Jump to content

Eσπασα το κεφάλι μου με την DFI ULTRA D NF3 939 ...

Dagalidis

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Διάβαζα τα προβλήματα της μητρικής στο DFI FOrum και τρελλάθηκα....

Τόσα πολλά προβλήματα και μπακαλίστηκες λύσεις ΠΡΩΤΗ φορά βλέπω...

Ειδικά με τα SATA σχεδόν όλοι είχαν τα ίδια προβλήματα που έχω και εγώ..... :(

Αρχική απάντηση από FLO [Σήμερα, στις 11:23]

ΕΕΕ τι να κανουμε DFI εινια αυτη.

Welcome to the club.

Αφού γλύτωσα την καρδιακή προσβολή με αυτές της μαμακίες που έκανα εγώ και η DFI πάλι καλά....

Μέχρι τώρα έχω καταγράψει 6 προβλήματα με την συγκεκριμένη μητρική...

1) Αστάθεια Vcore

2) Mίσος στα HYNIX

3) Προβλημματικά SATA

4) COLD BOOT ISSUES με διάφορα BIOS ....

5) Ξεκλείδωτα PCI - AGP εαν δε βάλεις 67 - 68 από το BIOS....

6) Αστάθεια στα Temps Readings

Κτλ ... κτλ....

Πάλι καλά δηλαδή που δούλεψε και το ΜΕΜΤΕΣΤ και γλύτωσα την καρδιακή προσβολή, γιατί ήμουν σύγουρος ότι έκανα ζημιά στα ΡΙΝ της CPU......

:T:

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 11:34]

Την ASRock τι την έκανες? Εγώ μετάνιωσα που την έδωσα... Την τσίπησε γνωστό "πρήχτης" του forum και μου λείπει πολύ το AGP8x + PCIe...

Την έχω ακόμη ως Backup σε περίπτωση που το Project της DFI πέσει στο κενό..... :D

Μετά απο αυτά που έπαθα εχθές το βράδυ μπορώ να σου πώ ότι αγάπησα ακόμη περισσότερο την ASROCK μου.... :inlove:

Τεσπά .... ελπίζω σιγά - σιγά να λύσω και εγώ το μυστήριο της DFI και να κάνω :worship: :worship: :worship: (τεμενάδες)

E καλά δεν είναι και τόσο μυστήριο... Όταν μιλάς για ασταθές Vcore, προβληματικά SATA και cold boot... Δεν έχει και τίποτα να λύσεις.

Εκτός από το ίδιο το σύστημα και να βιδώσεις κάποια μητρική που να δουλεύει.

Χαρά στην υπομονή σου πάντως... Εγώ δε θα άντεχα τόσο. Βλέπω οτι δε δουλεύει όπως θέλω? Επιτόπου ξεβίδωμα και αλλαγή.

Ρε συ οταν σου ελεγα να παρεις την ΜΣΙ Νεο 2 λες να στο ελεγα για πλακα??????

Τα σατα ειναι γενικο νφ3 προβλημα γιατι το εχει και το ΜΣΙ

Τα hynix σε δφι πανω απο 754 απλα δεν παιζουν(στην ΜΣΙ παιζουν αλλα χαμηλα)

Η ΔΦΙ νφ3 εχει cold boot issues που δεν εχει η ΜΣΙ.........

Εγω θα επερνα ΜΣΙ ξανα αν μου ελεγαν να διαλεξω παλι..........

kαλα μην βιαζεστε....

Περιμενετε να ρθει το βραδυ....αντε ισως και η επομενη μερα που θα ποσταρει...κατι του στυλ...."δεν πιστευω στα ματια μου!!!Με 1,55 ειμαι στα 28χχ(αν οχι 2900)..

και ολα δουλευουν ρολοι χαρη στην ακλη μου δφι!!..."

Βεβαια αυτο ειναι πολυ υποθετικο μιας και πιστευω θα λυσει οτιδηποτε αλλο περα το απο το προβλημα με τα hynix!Μακαρι να δει βεβαια 290 και να δουλευει 1-1!:)

Dag μην ακούς τις σπόντες.

Ξεκίνα με ψυχραιμία.

Μικρά βήματα και σταθερά.

’λλωστε κάθε μητρική έχει τις ιδιαιτερότητές της οπότε ξέχνα τι έκανες στην ASRock και ξεκίνα από την αρχή...

Αρχική απάντηση από gfa3

Ρε πετα την και πανε παρε μια μητρικη της προκοπης!

Η MSI Neo2 ειναι κορυφη στην κατηγορια.

Παντως χαρα στο κουραγιο σου,εγω θα την πεταγα απο το παραθυρο.

