Jump to content

Σκανδαλο υποκλοπων

saxon_747

Recommended Posts

Από κάποια πράματα που διάβασα για το γεγονός η vodafone ποε δεν παρήγγειλε την εγκατάσταση του συγκεκριμένου λογισμικού. Οπότε λογικά οι ξένοι τεχνικοί είτε της ericsson είτε της ίδιας της εταιρίας ήταν οι μόνοι με πρόσβαση...

Για ακολουθήστε λίγο αυτά εδώ.

Ένας κόσμος θαυμάσιος αγγελικά πλασμένος.

ΑΤ&Τ

http://en.wikipedia.org/wiki/Baby_bells

Regional Bell Operating Company

http://en.wikipedia.org/wiki/Pacific_Telesis

Pacific Telesis

http://en.wikipedia.org/wiki/Airtouch

AirTouch Communications

http://en.wikipedia.org/wiki/Vodafone_Group_Plc

Vodafone

Και υποκλοπές με λίγο Κόκκαλη ...

http://www.gothess.gr/tech/readnews.asp?ID=2019

Εδώ και 3 μέρες τα ίδια δείχνει στην τηλεόραση. Ρε τι θα γίνει με τους βλαμμενους του χωριου ; Ο,τι βλακεια τους κατεβαίνει την πετάνε. Ειναι να κλαις απο τα γελια οταν μιλανε για "υψηλή τεχνολογια" και ολα τα χαζοχαρούμενα νομίζουν πως πρόκειται εναν σουπερν τουπερ μικροσκοπικο κοριό σχεδιασμένο από τον mitnik και σε συνεργασια με το fbi και την cia, το εβαλαν την vodafone (?) ...lol

Εγω πιστεύω πως για γινει μια τετοια δουλεια, ο τύπος πρέπει να είχει physical access. δηλαδή να ήταν απο μέσα. Το σενάριο ότι ο επόπτης του δικτύου της vodafone ήταν στόκος και δεν ειχε πάρει χαμπαρι τα vuln, δυσκολο το κοβω. Οπότε αντι να μας που οτι καποιος μεσα απο την vodafone εβαλε εναν keylogger / Sniffer στο δίκτυο, μας πριζουν τα @@ με 1001 βλακεις και ασυναρτισίες καθε ασχετους δημοσιογραφου με την τεχνολογια.

Ακούς εκει trojan horse ρωταει ο αλλος. Που πας ρε Καρα μιτρο ; Για την γεννια των 80s τα περασες τα δικτυα ; Παλιο BOάκια!

Εξάλλου, από την στιγμή που καποιος αναλαβανει να κανει κατι τετοιο, υποτιθεται πως ξερει να σβηνει τα ιχνη του. Και ποσο μαλλον αν ειναι μερικοι τοσο στοκοι που τα διεγραφουν... looooooool.

Σοβαρότητα μηδεν. Γνώση πάνω στα δίκτυα μηδεν.

Ειδικα τωρα με το suicide, αντε να βγαλουν ακρη.

Ειναι τοσο αφελής που αντι να πουν την τεχνοκρατικη ορολογια, λενε πχ "σκιες" τηλεφωνα. Ο,τι να ναι ρε γμτ. Κατα τα αλλα, τους σκληρούς τους δίσκους τους λενε "μαγνητικα μεσα". Τι καταλαβαινει η γιαγια ;

Η γιαγια καταλαβαινει πως μερικα τηλεφωνα εχουν σκίες και πως τα οτι συνδιαλεξη πραγματοποιησει η γιαγια απο το τηλεφωνο, αυτη θα καταγραφεί στον μαγνητη του 1821 που κραταει στο συρταρι ο ανδρας της οταν σπουδασε στο Πολυτεχνειο.

Η γνώμη μου; Είναι να αφησουν τα θεματα IT και να πιασουν το γλυψίμο προς τους πολιτικους που τοσο καλα ξερουν να κανουν.

συμφωνω μαζι σου,και εγω βαζω στοιχημα η δουλεια εγινε απο μεσα. και μπορει και επιτηδες να ηταν σε εκενοι την περιοχη πχ για να στραφουν ολοι στους αμερικανους. στο κατω κατω αν ηθελαν να μαθουν οι αμερικανοι κατι δεν θα χρειαζοντουσαν κινητα και μαμακιες...

