Jump to content



Fx-55


tolis9

Recommended Posts

καλησπερα!!!βασικα εχω εναν fx-55 και θα ηθελα να μου δωσετε καποιες οδηγίες πως να τον υπερχρονισω...τα βασικα τουλαχιστον!εχω προσπαθησει με το προγραμμα που δινει η gigabyte το easy tune5!κατι διαφορετικο???

το συστημα ειναι :

fx-55

gigabyte ga-k8nxp-sli

2*512 kingston

gigabyte dual 6600gt(gv-3d1)

ocz modstream 450W

Επισης ειναι και :

raptor 36,6 gb

hitachi 250 gb

dvd

dvd-r

x-fi extreme music

αυτα!!!

Υ.Γ: μην το καψουμε κιολας...800+ ευρω ηταν αυτα

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 47
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από tolis9 [Σήμερα, στις 16:02]

Υ.Γ: μην το καψουμε κιολας...800+ ευρω ηταν αυτα

ευχαριστω

Ποτέ μην λές ποτέ,έρχεται και ο 60άρης.

για αρχή άστα όλα όπως είναι και βάλε multi 14 να δείς τι γίνεται

Link to comment
Share on other sites

ειμαι με την μαμα ψυκτρα!υπαρχει κινδυνος αν ανεβασω πολυ το vcore να υπερθερμανθει???και αν συμβει αυτο τι γινετε?μπορω να κανω κατι???επισης αυτος ο οδηγος καπως παλιος δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

αν δεις και δεν βγάζεις άκρη στείλτον από εδώ πλευρά που έχω ένα προμιθέα και ψάχνεται για καλό cpu:D

Καταρχήν η μητρική σου δεν ειναι για πολλά και χαραμιζεται ο fx πάνω σε gigabyte. Δοκίμασε με default ρευμα μεχρι ποσο παει σταθερός και μετά άρχισε σιγα σιγα και δινε vcore.Προσεχε τις θερμοκρασιες να μην παρουνε πολυ τον ανηφορο σε full load ιδιαίτερα με την μαμα ψυκτρα που φοράς.

Link to comment
Share on other sites

φιλε δεν σνομπαρω τον οδηγο απλα εγω ειμαι τελειως ασχετος και δεν με βοηθαει οσο θα ηθελα!!!Σαφως και θα ειναι καλος με τοσα καλα λογια που πηρε,ετσι???

το περιμενα για τη μητρικη οτι δεν ειναι για πολλα πολλα.τον ανεβασα στα 2,7 με 1,5v και τελειωσα το 3dmark05!στα 2,8 ομως ισα ισα που ξεκινησε και εκανε restart λογω υπερθερμανσης υποθετω!οταν ανεβασα για λιγο το ρευμα στα 1,6 εσβησαν κατι λαμπακια που εχει πανω η μητρικη σε μια πλακετα που ονομαζεται κατι σε d.p.s(dual power system).εκει ψιλοφοβηθηκα λιγο και την γυρισα στα 1,5 παλι

post-3834-1416072397,4347_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Arapis [Χθες, στις 23:12]

Ρε τρελέ,fx έχεις.άλλαξε πολλαπλασιαστή (multi).Ανεβάζωντας fsb δεν ξέρεις τι γίνεται με τις μνήμες.Ανέβασε το cpu μόνο!

ρε θεοτρελε το εκανα...ξερεις τι εγινε???

μονο που δεν εβγαλε φωνη να μου πει"ρε μ*** ζεσταινομαι":D δεν ξεκινουσε καν τα windows!!!

αστο καλυτερα...εγκαταλειπω την προσπαθεια!!!δεν μου παει το αθλημα:cry:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από DuKe

άλλος ένας fx που πάει στράφι... :(

γιατι παει στραφι?επειδη δεν εχει extreme ψυξη να το ανεβασει η πρεπει οσοι εχουν fx πρεπει οποσδηποτε να το κλοκαρουν τρελλα?

