totally_wired Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2006 Σκέφτομαι να αλλάξω οθόνη και να πάρω μια 19άρα ή 20άρα wide.Το θέμα είναι ότι η 6600GT δεν θα μπορεί να παίξει κανένα παιχνίδι σε native ανάλυση.Οι επιλογές μου είνα να περιμένω να σκάσει μύτη η 7800GS ή να προχωρίσω σε αγορά 6800GT/Ultra/GS, έστω και used.Γενικά ισχύει το για μεγάλες αναλύσεις -> μνήμη 256 (πέρα από δυνατή gpu) ή είναι μύθος.Γενικά υποψιάζομαι ότι καμία από τις 6800 δε θα μπορεί να παίξει σε native ανάλυση με full ή και medium details.Καμία ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιανουάριος 28, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 απλα τρεχε τα παιχνιδια στην native αναλυση της οθονης και ριξε τα υπολοιπα γραφικα, για τη μνημη της VGA γιατι ρωτας ? αφου ολα τα μοντελα που σε ενδιαφερουν εχουν 256mb+ οπως και ναχει. ναι ισχυει εν μερει, υπαρχουνε σημερα παιχνιδια που μπουκωνουνε ανετα την μνημη της VGA αμα ανεβασεις πχ το texture detail στο cod2, το οποιο αποτι εχω διαβασει μπορει να απαιτησει μεχρι και 500mb για texture memory νομιζω για την αναλυση + τα φιλτρα που θα χρησιμοποιησεις παιζουνε τον πιο βασικο ρολο(στο περιπου δεν ειμαι και μηχανικος ) τα pipelines μετα το memory interface και τελος τα ρολογια πυρηνα και μνημης, και 512mb μνημη να εχει η καρτα αμα δεν ειναι καλυμενη στα παραπανω κλαφτα (βλεπε 6200 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιανουάριος 28, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από GruntGR απλα τρεχε τα παιχνιδια στην native αναλυση της οθονης και ριξε τα υπολοιπα γραφικα, για τη μνημη της VGA γιατι ρωτας ? αφου ολα τα μοντελα που σε ενδιαφερουν εχουν 256mb+ Μα υπάρχουν 6800GT με 128mb μνήμης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 28, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 απο προσωπικη εμπειρια να σου πω οτι οσα συγχρονα games εχω δοκιμασει επαιζαν ομαλα με full details σε 17" CRT σε 1600Χ1200 με το συστημα της υπογραφηςφανταζομαι οτι με μια 7800GT θα παιζεις ανετα σε 19" TFT ,σε 20" αν θες 1600Χ1050 μαλλον θα πρεπει να κανεις καποιες εκπτωσεις στην ποιοτητα απεικονισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιανουάριος 28, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 Ξέχασα να πω... Νόμιζα ότι λόγω της αναφοράς μου σε 7800GS θα γίνοταν κατανοητο. Μιλάμε για AGP...cptkoulis εάν δεν μπορείς να παίζεις με Full Details με την καλύτερη που υπάρχει... θα ήταν πραγματικά μπέρδεμα. Btw τι 17άρα είναι αυτή που πάει 1600x1200 και στα πόσα Hz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 28, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 Μια μετρια προς καλη iiyama τριετιαςισως ειναι κουραστικο για καποιους αλλα κανω τα παντα σε αυτη την αναλυση γιατι ετσι εχω περισσοτερο χωρο.60Hz λεει καθετα και 75 οριζοντιαDirectX10 games(οταν βγουν)με τιποτα με αυτη την καρτα σε αυτη την αναλυση.σιγα σιγα ετοιμασου για PCI,κατα την ταπεινη μου γνωμη το AGP πεθανε και ισως να μη σε συμφερει να επενδυσεις σε αυτη την πλατφορμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιανουάριος 28, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 με την 7800GTX οντως δεν μου ερχονται και πολλα παιχνιδια στο μυαλο που να μπορουν να την γονατισουν, σιγουρα το cod2 σε DX9 mode ολα στο extra number of corpses : insane και soften smoke edges : everything, εκει δες αν εχεις καλα fps σε 1024*768 (που ειναι υπερ αρκετη αναλυση για 17" CRT ) και μετα πηγαινε σε 1600*1200 tottaly wired: και εγω 17" εχω προς το παρον ( αντε ρε Voudas παρε καμια αδεια, θελω 959NF ! ) 5 χρονια την εχω, προκειται για την EIZO T561, σηκωνει 1600*1200 στα 75hz, αλλα εγω θεωρω τα 100hz το μινιμουμ και ο κυριος λογος που θελω την 959NF ειναι επειδη σηκωνει 125hz σε 1024*768, δεν ειναι μονο η μειωμενη κουραση στα ματια σε συγκριση με τα 60hz αλλα και οτι 125 φορες ανανεωνεται και το mouse αμα ειναι στην usb,αυτος ο συγχρονισμος κανει πραγματικα πιο ομαλo το gameplay στα παιχνιδια αμα εισαι λιγο παρατηρητικος και ψειρας ( like me ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 28, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 με το nfs most wanted ολα full 1600x1200,ειμαι περιπου στα 30-35 fpsστο Age Of Empires 3,ολα full 1600x1200 στιγμιαια πεφτει και στα 20fps(στοιχεια απο το fraps)αλλα και στα 2 καθεσαι απλα και χαζευεις τα γραφικα.