asker Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2006 Xαιρετω ξανα την πολυμαθη παρεα των λαμπαδων!! Προσπαθω να συνδεσω 2 πισια μεταξυ τους ωστε να μεταφερω αρχεια απο το ενα στο αλλο. Καποιοι θα θυμουνται οτι αυτο το θεμα συζητηθηκε και σε αλλο thread το οποιο(σωστα) απεβιωσε... Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω το καλωδιο crossover που καποιοι μου προτειναν, δηλ. το αφου το καλωδιο αυτο ηδη το ειχα σαν κατοχος adsl συνδεσης που ειμαι (ειναι το καλωδιο με το οποιο συνδεεται το adsl modem στο pc). Συνδεσα λοιπον τα 2 pc στις αναλογες τρυπες, ετρεξα και τους Νetwork Setup Wizards αλλα...τζιφος. Το ενα pc δεν "εβλεπε" το αλλο. (δηλαδη μεσω του Shared Documents). Προσπαθω εδω και 3 ωρες. Αναρωτιεμαι τι δεν κανω σωστα... ΥΓ. Καποιος απ το yahoo messenger μου λεει να κλικαρω σε ενα λινκ της μορφης http://xxx.xxx.xx.xxx:80 ωστε να αποκτησω προσβαση και να δω το pc του! Ειναι αληθεια ή προκειται για καποια παγιδα?...
blade_pan Ιανουάριος 29, 2006 #3 Ιανουάριος 29, 2006 Εχεις φτιαξει tcp/ip και τετοια?Θες να ενωσεις 2 pc μεταξυ τους με καρτες δικτου ετσι?Εννοω δεν εχεις καποιο hub/router...
asker Ιανουάριος 29, 2006 Author #4 Ιανουάριος 29, 2006 εγω στην θεση σου δεν θα το ρισκαρα....Δηλαδη το norton firewall δεν θα με προστατεψει, αν ειναι..?Εχεις φτιαξει tcp/ip και τετοια?Θες να ενωσεις 2 pc μεταξυ τους με καρτες δικτου ετσι?Εννοω δεν εχεις καποιο hub/router...Nαι, με καρτες δικτυου βεβαια.Εβαλα ΙΡ στο ενα 192.168.0.1 και στο αλλο 192.168.0.2, οπως μου υποδειξανε σε ενα αλλο forum. Δεν θα χρειαστω λεει τιποτα αλλο αν εχω xp(στο ενα εχω xp pro sp2 αγγλ. και στο αλλο xp pro αγγλ. σκετα, εχει διαφορά?). Ορισα και ιδιο ονομα στο Workgroup.Στο μεν πρωτο με τα xp sp2, το οποιο και εχει προσβαση στο νετ(το αλλο δεν εχει καμμια επαφη με νετ) μου εμφανιζει φακελο με SharedDocs στο folden"My Network Places", στο αλλο ο folder αυτος ειναι κενος.Tι ειναι το hub/router? Εχω ενα modem/router για την συνδεση στο νετ, το οποιο οπως καταλαβαινεις, οταν κανω τη συνδεση με τα δυο pc μενει ανενεργο(χωρις το crossover του).
blade_pan Ιανουάριος 29, 2006 #5 Ιανουάριος 29, 2006 Κοιτα καταρχας αν εχεις κανενα firewall ενεργο...Το router το ενωνεις με cross?
asker Ιανουάριος 29, 2006 Author #6 Ιανουάριος 29, 2006 Εχω ενεργο το firewall του norton (το firewall των windows xp, μου ζητηθηκε απ το συστημα με pop-up να το απενεργοποιησω).Το router φυσικα και δεν το ενωνω, δε γινεται! Αλλα και να γινοταν, τι χρειαζεται?(υποθετω οτι router εννοεις το adsl modem ε?)
blade_pan Ιανουάριος 29, 2006 #7 Ιανουάριος 29, 2006 Ακου...Αρχικα απενεργοποιησε τα firewall να δεις αν φταινε αυτα...Το αλλα που σου λεω ειναι το καλωδιο ειναι σιγουρα cross?Γιατι αποτι ξερω συνδεση καρτας δικτυου και router θελει απλο Utp!(router εννοω το adsl modem)
cattino Ιανουάριος 29, 2006 #8 Ιανουάριος 29, 2006 κανε ενα ping στην αλλη ip να δεις αμα απανταει.Αν ναι το δικτυο ειναι ενταξει. απλα 8α πρεπει να ορισεις πιοι φακελοι 8α ειναι shared κτλ.
