Jump to content

Ατιμα 2 GigaRam: processor damaged????

N4speed

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όλα ξεκίνησαν όταν μου έκαναν δωρο 2 *512 ddr μνημες. (Την αρχη δεν μπουταρε , τελικά άλλαξα τις trancend με kingston και μπουταρε.) Έλα μου που πλεον δεν αναγνωριζε ότι ειχα στην πρώτη θύρα ide . Έβγαζε και το μυνημα "r80 conductor primary ide not installed"

Αφου ξαναδοκίμασα όλους τους συνδιασμους jumpers και ρυθμισεων bios το κατάφερα να λειτουργήσουν όλα (και ο σκληρος ΣΑΤΑ) .

Το μύνημα παρεμενε , φόρτωνε τα windows όμως

τα διαγνωστικα λαμπάκια της μητρικής ήταν και τα 4 κόκκινα (manual: processor not correctly installed or damaged ). Εκει που δουλεύω όμως -άσχετα τι κάνω(βιντεο , ιντερνετ κλπ) ::__reboot και κολλαει. Το κλείνω και δεν ξαναανοιγει >>για την ακριβεια ανοιγουν μονο τα ανεμηστηρια και το ρευμα και δεν φορτωνει τιποτα , ουτε η οθονη αναβει .

Για να ανοιξει θελει cmos reset με το jumper . Αυτό καθε φορα.!!

:cry: :blink:

:cry: :cry:

Εκάνα bios update , κοιταξα τις θερμοκρασιες , μέχρι και τροφοδοτικο άλλαξα (είχα ενα νοναμε 300βαττ και πηρα enermax liberty 500watt)

To πρόβλημα παραμένει . Ζητω ταπεινα τη βοηθεια σας>> :help: :help: :bye:

PC / motherboard>msi 875p neo , 2.8ghz 800fsb, 4*512ddr ram dual channel 400mhz , maxtor 120 gb sata , nec3520, dvd teac , club3d radeon 9600pro, audigz2 zs, enermax libertz 500watt.

Αρχική απάντηση από FrOsT [Χθες, στις 23:54]

Δεν μας είπες τι από τι αποτελείτε το pc σου...

Σωστος . Εγινε edit. :X:

Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 01:28]

η μητρικη ειναι στα τελευταια της man :cry:

:( :cry:

Μηπως ο processoras ?

Το pc παντως και οταν λειτουργει σερνεται (κάνει boot 3,4 λεπτά)

Παρατήρησα μόλις τώρα ότι αν κάνω enable την κάρτα δικτύου (που την είχα απενεργοποιηήσει προχθες και έμεινε έτσι κάνει reboot)

Αυτή είναι η τριτη μητρική μου (2 φορες πηγε για rma εντος εγγυησης -μία στην αρχή που κάηκε και μία την τελευταία μέρα της εγγύησης που πάλι δεν δουλευε) .

ΕΛΕΟΣ :mad:

εγω μια msi 6590 για socket A την ειχα περασει απτα παθη του χριστου, 1 φορα ειχα πειραξει το clear cmos jumper χωρις να βγαλω το ρευμα και τσαφ ..... παει το psu, εφαγε στην μαπα και ενα σωρο διακοπες ρευματος, το αποτελειωμα ητανε το καλοκαιρι που ηθελα να βγαλω τον 2400+ και να βαλω τον 3000+ επανω

αλλα δεν ειχα ιδεα πως εβγαινε η ψυκτρα με αποτελεσμα απτις πολλες ατσαλες κινησεις με το κατσαβιδι να παθει ζημια (δεν βρισκω αλλη εξηγηση) και να μετα δεν εκανε POST ουτε με τον 2400 ουτε με τον 3000 :( ,εδειχνε τα 4 κοκκινα κι εμενα :( ειχα μεινει σχεδον 3 μηνες χωρις pc να πουμε, οταν πηρα απο εναν γερμανο μια μεταχειρισμενη k7n2 delta για 40 ευρω παλι δεν μπορουσε να κανει POST, εβγαζε 3 πρασινα ενα κοκκινο (μνημες και καλα )

οι μνημες (samsung) και ο 3000+ (barton 166mhz fsb) μια χαρα παιζανε σε μια α7n8-x ενος φιλου αλλα στην k7n2 με καμια παναγια, καποια βλαβη θα ειχε κι αυτη, μετα πηρα μια gigabyte απτο techixxx παλι δεν καταφερε να κανει post, την εστειλα πισω και 3 μηνες τωρα ακομα να με παρουν τηλεφωνο :( ε ρε ταλαιπωρια με αυτες τις παλιες πλατφορμες :getlost:

Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 03:07]

εγω μια msi 6590 για socket A την ειχα περασει απτα παθη του χριστου, 1 φορα ειχα πειραξει το clear cmos jumper χωρις να βγαλω το ρευμα και τσαφ ..... παει το psu, εφαγε στην μαπα και ενα σωρο διακοπες ρευματος, το αποτελειωμα ητανε το καλοκαιρι που ηθελα να βγαλω τον 2400+ και να βαλω τον 3000+ επανω

αλλα δεν ειχα ιδεα πως εβγαινε η ψυκτρα με αποτελεσμα απτις πολλες ατσαλες κινησεις με το κατσαβιδι να παθει ζημια (δεν βρισκω αλλη εξηγηση) και να μετα δεν εκανε POST ουτε με τον 2400 ουτε με τον 3000 :( ,εδειχνε τα 4 κοκκινα κι εμενα :( ειχα μεινει σχεδον 3 μηνες χωρις pc να πουμε, οταν πηρα απο εναν γερμανο μια μεταχειρισμενη k7n2 delta για 40 ευρω παλι δεν μπορουσε να κανει POST, εβγαζε 3 πρασινα ενα κοκκινο (μνημες και καλα )

οι μνημες (samsung) και ο 3000+ (barton 166mhz fsb) μια χαρα παιζανε σε μια α7n8-x ενος φιλου αλλα στην k7n2 με καμια παναγια, καποια βλαβη θα ειχε κι αυτη, μετα πηρα μια gigabyte απτο techixxx παλι δεν καταφερε να κανει post, την εστειλα πισω και 3 μηνες τωρα ακομα να με παρουν τηλεφωνο :( ε ρε ταλαιπωρια με αυτες τις παλιες πλατφορμες :getlost:

:flower: Βλεπω και εσυ δεν πας πισω.. Καλη τυχη ..

Τελοσπαντων εγω όμως δεν πειραξα τον επεξεργαστη καθόλου , ουτε την ψυκτρα του, εγω 2 μνημες εβαλα.!!! :(

Τι σημαινει τελικα το : "r80 conductor primary ide not connected"?

Μηπως λειηπει κανα jumper/καλωδιο ??

Πάντως το ότι σου έκαναν δώρο ram είναι λιγο περίεργο:devil: lol.

Όντως κ εμενα μου ειε βγαλει καποτε αυτο το μυνημα αλλα δεν θυμαμα ιτι ηταν. Έλεγξε όλα τα πιθανα καλώδια του τροφοδοτικού (καλού κακού για να εχεις το κεφαλι σου ύσηχο). Δες αν όλα τα jumpers είναι στην σωστή θέση (συμβουλέψου το Manual της μητρικής σου) και μην ξεχάσεις τα jumpers που είναι για τα leds στο κουτί (ίσως παίζει κατι με αυτά).

Αν δεν καταφέρεις τίποτα, σου συμβολεύω να στήσεις την μητρική ξανά ΑΠΟ ΤΗΝ αρχή.!!!!!

Μα αφου το εχω συνδεσει και λειτουργει το drive sto primary ide αυτο!!!

Επισης πήρα μαζι με το τροφοδοτικο και ενα κουτι Thermaltake Soprano οποτε το συστημα ξαναστηθηκε προχθες από το 0.

Πώς λειτουργει ; Δηλαδή μπουταρει το σύστημα στα Windows ή δεν μπουτάρει ; Ποιό είναι το προβλημα (μπερδεύτηκα )

To r80 είναι μια αντίσταση που χρησιμοποιείται για να ελέξει την συνδεσμολογία στο IDE. Κάτι παίζει με την συνδεσμολογία σου φίλε μου. Μήπως το καλώδιο είναι ελατωματικό ;

Βασικα όταν κολλάει έτσι στο ασχετο το pc και σου βγάζει τετοια μυνηματα στο bios κατι σημαίνει (από την λιγη πείρα που εχω) ότι κατι δεν παει καλα στο hardware.

Είπες όλα άρχισαν μόλις έβαλες αυτες τις μνήμες.

