Jump to content

Οδηγός αγοράς ποιοτικής RAM

Dr.Paneas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω μια απορια. Ολοι εδω κανετε overclocking και burn in τις μνημες κλπ. Όταν πατε να αγορασετε μια μνημη τι κανετε ; Περιγραψτε μια μια τις κινησεις. Τι λετε στον πωλητη ; Κοιτάτε τι τσιπάκια εχουν ; Αν δεν σας επιτρέψει ;

Πείτε ρε παιδια γιατι εχω κατι Hynix ...ουτε 2.5 , 3, 3,3 5 δεν πανε...

κοιτα αν εχει βιτρινα πχ στο πλαισιο, κοιτας τι τσιπακια φορανε τι pcb εχουνε κλπ. Φυσικα πρεπει να γνωριζεις ομως τι ειναι το καθετι τσιπακι κλπ , το οποιο προυποθετει διαβασμα και ψαξιμο στο ιντερνετ

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Εχω μια απορια. Ολοι εδω κανετε overclocking και burn in τις μνημες κλπ. Όταν πατε να αγορασετε μια μνημη τι κανετε ; Περιγραψτε μια μια τις κινησεις. Τι λετε στον πωλητη ; Κοιτάτε τι τσιπάκια εχουν ; Αν δεν σας επιτρέψει ;

Πείτε ρε παιδια γιατι εχω κατι Hynix ...ουτε 2.5 , 3, 3,3 5 δεν πανε...

Συνηθως οι μνημες που "πανε" με τα οσα, δεν ειναι τυχαιες. Διαβαζωντας review και forum του εξωτερικου ξερεις τι πρεπει και τι δεν πρεπει να αγορασεις. Οταν πηγαινεις στα τυχαια να παρεις μνημες ειναι λιγο δυσκολο να σου κατσουν. Αν πας ομως μελετημενος και ξερεις τι θελεις, ξερεις και τι να παρεις.

Κοιταξε, καταρχας δεν ξερω σε ποιο μαγαζι να παω. Αν παω απο Ματσουκα brothers μου δίνει ο,τι θελει και συνηθως το χρυσοπληρώνω και ειναι μουφα. Το ιδιο και στο πλαισιο, αν και εχει καλύτερα στις lifetime (infineon). Μετα παω Multirama κι εκει τους λεω BH5 αντε bh6 και με κοιτανε σαν χάνοι... Παω στο Computer praxis. Εκει βλεπω τις μνημες και τα τσιπακια αλλα ειναι ολα ... Παω απεναντι στο φαρμακειο κ εκει θελει να εχω 200 Ευρω μαζι μου για μια 512.

Οποτε και να ξερω τι θελω, πώς θα το βρω ;

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 22:01]

Κοιταξε, καταρχας δεν ξερω σε ποιο μαγαζι να παω. Αν παω απο Ματσουκα brothers μου δίνει ο,τι θελει και συνηθως το χρυσοπληρώνω και ειναι μουφα. Το ιδιο και στο πλαισιο, αν και εχει καλύτερα στις lifetime (infineon). Μετα παω Multirama κι εκει τους λεω BH5 αντε bh6 και με κοιτανε σαν χάνοι... Παω στο Computer praxis. Εκει βλεπω τις μνημες και τα τσιπακια αλλα ειναι ολα ... Παω απεναντι στο φαρμακειο κ εκει θελει να εχω 200 Ευρω μαζι μου για μια 512.

Kαι γιατί δεν παραγγέλνεις απο τον internet?

Aντε βρες κάνα καλό σετάκι να πάρω και εγώ ένα όπως σου έλεγα το πρωί:p :p

Τεσπα, μαλλον δεν είχε τύχη του thread. Ας γινει Delete μιας και δεν προσφέρει καποια επιπλέον πληροφορια σε οποιον το διαβασει.

Αν καταλαβα καλα, ρωτας πως να διαλεξεις value ram.

Στις value ram συνηθως τα τσιπακια ειναι remarked. Ετσι ή πρεπει να ξερεις τι σημαινει ο κωδικος της εταιρειας (δλδ ψαξιμο στα forum) ή να ξερεις φυσικα χαρακτηριστηκα των chip που θες (τρυπες, εσοχες, πιν). Οπως και να χει πρεπει να μελετησεις καλα τα φορουμ, να βρεις τα διαθεσιμα τσιπακια που πανε καλα, να ξερεις πως μιαζουν και σε ποιες μαρκες εμφανιζονται.............. και μετα να πας βολτα στα μαγαζια!

Ελπιζω να σε καλυψα!

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Εφοσον πας στον Γιωργο τοτε κοιτα για τα kingston cl3 αυτης της φουρνιας τα ματι πηρε οτι φορανε micron 5B .Τωρα θα μου πεις πως θα τις ξεχωρισεις , απο τις 2 εγκοπες στα πλαγια του chip και απο το οτι πανω θα γραφουν MT -5B.Ο κλεφτορασης παντως τα υυτ που εδωσε φιλο τα εδωσε στην αναμενομενη τιμη λιανικης , 2*512 στα 110 .Και τελος στα μουλτιραμα μπορεις να βρεις της twinmos speed premium ποου ειτε ΒΗ θα εχουν ειτε υττ το πωςε και γιατι αναγνωριζονται εχει γραφτει πολλες φορες στο φορουμ.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

.Και τελος στα μουλτιραμα μπορεις να βρεις της twinmos speed premium ποου ειτε ΒΗ θα εχουν ειτε υττ το πωςε και γιατι αναγνωριζονται εχει γραφτει πολλες φορες στο φορουμ.

Sτον νομο Αττικης τουλαχιστον δεν εχει μεινει utt/bh5....ολα τα καινουρια speed premium ερχονται με Uccc και τα 4 τελευταια γραμματα στο αυτοκολλητακι ειναι ACMT.....τωρα για θεσσαλονικη...μαλλον εσεις πρεπει να ρωτησεται να δειτε τις μνημες.....!!!

Τα παραπανω για τα 512αρια.....αλλιως για τα 256 ερχονται αβερτα με bh-5 ολα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.