asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #21 Φεβρουάριος 4, 2006 Eιναι υποχρεωτικο να εχει και το αλλο pc SP2? ή απλως το λες για καθε ενδεχομενο? Που θα το βρω να το περασω? Το adsl modem μου ειναι αυτο που εχουν και οι περισσοτεροι adsl χρηστες, το SpeedTouch 530/530i και ναι, εχει μονο μια ethernet. Ωστε εσυ υποστηριζεις οτι εμεις που εχουμε το speedtouch δε μπορουμε να ενωσουμε κι αλλους οικιακους υπολογιστες για να διαμοιρασουμε ιντερνετ... Οk, εγω παντως δε θελω αυτο το πραγμα. Θελω μονο να μεταφερω δεδομενα. Δεν θελω καμμια σχεση με νετ. Τι στην ευχη πρεπει να κανω επιτελους???? ΥΓ.Εαν το hub ειναι απαραιτητο ακομα κι αν θελω να συνδεσω 2 πισια απλα για files sharing, γιατι δε μου το λεγατε απ την αρχη? Ποσο κανει ενα τετοιο μηχανημα?
greekfragma Φεβρουάριος 4, 2006 #22 Φεβρουάριος 4, 2006 ρε αγορι μου.........ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΙκαι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ......ΑΡΑ ΘΕΣ ΙΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗτο SP2 στο λεω για να γινουν ευκολα και χωρις να παιδευτεις οι ρυθμισεις ωστε να συνδεσεις τους 2 υπολογιστες.εαν και τα 2 pc ειναι ιδια στο λογισμικο και στις αναβαθμισεις του συνεργαζονται πιο ευκολα χωρις να πρεπει να κανεις κολπα για να τα στησεις μεταξυ τους.ναι εσυ που εχεις το speedtouch δεν μπορεις να ενωσεις υπολογιστες για να διαμοιρασεις ΕΙΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.αυτο που μπορεις να κανεις και ειναι το πιο απλο αγορασε ενα hub με 4 θυρες ethernet.πανω σε αυτο θα συνδεσεις το modem και τους 2 υπολογιστεςσυνολο 3 καλωδια utp και μερικες ρυθμισεις στιην ip των 2 pc
asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #23 Φεβρουάριος 4, 2006 Δε χρειαζεται να φωναζεις...Εγω αναρωτηθηκα γιατι αυτο δεν μου το ειχατε πει εξαρχης...Θα ειχαμε γλυτωσει απο πολλα περιττα posts:getlost: Περα απο το "πιο ευκολα-πιο δυσκολα" εγω σε ρωτησα αν το sp2 ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυποθεση. Eλπιζω, γενικα, να μην μιλας θεωρητικα και μονο, αλλα αυτα που γραφεις να τα εχεις δοκιμασει πρωτα ο ιδιος, αρα να ξερεις απο πρωτο χερι οτι ειναι σωστα Ωστε τελικα αυτο που οπως λες πρεπει να κανω ειναι να παρω ενα hub...Μπορω να εχω image του? Ποσο περιπου κανει?(Φυσικα το να αγορασω νεο modem δε το συζηταμε αφου κοστιζει αρκετα) Γιατι 4 ethernet και οχι 2? Γιατι 3 καλωδια? Εγω αυτη τη στιγμη εχω το απλο utp(συνδεση modem με pc)και το crossOver που αγορασα. Αν παρω κι ενα HUB 2 θεσεων θα ειμαι ενταξει?
greekfragma Φεβρουάριος 4, 2006 #24 Φεβρουάριος 4, 2006 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616018ενα τετοιο θεςμε λιγοτερες θυρες δεν βγαινουν πλεον.εγω προτιμω οταν φτιαχνω ενα δικτυο οι υπολογιστες να εχουν το ΙΔΙΟ λογισμικο για να μην υπαρχει κανενα προβλημα συμβατοτητας.ισως να δουλεψει και χωρις αλλα δεν στο εγγυαται κανεις.απλα προτιμαται για να εχεις το κεφαλι σου πιο ησυχο.το hub/switch ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ με crossover αλλα με straight utp.
asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #25 Φεβρουάριος 4, 2006 χα χα, καλα εσυ θα με τρελανεις...Πρωτα φαγωθηκατε πολλοι να μου λετε να παρω ενα crossOver καλωδιο, τωρα ερχεσαι εσυ και μου λες οτι...το (απαραιτητο) hub δεν δουλευει με crossover.Τελικα ποιος ειναι ο σωστος?Παρακαλω ας μου απαντησει και καποιος αλλος εκτος απ τον greekfragma(τον οποιον εννοειται, ευχαριστω για τον χρονο του)
greekfragma Φεβρουάριος 4, 2006 #26 Φεβρουάριος 4, 2006 τελικα μαλλον εχεις μαγνητη μπερδεματος......υπαρχουν και καποια hub που δουλευουν με crossover.απλα ειπα να σου δωσω την πιο απλη λυση.κοιτα να δεις κατι.....οσοι σου προτειναν κροσοβερ και οχι στρεητ το προτειναν γιατι ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ......αρα ΟΛΟΙ υπεθεσαν οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ αδσλ μοντεμ με 1θυρα.....οταν βγαζεις νεα δεδομενα στην ερωτηση σου φυσικο ειναι να παιρνεις διαφορετικες γνωμες και να μην βρισκεις συντομα τη σωστη λυση.εαν απο την αρχη ελεγες ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με το συστημα που κανεις την ερωτηση τοτε μεσα σε 5ποστ θα ειχες ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗ ΛΥΣΗοποτε ανασυνταξε την σκεψη σου.οργανωσε καλυτερα τις ερωτησεις σου και μαζεψε τα δεδομενα που εχεις σαν αξονες αναφορας
asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #27 Φεβρουάριος 4, 2006 Μην αυτοδιαψευδεσαι. Πρωτα ειπες "το hub/switch ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ με crossover αλλα με straight utp" και τωρα λες "υπαρχουν και καποια hub που δουλευουν με crossover" Ας ειμαστε σοβαροι και ειλικρινεις. Εχω πει καθαρα οτι εχω adsl modem και οτι θελω να συνδεσω 2 πισια για μεταφορα δεδομενων...Μαλλιασε η γλωσσα μου να το λεω. Ασε τωρα τι νομιζε ο ενας και ο αλλος, αυτα ειναι "προφασεις εν αμαρτιαις";) Ποτέ δεν εβαλα νεα δεδομενα. Προφανως εσυ εχεις μπερδευτει ή δεν εχεις παρακολουθησει τη κουβεντα(σε 2 threads). Εξαλλου μπορεις να το τσεκαρεις και μονος σου αντι να...μου δινεις συμβουλες να...οργανωσω τις σκεψεις μου!!! Και τελικα, παιδι μου, ποια ειναι η λυση που εσυ ο γνωστης, δινεις στο ζητημα μου?....Θα μου πεις επιτελους?
sotiris Φεβρουάριος 4, 2006 #28 Φεβρουάριος 4, 2006 τελικά δηλαδή αποφάσισες να τα συνδέσεις με switch?οκ, πάρε ένα switch με auto mdi/mdx και σύνδεσέ το άλλο με το crossover.κανονικά με switch τα βάζεις με straight καλώδιο εκτός αν κάνει auto-sensing (mdi/mdx λέγεται) και αντιστρέφει αντίστοιχα τα Tx/Rx του καλωδίου.έτσι όπως το είχες εξηγήσει αρχικά, προσωπικά είχα καταλάβει ότι ήθελες να συνδέσεις τα 2 pc με ένα καλώδιο (χωρίς να παρεμβάλλεις switch), οπότε το crossover ήταν η μόνη λύση που θα σου έπαιζε.
greekfragma Φεβρουάριος 4, 2006 #29 Φεβρουάριος 4, 2006 επετρεψε μου να αποσυρθω απο το θρεντ και να χωνεψω με την ησυχια μου(μολις εφαγα για ''μεσημερι'')περιμενε απαντησεις απο αλλους πολυμαθεις λαμπαδες.