Ακου τι θα κανεις:

κανε CMOS και ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ της μητρικής και πάνε αγορασε μια άλλη.:jump:

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 15:46]

Πώς λειτουργει ; Δηλαδή μπουταρει το σύστημα στα Windows ή δεν μπουτάρει ; Ποιό είναι το προβλημα (μπερδεύτηκα )

To r80 είναι μια αντίσταση που χρησιμοποιείται για να ελέξει την συνδεσμολογία στο IDE. Κάτι παίζει με την συνδεσμολογία σου φίλε μου. Μήπως το καλώδιο είναι ελατωματικό ;

Βασικα όταν κολλάει έτσι στο ασχετο το pc και σου βγάζει τετοια μυνηματα στο bios κατι σημαίνει (από την λιγη πείρα που εχω) ότι κατι δεν παει καλα στο hardware.

Είπες όλα άρχισαν μόλις έβαλες αυτες τις μνήμες.

Ακου τι θα κανεις:

κανε CMOS και ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ της μητρικής και πάνε αγορασε μια άλλη.:jump:

Κανω cmos reset και μπουταρει (αν και βεβαια σαν χελωνα) και τα λαμπακια ειναι κοκκινα.

Αν το κλεισω ή κανει από μόνο του reboot (90% των περιπτωσεων) μετά κατά 80%-99% θελει ξανα cmos reset.

Λοιπον κανε τη χαρη στον εαυτο σου κι ανοιξε το ρημαδι το μανιουαλ της μητρικης και δες τι ειδους μνημες υποστηριζει οταν γεμιζεις τα σλοτ με ντιμακια και με ποια διαταξη.Single sided/Double sided.Δες πως τις υποστηριζει.

Μετα κανε ενα clear cmos χωρις τη cpu πανω κι αφου βεβαιωθεις οτι τα ντιμακια ειναι σωστα κατα τα λεγομενα του μανιουαλ τοτε επιχειρεις να μπουταρεις.Αν δεν ταιριαζουν τα ντιμακια μην το παλευεις.Δεν ανεφερες πουθενα αν με την παλια διαταξη (δλδ με τα 2 πρωτα ντιμακια) μπουταρει κανονικα ή οχι.Μπηκες στον κοπο να δεις?Αν μπουταρει κανονικα βαλε τα δυο νεα μονα τους και ξαναδοκιμασε να δεις.Αν ολα οκ τοτε κανε οτι ειπα πιο πανω αν οχι τσεκαρε με καθε ντιμακι ξεχωριστα να δεις ποιο ειναι το προβληματικο.

Υπαρχει κανεις που χαριζει ram σημερα?Κι οτι ηθελα 2 Giga.

Το r80 που γράφει στο μήνυμα του BIOS δεν έχει καμία σχέση με αντίσταση... Σημαίνει ότι χρειάζεται καλώδιο IDE 80-pin και όχι 40-pin που προφανώς εσύ έχεις χρησιμοποιήσει. Τα 40πινα έχουν μέγιστη ταχύτητα 33 Mb/s ενώ τα 80πινα δουλεύουν σε 66/100/133 Mb/s...

Δοκίμασε να αλλάξεις την ταινία IDE...

Κάνε αυτό που σου είπε ο gfa3... Κοίτα δηλαδή μήπως δεν παίρνει double-sided μνήμες σε όλα τα slots...

Απο οτι λεει το μανουαλ υποστηριζει double sided μνημες. Δεν διευκρινιζει που. Οπως το γραφει αναφερεται σε ολα τα slots.

Μεχρι 2 giga υποστηριζει . Λειτουργουν dual channel.

Αυτο με το καλωδιο θα το κοιταξω αλλά ως τωρα αυτο ειχα και με αυτο δουλευε.

Ρε φίλε, για κοίτα να βγάλεις την επιπλέον Ram και να δεις αν δουλεύει το μηχάνημα (πράγμα που μάλλον το έχεις ήδη κάνει... αλλά just in case...)

Σορρυ για το πριξιμο αλλα επειδη ακομα δεν βρηκα λυση και αν δεν βρω θα φυγει για service σκεφτηκα μηπως αυτα τα μυνηματα για τον επεξεργαστη τα βγαζει επειδη δεν τον εχει αναγνωρισει καλά .

Παρατηρησα λοιπον στο bios ότι στο cpu voltage που παλια εβγαζε 1.65 volt (αν θυμαμαι καλα), τωρα γραφει ερωτηματικα , θαυμαστικα και παυλες (αλαμπουρνεζικα). Πάω να το αλλάξω και απλα αλλαζουν τα αλαμπουρνεζικα. Τι μπορει να κανει κανεις για να αναγνωρισει η μητρικη σωστα τον επεξεργαστή ?? Μήπως να την βγάλω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.