Ρε συ, δεν τιθεται θεμα για Αμερικανους. Αυτη την δουλεια μπορει αν την εκανε οποιοσδήποτε για οποιοδηποτε κινητρο. Καθε σεναριο ειναι πιθανο, αλλα ποτε δεν θα βρεθει αυτος που ειναι υπευθυνος. ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ, απλα για να πουνε: Ορίστε, hacking ΝΔ da ****in universe!

Συμφωνώ κι εγώ με την σειρά μου ότι η δουλειά έγινε απο μέσα και μάλιστα δεν ήταν μόνο ένας αλλά πάνω απο δύο και φυσικά δεν μιλάμε για άτομα χθεσινά.

Μιλάμε σίγουρα για μηχανικούς τηλεπικοινωνιών της Erricsson που έχουν γερή γνώση των πραγμάτων.

Είμαι πεπεισμένος δε, ότι ο λόγος για τον οποίο έγιναν οι παρακολουθήσεις ήταν σαφώς πολύ συγκεκριμένος εάν κρίνω απο την λίστα....

Τώρα σχετικά με κάποια τεχνικά θέματα και επειδή τυγχάνει να γνωρίζω, σαφώς και δεν επρόκειτο για ένα απλό Trojan ή ένα worm.

Είμαι 99% σίγουρος ότι η δουλειά έγινε τόσο με την εμπλοκή λογισμικού όσο και με την χρήση συστημάτων, χωρίς την άδεια φυσικά της εταιρείας, της ίδιας της Erricsson.

Μιλάμε για συστήματα που σε πραγματικό χρόνο μέσα στο κέντρο μεταγωγής (MSC) μπορεί ένα άτομο να αποκρυπτογραφεί, να καταγράφει και να ακούει τα λεγόμενα πολλών συνδρομητών ταυτόχρονα...

Το αστείο για να κλείσω είναι ότι υπάρχει σχετικό Φ.Ε.Κ που η κυβέρνηση έχει υπογράψει που δίδει την νόμιμη παρακολούθηση όλων των κινητών τηλεφώνων με τον προαναφερθέν τρόπο...

Κοινώς είμαστε ένα μεγάλο πανηγύρι και γίναμε 2 φορές ρόμπα!

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Χθες, στις 23:38]

Ρε συ, δεν τιθεται θεμα για Αμερικανους. Αυτη την δουλεια μπορει αν την εκανε οποιοσδήποτε για οποιοδηποτε κινητρο. Καθε σεναριο ειναι πιθανο, αλλα ποτε δεν θα βρεθει αυτος που ειναι υπευθυνος. ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ, απλα για να πουνε: Ορίστε, hacking ΝΔ da ****in universe!

Δηλαδή με ποιό τρόπο μπορεί ο "οποιοσδήποτε" να είναι

- προγραμματιστής,

- να παίζει στα δάχτυλα το συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε η Vodafone για τη λειτουργία του κέντρου διαχείρισης κινητών τηλεφώνων,

- να γράψει κώδικα που να εκτρέπει τις κλήσεις από 100 κινητά τόσο στον νόμιμο προορισμό όσο και σε ένα από τα 14 no name κινητά

- να καταφέρει ο κώδικας να είναι συμβατός με τον νόμιμο κώδικα

- να καταφέρει να εγκαταστήσει τον παράνομο κώδικα,

- να καταφέρει να κρύβει τον κώδικα από τους προγραμματισμένους και έκτακτους ελέγχους που υφίσταται μια τέτοια εταιρία σύμφωνα με το νόμο,

- να νοικιάζει και να παρακολουθεί τα 14 τηλέφωνα που κατέγραφαν τις συνομιλίες

- να πείθει την εταιρία να διακόψει την παράνομη λειτουργία και εκτροπή προς τα 14 κινητά, ώστε να μην εντοπισθεί η θέση τους.

Φϊλε μου μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε από την ίδια την Erricson και ήταν σε γνώση της εντολοδόχου εταιρίας Vodafone. Τρέχα γύρευε τώρα αν υπήρχε και κυβερνητική εντολή δημιουργίας του συγκεκριμένου προγράμματος για παρακολούθηση ύποπτων ατόμων για τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

Απλά κάποιοι γνώριζαν άριστα την ύπαρξή και τον τρόπο λειτουργίας του, είχαν πρόσβαση στο σύστημα και το εκμεταλεύτηκαν για ίδιο όφελος και πλουτισμό.

Ποιοί άραγε ήταν τόσο έμπιστοι και εκπαιδευμένοι να χειρίζονται αυτό το παράνομο κατασκοπευτικό κομμάτι του κώδικα της Vodafone?

