ea6gka Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2006 μετα απο επισκεψη σε ωρυλα , μου απαγορευτηκε η χρηση τους . Αιτια , η παρατεταμενη χρηση τους , 2 χρονια μονο με ακουστικα την εβγαζα ( Technincs) και παρατηρησα οτι τους τελευταιους μηνες σε κλαμπακια και μπαρακια ακομα και οταν η μουσικη δεν ηταν τσιτα δε μπορουσα να ακουσω καθαρα τους συνομιλητες μου , κατι που πριν δεν γινοταν. Πηγα και επιβεβαιωθηκε απο το γιατρο οτι κατα ενα συντριπτικο ποσοστο φταινε αυτα( για την απωλεια ακοης που εχω υποστει - εστω και στο μικρο ποσοστο), ετσι κυριοι προσεχετε με τα ακουστικα γιατι ειναι επικυνδυνα (οταν γινετε καταχρηση).
Athens2004 Ιανουάριος 31, 2006 #2 Ιανουάριος 31, 2006 ^^ Ακριβώς το ίδιο απο παρατεταμένη χρήση για κανα χρόνο [στον στρατό] και κανα 6μηνο σε PC [counterstrike] βγήκε το εξής ---> αν χρησιμοποιώ ακουστικά το αριστερο αυτί αρχιζει ποναει μετά απο λίγη - η αρκετή ώρα αναλόγως .
Vadergr Ιανουάριος 31, 2006 #3 Ιανουάριος 31, 2006 Δεν ειναι μονο τα ακουστικα αλλα και η ακροαση μουσικης σε υψηλες σταθμες.
planetman Ιανουάριος 31, 2006 #4 Ιανουάριος 31, 2006 Προφανώς είναι γενικά η έκθεση σε υψηλές στάθμες ήχου, όχι μόνο μουσικής.
ea6gka Ιανουάριος 31, 2006 Author #5 Ιανουάριος 31, 2006 τα ακουστικα κανουνε ακομα πιο μεγαλη ζημια απο την εκθεση σε χωρους με υψηλη σταθμη θορυβου , γιατι η πηγη θορυβου ειναι πανω στο αυτι.
tomhel Ιανουάριος 31, 2006 #6 Ιανουάριος 31, 2006 Δηλαδη να με εχει ο θεος καλα που για 10 χρονια ημαν δισκοβολος ( dj) , και δοξα το θεο ακουω καμπανα...( και οχι καμπανες...)
YDinopoulos Ιανουάριος 31, 2006 #7 Ιανουάριος 31, 2006 Δεν λες οτι μεγαλωσες & γερασες καλυτερα? Και ασε τα ψοφια για τα ακουστικα...
defiant Ιανουάριος 31, 2006 #8 Ιανουάριος 31, 2006 Λανθασμενα μερικοι(και εγω μαζι μεχρι πριν απο λιγους μηνες) νομιζουν οτι μονο οι δυνατοι θορυβοι προκαλουν μειωση της ακοης ή και κωφωση.Η μακροχρονια εκθεση σε ηχους χαμηλης/μετριας εντασης προκαλουν σοβαρα προβληματα στην ακοη , οπως π.χ ο ηχος των fans που ολοι μας ακουμε καθημερινα.
Qlim4X Ιανουάριος 31, 2006 #9 Ιανουάριος 31, 2006 εγω παντος θα κουφαθω απο τα κλαμπακια.......βαρανε πολυ δυνατα και δεν μπορεις να μιλισεις καθολου
Psychokiller Ιανουάριος 31, 2006 #10 Ιανουάριος 31, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr εγω παντος θα κουφαθω απο τα κλαμπακια.......βαρανε πολυ δυνατα και δεν μπορεις να μιλισεις καθολου Ενας φιλος μου φανταρος ειχε εξοδο το προηγουμενο Σαββατο πηρε την κοπελα και πηγαν σε ενα μαγαζι στην παραλιακη.Αποτελεσμα τωρα ειναι και δυο με κορτιζονη... Ο φιλος μου ακουει βουτο και στα 2 αυτια και ο κοπελα του εκτος απο το βουητο που ακουει και αυτη εχει απωλια ακοης στο αριστερο αυτι.... Αυτη η κατασταση εχει πανω απο βδομαδα και δεν ξερουν ακομα εαν θα επανερθουν πληρως...Το ειπα να κανει μηνυση και τα σχετικα αλλα δεν θελει να μπλεκει....Γι'αυτο προσεχετε τα αυτια σας, εκει που πατε!!!!!!