asker Ιανουάριος 29, 2006 Author #9 Ιανουάριος 29, 2006 Ζητωντας να μου δειξει ολους τους υπολογιστες που ειναι συνδεδεμενοι στο τοπικο δικτυο, αφου "σκεφτει" λιγο μου απανταει οτι δεν εχω δικαιωμα...Δε ξερω ποιο ακριβως ειναι το crossover καλωδιο, μονο οτι μοιαζει με αυτο του image.
cattino Ιανουάριος 29, 2006 #10 Ιανουάριος 29, 2006 Αρχική απάντηση από asker [Σήμερα, στις 04:52] Ζητωντας να μου δειξει ολους τους υπολογιστες που ειναι συνδεδεμενοι στο τοπικο δικτυο, αφου "σκεφτει" λιγο μου απανταει οτι δεν εχω δικαιωμα...Δε ξερω ποιο ακριβως ειναι το crossover καλωδιο, μονο οτι μοιαζει με αυτο του image. Τι λες!!!!!!!!!!πατα στο cmd ping 192.168.0.2 εφοσον εσυ εχεις την 192.168.0.1 αμα απαντησει το δικτυο δουλευει.... ετσι απλα.
blade_pan Ιανουάριος 29, 2006 #11 Ιανουάριος 29, 2006 χαχα...δες στις ακρες του καλωδιου τα τελευταια χρωματα...αν ειναι ιδια ακριβως τοτε ειναι κανονικο utp αλλιως αν τα δυο τελευταια ειναι αντιθετα ειναι crossover.Ελεγξε αυτο αρχικα!Αν ειναι ομοια τοτε υπαρχει προβλημα...αν ειναι διαφορετικα βγαλε τα firewall.Τα αλλα θα τα πουμε αυριο!Καλο βραδυ!
asker Ιανουάριος 29, 2006 Author #12 Ιανουάριος 29, 2006 ειπαμε ρε παιδια, ειναι το καλωδιο με το οποιο συνδεεται το adsl modem στο pc, δεν εχετε adsl?Οk τα λεμε αυριο, καληνυχτα.
asker Ιανουάριος 29, 2006 Author #13 Ιανουάριος 29, 2006 Tελικα τωρα που το ειδα ειναι οντως καλωδιο utp. To γραφει πανω και τα χρωματα ειναι ιδια στις ακρες. Θα επρεπε να μου το πειτε απ την αρχη. Αρα θα πρεπει να αγορασω ενα crossover καλωδιο. Thanks anyway. PS. Οσο για το link, το norton με ρωτησε αν θελω να επιτρεψω προσβαση του int.explorer πραγμα το οποιο αρνηθηκα. Καλα εκανα ε?..ισως καποιος εμπαινε στο συστημα μου.
blade_pan Ιανουάριος 29, 2006 #14 Ιανουάριος 29, 2006 Εγω το εχω καταλαβει,εσυ τα εχεις μπερδεψει λιγακι Οταν εχεις καποιο μηνυμα απο το firewall κοιτα ακριβως τι λεει...Τωρα να θελει να μπει καποιος στο συστημα σου χλωμο!
