Jump to content

συντομα νερουλας...

unknown

Recommended Posts

διαβαζοντας πολλα posts περι watercooling πηρα την μεγαλη αποφαση να καταφυγω σε αυτη τη διαδικασια ψυξης του συστηματος μου...ο κυριος λογος δεν ηταν οι θερμοκρασιες αλλα να περιοριστει αυτο το μαμημενο βουητο....εχω κανει ηδη ενα Post περι παθητικου watercooling αλλα δεν πηρα καμια κατατοπιστικη απαντηση οποτε και για λογουσ ευελιξιας αποφασισα να επιλεξω εγω τα μερη του κυκλωματος...

τονιζω οτι στο κυκλωμα θα ενσωματωθουν cpu και vga και ισως chipset...

εχουμε λοιπον:

επεξ-->http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=42&osCsid=23b7cd26c391f1460eb555ed6fa241e4

(αυτο με το plexi που ειναι??)

vga-->http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=37&osCsid=23b7cd26c391f1460eb555ed6fa241e4

chipset-->http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=59&osCsid=23b7cd26c391f1460eb555ed6fa241e4

(θα χρειαστει να κατεβασω την vga στο 2ο pci-e η δεν θα εχει προβλημα με το μπλοκ?sli-d..

radiator-->http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=45&osCsid=23b7cd26c391f1460eb555ed6fa241e4

fans-->2x120 blue led απο coolermaster(τα αθορυβα...)

αντλια-->http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=50300

(υπερβολη η να παω σε ποιο μικρη?)

σωληνες-->http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=52211

(ποσα μετρα περιπου θα χρειστω?)

ψυκτικο υγρο-->

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=50927

(ειναι καλο?δεν πιστευω να καταστρεψει κανα μπλοκ και να εχω τρεχαματα???αν σταξει πουθενα?τονιζω οτι νερο σε οποιαδηποτε μορφη δεν προκειται να χρησιμοποιηθει..

ουτε δεξαμενη θα χρησιμοποιηθει γιατι θελω ολο το κυκλωμα να ειναι εντος κουτιου..

τωρα ως προσ την τοποθετηση το ψυγειο θα παει στον πατο του κουτιου και η αντλια καπου κατω απο τα drives....οποιος εχει αντιθετη γνωμη ως προσ την συνθεση να την πει..μονο καλο θα κανει.

ΚΑΙ καποιες ερωτησεις για να εχω το κεφαλι μου ησυχο!

1)ενα ψιλο o/c θα μπορει να γινει ετσι?ο 3200ειναι στα 2,6(αυτες οι μνημες.....)με 1,5volt...η 6800δεν με πολυενδιαφερει...

2)η αντλια ποσο μεσο ορο ζωης εχει και πως θα ξερω ΑΝ κατι παει στραβα??συντηρηση χρειαζεται?αν ναι τι ακριβως???

3)αλατα σκουρια και μπιχλα θα εμφανιστουν?η οτι μας κατσει?

4)ως προς την συνδεση σωληνων με τα εξαρτηματα....αν καπου κατι δεν κατσει καλα υπαρχουν μετατροπεις και που θα τους βρω?..(ρακορ δηλ..)

πως θα ειμαι 1000000000%σιγουρος οτι δεν θα υπαρξει διαροη?(σκεφτομαι να στηθει το κυκλωμα εκτος κουτιου αρχικα για δοκιμη.....

αυτααα και οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη!

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

λοιπον

απο μπλοκ εισαι ΟΚ

αντλια μια χαρα

radiator επισεις πολυ καλο

φανακια μια χαρα

σολινες θα θες περιπου 2-3 μετρα

ψυκτικο υγρο δεν υπαρχει αυτο το ψανχο αρκετο καιρο και οι @@@@ στο multirama ολο λενε οτι θα φερουν και περιμενω 3 μηνες......

για υγρο παρε απιονισμενο η απεσταγμενο νερο μαζι με παραφλου μπλε η πρασινο αναλογια 1/5 και αν θες και καπιο αλλο adaptive για UV

εγω θα σου προτινα ενα τανκ γιατι ειναι πολυ πιο ευκολο στο στισιμο και στο γεμισμα χωρις να μπενοβγαζεις πραγματα με κυνδινο διαροης.

τωρα ος προς τις ερωτισεις.....

1) δεν ξερω περι AMD

2) νομιζω 2-3 χρονια αλλα μπορει και να σου κατσι κατι στραβα αλλα συνιθος αντεχουνε πολυ

3)με αυτα που σου ειπα να βαλεις για υγρο οχι αλλα ολα σου τα εξαρτιματα να ειναι χαλκινα

4)πες περιοχη να σε βοηθισουμε αν χριαστεις τιποτα...

