BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2006 Κορμια κοιταχτε λιγο το παρακατω και plz help asap μητρικη gigabyte GA-8IPE1000 Rev:1.0 478 socket p4@2,8 DUAL BIOS ΔΕΝ ΕΧΕΙ (λειπει απο την υποδοχη το τσιπ) Jumper που να κανει κατι σε σχεση με το Bios δεν υπαρχει με το που ανοιγει ζηταει bios image προφανως για να διορθωσει το bios απο corrupt -το floppy δεν φαινεται ζωντανο -εγινε δοκιμη με σκληρο δισκο που ειχε μεσα το last bios και αποτι φανηκε προσπαθει να το διαβασει αλλα μετα βγαζει μηνυμα σφαλματος οτι δεν βρικε το Image -προφανως να φλασαρω δεν μπορω γιατι δεν εχω καν μπουτ -φανταζομαι οτι με καποια διαδικασια (η gigabyte το λεει @bios) φτιαχνεις το image απο το bios. 1)το ζητουμενο ειναι πως να την φλασαρω αφου ζηταει αναγκαστηκα bios image 2)τα bios που κατεβασα δεν φαινεται να μπορουν να βοηθησουν αφου ακολουθουν την παλια καλη μεθοδο με την δισκετα εκκινησης κτλ Στην προκειμενη περιπτωση δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν 3)θα ηθελα να μου πειτε σε ΤΙ ΜΟΡΦΗ ειναι αυτο το bios image και πως κατασκευαζεται γινεται μεσω windows , μεσω dos , μεσω αλλου υπολογιστη? με τι... 4) στην ιστοσελιδα μην ψαχνετε , αδικος κοπος , δεν υπαρχει κατι παραπανω απο updated bios και drivers ειμαι εκτος αθηνων , δεν εχω καν pc δικο μου μαζι μου, απο net cafe στελνω. plz κορμια για βαλτε τα δυνατα σας σκαθαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 1, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Κι εδώ μια απ'τα ίδια ομοιοπαθείς είμαστε!Εχθές συνέβη το κακό, ακόμα το ψάχνουμε....Τι στο καλό? Ίδιο motherboard, ίδιο revision...Συνέβει την ώρα που συνδέαμε μία καινούρια TFT επάνω, μετά ... νέκρα.Ημερομηνία λήξης έχουνε? Πότε σου συνέβει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 1, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 κατι γινεται με τα ρευματα και αποπρογραμματιζεται το Bios και μπαινει σε αυτο το Mode , που ζηταει bios image...ας ελπισουμε οτι καποιο αδερφι θα εχει μια γιγαμπαιτ με 478 να μας σωσει με το Bios image..μιλαμε για αρχειο 250κβ , ΕΛΕΟΣή εστω καμια μοντιφια δεν με χαλαει,και πατεντα ας κανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 1, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Αμα βγάλεις κάμμια άκρη postάρησε please.Εδώ του κάναμε upload το image και για 250ΚΒ έκανε 2 ώρες και τελικά δεν λειτούργησε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Φεβρουάριος 1, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Ρε παίδες έχω Gigabyte με 478 Socket αλλά είναι με i875P Chipset (GA-8KNXP Rev. 2.0), ενώ η δική σας είναι με i865P και δε νομίζω να ταιριάζει το BIOS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Φεβρουάριος 1, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Κατι παρομοιο ειχα παθει με μια P4C800e-deluxe και το διορθωσα με το instalation CD της μητρικης.Σαλευε κατα την εκκινηση και το flopy και το cdrom.Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις το ιδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moumiaq Φεβρουάριος 1, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 ’κομα το ψάχνουμε με τον JPavly για ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.wimsbios.com/phpBB2/viewtopic.php?t=5475.Πρέπει να ενώσεις τα pins του bios που θα επιτρέψουν να ξεκινήσει να διαβάζει το floppy (το οποίο στην περίπτωση μας δεν διαβάζει) για να ξεκινήσει να φορτώνει το νέο bios στο σύστημα.Τα 2 pins ποια είναι δεν ξέρω μιας και ειναι 2 μετα τα μεσάνυχτα και θα πέσω για νανακια αλλά αυριο ελπίζω να έχουμε μάθει.Πάντως αν απομονώσεις τα σωστά 2 pins και δεν βγεί άκρη τότε δεν υπάρχει γιατρειά.:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 2, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 αποτι καταλαβα ειναι τα πινσ 2 και 3 μετρωντας απο την ανω γωνια που ειναι κομμενη.. καλη πατεντα , θα το δοκιμασω πολυ μουλαρια ρε παιδι μου αυτε τα μπιος,ουτε βγαινουν απο την θηκη τους για hotflash ουτε τιποτα... απαραδεκτο... ειστε πολυ μορτιδες που το βρικατε αυτο,εγω ιξερα μονο σαν εσχατη λυση το hotflashing... :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
2Fast4U Μάρτιος 13, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 Εχω την GA-8IPE1000 rev1. Μηπως μπορω να σε βοηθησω, αν εχεις ακομη το προβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 13, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2006 η μητρικη ειναι σπιτι μου αν και αυτη τι στιγμη δεν υπαρχει cpu γι ανα κανω δοκιμες ζηταει ειναι bios image σε floppy..αν ξερεις πως το φτιαχνεις και μου στειλεις το αρχειο μπορει να την φτιαξουμε παντως λογικα απο win πρεπει να γινεται με software που συνοδευει τη μητρικη νομιζω λεγεται @bios και ειναι πατεντα της gigabyte... σε ευχαριστω φιλε για το ενδιαφερον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.