axlvaled Ιανουάριος 31, 2006 #11 Ιανουάριος 31, 2006 Έχετε προσέξει πόσο καλά ακούτε όταν χαμηλώνουν την μουσική (όταν περνάει η αστυνομία έξω από το μαγαζί)?? Πιστέψτε με αλλα αυτό ειναι το επιτρεπτό όριο και όχι αυτό που παίζουν μέσα στα κλαμπάκια. Anyway παιδία καλά είναι και τα κλαμπάκια αλλα μέτρο.
helloween Ιανουάριος 31, 2006 #12 Ιανουάριος 31, 2006 επίσης τα ακουστικά είναι ο νουμερο 1 παράγοντας που προκαλούν ωτίτιδα διότι φορώντας ακουστικά αναπτύσεται θερμοκρασία στον ακουστικό πόρο και βγάζοντας τα αυτός έρχεται απότομα σε επαφή με την θερμοκρασια περιβάλλοντος γεγονός που προκαλεί ευαισθησία και είναι επιρρεπής σε ωτίτιδα.
mariosalice Ιανουάριος 31, 2006 #13 Ιανουάριος 31, 2006 Τόχουν παρακάνει με την ένταση του ήχου στα κέντρα.Το κακό είναι οτι οι περισσότεροι αδιαφορούν για την ακοή.Παλιά στην Αμερική όλοι οι αγρότες μετά από κάποια ηλικία είχαν σοβαρό πρόβλημα ακοής.Αιτία ήταν τα τρακτέρ, που είχαν την εξάτμιση μπροστά και πάνω, ακριβώς δίπλα στα αυτιά των οδηγών.Όταν μια εταιρία έβγαλε ένα μοντέλο με την εξάτμιση κάτω για να λυθεί το πρόβλημα κανείς δεν το αγόρασε γιατί δεν ήταν αντρίκιο.Στο Στρατό μέχρι πριν από λίγα χρόνια απαγορευόταν η κάλυψη των αυτιών με μπαμπάκι για να ακούγονται οι εντολές ... κι αν κανείς τόλμαγε να κλείσει τα αυτιά του έτρωγε καζούρα που πήγαινε σύννεφο.Σήμερα όχι μόνο είναι υποχρεωτική η χρήση ωτοασπίδων, αλλά δίνονται δωρεάν, υπάρχει σήμανση στους μολυσμένους από θόρυβο χώρους, γίνεται προληπτικό ακοόγραμμα σε όλους τους στρατεύσιμους και σε περίπτωση ατυχήματος, εισάγονται και υποβάλλονται σε ενδοφλέβια αγωγή για 15 μέρες, που αποδίδει σε ποσοστό 70%.Ρώτησαν κάποτε μια κοπέλα που είχε χάσει ακοή και όραση τι θα ήθελε περισσότερο νάχει από τα δύο και ξέρετε τι απάντησε?Ακοή.Η εξήγηση που έδωσε ήταν οτι η ακοή την απομόνωνε από την κοινωνία γιατί δεν μπορούσε να έχει παρέες και να επικοινωνεί.Τελικά της δόθηκε ακοή με ακουστικό εμφύτευμα.Από την άλλη μεριά οι κωφάλαλοι έχουν λύσει το πρόβλημα της επικοινωνίας αναγνωρίζοντας το ως το ποιό σημαντικό, αναπτύσσοντας τη νοηματική γλώσσα και κλειστές κοινωνίες άρρηκτα δεμένες, σε σημείο που δεν επιθυμούν να τους δοθεί ακοή με κοχλιακό εμφύτευμα.
