Jump to content

Eσπασα το κεφάλι μου με την DFI ULTRA D NF3 939 ...

Dagalidis

Recommended Posts

Oπως ξέρετε είπα και εγώ ο Χριστιανός να "πετάξω" την ASROCK 939 Dual Sata 2 που είχα και να πάρω την DFI Ultra D NF3 939 για να μπορέσω να κάνω ένα αξιοπρεπές Overclock...

Aυτός ήταν ο στόχος μου, αλλά δυστηχώς μέχρι τώρα το μόνο που κατάφερα ήταν να πάθω συγκοπή..:(

1) Ατύχημα....

Βγάζοντας την XP120 από την ASROCK, η ψύκτρα σηκώθηκε απότομα κάνοντας γωνία 45 μοιρών αρπάζοντας και την CPU από το SOCKET και στράβωσε σχεδόν 2 σειρές από ΡΙΝ στην CPU..... :bye:

Eυτυχώς μετά από 1 ώρα επίπονης διαδικασίας μπόρεσα να τα βάλω όλα στην θέση τους χωρίς να σπάσω κανένα PIN...

Για το ατύχημα αυτό φταίει η Ceramique που πάκτωσε με την CPU και κοκκάλωσε....:confused:

Τεσπά.... είπα ΤΕΛΟΣ καλό όλα καλά...

Ετσι νόμιζα τουλάχιστον...

Αφού τα έστησα όλα καλά από την αρχή με την DFI και φρόντισα τα καλώδια να έχουν μια διάταξη ώστε να έχω καλή ροή αέρα στο CASE, έκανα τον σταυρό μου και ... POWER UP....

ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΠ.........ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΙΠ.....

Δε δούλευε τίποτα....

Για δύο ώρες έκανα τα ΠΑΝΤΑ που μπορούσα και ΜΠΙΙΙΙΙΙΠΠΠ....

ΜΑΜΩ το κέρατό μου.....

Τα έλυσα όλα και πάλι με προσοχή τα ξαναέβαλα και ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΙΠΠΠΠ.......:(

Η ΧΡ120 εμπόδιζε να βάλω τις μνήμες στην πρώτη θέση αλλά δεν το θεώρησα πρόβλημα.....

Μόλις έβγαλα την XP120 και έβαλα μια άλλη ψύκτρα (ThermalTake) και έβαλα τις μνήμες αρχίζοντας από την πρώτη θέση επιτέλους μπούταρα.......

Για να μην τα πολυλογώ το μόνο που κατόρθωσα ήταν να κάνω DOS MEMTEST στα 300Χ10 με 1.5 Vcore για ώρες και ΤΙΠΟΤΑ άλλο αφού στα WINDOWS μπαίνω ΜΟΝΟ σε Default..... 200 X10... :(

Oι μνήμες (HYNIX D-5) πάνε μόνο μέχρι 204 ΜΗΖ και μετά αρχίζουν τα χιλιάδες λάθη..... :(

Οταν πάω πάνω από 220 ΗΤΤ χάνω τα RAID 0 και δεν μπουτάρω.....:blink::eek::confused:

Εχω τρελαθεί....

Θα τα σπάσω όλα..... :giveup: :tomato: :tomato:

HELP......

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 07:24]

δοκιμασες κανα bios update?

Πριν από λίγο κατέβασα ότι BIOS βρήκα από την DFI αλλά θα τα δοκιμάσω το απόγευμα.... :(

Επαθα πλάκα με την DFI....

Kαι να φανταστήτε ότι είχα την ιδια ακριβώς μητρική σε 754 socket και οι ίδιες μνήμες πήγαν 290 errorfree με 3.1 Volt.... :(

Οπως ειπε και παραπανω ο Haris, BIOS update, reset ΟΛΑ και ξεκινα σιγα-σιγα. Κατεβασε ΗΤΤ, δες που φτανει πρωτα το CPU με την νεα μητρικη και μετα ξεκινα να σφιγγεις τις μνημες.

Υ.Γ. Ετρεξες DOS memtest στα 10χ300? Δηλαδη με 1.5 vcore και αερα παιζει η CPU στα 3GHz? μιλαμε για 3800+ Χ2? Μαλλον εισαι ο μοναδικος στον κοσμο.

Η ΧΡ120 εμπόδιζε να βάλω τις μνήμες στην πρώτη θέση αλλά δεν το θεώρησα πρόβλημα.....

Μόλις έβγαλα την XP120 και έβαλα μια άλλη ψύκτρα (ThermalTake) και έβαλα τις μνήμες αρχίζοντας από την πρώτη θέση επιτέλους μπούταρα.......

Για να μην τα πολυλογώ το μόνο που κατόρθωσα ήταν να κάνω DOS MEMTEST στα 300Χ10 με 1.5 Vcore για ώρες και ΤΙΠΟΤΑ άλλο αφού στα WINDOWS μπαίνω ΜΟΝΟ σε Default..... 200 X10... :(

Oι μνήμες (HYNIX D-5) πάνε μόνο μέχρι 204 ΜΗΖ και μετά αρχίζουν τα χιλιάδες λάθη..... :(

Οταν πάω πάνω από 220 ΗΤΤ χάνω τα RAID 0 και δεν μπουτάρω.....:blink::eek::confused:

Προσπάθεισε να δοκιμάσεις το motherboard με κάποιο άλλο συμβατό επεξεργαστή (που δουλέυει).Αμα σου βγάλει πάλι το ίδιο error τότε μπορεί να φτάιει το motherboard(και επειδή σε καλύπτει η εγγύηση το αλλάζεις)

Αλλιώς τράβα σε να μαγαζί μαζί με το motherboard και το cpu και απλά πες του να σου τα τσεκάρουν.