Makis Hourdakis Ιανουάριος 29, 2006 #15 Ιανουάριος 29, 2006 1. UTP θα λέει ό,τι και να είναι. UTP είναι το είδος του καλωδίου. Cross είναι τύπος τερματίσματος πάνω στα jacks, οπου ενώ απο τη μια άκρη φεύγουν κανονικά τα καλωδιάκια (Α. Πράσσινο, Πράσσινο, Α.Πορτοκαλί, Μπλέ, Α.Μπλέ, Πορτοκαλί, Α.Καφέ, Καφέ) στην άλλη άκρη καταλήγουν με τη σειρά Α.Πορτοκαλί, Πορτοκαλί, Α.Πράσινο, Μπλέ, Α.μπλέ, Πράσσινο, Α.Καφέ, Καφέ. 2. ’λλο ADSL router, άλλο ADSL modem αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος. Για να συνδέεται με το PC μέσω ethernet τότε μάλλον (όχι σίγουρα όμως) έχεις router. Ωστόσο, εάν το router έχει μόνο μια θύρα RJ-45, δηλαδή δεν έχει switch πάνω, το συνδέεις με καλώδιο crossover. Εάν έχει switch (πάνω από μια - συνήθως 4 θύρες) το συνδέεις με κανονικά τερματισμένο καλώδιο. 3. Εάν έχει switch, άμα θες, μπορείς να συνδέσεις και τα δυο PC πάνω ωστε να έχουν και τα δυο πρόσβαση στο net... 4. Απενεργοποίησε σε πρώτο στάδιο τα firewalls (και το Norton και των Windows, το οποίο προτείνω να απενεργοποιήσεις τελείως απο τη στιγμή που έχεις το norton μέσα). Εάν δεις και φτιάξει, όρισε απο το Norton να εμπιστεύεται τις IP adresses που έχεις ορίσει στα PC. (Ελπίζω να έχεις δώσει σταθερές IP). Αυτά σε πρώτο στάδιο. Δοκίμασε και βλέπουμε παρακάτω.
asker Ιανουάριος 29, 2006 Author #16 Ιανουάριος 29, 2006 Blade & Maki, τα περι μυνηματος firewall και χακαρισματος τα ειπα για τον λογο που αναφερω στο πρωτο μου post (Eιναι απαραιτητο να διαβαζετε τουλαχιστον το πρωτο post καποιου thread ωστε να ξερετε για ποιο πραγμα μιλαμε. Εχω δικιο? )Για την περιπτωση που και παλι δεν θα το διαβασετε, το ξαναγραφω: Καποιος απ το yahoo messenger μου λεει να κλικαρω σε ενα λινκ της μορφηςhttp://xxx.xxx.xx.xxx:80 ωστε να αποκτησω προσβαση και να δω το pc του! Ειναι αληθεια ή προκειται για καποια παγιδα? Aπο κει και περα, 1. UTP θα λέει ό,τι και να είναι. UTP είναι το είδος του καλωδίου. Cross είναι τύπος τερματίσματος πάνω στα jacks, οπου ενώ απο τη μια άκρη φεύγουν κανονικά τα καλωδιάκια (Α. Πράσσινο, Πράσσινο, Α.Πορτοκαλί, Μπλέ, Α.Μπλέ, Πορτοκαλί, Α.Καφέ, Καφέ) στην άλλη άκρη καταλήγουν με τη σειρά Α.Πορτοκαλί, Πορτοκαλί, Α.Πράσινο, Μπλέ, Α.μπλέ, Πράσσινο, Α.Καφέ, Καφέ. Oπως ειπα, τα χρωματα στις ακρες ειναι ιδια, οποτε εχω απλο καλωδιο cross ε?Το καλωδιο αυτο κανονικα το χρησιμοποιω για την συνδεση του adsl modem(SpeedTouch)με το pc. Υπαρχει περιπτωση, αυτη η συνδεση(modem στο pc), να γινεται και με αλλο καλωδιο?2. ’λλο ADSL router, άλλο ADSL modem αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος. Eιπα εγω οχι?? Για να συνδέεται με το PC μέσω ethernet τότε μάλλον (όχι σίγουρα όμως) έχεις router.Mπορω να σου πω στα σιγουρα οτι εχω modem/router.Ωστόσο, εάν το router έχει μόνο μια θύρα RJ-45, δηλαδή δεν έχει switch πάνω, το συνδέεις με καλώδιο crossover.Mαλλον δεν εχεις καταλαβει το θεμα του thread. Μιλαω για συνδεση δυοπισιων μεταξυ τους,οχι για συνδεση του modem με το πισι. Και μη μου πεις οτι χρειαζομαι το modem για την συνδεση των δυο πισιων? Ειναι εντελως αχρηστο, σωστα?3. Εάν έχει switch, άμα θες, μπορείς να συνδέσεις και τα δυο PC πάνω ωστε να έχουν και τα δυο πρόσβαση στο net... Oπως εχω πει, δεν με ενδιαφερει η προσβαση στο νετ, στο ζητημα με το οποιο τωρα ασχολουμαι.4. Απενεργοποίησε σε πρώτο στάδιο τα firewalls (και το Norton και των Windows, το οποίο προτείνω να απενεργοποιήσεις τελείως απο τη στιγμή που έχεις το norton μέσα). Ως γνωστον, οταν χρησιμοποιησουμε καποιο εμπορικο firewall πχ. norton, το default firewall των win xp αυτοματως απενεργοποιειται απο μονο του...Απορω που δε το ηξερες. Αυτά σε πρώτο στάδιο. Δοκίμασε και βλέπουμε παρακάτω. E? Mε τι να δοκιμασω? με το λαθος καλωδιο? Λοιπον, σου προτεινω να ριξεις ενα good look στο ολο thread και αν ειναι τα ξαναλεμε.
