Jump to content

Eσπασα το κεφάλι μου με την DFI ULTRA D NF3 939 ...

Dagalidis

Recommended Posts

Όλα τα τεστ να τα κάνεις στο dos με ένα bootable cd που περιέχει το memtest86+ και το prime που είναι για τη cpu.

Ένα τέτοιο το βρίσκεις εδώ:

http://ubcd.sourceforge.net/download.html

Πατάς F1 για motherboard tools και μετά F3 για cpu test ή F5 για memtest86+ όπου τρέχεις το 5ο τεστ με C-1-3-5 πατώντας στο πληκτρολόγιο (καλά απέξω τα έμαθα).

Στο memtest τρέξε μια loop που να είσαι σταθερός και το όριο των μνημών σου είναι 2-5 MHz κάτω από αυτό.

Στο prime αν βγάλεις 4-5 τεστ υπολόγισε 20-50 ΜΗz ποιο κάτω.

Δεν μπορώ να σκεφτώ γρηγορότερο τρόπο να βρεις τα όρια.

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Dagalidis

H υπομονή έχει αποτελέσματα.... :D

Επιτέλους όλα άρχισαν να στρώνουν....

Εδώ με 1.42 Vcore περίπου αλλά δεν πάει καλά η θερμοκρασία (60C).... :T:

μπραβο παρα πολυ καλο :T:

γιατί ορέ? οταν φτάσεις πάλι 60 c και κάνει shutdown το pc στα καπάκια βγάλε την stock.....θα βγει εύκολα πιστεύω γιατί θα έχει ζεσταθεί!αμα αυτό σε απασχολεί!πολύ καλό κομμάτι :D:D:D μπράβο!να τον spi να δούμε

Αρχική απάντηση από F117 [Σήμερα, στις 14:13]

γιατί ορέ? οταν φτάσεις πάλι 60 c και κάνει shutdown το pc στα καπάκια βγάλε την stock.....θα βγει εύκολα πιστεύω γιατί θα έχει ζεσταθεί!αμα αυτό σε απασχολεί!πολύ καλό κομμάτι :D:D:D μπράβο!να τον spi να δούμε

Θα κάνω και Bench αλλά έχοντας τις μνήμες (Ηynix) στα 238 @ 3-4-4-8 2Τ μάλλον δε θα αξίζει...

Αυτή η μητρική ΜΙΣΕΙ τα HYNIX...:(

Να και το μέγιστο που μπόρεσα να πάρω....

Με 1.55 vcore από το BIOS και αρκετό undervolt από την DFI.

Tα όρια του memcontroller της cpu πρέπει να είναι κοντά στα 2900 εκτός και εαν οι HYNIX μνήμες μου παλαβώνουν εντελώς την μητρική...:o

post-153-1416072410,6229_thumb.jpg

Αντε μπραβο βρε παιδι μου επιτελους ο κοπος σου αναταμοιφθηκε. Βαλε καλυτερη ψυξη και ποιο συμπαθητικες μνημες ωστε να τον δουλευεις καπου εκει καθε μερα.

οχι που δεν θα χτυπουσαν χαρμοσυνα οι καμπανες για τον Dag...:D

.....προβλεπω ......

σε κανα δυο μερες να βαζει την Χπ120 και να βρει ενα τροπο να δουλεψει τις μνημες στα 250 με 1Τ.....

:p

Aς γυρίσουμε πίσω στην ωμή πραγματικότητα...

Εχοντας σαν δεδομένο το πρόβλημα με τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι προς το παρόν καλύτερη ψύξη δε θα έχω, επέλεξα να κάνω ένα Undervoltage στην CPU για να κρατηθώ χαμηλά σε TEMPS με κλειστό το Case διότι ο υπολογιστής μου μοστράρει φάτσα στο σαλόνι....

Λοιπόν 251χ10=2510 περίπου με 1,275 Vcore από το ΒΙOS καλά δεν είναι για 24/7 ????? :D

Η cpu μέρα με την ημέρα μου ζητάει λιγότερο vcore για να δουλέψει, λέτε η DFI να κάνει τελικά θαύματα ????? :worship:

post-153-1416072412,449_thumb.jpg

Untervolting Part2...

Ψάχνοντας να βρώ τα όρια του Undervolt έκανα το εξής....

Εβαλα 1.25 Vcore από το BIOS και 240Χ10 = 2400 MHZ

Eαν λάβουμε υπόψιν ότι είμαι με αέρα του κ@λου και ότι η CPU έχει default 2GHz & 1.35 Vcore τότε πραγματικά πρέπει να αποτελεί ρεκόρ τουλάχιστον για διπύρηνο να έχει Overclock 400 Μηζ και να δουλεύει 0.1 Volt κάτω... :worship: :worship:

Πρέπει να δώσω την CPU σε κάποιον που έχει SUBZERO σύστημα να δούμε που θα την φτάσει....

Αυτή είναι η μέγιστη θερμοκρασία που βγάζει με κλειστό Case @ 26C θερμοκρασία δωματίου.

Τα σχόλια δικά σας.... :D

post-153-1416072415,3658_thumb.jpg

Το εχουν πει πολλοι εδω μεσα (και εγω ειμαι ενας απο αυτους) οτι η DFI στην αρχη σου βγαζει την πιστη και πρεπει να την σπουδασεις αλλα αν εισαι καλος μαθητης σε ανταμοιβει. Μπραβο και παλι για το κουραγιο και την επιμονη σου αλλα το LDT voltage γιατι τοσο ψηλα νομιζω δεν χρειαζετε πανω απο 1,6 μεχρι τα 300 ΗΤΤ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.