος 5, 2006 Αρχική απάντηση από tolis86 www.ceid.upatras.gr .......it rocks.......:banging: :banging: :banging: πολυ καλη σχολη η πρωτη του ειδους της στην ελλαδα.....μαθαινεις τα παντα....και προγραμματισμο και hardware και ηλεκτρονικα....η πιο πληρης η τουλαχιστον απο τις πιο πληρεις σχολες....:banging: Μεγαλε φασκεις και αντιφασκεις, τι μια λες η πρωτη του ειδους στην ελλαδα και μετα λες η πιο πληρης η τουλαχιστον απο τις πιο πληρεις σχολες....Βασικα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΩ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΗΣ , το θεμα ειναι να βοηθησουμε το παιδι , το οποιο για μενα βιαζεται αρκετα και βασικα δεν εχει ιδεα του τι ειναι προγραμματισμος και υπολογιστης μεσα απο τα περιοδικα και το ιντερνετ... αμα παει και κατσει 2 χρονια θα καταλαβει τα πραγματα αλλιως και ισως τοτε να μην του αρεσει αυτη η κατευθυνσηφιλε Dr.Paneas αν βαστας και γουσταρεις να ξεκολ*θεις ελα Κρητη στη σχολη ηλεκτροΝΙΚΩΝ (οχι ηλετρολογων) μηχανικων η αμα γουσταρεις ακομα πιο πολυ software (αν και εδω εχει μπολικο για να λεμε και την αληθεια) πηγαινε στο Ηρακλειο στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης οπως ο Arielis.το θεμα γιατρε Πανεα ειναι να κοιταξεις να αποβαλεις ολο το ανχος της επιλογης μεχρι να τελειωσουν οι παννεληνιες σουμε το που τελειωσουνε διαλεξε απλα τι σου αρεσει να κανεις και με τι γουσταρεις να ασχοληθεις στη ζωη σου και κανε τις αναλογες επιλογες ξεκινωντας παντα απο την προτιμηση της σχολης και οχι της πολης και των γονιων κλπ...ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΓΑΜΩΤΟ θα φας τα μουτρα σουαραξε, σου ευχομαι ολα να πανε καλαΚΑΙ MHN ΚΡΙΝΕΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
x-treme Φεβρουάριος 5, 2006 #35 Φεβρουάριος 5, 2006 Φίλε, αν θέλεις πολλά επαγγελματικά δικαιώματα, σκέψου και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς (δεν υπάρχουν Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι εδώ και καμιά 15ριά χρόνια όταν χωρίστηκαν οι σχολές)... Οι πιο φημισμένες είναι με σειρά: ΕΜΠ, Πάτρα, Ξάνθη, Θεσ/νίκη... (δυστυχώς για σένα που μένεις εκεί)...
gocu Φεβρουάριος 5, 2006 #36 Φεβρουάριος 5, 2006 η <<φημη>> που αναφερεις παει με την ταξινομηση που δινουν τα ελληνικα στανταρ που τα θετουν καποιο απαραβατοι κανονες του στυλ <<ειναι αθηνα ειναι και μετσοβιο , αρα θα ειναι καλυτερο>>ετσι?
totally_wired Φεβρουάριος 5, 2006 #37 Φεβρουάριος 5, 2006 gocu ως απόφοιτος του μετσοβίου δεν έχω κανένα λόγο να τιμήσω το 'σπίτι' μου γιατί ξέρω τι ***** γίνεται. Όμως κάπου αλλού είναι σκατήτερα. Την φήμη τη δημιουργούν οι ίδιοι οι απόφοιτοι με τις δουλείες τους και την κάνουν γνωστοί οι 'πελάτες' - συναλλασώμενοι. Τέλος εάν θεωρείς άσχετους τους 'πελάτες' στο πως θα κρίνουν τότε μπορεί το τεχνικό επιμελητήριο να σε βγάλει από το τέλμα. Πήγαινε μια μέρα που έχει εξετάσεις για να γίνεις μέλος. Δες πόση ώρα κρατάνε τους απόφοιτους από κάθε σχολή και βγάλε τα συμπεράσματα σου.
gocu Φεβρουάριος 5, 2006 #38 Φεβρουάριος 5, 2006 κατσε ρε ολικα-καλωδιωμενε γιατι θα με τρελανειςη φημη του μετσοβιου ερχεται απο το γεγονος οτι βγαζει τους καλυτερους αποφοιτους???Γιατι ? Βγαζει το μετσοβιο τους καλυτερους αποφοιτους?Καλυτερους ως προς τι?ξερουνε καλυτερα μαθηματικα, προγραμματισμο τι κανουν καλυτερα απο ενα ΑΠΟΦΟΙΤΟ (να το συγκεκριμενοποιησω) του Πολυτεχνειου Κρητης??εσυ εχεις κατσει στο τεχνικο επημελητηριο ως εξεταστης ?? και αν ναι τι συμπερασματα εβγαλες??αν ειναι ετσι να παμε το τεχνικο επημελητηριο σηκωτο να κανει ερευνα για τις σπουδες ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ενω τρεχουν κανονικα τα εξαμηνα , να δουμε τι κανει ο φοιτητης του Μετσοβιου και ο φοιτητης των Χανιων , μπας και αλλαξουν λιγο γνωμη....-Φιλικα παντα-
Arielis Φεβρουάριος 5, 2006 #39 Φεβρουάριος 5, 2006 Βλέπω οτι η συζήτηση άναψε για τα καλά!!! Κλασσικό flame σε όλα τα Forums που έχω μπεί μέχρι τώρα. Αλλά δεν πειράζει. Κουβέντα να γίνεται!φιλε Dr.Paneas αν βαστας και γουσταρεις να ξεκολ*θεις ελα Κρητη στη σχολη ηλεκτροΝΙΚΩΝ (οχι ηλετρολογων) μηχανικων η αμα γουσταρεις ακομα πιο πολυ software (αν και εδω εχει μπολικο για να λεμε και την αληθεια) πηγαινε στο Ηρακλειο στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης οπως ο Arielis. Να προσθέσω οτι η σχολή (Επιστήμης Υπολογιστών) έχει πολύ καλό μεταπτυχιακό ,όσον αφορά το hardware. Επίσης κατά τη διάρκεια των σπουδών σου (είτε είσαι προπτυχιακός ,είτε μεταπτυχιακός) μπορείς να δουλέψεις στο Ι.Τ.Ε (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας)
gocu Φεβρουάριος 5, 2006 #40 Φεβρουάριος 5, 2006 σωστος ο αριελης το εχω ακουσει και εγωκαι νομιζω οτι παρολα αυτα στην δικια μου δεν γινεται αυτο...αλλα δεν παιρνω και ορκο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.