greekfragma Ιανουάριος 30, 2006 #17 Ιανουάριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από asker [Σήμερα, στις 01:50] Oπως ειπα, τα χρωματα στις ακρες ειναι ιδια, οποτε εχω απλο καλωδιο cross ε? παρε και τις 2 ακρες.βαλτες διπλα διπλα και να κοιτανε προς τα σενα.εαν η σειρα των χρωματων ειναι ιδια εχεις straight utp.....εαν 2 ειναι σε διαφορετικες θεσεις εχεις crossover.
darkCount Ιανουάριος 30, 2006 #18 Ιανουάριος 30, 2006 Κάτι μου λέει ότι το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι στα καλώδια. Εφόσον παίζεις με workgroup χρειάζεται και στα 2 pc να υπάρχει ένας κοινός λογαριασμός χρήστη. Γιαυτό σου λέει ότι δεν έχεις δικαίωμα να δεις απο το ένα το αλλο.Το username και το password που κάνεις Logon στο ένα pc πρέπει να υπάρχει και στο 2ο pc ώστε να "ξέρει" το ένα το άλλο.
asker Φεβρουάριος 4, 2006 Author #19 Φεβρουάριος 4, 2006 Tελικα...τζιφος Πηρα και εβαλα το σωστο καλωδιο crossover συνδεσα τις ακρες του στα 2 πισια, εκανα και τους wizards αλλα τιποτα...στο φακελο shared documents δεν μπορει να δει το ενα τα του αλλου. Αναρωτιεμαι τι φταιει:alien: :sick: Στο μεταξυ υπαρχουν κι αλλα ερωτηματα. Στον Νetwork Setup Wizzard οταν ξεκινα μου λεει να διαλεξω... 1. Αυτο τo pc συνδεεται στο νετ. Το αλλο pc θα συνδεθει στο νετ μεσω αυτου του pc...κλπ Και πως θα γινει αυτο? Απο τη στιγμη που θα απασχολησω τις ethernet θυρες των πισιων με το crossover, δε γινεται να συνδεθω στο νετ. Που θα μπει το adsl modem?? Yποτιθεται ομως οτι ενα πισι που ειναι στο ιντερνετ μπορει να συνδεθει και με αλλα πισια και να δωσει συνδεση. Και πως? Αφου το πισι εχει μονο μια θυρα ethernet και σε αυτην μπαινει το modem. Το αλλο πισι που θα μπει??? :wassat: Σημειωνω οτι εχω στο πρωτο πισι Win xp pro sp2 και στο δευτερο(αυτο απ το οποιο θελω να μεταφερω data) Win xp pro σκετα.
greekfragma Φεβρουάριος 4, 2006 #20 Φεβρουάριος 4, 2006 περνα το SP2 και στο αλλο pc.το καλωδιο και η θυρα ethernet μεταφερουν δεδομενα........ασχετα εαν αυτα προερχονται απο το ιντερνετ ή απο τοπικο δικτυο.η λυση σε αυτο που θες ειναι να συνδεσεις ενα modem-router με το βασικο σου υπολογιστη και να συνδεσεις το δευτερευον με +1 καλωδιο πανω στο modem router.δηλαδη το modem-router παιζει και τον ρολο switch/hub αναλογα την τεχνολογια του.εαν το modem σου εχει ΜΟΝΟ 1 υποδοχη για καλωδιο ethernet σημαινει οτι ΔΕΝ εχει ενσωματωμενο hub/switch και ΑΡΑ για να συνδεσεις περισσοτερους υπολογιστες ωστε να εχουν και αυτοι ιντερνετ δικτυο ή θα αγορασεις hub ξεχωριστο ή αλλαζεις modem με ενα πιο καινουριο που θα ΕΧΕΙ περισσοτερες υποδοχες για ethernet.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.