Wizard! Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Εχθές τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο που τελικά δε βοήθησε και πολύ αφού είχα καταλήξει σε Hitachi που δε βρήκα όμως στην αγορά κι έτσι πήρα τους Seagate ST3808110AS, κατάφερα να στήσω ένα Raid0 σε ήδη στημένο σύστημα, απλά για δοκιμή. Το format και εγκατάσταση του λειτουργικού πάνω του θα γίνει το ΣΚ που θα υπάρχει χρόνος. Πολύ σύντομα και με όλες τις εφαρμογές να τρέχουν, εκτός από AV που σίγουρα θα το καθυστερούσε, έτρεξα το ATTO και το HD Tach 3.0.1 για να δώ τι καταφέραμε. Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι πολύ ανώτερα από 1 SATA1 δίσκο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση... Όσες φορές και να το έτρεξα, παρόμοιο διάγραμμα πήρα... Το στήσιμο είναι με 32Κ stripe size & 64 cluster size. Περισσότερα για τους δίσκους, εδώ και εδώ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 3, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Την ιδια συμπεριφορα εχω και γω με 2x160GB μαλλον ειναι απο μονοι τους ετσι.Το HD tach ηταν 32 ή 8ΜΒ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 3, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 HD Tach, στα 32MB αλλά και στα 8ΜΒ παρόμοιο αποτέλεσμα είχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 3, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Δες τι γινεται με τους δικους μου. Με 64&64 Εχω καλυτερο Random Access(12.8) και cpu utilization(5%) αλλα λιγο χειροτερο Read(105MB) στα 32ΜΒ. Στα 8ΜΒ το READ μου ειναι μολις 83ΜΒ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 3, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Εγώ απλά αναρωτιέμαι αν έχω κάνει κάτι λάθος, ή αν απλά φταίει το ότι έτρεχαν κάποιες μικροεφαρμογές στο bg εκείνη την ώρα, που στο κάτω κάτω όμως, πάντα θα τρέχουν. Τους δίσκους δεν τους στήνουμε για να παίζουν μόνοι τους γρήγορα, αλλά για να συνεργάζονται με όλα τα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 3, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Γενικά, το 32Κ stripe δεν το θεωρώ καλό.Σε τι controller έβαλες τους σκληρούς. Ελπίζω όχι nForce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 3, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 JimmyFox: Τελικά τα Voodoo σου έπιασαν Και να ήθελα άλλο δίσκο, δε βρήκα ετοιμοπαράδοτο Anyway... Του έχω βάλει στον nForce γιατί σύμφωνα με αρκετά post εδώ μέσα, ειδικά του mariosalice, πάει και καλύτερα και ο Silicon Image δεν υποστηρίζει SATA2. Επίσης και για το stripe 32Κ, πάλι από εδώ μέσα, βρήκα δεκάδες post, που ομόφωνα έλεγαν ότι είναι το καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 3, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Σύμφωνα με τα Post εδώ μέσα, ο nForce πάει καλά. Στην πράξη μάλλον όχι.Σύμφωνα με τα Post εδώ μέσα, το 32Κ είναι το καλύτερο, Δεν το είδες στην πράξη.Δε ξέρω. Ψάξε το κι άλλο. Στην ανάγκη ξαναστήσε το ή πέρνα καινούριο driver αν υπάρχει.Πέρα από τα benchmarks, εσύ βλέπεις το σύστημα να πηγαίνει καλά? ’σχετα με το τι λέει το HD-Tach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 3, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Ρίξτε μία ματιά εδώ για τα stripe sizes. Όλα τα μεγέθη έχουν πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 3, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Baσικά δεν έκανα format, αλλά τα έβαλα στο ήδη υπάρχον για να παίξω μέχρι να βρω τις καλύτερες ρυθμίσεις, γιατί ως γνωστό stipe & cluster sizes δεν αλλάζουν εύκολα μετά την εγκατάσταση. Απλά θέλω να καταλήξω μέχρι αύριο για να προλάβω να κάνω το format το ΣΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jara Φεβρουάριος 3, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 @ Wizard!απο την γενικη αποδοση εισαι ευχαριστημενος?απο ποθ και ποσο τους πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 3, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 link 1link 2link 3Γιατί ο sil μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 3, 2006 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από JimmyFox Σύμφωνα με τα Post εδώ μέσα, ο nForce πάει καλά. Στην πράξη μάλλον όχι.Σύμφωνα με τα Post εδώ μέσα, το 32Κ είναι το καλύτερο, Δεν το είδες στην πράξη.Δε ξέρω. Ψάξε το κι άλλο. Στην ανάγκη ξαναστήσε το ή πέρνα καινούριο driver αν υπάρχει.Πέρα από τα benchmarks, εσύ βλέπεις το σύστημα να πηγαίνει καλά? ’σχετα με το τι λέει το HD-Tach. και που εχω 64 stip τα ιδια βγαζει στο hd tach.....Τωρα αν εχει σχεση με τις πραγματικες εφαρμογες.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 3, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 @RootX: Από τα link που μελέτησα, ουσιαστικά δε δίνει κάποιο ιδιαίτερο προταίρημα στον SI, εκτός από τους πιό ώριμους οδηγούς. Αλλά στο write χάνει 15-20% σε σχέση με τον nForce. Θα τον δοκιμάσω το βράδυ. Έτσι κι αλλιώς άδειοι είναι οι δίσκοι.