Jump to content

Σύνδεση 2 υπολογιστών στο internet...και LAn μεταξύ τους!

pReHiStoRik

Recommended Posts

Έχω δυο υπολογιστές ένα παλίο και έναν καινούργιο...βασικά θέλω να συνδέσω τον παλιο PC ο οποίος θα είναι μόνιμα στον ιντερνετ ενώ ο καινούργιος θα είναι μερικές ώρες την μέρα...

Το παλιό σύστημα τρέχει win98 ούτε λόγος να του βάλω XP δεν τρέχουνε...έχω ενα USR rooter...και το ερώτημα είναι...πως θα συνδέσω τον παλιο υπολογιστή να είναι ανεξάρτητα συνδεδεμενος ιντερνετ χωρις να πρέπει να αναίξει ο αλλος...

με καλώδιο ethernet θα μπορέσω?υπάρχει κάρτα δυκτίου με ethermet?με wireless καρτα θα μπορώ να έχω δυκτιο με τα win98?...και τελος θα υπάρχει συμβατότητα μεταξυ των δυο υπολογιστων για ανταλαγη αρχείων?Για Lan με καλώδιο δεν γινετε υπάρχει 7 - 10 μετρα απόσταση και παρεμβάλονται πόρτες...

P.S. Ο καινούργιος υπολογιστης έχει wireless...

αυτά..και συγνώμη για το μεγαλο post!:dots: :giveup: :giveup:

Κάνε μια αναζήτηση στο forum, στο Networking που έκανες το νέο thread υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το πως θα το κάνεις. Ο υπολογιστής σου ο παλιός τι είναι? Ίσως είναι καλύτερα να του βάλεις ΧΡ αν είναι από Pentium500άρης και μετά για να διευκολύνεις την κατάσταση. Επίσης θα πρέπει να το router/modem σου είναι και switch? Αν όχι χρειάζεσαι ένα switch..

Το αν έχει switch μπορείς να το συμπεράνεις αν έχει πάνω απο μία θύρα για δίκτυο. Κάρτες WiFi υπάρχουν επίσης και αν αν το router σου είναι το USR 9106 ή 9108 σώθηκες καθώς υποστηρίζει WiFi.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "κάρτες δικτύου ethernet" και καλώδιο "ethernet" και καλώδιο "LAN". Όλες οι κάρτες δικτύου που θα βρεις για ethernet είναι. To LAN υλοποιείται χρησιμοποιώντας ethernet. Δηλαδή μιλάς για τα ίδια καλώδια (utp είναι το σωστό). Οι περιορισμοί μήκους επίσης είναι πολύ πιο χαλαροί απο 10 μέτρα...

Κάτι έχεις μπερδέψει εδώ μου φαίνεται... :confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.