Jump to content



Ιός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα επιχειρήσει να βανδαλίσει αρχεία


Kokolikos

Recommended Posts

Ένας ιδιαίτερα κακόβουλος ιός που διαδίδεται μέσω email θα επιχειρήσει στις 3 Φεβρουαρίου να διαγράψει τους συνηθέστερους τύπους αρχείων στα μολυσμένα συστήματα Windows. Ο ιός, γνωστός με διάφορα ονόματα, όπως Nyxem και Kama Sutra, πείθει τους χρήστες με «ροζ» υποσχέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Lurhq, ο ιός εμφανίστηκε στις 16 Ιανουαρίου και έχει μολύνει το λιγότερο 300.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Tην τρίτη ημέρα κάθε μήνα είναι προγραμματισμένος να διαγράφει κάθε αρχείο των προγραμμάτων Word, Excel, Powerpoint, Photoshop, Acrobat, μεταξύ άλλων.

Ο ιός μάλιστα αναφέρει κάθε επιτυχές κρούσμα σε έναν ανεπίσημο δικτυακό τόπο με μετρητή μολύνσεων. Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το BBC, ο μετρητής έδειχνε εκατομμύρια μολύνσεις, αλλά πιθανότατα τα στοιχεία του ήταν ψευδή.

Ο Nyxem-E, γνωστός επίσης ως Blackmal, MyWife, Grew και CME-24, κυκλοφορεί ως συνημμένο αρχείο σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι περιέχουν πορνογραφικές ταινίες ή φωτογραφίες. Το θέμα των μηνυμάτων ποικίλλει και μπορεί να γράφει, για παράδειγμα «Fw: Funny :)», «Fw: Picturs», «*Hot Movie*, «Fw: Sex.mpg».

Αν ο χρήστης ανοίξει το συνημμένο αρχείο, ο ιός μολύνει το σύστημα, αποστέλλει αντίγραφα του εαυτού του σε όλες τις διευθύνσεις που εντοπίζει στο βιβλίο επαφών και προσπαθεί να διαδοθεί στα PC του τοπικού δικτύου. Προσπαθεί επίσης να εμποδίσει τη λειτουργία του πληκτρολογίου και του ποντικιού.

Ειδικοί της Lurhq σχολιάζουν μάλιστα στο BBC ότι ο ιός δεν αποκλείεται να δρα και με άλλους τρόπους, για παράδειγμα να αποσπά κωδικούς ή να λειτουγεί ως αναμεταδότης διαφημίσεων.

Πηγή:news.in.gr

Link to comment
Share on other sites

ΕΛΕΟΣ. Ποίος είναι τόσο χαζός να ανοίξει ένα mail από άγνωστο αποστολέα. ΕΛΕΟΣ. Είναι ο πρώτος και βασικός κανόνας που μαθαίνεις όταν αρχίζεις να χρησιμοποιείς internet. ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΟΤΕ E-MAIL ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ.

ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.