taramas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Την ιδέα την είχα απο παλιά....και είναι απλή,ενας κύβος σε διαστάσεις μεγαλύτερες απο τους τα γνωστά cube αλλά και μικρότερος απο τα μεγάλα κουτιά, κάτι ενδιάμεσο δηλαδή που να δίνει αρκετό χώρο εσωτερικά και να μην πιάνει τεράστιο χώρο εξωτερικά.Αφού καταναλώθηκαν μπόλικα χαρτιά και αρκετές συζητήσεις καταλήξαμε :α) εξωτερικές διαστάσεις 40Χ40 cmβ) εμπρός - πίσω και κάτω μέρος απο MDF 8χιλ. γ) πλαινά και πάνω μέρος απο πλέξιδ) εσωτερικά χωρισμένο σε 2 ορόφους, στον πάνω όροφο το mobo και στον κάτω δίσκοι + τροφοδοτικό.δ) ανοίγει απο πάνω σαν βαλίτσα αριστερά και δεξιά.ε) ολα τα κομμάτια είναι σε μαύρο χρώμα λουστραρισμένοΗ κατασκευή έχει ήδη αρχίσει και σύντομα θα δώσω και τις πρώτες φοτο στο στάδιο της κατασκευής.
taramas Ιανουάριος 28, 2006 Author #2 Ιανουάριος 28, 2006 Οι πρώτες εικόνες απο την κατασκευή........ εδώ εχει συναρμολογηθεί πρόχειρα για να προσαρμοστούν τα εσωτερικά κομμάτια και να δούμε αν όλα μπαίνουν σωστά...
taramas Ιανουάριος 28, 2006 Author #3 Ιανουάριος 28, 2006 αφού τελειώσει η διαδικασία προσαρμογής μετά ο σκελετός θα πάει για λύανση, μικροδιορθώσεις και βάψιμο.....
taramas Φεβρουάριος 2, 2006 Author #4 Φεβρουάριος 2, 2006 Η συνέχεια..... το κουτί έτοιμο μετά απο 2 φορές αστάρωμα και τρίψιμο και βάψιμο, τα εσωτερικά κομμάτια έχουν μπεί... στο κάτω μέρος πίσω :σκελετός για 3 δίσκους με 12αρη εξαγωγής, τροφοδοτικό στο κάτω εμπρός μέρος : 2 θέσεις 5 1/4 και 1 floppy στο πάνω πίσω μέρος : το mobo με 8αρη εξαγωγής στο πάνω εμπρός μέρος : 2 θέσεις 5 1/4 για panel, φωτάκια led, 12αρης εισαγωγής, διακόπτες
taramas Φεβρουάριος 2, 2006 Author #5 Φεβρουάριος 2, 2006 τα πλαινά κομμάτια μέχρι την μέση είναι επίσης μαύρα με οβάλ αριστερά και στρογγυλό δεξιά πλέξι και απο εκεί και πάνω μέχρι και το πάνω μέρος όλο πλέξι αναδιπλούμενο.
Κοπρίτης Φεβρουάριος 2, 2006 #6 Φεβρουάριος 2, 2006 που ειναι τα πλεξυ ρε μαστοραααα need more pics φανταζομαι οτι ειναι κατι σαν τις πορτες της mercedes Gullwing ?(φτερα γλαρου) με μεντεσεδες στην κεντρικη γεφυρα? παραδοξως παντως το ξυλο μαρεσει , του ταιριαζει του κυβου... (δεν θα με χαλαγε να ηταν και φυλλα αλουμινιου βεβαια) και αμα περαστει και λακα σαν το πρωτο κουτακι που ειχες κανει θα δειξει τρελλα... keep up the good work edit: μαλλον το χρωμα εχει ηδη βερνικωθει αλλα οι φωτο το αδικουν.. ε?
taramas Φεβρουάριος 2, 2006 Author #7 Φεβρουάριος 2, 2006 Φίλε κοπρίτη, παρακολουθούσα το project που κάνεις, με την ευκαιρία να σε συγχαρώ ξανά κυρίως για την υπομονή σου :clap: οσο για το δικό μου : α) έπεσες μέσα είναι και αυτό μαύρη λάκα διπλής στρώσης αλλά οι φοτο το αδικούν γιατί αναγκάζομαι να τραβάω χωρίς φλάς γιατί το φλάς κάνει αντανάκλαση και χαλάει την φοτο. β) τα πλαινά απο πλέξι είναι στην κατασκευή και όντως θα μοιάζουν με την gullwing, πάλι σωστά μάντεψες (αν και το έχω αναφέρει αλλά δεν είναι εύκολα κατανοητό). γ) πολύ σωστά θα είναι ενωμένα με μεντεσέδες επινικελομένους και θα ανοίγουν σπαστά και αναδιπλώμενα. Τα κάτω πλαινά τμήματα είναι έτοιμα και μένει να μπούν τα κομμάτια απο πλέξι. έχουν μπεί και οι μαύρες περιστρεφόμενες βάσεις απο κάτω. Δυστυχώς δεν έχουμε τα μέσα να επεξεργαστούμε αλουμίνιο οπότε παραμένουμε στο ξύλο για το κουτί, π.χ. εψαχνα 2 εβδομάδες για να βρώ 2 μικρά φινιστρίνια απο νίκελ και τελικά τα βρήκα σήμερα που ήδη έχουν ανοιχτεί οι τρύπες και δεν μπαίνουν, τέσπα τα κράτησα για το επόμενο.