Αρχική απάντηση από antonisk7

που ναι ο ζάχος να τους κράξει όλους!

\( Αυτά μόνο στην ελλάδα γίνονται ....γίδια και αλλα τέτοια )

τι να κραξεις ρε συ Αντωνη. Και μονο που γραφω τωρα, και μονο που περναει λογω ζαπινγκ η τηλεοραση απο τα καναλια που τα δειχνουν ολα αυτα λυπαμαι το ρευμα που καιω.....

Ενας μεγαλος σοφος καποτε, ειχε πει: ΑΡΚΟΥΔΕΪΔΕΣ..... ποσο δικιο ειχε.

Επισης μια διορθωση. Δεν ρωτησανε τον Ρουσοπουλο για trojan horse αλλα για "Τροτζαν" γιατι εχουμε και καποιο επιπεδο. Και βγαινει μετα ο Κακαουνακης και μου μιλαει για firmware των κινητων.

Ρε αει σιχτηρ για αλλη μια φορα.... που ασχολουμαι και μαζι σας... ΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

να και μια καλή "ανασκόπηση":

http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=681780&lngdtrid=244

Δεν είναι μόνο ότι ξέρανε, είναι ότι το κρατήσανε και κρυφό για ~10 μήνες.

Αυτό μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση απ'όλα.

Από το χαρακτήρα αυτών που παρακολουθούσαν, είναι πασιμφανές ότι πρόκειται για αγγλο-αμερικανικό άξονα ή εντολοδόχους αυτών.

Αλλά και πάλι, στην 51τη πολιτεία γιατί να μην επιτρέπεται η παρακολούθηση όσων δε γουστάρουμε?

Αρχική απάντηση από qtgeo

Συμφωνώ κι εγώ με την σειρά μου ότι η δουλειά έγινε απο μέσα και μάλιστα δεν ήταν μόνο ένας αλλά πάνω απο δύο και φυσικά δεν μιλάμε για άτομα χθεσινά.

Μιλάμε σίγουρα για μηχανικούς τηλεπικοινωνιών της Erricsson που έχουν γερή γνώση των πραγμάτων.

Είμαι πεπεισμένος δε, ότι ο λόγος για τον οποίο έγιναν οι παρακολουθήσεις ήταν σαφώς πολύ συγκεκριμένος εάν κρίνω απο την λίστα....

Τώρα σχετικά με κάποια τεχνικά θέματα και επειδή τυγχάνει να γνωρίζω, σαφώς και δεν επρόκειτο για ένα απλό Trojan ή ένα worm.

Είμαι 99% σίγουρος ότι η δουλειά έγινε τόσο με την εμπλοκή λογισμικού όσο και με την χρήση συστημάτων, χωρίς την άδεια φυσικά της εταιρείας, της ίδιας της Erricsson.

Μιλάμε για συστήματα που σε πραγματικό χρόνο μέσα στο κέντρο μεταγωγής (MSC) μπορεί ένα άτομο να αποκρυπτογραφεί, να καταγράφει και να ακούει τα λεγόμενα πολλών συνδρομητών ταυτόχρονα...

Ε καλά, οι μυστικές υπηρεσίες προφανώς και διαθέτουν ικανό προσωπικό και τα ανάλογα μέσα να έχουν "βαλτό" όπου θέλουν :)

Και τεχνικά, είναι σαφές (από αυτά που διάβασα, χωρίς να γνωρίζω τον τομέα) ότι έγινε από μέσα!

Αρχική απάντηση από qtgeo

Το αστείο για να κλείσω είναι ότι υπάρχει σχετικό Φ.Ε.Κ που η κυβέρνηση έχει υπογράψει που δίδει την νόμιμη παρακολούθηση όλων των κινητών τηλεφώνων με τον προαναφερθέν τρόπο...

Κοινώς είμαστε ένα μεγάλο πανηγύρι και γίναμε 2 φορές ρόμπα!

.......... αλλιώς: τσίρκο, θίασος κλπ., με τη κυβέρνηση στο ρόλο του παλιάτσου.

Καλή η "ανασκόπηση" (για την ανασκολόπηση).

Από τη στιγμή που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Vodofone τό κέντρο παρακολούθησης είναι γνωστό γιατί δεν μπουκάρανε να τους συλλάβουν?

Μόνο σε μια περίπτωση δεν μπορούν να το κάνουν.