@jara: Από Πλαίσιο, 67 έκαστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 3, 2006 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Αυτό είδα και εγώ, δεν είδα να αξίζει τον κόπο σε σχέση με τον nvraid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jara Φεβρουάριος 7, 2006 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 @Wizard!τι εγινε?εβγαλες ακρη με τους σκληρους?θα ηθελα την γνωμη σου γιατι σκεφτομουν να τους αγορασω για raid0.σε ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 7, 2006 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Τα σκαμπανεβάσματα δεν είναι πρόβλημα.Παλιότερα είχα βρει το λόγο που γίνονται, κάποιο background πρόγραμμα νομίζω (μάλλον έφταιγε η ρύθμιση του VRDB στο AVAST antivirus που την είχα να ενεργοποιείται όταν είναι idle).Μόλις το διόρθωσα ίσιωσε η καμπύλη.Αν το βρεις θα ανεβάσεις κι άλλο τις ήδη πολύ εντυπωσιακές επιδόσεις των δίσκων σου.Αν θέλεις έλεγξε και για data corruption και πόσταρε στο σχετικό threadhttp://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23896Θα βοηθήσεις να έχουμε μια βάση δεδομένων με τους δίσκους που λειτουργούν σωστά.Θεωρώ τη σειρά Barracuda 7200.9 SATA NCQ 3Gb/s που ανήκει και ο δικός σου δίσκος ST3500641AS ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε σχέση με τη σωστή υλοποίηση των προδιαγραφών SATA II, τουλαχιστον στα χαρτιά. Να το δούμε και στην πράξη.Αρχική απάντηση από Wizard! [03-02-2006 12:31] Εγώ απλά αναρωτιέμαι αν έχω κάνει κάτι λάθος, ή αν απλά φταίει το ότι έτρεχαν κάποιες μικροεφαρμογές στο bg εκείνη την ώρα, που στο κάτω κάτω όμως, πάντα θα τρέχουν. Τους δίσκους δεν τους στήνουμε για να παίζουν μόνοι τους γρήγορα, αλλά για να συνεργάζονται με όλα τα υπόλοιπα. _________________________________________________________________Μάλιστα.Με τη λογική των reviews αυτών θα έπρεπε να συγκρίνουμε τα κρατήματα της Ferrari με του Subaru στα 120Kh/h μια και αυτή είναι η τελική των Subaru.Σε κανένα από αυτά τα τεστ δεν υπάρχει δίσκος με NCQ και 3Gb/s.Ούτε καν NCQ δίσκο δεν έχουν οι θεομπαίχτες.Αρχική απάντηση από RootX [03-02-2006 13:19] link 1link 2link 3Γιατί ο sil μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή? __________________________________________________________________Στην πράξη οι πωλήσεις των Nforce4 έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.Το 32 μια χαρά είναι. Γιατί δεν το είδε στην πράξη?Η μέση ταχύτητα ανάγνωσης και η διαμεταγωγή είναι κορυφαία.Δεν είδα και κανένα καλύτερο.Αρχική απάντηση από JimmyFox [03-02-2006 12:55] Σύμφωνα με τα Post εδώ μέσα, ο nForce πάει καλά. Στην πράξη μάλλον όχι.Σύμφωνα με τα Post εδώ μέσα, το 32Κ είναι το καλύτερο, Δεν το είδες στην πράξη.Δε ξέρω. Ψάξε το κι άλλο. Στην ανάγκη ξαναστήσε το ή πέρνα καινούριο driver αν υπάρχει.Πέρα από τα benchmarks, εσύ βλέπεις το σύστημα να πηγαίνει καλά? ’σχετα με το τι λέει το HD-Tach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 7, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2006 Τελικά σκαμπανεβάσματα είχα και μετά από Format και δοκιμή σε εντελώς καθαρά Windows πριν κάν βάλω οδηγούς οθόνης. Μόνο με chipset.Από την άλλη όμως, οι επιδόσεις σε μέσο όρο αλλά και η συνολική αίσθηση του συστήματος έχουν μεγάλη διαφορά και πιστεύω ότι και οι δίσκοι πλησιάζουν κατά πολύ την απόδοση των Raptor με πολύ πολύ χαμηλότερο κόστος και είναι σχεδόν αθόρυβοι. Στην ουσία, πιό πολύ ακούγεται ο ήχος της κεφαλής, από το μοτέρ τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γενικότερα ακούγονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozak Φεβρουάριος 8, 2006 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχα και εγώ με δύο ST3300831AS σε ASUS A9N-SLI (nforce4) σε RAID-0: σκαμπανευάσματα στο HDTACH και "πάγωμα" κατά τη διάρκεια αντιγραφής μεγάλων αρχείων. Πίστευα ότι κάτι είχα κάνει λάθος και είχα βαρεθεί να αλλάζω BIOS, οδηγούς, stripe size, πόρτες κλπ.Τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν έλυνε το πρόβλημα, εκτός από την απενεργοποίηση του NCQ. Χωρίς NCQ οι δίσκοι δίνουν ευθεία γραμμή, με πάρα πολύ καλές ταχύτητες, και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα κατα την αντιγραφή μεγάλων αρχείων κλπ.Τα χριστούγεννα αγόρασα άλλους δύο ίδιους, μόνο που οι καινούριοι έχουν firmware 3.03 (οι παλιοί έχουν 3.01). Οι καινούριοι δουλεύουν άψογα!!! Το NCQ είναι ενεργοποιημένο και δίνουν ευθεία γραμμή!!!Έχω στείλει mail στην Seagate και περιμένω απάντηση. Μέχρι στιγμής, το μόνο που μου έχουν πει, είναι ότι δεν γίνεται firmware update.’ρα, δοκιμάστε χωρίς το NCQ και πείτε αν το πρόβλημα διορθώνεται.Υ.Γ. Χωρίς το NCQ το access time στο HDTACH πάει στα ύψη: 45ms αντί 15ms (σε RAID-0). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jara Φεβρουάριος 8, 2006 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 πακετο αυτο με το ncq...οι seagate sata2 160gb εχουν παρομοιο προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.