apocalypse Φεβρουάριος 4, 2006 #30 Φεβρουάριος 4, 2006 Εάν και μόνο αν θες να μοιράζεις και το internet και γενικά να κάνεις μια σωστή δουλειά ώστε να μην χρειάζεται να μπαινοβγάζεις βύσματα ανάλογα με την δουλειά που θες , ψάξου για switch και τα σχετικά.Στην περίπτωσή μου , το ίδιο modem (speedtouch 530) είναι συνδεμένο πάνω στο switch και μοιράζει στα 3 PC του LAN μου.Σε αυτήν την περίπτωση όλα τα καλώδια είναι straight through.Τώρα αναφορικά με τον λόγο που δεν βλέπουν ο ένας τον άλλο , δοκίμασε να μπεις στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου και στα 2 pc και να ρυθμίσεις τα πάντα για όσο γίνεται περισσότερο αυτοματισμό (full autonegotiation της ταχύτητας και τα σχετικά).Στην περίπτωσή μου χάνεται ο κόσμος αν βάλω σε κάποιο pc "force 100 Full duplex" αλλά δουλεύουν υπέροχα με "full autonegotiation" ή "autonegotiate for 100FD".
asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #31 Φεβρουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris τελικά δηλαδή αποφάσισες να τα συνδέσεις με switch?οκ, πάρε ένα switch με auto mdi/mdx και σύνδεσέ το άλλο με το crossover.κανονικά με switch τα βάζεις με straight καλώδιο εκτός αν κάνει auto-sensing (mdi/mdx λέγεται) και αντιστρέφει αντίστοιχα τα Tx/Rx του καλωδίου..... Ενταξει να ξαναπω τι θελω, αφου φαινεται ειναι δυσνοητο...Θελω να συνδεσω 2 πισια που εχω στο σπιτι, ωστε να μεταφερω αρχεια απο το ενα στο αλλο.Σε ενα αλλο παρομοιο thread (το οποιο κλειδωθηκε) οι περισσοτεροι μου ελεγαν να παρω crossover καλωδιο. Τωρα που το πηρα αναρωτιεμαι γιατι και παλι δε μπορω να κανω δουλεια.-Aποκαλυψη, δεν θελω να μοιρασω ιντερνετ.Δεν καταλαβαινω...που ειναι ολοι αυτοι που λυσσαγαν να παρω crossover?
asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #33 Φεβρουάριος 4, 2006 να παρω switch? τι ειναι αυτο, μπορω να εχω ενα image? Ποσο κανει?έτσι όπως το είχες εξηγήσει αρχικά, προσωπικά είχα καταλάβει ότι ήθελες να συνδέσεις τα 2 pc με ένα καλώδιο (χωρίς να παρεμβάλλεις switch), οπότε το crossover ήταν η μόνη λύση που θα σου έπαιζε.Σωστα καταλαβες, αυτο θελω. Γιατι ομως δεν μπορει να βρεθει λυση? ειναι τοσο δυσκολο? Κανεις σας δεν ετυχε ποτε του να το κανει?
greekfragma Φεβρουάριος 4, 2006 #34 Φεβρουάριος 4, 2006 σου εδωσα λινκ παραπανωτο κοιταξες ή απλα επικεντρωθηκες στο να απαντας με το κλασσικο τροπο?
asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #35 Φεβρουάριος 4, 2006 παλι εσυ??!!!Ειπαμε, το λινκ που μου εδωσες ειναι για μηχανημα που δεν θελει crossover.Aυτοδιαψευστηκες μια φορα, τωρα αυτοδιαψευδεσαι και δευτερη("επετρεψε μου να αποσυρθω απο το θρεντ..." Σε παρακαλω κρατησε την υποσχεση σου)
sotiris Φεβρουάριος 4, 2006 #36 Φεβρουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από asker να παρω switch? τι ειναι αυτο, μπορω να εχω ενα image? Ποσο κανει?Σωστα καταλαβες, αυτο θελω. Γιατι ομως δεν μπορει να βρεθει λυση? ειναι τοσο δυσκολο? Κανεις σας δεν ετυχε ποτε του να το κανει? κοίτα δεν ξέρω και πολλά από δίκτυα, αλλά με τα λίγα που ξέρω, για να μπορέσω να σε βοηθήσω, πρέπει να μου πεις ακριβώς τη συνδεσμολογία που θα κάνεις.δηλαδή:1) τι εξοπλισμό έχεις, και2) πώς σκοπεύεις να τον συνδέσεις
apocalypse Φεβρουάριος 4, 2006 #37 Φεβρουάριος 4, 2006 Γιατί τα μπερδεύουμε τα πράγματα όταν δεν χρειάζεται?Το είπε ο άνθρωπος με 100 διαφορετικούς τρόπους ότι απλά θέλει να συνδέσει τα 2 pc , δεν θέλει ούτε net sharing ούτε τίποτα σχετικό.Οπότε δεν του χρειάζεται switch , αρκεί το crossover καλώδιο που ήδη έχει.Εάν υποθέσουμε οτι το καλώδιο δεν είναι προβληματικό , τότε το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις που έχει κάνει.Να προτείνω asker να δοκιμάσεις τις λύσεις που προτάθηκαν ήδη?Βλέπω μια που πρότεινε ο darkcount (user accounts) και μια δική μου (autonegotiation , auto IP , auto και τα μυαλά στα κάγκελα).Μόνο απορρίπτοντας σενάρια θα βρεις λύσεις.
asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #38 Φεβρουάριος 4, 2006 Eλα χρυσε μου ανθρωπε, μονο εσυ φαινεται οτι μιλας σωστα. Αφου ειπες οτιΤο είπε ο άνθρωπος με 100 διαφορετικούς τρόπους ότι απλά θέλει να συνδέσει τα 2 pc , δεν θέλει ούτε net sharing ούτε τίποτα σχετικό.Οπότε δεν του χρειάζεται switch , αρκεί το crossover καλώδιο που ήδη έχει.Εάν υποθέσουμε οτι το καλώδιο δεν είναι προβληματικό , τότε το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις που έχει κάνει.Το καλωδιο ειναι ολοκαινουργιο. Πες μου ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ πρεπει να κανω για να δει το ενα πισι το αλλο.Οσο για τον εξοπλισμο που με ρωτησε ο sotiris να ξαναπω οτι εχω2 pc με καρτες ethernet, το ενα με xp pro sp2 και το αλλο με xp pro και θελω να τους συνδεσω με το καλωδιο crossover, που μου προτεινατε πολλοι, ωστε να μεταφερω αρχεια απο τον εναν στον αλλον.(Αν με βαλετε να τα ξαναπω θα αυτοκτονησω!:bye: )
greekfragma Φεβρουάριος 4, 2006 #39 Φεβρουάριος 4, 2006 asker-apocalypse..........μηπως παραλειπετε το γεγονος οτι ο ασκερ εχει 1 μονο θυρα ethernet την οποια ΗΔΗ την χρησιμοποιει το SPeedtouch?
apocalypse Φεβρουάριος 4, 2006 #40 Φεβρουάριος 4, 2006 Αν δεν κάνω λάθος έχει αποσυνδέσει το modem και στην θέση του έχει βάλει το crossover.Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον.Δεν συζητάω το αν είναι καλή λύση (για μένα είναι κάκιστη), αλλά αφού δεν θέλει να πάει παραπέρα , θα τον αναγκάσουμε?@asker Την πρόταση μου την διατύπωσα ήδη παραπάνω.Αναίρεσε ΟΛΕΣ τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει , βάλε τα ΠΑΝΤΑ στο auto.Όπως τις IP που λες κάπου παραπάνω οτι ρύθμισες.Σαφέστατα απενεργοποίησε οτιδήποτε σχετικό με firewall.Δες και τις προτάσεις που έκαναν άλλοι παραπάνω.Αλλά θα το ξαναπώ , είναι εντελώς απίθανο κάποιος να βρει μια λύση στο πρόβλημά σου αν δεν κάνεις δοκιμές.Δοκίμασε τα παραπάνω , πες μας τι έγινε και αν συνεχίσει να μην δουλεύει ψάχνουμε για άλλες εναλλακτικές.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.