ειναι σαν ΨΕΜΑ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιανουάριος 28, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 AoE δεν πειραζει και 15fps να εχεις κολλημενα στον μπετσο σου αλλα σε racing δεν λει καθολου αμα δεν χτυπας κανα 50αρι +, τα 35 καλα ειναι αμα εχεις 8 ασφαλιτικα στην οθονη, βροχη κλπ, αλλα αμα κανεις κανα toolbooth στην εξοχη ενα 60αρι επιβαλεται , δοκιμασε να βγαλεις εντελως τα texture filtering και antialiasing απτα options και να χωσεις απο forceware 2χQ για AA και 4χ για AF, στανταρ θα κερδισεις σε επιδοσεις χωρις να καταλαβεις την διαφορα "με το ματι" το τελευταιο πραμα που προσεχεις οταν οδηγας ειναι οι ακρες των αντικειμενων και το μεχρι ποια αποσταση ειναι sharp τα τextures Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Ιανουάριος 28, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 και τα 2 αυτα games δε με απασχολουν ιδιαιτερα:OT: κατ εμε το NFS ειναι απλα ενα "video game"αυτα που βγαζει η codemasters ειναι "racing games" και...το Richard Burns Rally ειναι το καλυτερο "racing simulator" που εχω δει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιανουάριος 29, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2006 Εγώ πιστεύω ότι πάνω από 1280*1024 ένα παιχνίδι δε χρειάζεται να πηγαίνει. Σε 1024*768 και 1280*1024 το μόνο παιχνίδι που θα γονάτιζε με μια 7800 256, είτε GT είτε GTX, θα ήταν το Quake 4 στα Ultra λόγω μνήμης. Το FEAR θέλει πάνω από 1GB RAM, και με 6800 παίζει αρκετά καλά. To CoD2 με την 6800 είχε κάτι ψιλά κολληματάκια, με την 7800 με τα πάντα τέρμα και FSAA δε μάσησε πουθενά. Όπως και να χει, για να ρθουμε στο θέμα μας, εγώ πιστεύω ότι αν η 7800GS βγει σε τιμή κάτω των 300, θα είναι πραγματική ευκαιρία για όλους τους AGPάδες. Αν όχι, τότε μια 6800GS που ανεβαίνει όμορφα και ωραία σε Ultra ή μια Χ800GTO2 που μετατρέπεται σε Χ850ΧΤ είναι μια χαρά (με κόστος 200-220). Πάντως σκέψου και τη μεγάλη αναβάθμιση (μιλάω για μετά από ένα χρόνο κοντά όπου ψιλοστάνταρ θα έχουμε πάει όλοι σε διπύρηνους (είτε 939 είτε ΑΜ2 είτε Intel) και PCI Express). Αξίζει να σκάσεις 200-300 ευρώ μείον το πόσο θα πουλήσεις την 6600 για ένα χρόνο παιχνιδιών?? Και κυρίως όταν -και πάλι- η κάρτα θα σου μείνει στο χέρι? Δε σου προτείνω να πάρεις PCI Express γιατί θα πρέπει να αλλάξεις μητρική κτλ τα οποία ΚΑΙ πάλι θα σου μείνουν στο χέρι μετά από κάμποσο καιρό (εκτός βέβαια αν σου κάτσει Τζόκερ με κανέναν σούπερ ντούπερ Dothan Dual Core ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιανουάριος 29, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2006 αμα το σκεφτεσαι "μελλοντικα" οπως ο gnzp τοτε παρε μια asrock dual sata2 939 που και υποστηριξη για socket m2 θα εχει, και agp slot και pci-e και την βρισκεις καπου στα 60-70 ευρω , πιο οικονομικα θα σου ερθει μια μεταχειρισμενη 7800gt + την παραπανω Mobo απο μια καινουργια 7800gs, το AGP ειναι νεκρο ξεκολληστεΕΕεεΕΕΕ στο demo του fear για πραγματικα καλο framerate (>35fps @ alll times στην συγκεκριμενη περιπτωση) επρεπε να εχω medium προς high ρυθμισεις soft shadows ΑΑ και AF off, ισως το full να ειναι πιο ελαφρυ ειδωμεν ... οσο για το cod2 δεν ειχα παρατηρησει κολληματα στο συστημα μου το προβλημα ητανε με τα ΠΟΛΥ χαμηλα framerates, ειδικα στην αποβαση των αμερικανων εβλεπα ειμουνα μεταξυ 10-20 fps :cry: , λογω της μηχανης δεν ειναι ΤΟΣΟ unplayable με χαμηλο framerate σε συγκριση με αλλα παιχνιδια αλλα στο multiplayer δεν λει καθολου ετσι, εκει πρεπει το παιχνιδι να πηγαινει ζαχαρη, οχι σπαστα animations και Mouselag, και δυστηχως τετοιες συνθηκες δεν επιτυγχανονται ουτε με 7800GTX, με 2 τετοιες κατι γινεται , και για 1024*768 4χ AA 8x AF με ολα full απτα options μιλαω, φανταστητε επιδοσεις με τα ιδια settings σε 1600*1200, μεχρι και η 1900XTX σφιγκεται, 27 fps average ειδα καπου, ΑΠΛΑ ΕΛΕΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 29, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2006 πάντως (για το αρχικό σου ερώτημα) γενικά αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, μια 6800ultra θα σε καλύψει για αρκετό καιρό (εντάξει, μην περιμένεις σε 1 χρόνο να τα έχεις όλα στο full, κάθε 2 μήνες πια βγαίνει καινούρια κάρτα γραφικών!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.