Jump to content

Ψάχνω 2x80GB SATA2 NCQ για RAID0

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να πάρω 2 δισκάκια που να είναι 80-100GB το πολύ, να είναι SATA2 με NCQ για να μπούν σε Raid0.

Μη μου πείτε για Raptors, το κόστος είναι απαγορευτικό.

Τι προτείνετε? :) (μοντέλα - τιμές)

Αυτούς κοίταγα, αλλά δε λένε πουθενά για NCQ... Επίσης έψαχνα τους WD800JD που σύμφωνα με τη μαμά εταιρία είναι SATA2, αλλά σε κανένα Online-shop δεν τους αναφέρουν έτσι, αντίθετα λένε για SATA...:blink:

Ok... Μου λύθηκε η απορία για τους WD800JD...

NOTE: Drives manufactured prior to December 1, 2005 have a 150 MB/s buffer to host transfer rate.

Εγώ πάντως θα διάλεγα Seagate 7200.9 και μάλλον αυτό θα κάνω. Έχω τώρα έναν και πάει περίφημα. Κάποια στγγμή λέω να τσιμπήσω άλλον έναν.

JimmyFox: Seagate έχω και τώρα, πολύ αξιόπιστοι (WD έχω 2/5 off) αλλά και θόρυβο κάνουν και από επιδόσεις δε λένε πολλά...

Οι 7Κ80 ειναι καλοι, γρηγοροι και με NCQ απο Eshop 63ευρω ο εκαστος......αλλα και οι 7200.9 ειναι εξαιρετικα γρηγοροι ισως κανουν λιγο παραπανω θορυβο.

Αρχική απάντηση από Wizard!

JimmyFox: Seagate έχω και τώρα, πολύ αξιόπιστοι (WD έχω 2/5 off) αλλά και θόρυβο κάνουν και από επιδόσεις δε λένε πολλά...

Οι Seagate είναι οι πλέον αθόρυβοι δίσκοι (μαζί με τους Samsung) εκτός από κάποιες παρτίδες Barracuda που ο αριθμός μοντέλου ήταν -13AS.

Όσο για επιδόσεις, δε ξέρω που υστερούν σε σχέση με άλλους. Πάντως το HD-Tach μου δίνει 61.6ΜΒ/s για τον 7200.9 πάνω σε SATA-1 contoller (VIA 8237R) ενώ στο nForce4 μου έδωσε 260ΜΒ/s burst Speed.

Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ προτιμώ τους Seagate γιατί άλλωστε είναι (είναι? ήταν?) οι μόνοι που είχαν καθαρό SATA interface και όχι PATA2SATA που είχαν οι υπόλοιποι

Μάλλον τελικά για τους 7Κ80 θα πάω... Κοίταξα και για Seagate αλλά δεν έχει κανείς 80άρη. Ούτε καν έξω δε βρίσκω ετοιμοπαράδοτο...

kallileo: Περίεργο... ΓΙατί δεν έψαξα εκεί, αλλά μέσω skroutz, εκτός από καταστήματα που ξέρω ότι δε συνεργάζονται με το skroutz... Αλλά και εδώ το κακό είναι ότι δεν παίρνουν Amex...

Το ΣΚ θα πέσει format και στήσιμο του λειτουργικού απάνω τους, όπως και μετρήσεις στο Raid0. Οπότε θα γράψω εντυπώσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.