Πάντως πιστεύω ότι είναι πρόβλημα μητρικής αφού όπως λές ποιο πάνω και όχι επεξεργαστή.;):T:

Zάχο dosmemtest= μαχποστ με clockgen απο win . Μολις αρχίσει να περνά η μπάρα για τα win εκει αρχίζουν τα δύσκολα .

Dag πριν βγαλεις cpu τρεχεις ενα spi κανεις shut down και αμέσως που ειναι ζεστη-χλιαρή η ceramik το βγάζεις .

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 07:32]

Οπως ειπε και παραπανω ο Haris, BIOS update, reset ΟΛΑ και ξεκινα σιγα-σιγα. Κατεβασε ΗΤΤ, δες που φτανει πρωτα το CPU με την νεα μητρικη και μετα ξεκινα να σφιγγεις τις μνημες.

Υ.Γ. Ετρεξες DOS memtest στα 10χ300? Δηλαδη με 1.5 vcore και αερα παιζει η CPU στα 3GHz? μιλαμε για 3800+ Χ2? Μαλλον εισαι ο μοναδικος στον κοσμο.

Nαι βρε ZAXO κάνει 300Χ10 @ 1.5 Vcore περίπου σε DOS MEMTEST αλλά δεν δουελεύει τίποτα από εκεί και πέρα...

Αν το αφήσω να μπουτάρει χωρίς την δισκέτα του MEMTEST ενώ θα έπρεπε να βγάλει την μπάρα των windows, το μόνο που βλέπω είναι ΜΑΥΡΗ οθόνη και έχω χαμένους τους δίσκους (RAID)....

Τώρα εαν έχω κάνει παγκόσμιο ρεκόρ δεν ξέρω αλλά εκείνο που θέλω είναι να έχω και WIndows σε δράση....

ΜΑΜΩ το κέρατό μου και την DFI μέσα,,,:(

κατι για το raid...

ειναι φρεσκια εγκατασταση? (υποθετω πως ναι)

ή αυτη που ειχες με την asrock?

Αρχική απάντηση από Vadergr

Εγω γιατι θυμαμαι οτι τα hynix δεν τα πηγαιναν καλα με τα νεοτερα chipset για amd?

με το dfi nf4 σιγουρα ειχαν προβλημα (αριστος)...

με nf3 δεν θυμαμαι κατι

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 07:53]

κατι για το raid...

ειναι φρεσκια εγκατασταση? (υποθετω πως ναι)

ή αυτη που ειχες με την asrock?

Format & Fresh Install...

H μητρική έχει ΔΥΟ θέσεις για SATA ...

SATA 1,2

SATA-2 3,4 που είναι δίπλα στο SOCKET της CPU....

ΑΝ βάλω τους δίσκους στο SATA-2 η μητρική δεν μπουτάρει καθόλου.....

:(

Αρχική απάντηση από Dagalidis

SATA 1,2

Εξακολουθώ να πιστέυω ότι το Πρόβλημα είναι στη ΜΗΤΡΙΚΗ :T: :T: :T: :T: :T:

απο οτι ειδα στο dfi street τα σατα 1-2 ειναι ο marvell controller

και τα 3-4 ειναι του nforce

http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=40293

ισως αν περασες win με τον μαρβελ και μετα εβαλες τους δισκους στον nforce γι αυτο να μην παιζει

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 09:58]

SATA 1,2

...dag....μολις ετοιμαζομουν να σου πω...οτι πολλα nf3 ειχαν προβλημα και δεν κλειδωναν το pci/agp ..και δουλευαν σωστα μονο τα sata που ηταν κοντα στον cpu....αλλα μαλλον με προλαβες!!....ααα για δοκιμασε και να βαλεις το agp 67

...παντως απο οσο θυμαμαι στο nf3 το δικο μου με τα hynix πηγαινε καπου στα 240 και αυτο με χαλια timings..και ουτε συζητηση για 1T απο κει και πανω...

Ελπιζω να βγαλεις ακρη...

Παιδιά ..... MILE GRATCHIAS ..... :D

Αρχίζουν σιγά σιγά να λύνονται ένα προς ένα τα αινίγματα της DFI.....

1) Εχω τα SATA ξεκλείδωτα - άρα πρέπει να τα αλλάξω θέση..... και να ξανακάνω εγκατάσταση...

2) Εχω μνήμες που μισεί η Μητρική .... ADATA DDR500 (Hynix D5)

3) Eιχα βάλει 67 ΑGP και πήγα 300 ΗΤΤ αλλά με disabled OΛΑ τα SATA και δούλεψε το DOS MEMTEST....

To κακό είναι ότι μετά από Clear Cmos δεν ξανακλείδωσα το AGP αφού δεν το θεώρησα απαραίτητο, με αποτέλεσμα ότι OC να δοκιμάζω από εκεί και πέρα να κολλάνε τα πάντα....

4) Πρέπει να λύσω το πρόβλημα θερμοκρασίας γιατί στα 300Χ10 @ 1.52 περίπου Vcore μου έκανε SHUTDOWN από ΗIGH TEMP (60 C από το ΒΙΟΣ)...

Ελπίζω σήμερα το απόγευμα να λύσω τα προβλήματα και να μπορέσω να δουλέψω κοντά στα 2800 ΜΗζ.... :worship: ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.