Jump to content

Αγορά dvd-rw για παλιό pc

Sleepless

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ένα dvd-rw σε έναν p3 στα 800 με 384 ram και πολύ παλιό bios(P6VAP-AP ver 1.1e του 2000). Υπάρχει περίπτωση να μην το αναγνωρίζει καθόλου λόγω bios? Ελπίζω πάντως να αποφύγω το update γιατί το φοβάμαι αρκετά..

Ευχαριστώ προκαταβολικά

i) Να μην φοβάσε το UPDATE

ii) Λογικά θα παίξει αλλά

Να γράφεις σε χαμηλή ταχύτητα

Να μην γράφεις on the fly

Να μην κάνεις τίποτα όσο γράφεις

Αρχική απάντηση από Sleepless

ένα dvd-rw σε έναν p3 στα 800 με 384 ram και πολύ παλιό bios(P6VAP-AP ver 1.1e του 2000).

Αρχική απάντηση από totally_wired

Να γράφεις σε χαμηλή ταχύτητα

Να μην κάνεις τίποτα όσο γράφεις

aka:

Να έχεις φροντίσει πριν ξεκινήσεις το γράψιμο:

1. Να έχεις προμήθειες νερού και φαγητού

2. Να έχεις πάει τουαλέτα

3. Να έχεις ρυθμίσεις τα ρολόγια με την θερινή ώρα

4. Να έχεις βάλει το αρνί στη σούβλα και να έχεις βάψει κόκκινα τα αυγά

5. Να έχεις αγοράσει μπρατσάκια για το καλοκαίρι

6. Να έχεις αγοράσει τσάντα paxos και ξερός

κλπ κλπ

:p

Απλά μου είπαν πως δεν θα το αναγνωρίζει το bios, καθώς το 2000 που είναι η έκδοσή του δεν υπήρχαν dvd-rw. Παίζει μου είπαν να το αναγνωρίσει ως dvd ή cd-rw αλλά όχι ως dvd-rw...Γι' αυτό το ψάχνω τώρα. Αυτό που θέλω βασικά είναι να λειτουργεί. Ας γράφω και με ταχύτητα 4 και ας μην κάνω τπτ άλλο ταυτόχρονα(ούτε με το cdrw κάνω) δεν με πειράζει..Αρκεί να το αναγνωρίζει χωρίς update.

Anyway θα πάω αύριο να πάρω ένα dvd-rw και σε περίπτωση που δεν το αναγνωρίσει θα επανέλθω για ερωτήσεις αναβάθμισης του bios. Ευχαριστώ πολύ.

Το DMA πρόσεξε μόνο να έχεις ΟΝ (εξαρτάται και από το λειτουργικό σου....).

Ψάξ' το λίγο (περί DMA) και θα καταλάβεις τι εννοώ ;)

DMA?...θα το κοιτάξω, ελπίζω να βρω μια άκρη. Το λειτουργικό μου είναι win2000 με sp4.

Το φοβάμαι το update γιατί, όπως διάβασα, αν κάνεις κάτι λάθος πάει το motherboard... ’σε που δεν βρήκα και στο site της motherboard (http://www.ecs.com.tw) update αλλά μόνο στο driversguide. Δεν έχω ξαναασχοληθεί με κάτι τέτοιο γι'αυτό με τρομάζει κάπως η ιδέα.

Καλύτερα πάρε το δίσκο όπως είναι κ βάλτον σε άλλο μηχάνημα να κάνεις τη δουλειά σου...θα γλυτώσεις χρόνο και 50ε

Αγόρασα σήμερα ένα liteon και λειτουργεί άψογα!!! έγραψα ένα dvd 4.5 gb σε 8x ταχύτητα σε 10 λεπτά...Καλά είναι πιστεύω. Σε ταχύτητα 16 δεν δοκίμασα ακόμη γιατί δεν έχω dvd 16άρι. Οπότε όλα καλά! Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Δεν βρίσκω λόγο γιατί να ανησυχούσες. Έχω βάλει Nec 3540 σε Pentium III 450 256MB Ram και δούλεψε κανονικά.

Ανησυχούσα γιατί, όπως έγραψα και παραπάνω, μου έλεγαν όλοι, ακόμη και οι πωλητές, πως δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει λόγω παλιού bios και ταχύτητας επεξεργαστή. Τώρα πλέον όλα καλά..Δεν περίμενα καν να γραφει και τοσο γρήγορα...καλή φάση!

οσες συσκευες εχουν προστατια εγγραφης δεν εχουν προβλημα με τετοιους υπολογιστες.

το οτι εχεις πανω απο 256 μνημη ειναι το καλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.