Εργαλειο δουλειας ειναι η ατιμη , σταθεροτατη , κλοκαρει σαν τον διαολο , πολλα εξτρα...Τι να λεμε τωρα .Το μονο καλο με αυτην την μητρικη ειναι οτι σου δινει την wifi καρτα και στο δηλωνει απο την αρχη μην ελπιζεις να παιξω , παιξε με την την wifi μπας και δεις κανα awmn , twmn και γουσταρεις κανα cod2 γιατι με μενα δεν προκειται να δεις ασπρη μερα.

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Την ASRock τι την έκανες? Εγώ μετάνιωσα που την έδωσα... Την τσίπησε γνωστός "πρήχτης" του forum και μου λείπει πολύ το AGP8x + PCIe...

:D:D:D χιχιχιχιχι!

Dagalidis μαρέσει που δεν το βάζεις κάτω.... :D:D θα την βρείς την άκρη το πιστεύω.... υπομονή και να χτυπάς μόνο το πληκτρολόγιο άμα δεν bootarei :p

πάντως στην ASrock άμα γίνει Moda μες τα Vcore k ta Vdimm ......... :D:D .....!

jimmy ου ρε! :p

Αλλη μια νύχτα τρόμου η χθεσινή...:(

Πέρασα το τελευταίο επίσημο ΒΙΟΣ 711 και τα πράγματα έγιναν χειρότερα...

Το μ'ονο που κατόρθωσα μέχρι τώρα είναι να περάσω λειτουργικό στα deafult και να τίποτα παραπάνω....

Κάθε φορά που μπαίνω στο BIOS και κανω ένα Save & Exit δεν ξαναμπουτάρω παραμόνο με clear cmos...:tomato:

Τα προβλήματα κατά 90% έχουν να κάνουν με τα SATA που σε όποια θέση και να τα βάλω (Ιnternal nVidia or External Marvel SATA) το σύστημα δε μπουτάρει....

Χρειάζεται να κάνω ολόκληρη διαδικασία για να μπορέσω να μπουτάρω και να βάλω setting απο την αρχή στο BIOS.... :bye:

Eβαλα τις μνήμες στις κίτρινες θέσεις και μπόρεσα να πάρω 250Χ10 με 1:1 οι μνήμες 250Μηζ@ 3-4-4-8@2.8 Vmem...

Aπό εκεί και πέρα το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ....

Ο επεξεργαστής ακούει στα MHZ και τα Vcore αφού με διαιρέτη στις μνήμες πάει με αέρα στα 3GHz@ 1.52 - 1.55 Vcore και βγάζει λούπες στο 8 Τest του ΜΕΜΤΕΣΤ μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία περί τους 65C Και να κάνει Shut down επειδή έχω βάλει στο ΒΙΟS επιλογή 65C Shutdown..... :bye:

Aυτό που έχω πάρει ΔΕΝ είναι μητρική αλλά ένα Κολαστήριο....

Τα έχω παίξει στην κυριολεξία ... και μπορώ να πώ ότι η ASROCK είναι μίλια μακριά σε ευκολία και σταθερότητα από την DFI που έχω...

Θα δώ και σήμερα τι θα γίνει αν και ποιά δεν ελπίζω σε τίποτα παρά ένα Θαύμα.

Δεν ξέρω τώρα πως θα πείσω τα Multirama για RMA....

Eρώτηση ...... Παίζει ρόλο που δεν έχω βάλει όλες τις μεταλικές βίδες στην μητρική για να δεθεί στο Case ????

To ρωτάω γιατί ίσως να έχω χάσει μερικές γειώσεις....:giveup:

Παντως Dag εχω την εντυπωση οτι εχεις πολυ περιεργη προσεγγυηση στον τροπο λειτουργιας του συστηματος σου. Σε καθε ποστ γραφεις για τις μνημες που πηγαν 250 1:1 ή για τον επεξεργαστη που δουλευει στα 3GHz οταν το συστημα σου δεν κανει τα βασικα δηλαδη να μπουταρει και να μπει στα Windows...

Δεν ξερω τι ειδους μαζοχισμος ειναι αυτος αλλα μου φαινεται η λογικη που ακολουθεις ειναι τελειως λαθος.

Βρες πρωτα ΠΟΥ παιζει το συστημα σταθερα και οταν λεμε σταθερα εννοουμε να κανει ολα τα βασικα. Να ειναι rock stable μεσα στα windows, να μπουταρει κανονικα χωρις τιποτα περιεργα και να μπορεις να τρεξεις 3d και οτι αλλο δουλευεις για καθε μερα. Ολα αυτα αφου βρεις πρωτα ενα BIOS που να δουλευει σωστα, που σημαινει αυτοματως οτι θα ελεγξεις πρωτα οσα BIOS χρειαστει και με εκεινο που εχεις τα λιγοτερα προβληματα για επιλυση εκεινο θα κρατησεις.

Μετα ξεκινα να κλοκαρεις για να πας στον ΘΕΟ....