Link to comment
Share on other sites

καταρχην δεν σου ειπα να δωσεις εξηγησεις,ουτε παρεξηγηθηκα απο αυτα που ειπες,αλλα να σου πω οτι ολοι δεν εχουν τα ιδια χαρισματα.πχ εγω αν και εχω fx δεν εχω τοσες γνωσεις απο πολλα παιδια εδω μεσα που με εναν 146 η 3200+ καταφερνουν να ξεπερασουν το fx μου κατα πολυ.και πιστευω δεν ειναι κακο ενας fx να αγοραζεται απο ατομα που δεν εχουν γνωσεις πανω στο overclock,ο καθενας αγοραζει οτι θελει με τα χρηματα που διαθετει,και δεν θα τον κρινω γιατι αγορασε εναν fx η εναν 3000+.ελπιζω να μην παρεξηγηθω:)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από DuKe [Σήμερα, στις 17:00]

ε άμα λέω εγώ πως πάει στράφι έτσι θα είναι, δε νομίζω ότι πρέπει να δίνω και εξηγήσεις

κάποιοι μπορεί να συμερίζονται τη γνώμη μου και κάποιοι όχι δεν είναι κακό

φιλε μου εσυ εισαι του overclocking...ενταξει.δεκτο!δεν ειναι υποχρεωτικο ομως να παιρνουν fx ολοι οσοι θελουν να κανουν overclocking και οι υπολοιποι να παιρνουν ολα τα υπολοιπα!ενταξει εχουν ξεκλειδωτο τον πολλαπλασιαστη αλλα δεν σημαινει οτι γιαυτο θα πρεπει ολοι να παμε να παρουμε vapo η οτι αλλο υπαρχει και να τρεχουμε να μαθουμε πως στο καλο γινετε αυτο το overclocking!!!εγω γουσταρα να τον παρω γιατι οταν τον πηρα πολυ απλα ηταν ο καλυτερος,τωρα μου εκατσε η τσιτα να τον πειραξω ελαχιστα και αυτο ηταν ολο!αν θες να στον δωσω οταν θα παω να αγορασω καινουριο μηχανημα να μην παει στραφι τοτε...και αν μπορεις δες και εσυ τα ορια του,τοτε ομως!!!:T:

Link to comment
Share on other sites

:hehe: ρε παιδιά στα καλαμπαλίκια μου εμένα γιατί και πως τον χρησιμοποιήτε

μου φάνηκε εκείνη τη στιγμή ότι πάει στράφι και το είπα. το τι πιστεύεις εσύ δεν αναιρεί αυτό που λέω εγώ! όπως και αυτό που λέω εγώ δεν αναιρεί ούτε και πιστοποιεί την πραγματικότητα, είναι μια άποψη. να τον χέρεσαι και καλά κλόκια!! :)

ελπίζω να πεισμώσεις(να μας αποδείξεις το αντίθετο) λίγο μετά από αυτό το thread και να μας δείξεις λίγο τι κάνει η λατρεία σου

μη μασάς δεν παθαίνουν τίποτα αυτά με ότι και να τα κάνεις...έχουν πλέον ένα σωρό ασφάλειες προστασίας απο υπερθέμανση μέχρι και βραχυκύκλωμα...εξάλλου εγγύηση έχεις

Link to comment
Share on other sites

@tolis....το cpu δεν καιγεται ετσι απλα με το ρευμα....για να καει πρεπει να τραβηξει το core πανω απο 2.1(δηλαδη cold boot) και να περασει το overvoltage protection Που εχει το cpu).....πηγαινε αγορασε μια καλυτερη ψυκτρουλα(hyper 6,xp120) και βγαλε του τα ματια....δωσε και 1.7 με την μαμα ψυκτρα...δεν μασαει....!!!:D

Βρε παιδες μην τον αποπερνεται και τον απογοητευεται.....και εσεις(εμεις) οταν γραφτηκατε στον λαμπη ετσι δεν ησασταν???Και μην μου πειτε οτι τα ξερατε ολα.......:D

@tolis9....go on man:banging:

Επισης μην του λετε να αλλαξει μητρικη(γιατι η καρτα του ειναι πολυ πολυ καλη αλλα παιζει μονο σε gigabyte)

Τολη καλο θα ηταν να επαιρνες καποιες καλυτερες μνημες με tccd τσιπακια....:D

Link to comment
Share on other sites

Aς αρχισουμε τωρα σιγα σιγα...:D

Μεσα απο το bios

βαλε τον multi 14 και δωσε ρευμα 1.55!

Αν μπουταρει τo pc.....ξανακλεισε το και βαλε τον πολλαπλασιστη 13 και τις μνημες ~215...

Ενδιαμεσα εννοειται οτι θα τρεχεις και κανενα Spi 32mb(κοιτα στα tools στην αρχικη σελιδα και ειναι εκει).....αμα δεν αναβει δινε σιγα ρευμα.........και επισης ριξε αλλη μια ματια στα λινκ που σου εδωσαν παραπανω τα παιδια...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.