Jump to content

RAID. Μπορώ να σώσω τα δεδομένα?

Kostas_Asoee

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είχα κάνει raid στην motherboard που χάλασε (Gigabyte K8NS Ultra) και επειδή δεν υπήρχε διαθεσιμότητα, θα πάρω μία MSI K8N NEO2-FX RETAIL.. Το θέμα που προκύπτει είναι αν τα δεδομένα που είναι στους δύο 160ρηδες δίσκους που σχηματίζουν το raid, μπορούν να σωθούν.. Γίνεται αυτό με κάποιο τρόπο??

από τη στιγμή που οι δίσκοι είναι σώοι και αβλαβής δεν τίθεται τέτοιο θέμα...

θα ξανακάνεις το raid σου και στη νέα μητρική και θα είσαι οκ

Παρόλλο που θα γίνει σε διαφορετική μητρική??

Γιατί έχω ακούσει ότι οταν θα πάω να κάνω το νέο raid, θα καταστραφούν ουσιαστικά τα δεδομένα, μιας και το συγκεκριμένο σύστημα τα πετσοκόβει..

Και οι δύο μητρικές έχουν το ίδιο chipset? Αν ναι δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ έβαλα το raid από nforce 4 σε nforce3 και έπαιξε μια χαρά! ;)

Εγώ όπου έχω 2xRAID arrays με 2x200gb δίσκους το καθένα, υπάρχει τρόπος να το αλλάξω σε ενα array με και τους 4x200gb δίσκους χωρίς να χρειαστώ να κάνω backup? :help:

Αρχική απάντηση από oMikR0n

Εγώ όπου έχω 2xRAID arrays με 2x200gb δίσκους το καθένα, υπάρχει τρόπος να το αλλάξω σε ενα array με και τους 4x200gb δίσκους χωρίς να χρειαστώ να κάνω backup? :help:

εμένα τουλάχιστον δεν μου φαίνεται λογικό να πετύχει

impossible με λίγα λόγια :)

σκέψου το λίγο έχοντας στο μυαλό σου τη βασική ιδέα λειτουργείας του raid0(αυτό δεν θές?) και θα καταλάβεις απο μόνος σου ότι είναι αρκετά αμφίβολο

ωστόσο δοκίμασε το να σιγουρευτούμε :)

Δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσω αν δεν είμαι σίγουρος. Συγνωμη αλλα 800gb ειναι αυτα, δεν βρίσκονται εύκολα...

Ωραία, έχεις 800 γίγα δεδομένων που "δεν βρίσκονται εύκολα" και θες να τα βάλεις όλα σε ένα RAID0; Μια χαρά...

Μην κάνεις το λάθος,εκτός αν θές στιγμιαία 800 γίγα ελεύθερα.

Όσο για το παληκάρι που άνοιξε το θρέντ,μην μπεις στο setup του controller για να ξαναφτιάξεις array,απλά ενεργοποίησε τον και κάρφωσε τους δίσκους.Κατα 99% θα παίξει με την μία εαν έχουν το ίδιο chipset οι μητρικές και ίσως χρειαστεί να φλασσάρεις άλλο bios στην μητρική στην περίπτωση που έχει διαφορετικό bios ο controller της καινούργιας και δεν συνεργάζονται καλά με αυτο οι drivers που είναι περασμένοι στα windows απο την προηγούμενη εγκατάσταση. :flower:

Αρχική απάντηση από vdeseris

Και οι δύο μητρικές έχουν το ίδιο chipset? Αν ναι δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ έβαλα το raid από nforce 4 σε nforce3 και έπαιξε μια χαρά! ;)

Οπότε εγώ που τα δύο chipset είναι ολόιδια (nforce 3) δεν θα έχω πρόβλημα..

Arapis, αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό είχα, σχετικά με το αν θα πρέπει να ξαναφτιάξω array!

Nice!! ;) Ευχαριστώ πολύ!

Αρχική απάντηση από Arapis [Χθες, στις 17:26]

...απλά ενεργοποίησε τον και κάρφωσε τους δίσκους...

Και κάτι ακόμα.. Όταν λες να το ενεργοποιήσω, εννοείς από το bios? Και να βάλω μετά τους δίσκους?

Βασικά στήστα όλα όπως και στην προηγούμενη μητρική σχετικά με το raid και θα είσαι κομπλέ.Απλά μην βάλεις χέρι στο array με κανα rebuild array.Το array υπάρχει,και χρειάζεται μόνο να το δει.Δεν θυμάμαι και τι επιλογές έχει το bios με τα via.Στο nF4 πχ θα έκανα enable τα sata,enable και το raid για τα συγκεκριμένα sata και θα έπαιζε.Απλά στο διευκρίνησα επειδή δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μπεις στο bios του raid controller.Οι δίσκοι είναι έτοιμοι και δεν πρέπει να γραφτεί τίποτε άλλο για να μην χάσεις τα δεδομένα σου.Τους δίσκους βάλτους εξ'αρχής απάνω.

Αρχική απάντηση από vdeseris [29-01-2006 11:46]

Έτσι είναι.........:T: :T: :T: :T:

αν δεν καταφερεις να σου παιξουν εχω ενα προγραματακι που κανει θαυματ και χωρις να τους βαλεις σε raid το κανει απο μονο του.....

αν το χρειαστεις πες μου ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.