Οταν ταυτοχρονα ψαχνεις, ΜΑΧ overclocking stable ενω ταυτοχρονα προσπαθεις να λυσεις και κατι απλο, οτι δηλαδη το συστημα δεν μπουταρει ή δεν μπαινει windows λογικο ειναι να χασεις την μπαλα.....

Αποψη μου παντα....

Δες πως παει με cpc disabled.Eπισης παιξε με το DRAM Drive Strength.Εμενα με 5 ή 7 μπουταρει μονο.Μπορει να φανει κουφο αλλα οι tccd θελουν 2.90 ρευμα για να σταθεροποιηθουν τα xp, σε μενα τουλαχιστον.

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 07:39]

Παντως Dag εχω την εντυπωση οτι εχεις πολυ περιεργη προσεγγυηση στον τροπο λειτουργιας του συστηματος σου. Σε καθε ποστ γραφεις για τις μνημες που πηγαν 250 1:1 ή για τον επεξεργαστη που δουλευει στα 3GHz οταν το συστημα σου δεν κανει τα βασικα δηλαδη να μπουταρει και να μπει στα Windows...

Δεν ξερω τι ειδους μαζοχισμος ειναι αυτος αλλα μου φαινεται η λογικη που ακολουθεις ειναι τελειως λαθος.

Βρες πρωτα ΠΟΥ παιζει το συστημα σταθερα και οταν λεμε σταθερα εννοουμε να κανει ολα τα βασικα. Να ειναι rock stable μεσα στα windows, να μπουταρει κανονικα χωρις τιποτα περιεργα και να μπορεις να τρεξεις 3d και οτι αλλο δουλευεις για καθε μερα. Ολα αυτα αφου βρεις πρωτα ενα BIOS που να δουλευει σωστα, που σημαινει αυτοματως οτι θα ελεγξεις πρωτα οσα BIOS χρειαστει και με εκεινο που εχεις τα λιγοτερα προβληματα για επιλυση εκεινο θα κρατησεις.

Μετα ξεκινα να κλοκαρεις για να πας στον ΘΕΟ....

Οταν ταυτοχρονα ψαχνεις, ΜΑΧ overclocking stable ενω ταυτοχρονα προσπαθεις να λυσεις και κατι απλο, οτι δηλαδη το συστημα δεν μπουταρει ή δεν μπαινει windows λογικο ειναι να χασεις την μπαλα.....

Αποψη μου παντα....

Βρε Ζαχούλη ....

Η συγκερκιμένη μητρική μου έχει πετάξει τα μάτια έξω....

Εαν δεν έχω συνδεμένο ΚΑΝΕΝΑ SATA και τα έχω κάνει disabled από το ΒΙΟΣ τότε μόνο στρώνει κατά καποιο περίεργο τρόπο και μπορώ να παίξω με κάποιους συνδιασμούς ΗΤΤ multi etc...

Aλλά το μόνο που μπορώ να κάνω χωρίς καθόλου δίσκους είναι DOS MEMTEST...

Γιαυτό και βρίσκω την ευκαιρία να Stressaρο κατά κάποιο τρόπο την CPU να δώ τι κάνει....

Είναι το μόνο που μου μένει να κάνω για να πάρω κουράγιο ΩΣΤΕ να μην την ΣΠΑΣΩ και ττην στείλω στο διάολο επιτέλους....

Αυτά που έχω δεί μέχρι τώρα είναι ...

1) Οτι η CPU πάει θαυμάσια....

2) Οι μνήμες στην δεύτερη θέση (Κίτρινα) πάνε εως 250 error Free ????? (δεν έτρεξα όλα τα test παρά μόνο το 8 που θεωρείται ποιό βαρύ...

3) Η μητρική ΜΑΜΕΙΕΤΑΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ....

Δεν έχει και το Cmos Reload και έτσι σε περίπτωση που κρεμάσει το σύστημα από OC και ο μόνος τρόπος επαναφοράς είναι το Clear CMOS....:bye:

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Αυτά που έχω δεί μέχρι τώρα είναι ...

1) Οτι η CPU πάει θαυμάσια....

2) Οι μνήμες στην δεύτερη θέση (Κίτρινα) πάνε εως 250 error Free ????? (δεν έτρεξα όλα τα test παρά μόνο το 8 που θεωρείται ποιό βαρύ...

3) Η μητρική ΜΑΜΕΙΕΤΑΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ....

1) Σε αλλη μομπο. Σε αυτην μπορει να πηγαινει τα ιδια, χειροτερα ή πολυ καλυτερα(πιο πιθανο).

2) Εγω θα ετρεχα μαλλον τεστ 5 για τις μνημες πρωτα και μετα το 8αρι. Αν δεν κανω λαθος το #8 στρεσσαρει πιο πολυ mem controller.

3) Δεν αντιλεγω σε αυτο, αλλα συνεχιζω να εχω την εντυπωση οτι εισαι λαθος στον τροπο ευρεσης του προβληματος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.