Jump to content

Πρόβλημα με σκληρό (200 GB και μου αναγνωρίζει μόνο τα 127 GB)

Arielis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα,

Αγόρασα σήμερα ένα Segate 200GB SATA.

Μόλις πήγα να φτίαξω το partition του ,το PC μου αναγνώριζε μόνο τα 127 από τα 200 GB. ’κουσα οτι είναι πρόβλημα του BIOS (έχω motherboard μια QDI P4I848P). Τι μου προτείνετε να κάνω;

Βάλε το SP1 των WinXP για να σου διορθώσει το πρόβλημα.

Μετά θα πρέπει να φτιάξεις άλλο ένα partition με τον υπόλοιπο ανεκμετάλλευτο χώρο ή να βάλεις το partition magic για να το κάνεις resize.

Έχω ήδη τα SP2. Το ζήτημα είναι οτι από το BIOS ,μου λέει οτι ο δίσκος είναι 127 GB και όχι 200 GB. ’ρα λογικά είναι θέμα BIOS. Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα;

Το κατεβάζω τώρα. Βλέπω όμως οτι το τελευταίο BIOS έχει ημερομηνία 8-10-2004 (το PC το αγόρασα Σεπτέμβρη 2004) κάτι το οποίο με βάζει σε ενδοιασμούς. Θα δω τι θα κάνω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Λοιπόν παιδιά flashάρα το BIOS, αλλά δεν έγινε τίποτα! Αντίθετα μάλιστα το καινούγιο δεν μου έβγαζε καθόλου τα Serial ATA!! (μου φαίνεται αρκετά κουφό!)

’λλαξε από το bios το sata mode από Disabled σε Enhanced ή combined (Δε θυμάμαι..)

Δές μήπως έχει κάποιο jumper ο δίσκος για limitation στα 127GB.

• 2 weeks later...

Τελικά παίδες το πρόβλημα τακτοποιήθηκε (ξέχασα να σας το πω!!)

Αν θυμάστε καλά είχα flashάρει το τελευταίο BIOS ,αλλά δεν έγινε τίποτα!

Χρησιμοποίησα λοιπόν το Partition Magic 8 ,το οποίο κατά παράξενο τρόπο μου αναγνώρισε όλο το δίσκο. Έτσι με ένα redistribute free space το πρόβλημα λύθηκε!

Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σας!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.