HellhammeR Ιανουάριος 31, 2006 #14 Ιανουάριος 31, 2006 Και εγω εχω προβλημα στα αυτια μου. Ο γιατρος που ειχα μου ειπε να σταματησω να ακουω μουσικη με τα ακουστικα "ψυρες". Το θεμα ειναι οτι εγω δεν μπορω να σταματησω να ακουω την αγαπημενη μου μουσικη με τπτ !! Το βλεπω σε μερικα χρονια να γινομαι κουφος...μεχρι και στο κρεβατι που κοιμαμαι ακουω μουσικη :confused: :banging:
ea6gka Ιανουάριος 31, 2006 Author #15 Ιανουάριος 31, 2006 Αρχική απάντηση από HellhammeR Και εγω εχω προβλημα στα αυτια μου. Ο γιατρος που ειχα μου ειπε να σταματησω να ακουω μουσικη με τα ακουστικα "ψυρες". Το θεμα ειναι οτι εγω δεν μπορω να σταματησω να ακουω την αγαπημενη μου μουσικη με τπτ !! Το βλεπω σε μερικα χρονια να γινομαι κουφος...μεχρι και στο κρεβατι που κοιμαμαι ακουω μουσικη :confused: :banging: ε τα ιδια και εδω , αν θες να μην εχεις προβλημα στο μελλον καλυτερα να αρχισεις την αποτοξινωση
Nos-Dio Ιανουάριος 31, 2006 #16 Ιανουάριος 31, 2006 Εγω απορω με κατι ατομα στο μετρο που ακουν με τις "ψειρες" "βοθρο"metal στο τερμα...πως αντεχουν???Ακουν τοσο δυνατα που τους ακουν οι γυρω..
deadlock7 Ιανουάριος 31, 2006 #17 Ιανουάριος 31, 2006 Χμμ κι εγω ετσι ημουν για 2-3 χρονια στο Λυκειο.Μετα τα εβγαζα και πονουσαν τ'αυτια μου καποιες φορες,αλλα η δυνατη μουσικη μ'αρεσει!Ευτυχως οπως φαινεται καλα εκανα και το 'κοψα..
mariosalice Φεβρουάριος 1, 2006 #18 Φεβρουάριος 1, 2006 Σε όλους αρέσει η δυνατή μουσική.Κάποια αυτιά όμως είναι πιό ευαίσθητα και θα πάθουν ζημιά από το θόρυβο, ενώ άλλα αντέχουν παραπάνω. Ακόμα και ανάμεσα στα δυο αυτιά που έχουμε το αριστερό είναι πιο ευαίσθητο.Τα ακουστικά δεν βλάπτουν αν δεν γίνεται κατάχρηση.Τη μεγαλύτερη ζημιά την προκαλούν οι κρότοι και όχι η χρόνια έκθεση στο θόρυβο.Οι μηχανικοί αυτοκινήτων για παράδειγμα διακινδυνεύουν περισσότερο την ακοή τους, επειδή ακούν περισσότερο κρότους παρά θόρυβο μεγάλης έντασης.Η λύση είναι να χρησιμοποιούμε ωτοασπίδες ή κάψες σε μολυσμένες περιοχές.Στο θέμα της εξωτερικής ωτίτιδας, οι ψείρες δεν είναι τόσο επικίνδυνες, αρκεί να καθαρίζουμε πότε πότε τα ακουστικά με λίγο οινόπνευμα. Περισσότερο επικίνδυνες είναι οι μπατονέτες που καθαρίζουμε τα αυτιά και τα μολυσμένα νερά ιδίως από πισίνες.
saxon_747 Φεβρουάριος 1, 2006 #19 Φεβρουάριος 1, 2006 @ea6gka : Τα ακουστικα τα χρησιμοποιουσες στο pc για gaming η για να ακους μουσικη? Προσωπικα σταματησα να χρησιμοποιω ακουστικα, οχι γιατι μετα τη χρηση βουιζαν τα αυτια μου αλλα γιατι ενιωθα αποκομμενος με το περιβαλλον.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.