Αν βρίσκονται σε ξένο έδαφος, δηλαδή μέσα σε πρεσβεία.

’ντε να αρχίσουμε να νοιώθουμε τη γλύκα της μεταμφιεσμένης σε Vodafone ΑΤ&Τ στην Ελλάδα.

Πάντως σιγά μη γλυτώσαμε απο τις παρακολουθήσεις.

Τις τελευταίες μέρες έχει χτυπήσει τρεις φορές το κινητό μου, το σηκώνω και ακούω συνομιλίες άλλων χωρίς αυτοί να μπορούν να με ακούσουν.

Αυτά από την ΤΙΜ.

Της δώσανε τη σκυτάλη φαίνεται και είναι στη φάση των δοκιμών.

Να βγει η κυβέρνηση και να μας πει αν έχει υποχρεώσει για λόγους Εθνικής Ασφάλειας κάποια ή κάποιες από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσει λογισμικό παρακολούθησης συνδιαλέξεων.

FFS , η κυβερνηση εγινε ρομπα....το θεμα ειναι οτι οι πολιτικοι κλπ εχουν vodafone ενω κανονικα , επρεπε cosmote μιας και ειναι δημοσια υπηρεσια....διεθνως ρεζιλι .Κατα τα αλλα , η παρακαλουθηση τηλεφωνικων κλησεων ειναι νομιμη....ρε oyst καραγκιοζηδες

Αρχική απάντηση από mariosalice

Τις τελευταίες μέρες έχει χτυπήσει τρεις φορές το κινητό μου, το σηκώνω και ακούω συνομιλίες άλλων χωρίς αυτοί να μπορούν να με ακούσουν.

Αυτά από την ΤΙΜ.

καλό θα ήταν τότε να το αναφέρεις!

Μαλλον φιασκο μου φαίνετι η όλη υπόθεση. Εννοώ οτι βγαζουν ενα θέμα στην επικαιρότητα που έχει συμβεί πριν 10 μήνες ; Ισως η κυβέρνηση θελει να περάσει απαρατήρητα να καινούρια μέτρα της, αφήνοντας τον κοσμάκι να αναλώνεται σε θέματα περι .. υποκλοπών.

Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι το άτομο που ... αυτοκτόνησε. Θελω να σταθώ εδω, γιατί συμβαίνει κάτι τελείως παράλογο. Ολα τα κανάλια και όλες οι εφημερίδες λένε χωρίς ενδιασμούς, με μία φυσική βεβαιότητα πώς το άτομο αυτό, αυτοκτόνισε. Για σταθείτε ρε παιδια... Είστε σίγουροι πως αυτοκτόνισε ; Πώς τα λέτε έτσι προς τα έξω και διαμορφόνετε την κοινή γνώμη ;

Εγώ σκέφτηκα το εξής απλό σενάριο: Το άτομο αυτό είναι σίγουρο πως είχε καποια σχέση με αυτό το γεγονός της υποκλοπής. Και κατα 99% τον αυτοκτόνησαν. Καταρχάς δεν έγινε νεκτροψία (ελεος ρε γμτ). Επίσης, τον βρήκαν κρεμασμενο... Καλα ρε πατε καλα ; Προγραμματιστής, υπεύθυνος δικτύων και θα πήγαινε να αυτοκτονήσει με το σχοινί ; Τοσο στόκος δηλαδή ήτανε ; Και αν ήθελε να αυτοκτηνίσει ήταν δηλαδή τόσο σίγουρος πως θα πνιγεί με το σκοινί (lol) ; Δηλαδή αν κρεμαστείς κατευθείαν πεθαίνεις ; Τέλος αυτή η σιγουριά που προβάλεται ως αυτοκτονια... είναι "κάπως".

Δεν αξίζει να βλεπεις TV πλεον. Κάποτε άξιζε.. έβαζαν τσόντες:p

Δεν ξερω αν ειδατε σημερα το βραδυ ΑΝΤ1 ειδησεις. Λεει πως εναν Θεσσαλονικιος hacker ανελαβε να βρει την λύση στον φορητο Υ/Η του αδικοχαμενου στελεχους της vodafone.

Αρχική απάντηση από ea6gka [09-02-2006 14:32]

Δε ξερω αν συνεχιζετε να παρακολουθειτε τις εξελιξεις , εχει παρει πολυ ασχημη πορεια. Εδω μιλαμε για ωμη εθνικη προδοσια , με εξευτελιστικο τροπο.

Πες μας περισσότερα ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.