f117 Φεβρουάριος 2, 2006 #9 Φεβρουάριος 2, 2006 ωραίος.....γαμάτο το κουτάκι!eeeeee!cubaki ήθελα να πω :D πρέπει να έχει κ πολύ ωραία υφή το ξύλο :D συνέχισε έτσι.....!είμαι περιέργος για τον θόρυβο......keep on χιχι
HellhammeR Φεβρουάριος 3, 2006 #11 Φεβρουάριος 3, 2006 Απαπαπα Cube ! Και εγω θα ήθελα ενα... ειναι πολυ ομορφο και πρακτικο. Ταραμας, θα πρεπει να νιωθεις υπερηφανος για το δημιουργημα σου. Δεν σκεφτηκες να κανει και καμια αερογραφια πανω? Με ασημι και μαυρες γραμμες θα ηταν πανεμορφο !:nuke: :jump1:
taramas Φεβρουάριος 3, 2006 Author #12 Φεβρουάριος 3, 2006 Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...η αλήθεια είναι οτι οι φοτο το αδικούν, ούτε εγώ δεν περίμενα να βγεί τόσο καλό, περιμένω το panel σήμερα για να τακτοποιήσω τα καλώδια τα οποία θα περαστούν περιμετρικά και θα σκεπαστούν με μαύρη ταινία υδραυλικού για να μην φαίνεται τίποτα και να προχωρήσω στον φωτισμό και τα πλέξι.Θόρυβος δεν είναι πρόβλημα γιατί οι ανεμιστήρες λειτουργούν σε χαμηλές στροφές και δεν χρειάζεται παραπάνω, εχω δοκιμάσει την ροή του αέρα και είναι καλή και σταθερή.
taramas Φεβρουάριος 3, 2006 Author #14 Φεβρουάριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 13:29] βαλε και ενα μοτερ απο κατω.. εχεις τίποτα να προτείνεις? αν υπάρχει κανένα καλό είμαι μέσα
unseen Φεβρουάριος 3, 2006 #15 Φεβρουάριος 3, 2006 Δες εδω το δικο μου http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23652 Μπορουμε αν θες να βαλουμε ενα τετοιο μικρο μοτερ με μεγαλουτσικο ευκαμπτο και ενα μικρο condeserακι για να δεσει το γλυκο.
taramas Φεβρουάριος 3, 2006 Author #16 Φεβρουάριος 3, 2006 Εχω λίγο χώρο απο κάτω.........ευχαριστώ για την προσφορά anyway το κουτάκι αυτό ξεκίνησε για να στεγάσει εναν san diego αλλά τελικά τα έδωσα στην κόρη μου και κράτησα το κουτάκι για κατεβαστήρι με εναν P4 2,6, επειδή όμως οσο το βλέπω να φτιάχνεται τόσο μου αρέσει περισσότερο μάλλον θα καταλήξει στο σαλόνι μιας και διαθέτει και 9800pro@XT vivo και ταιριάζει και με τα έπιπλα και με ενα surround συστηματάκι θα κολλήσει καλά με την τηλεόραση
taramas Φεβρουάριος 4, 2006 Author #17 Φεβρουάριος 4, 2006 Εδώ είμαστε σε προχωρημένο στάδιο, το σύστημα έχει τοποθετηθεί πλήρως τοποθετήθηκε το panel aerocool καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των καλωδίων τοποθετήθηκαν τα πλέξι και δέθηκαν με τα μικρά νικελένια μεντεσεδάκια τοποθετήθηκε νικελένιο φινιστρίνι στο κάτω ένα πλαινό και οβαλ πλέξι στο άλλο πλαινό τοποθετήθηκαν 2 νέον στις πάνω γωνίες μένει να προστεθούν... ενας 12αρης στο εμπρός μέρος 2 λειζεράκια στο κάτω μέρος 2 μικρά νικελένια χερούλια στο πάνω μέρος μικροεπεμβάσεις χρώματος σε μερικά σημεία 2 αερογραφίες στα μεγάλα κομμάτια πλέξι
taramas Φεβρουάριος 4, 2006 Author #19 Φεβρουάριος 4, 2006 και μια απο την άλλη πλευρά, τα πλαινά συγκρατούνται με μαγνήτες και δένουν στο πάνω μέρος...
taramas Φεβρουάριος 4, 2006 Author #20 Φεβρουάριος 4, 2006 και μια να δείχνει τον τρόπο ανοίγματος των πλαινών...λίγο θαμπή αλλά τεσπα φαίνεται ο τρόπος
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.