οσο για το στισιμο απλος κοψε τους σολινες σωστα και βαλε σφικτιρακια...

στα ρακορ μερικες στροφες τεφλον και καλο σφι3ιμο και θα εισαι οκ

εγω την εστισα με την μια μεσα στο κουτι αλλα ειχα κανει leak test στην αντλια γιατι ειχα αλα3ι ρακορ....

τωρα για το ψυγειο που θα το βαλεις απλα πες μας τι κουτακι εχεις για να ριξουμε καμια ηδεα....\

αυτα απο εμενα καλη συνεχεια;)

ευχαριστω για τις απαντησεις.τανκ το συζηταω αλλο ποιο?ολα μεσα στο κουτι να ειναι!..

τα εξαρτηματα νομιζω οτι ολα ειναι χαλκινα εκτος απο το ψυγειο που το κοβω για αλουμινενιο.....αν οντως δεν ειναι χαλκινο που θα βρω τετοιο?κουτακι το thermaltake soprano....

λοιπον αν εισαι αθινα περνα απο checkmate και κιτα την αντλια hydor l25 με ταβκ απο oclabs βγενει σε μαυρο και διαφανο

πραγματικα ειναι πολυ καλο αυτο εχω και εγω

η ανλια εχει 1000λιτρα ροη

επισεις

σφικτιρακια εστι μεταλικα κολαρα που σφιγκουνε τον σολινα πανο στο ρακορ.... σαν και αυτα του ποτισματος...(σε μαγαζι με υδραυλικα και ποτιστικα)

αλλα μπορεις να βαλεις και πλαστικα tyre-ups (σαν αυτα που λες)

τεφλον εστι μια ταινια λευκη που χρισημοποιουν οι υδραυλικη για να μονοσουνε τα σπιροματα

την τιλιγεις αντιθετα απο το σπιρομα και βιδονεις μετα το ρακορ...

το ψυγειο που επελεξες ειναι χαλνικο μην το ψαχνεις....

οσο για το κουτακι δεν νομιζω να ειναι ανετη η τοποθετιση ανλιας και ψυγειου γιατι ειναι λιγο στεναχορο....

γιατι η eheim ειναι στα 1200λιτρα και φαινεται μια χαρα...οσο για τεφλον εχω μια ταινια η οποια ειναι καπως παχια και ελαστικη αλλα δεν ειναι ασπρη...κανει?απο μαγαζι με μπετα την αγορασα...καταστημα με υδραυλικα εχω στην γειτονια μου οποτε ρωταω...(ελπιζω να μην με παρουν με τις κλοτσιες αν τους πω για υδροψυξη και κουλα πραματα!...:tomato:

Αρχική απάντηση από unknown

γιατι η eheim ειναι στα 1200λιτρα και φαινεται μια χαρα...οσο για τεφλον εχω μια ταινια η οποια ειναι καπως παχια και ελαστικη αλλα δεν ειναι ασπρη...κανει?απο μαγαζι με μπετα την αγορασα...καταστημα με υδραυλικα εχω στην γειτονια μου οποτε ρωταω...(ελπιζω να μην με παρουν με τις κλοτσιες αν τους πω για υδροψυξη και κουλα πραματα!...:tomato:

οχι ρε συ

αυτη την τενια που λες δεν την ξερω και δεν ξερω για τι χριση ειναι......

αυτο που θα ζιτισεις ειναι τεφλον ταινια για σπιροματα

ειναι μια λευκη πολυ λεπτι ταινια...

αυτη την ταινια ολος ο κοσμος την ξερει..σαν σιλοτειπ αλλα πιο χοντρο..που μονωνουν τα καλωδια...σε ενα project ειδα οτι ειχαν σφυξει τουσ σωληνες με κατι που εμοιαζε με tyre-up αλλα ηταν απο αλουμινιο η κατι τετοιο...καπου το εχω ξαναδει..

δηλ πρωτα βαζω την ταινια και μετα σφιγγω με tyre-up η κατι παρομοιο??

εεεεεεεεεεεεεεεε

το τεφλον το βαζεις μονο στα σπιροματα εκει που δεν εχει.... πχ αντλια με ρακορ

τα αλλα που λεμε tyre-up η σφικτιρακια ειναι για τον σολινα πανο στο ρακορ.....

τα ξεκαθαρισες η μπα???

κατι ψιλα αλλα οταν θα τα εχω μπροστα μου θα ειναι πολυ πιο ευκολο..σε τι σειρα να βαλω τα μπλοκ?\

αυτα και τελος για σημερα.για αλλες αποριες θα ξαναποσταρω.

Αρχική απάντηση από unknown

κατι ψιλα αλλα οταν θα τα εχω μπροστα μου θα ειναι πολυ πιο ευκολο..σε τι σειρα να βαλω τα μπλοκ?\

αυτα και τελος για σημερα.για αλλες αποριες θα ξαναποσταρω.

λοιπον η καλητερι σηρα ειναι ανλια-ψυγειο-cpu-vga-chipset-tank-ανλια

1)Mιας και θα εχεις 3 blocks καλυτερα θα ειναι να παρεις το τριπλο.

2)Το block με το plexi δεν υπαρχει στο μαγαζι.Και η παλια φοτο και η καινουργια δειχνουν το ιδιο block με τη διαφορα οτι στη μια ειναι με plexi και στην αλλη χωρις.Το block της δευτερης ειχανε παντα.

καλυτερα να δεσεις τους σωληνες με τα σφικτιρακια και οχι με tie wraps.

αυτα και ελπιζω να σε βοηθησα με τις φοτο.:banging:

Αρχική απάντηση από thrasher

1)Mιας και θα εχεις 3 blocks καλυτερα θα ειναι να παρεις το τριπλο.

2)Το block με το plexi δεν υπαρχει στο μαγαζι.Και η παλια φοτο και η καινουργια δειχνουν το ιδιο block με τη διαφορα οτι στη μια ειναι με plexi και στην αλλη χωρις.Το block της δευτερης ειχανε παντα.

καλυτερα να δεσεις τους σωληνες με τα σφικτιρακια και οχι με tie wraps.

αυτα και ελπιζω να σε βοηθησα με τις φοτο.:banging:

οσο για το τριπλο εχεις δικιο αλλα σκεψου λιγο οτι το κουτακι του ιστερι πολυ σε χορους........

η μονι λυση ειναι με πατεντα στην οροφη δεν παιζει να χορεσι πουθενα αλου το 3πλο η και ακομα το 2πλο με αντλια....

Το 2πλο το πενρι στο πατο σιγουρα.Πιθανον και το 3πλο.Το κουτι ειναι στο μηκος 48εκ. και το ψυγειο 42εκ.Κοβουμε και 2 εκ.που πιανουν(για να ειμαστε μεσα) τα pci slots.Αλλα θα ειναι τσιμα τσιμα.Γνωμη μου ειναι να κανει αυτο στη φωτο.Να βαλει δυο πραγματα για να ανιψωνουν το ψυγειο 5 εκ περιπου,για να μην ακουμπαει στο κουτι,και πανω στερεωσε τα fans,και μεσα στο κουτι βαλε μονο την αντλια,ετσι απλα χωρις κοψιματα θα εχεις στησεις την υδροψυξη.Αν τωρα εχεις ορεξη για δουλεια και μερακι φταξε ενα κουτι για την υδροψυξη σου.Πες μου αν ειναι να φτιαξεις κουτι να σου δειξω μερικα σχεδια που εχω φτιαξει.

Αρχική απάντηση από thrasher

Το 2πλο το πενρι στο πατο σιγουρα.Πιθανον και το 3πλο.Το κουτι ειναι στο μηκος 48εκ. και το ψυγειο 42εκ.Κοβουμε και 2 εκ.που πιανουν(για να ειμαστε μεσα) τα pci slots.Αλλα θα ειναι τσιμα τσιμα.Γνωμη μου ειναι να κανει αυτο στη φωτο.Να βαλει δυο πραγματα για να ανιψωνουν το ψυγειο 5 εκ περιπου,για να μην ακουμπαει στο κουτι,και πανω στερεωσε τα fans,και μεσα στο κουτι βαλε μονο την αντλια,ετσι απλα χωρις κοψιματα θα εχεις στησεις την υδροψυξη.Αν τωρα εχεις ορεξη για δουλεια και μερακι φταξε ενα κουτι για την υδροψυξη σου.Πες μου αν ειναι να φτιαξεις κουτι να σου δειξω μερικα σχεδια που εχω φτιαξει.

εξωτερικα ειναι 48 αλλα μεσα εχει και bays για σκλιρους που το κοντενει αρκετα... τσιμα τσιμα θα παρει το 2πλο.... την αντλια θελω να δω που θα βαλει.....

παντος η λυση ειναι ψυγειο απ εξω και αντλια μεσα

λοιπον κουτι δεν εχω χρονο ουτε και ορεξη να φτιαξω,αλλα αν δεν γινονται αλλιως τα πραματα το ψυγειο παει καπελο.....

εγω παντως κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου....

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=13630&highlight=stacker...

η αντλια θα βιδωνοταν πανω σε κανα αρχαιο δισκο η κατι τετοιο...με απλο ψυγειο δεν θα γινει δουλεια ε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.