whitesnake Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Καλημέρα! Μόλις γράφτηκα και έχω ένα πρόβλημα που θα ήθελα τη βοήθειά σας... Με ταλαιπωρεί τον τελευταίο μήνα. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Πριν έναν μήνα η μητρική μου σταμάτησε να λειτουργεί (Asus Κ8Ν-Ε deluxe ). Την πήγα πλαίσιο για εγγύηση και αφού βγήκε χαλασμένη πήρα μια Κ8Ν4-Ε, αφού λόγω socket 754 δεν είχα και πολλές επιλογές. Μαζί πήρα και μια PCI express (αναγκαστικά) radeon X700. Συνθέτω το σύστημα (Α64@2800/1024PC3200/WD120GBSata/Seagate80GBSATA-II κλπ). Περνάω Win XP SP2, εγκαθιστώ τους τελευταίους drivers για chipset και γραφικά και λέω "όλα οκ". Την επόμενη μέρα το σύστημα κολλάει και η μητρική πάλι σταμάτησε να ανταποκρίνεται. Την άφησα μόνο με επεξεργαστή και μνήμη, τίποτα. Ούτε μπιπ. Ακόμα και μόνη της τελείως δεν έβγαζε ένα σφάλμα. Την πάω πάλι πλαίσιο και απογοητευμένος από την ASUS παίρνω μια Albatron K8NF4X-754. Συνθέτω ξανά το σύστημα και περνάω τα ίδια προγράμματα με πριν. Την επόμενη μέρα άρχισε τα κολλήματα κατά το loading του λειτουργικού. Εκεί που έχει τη μικρή μπάρα στην μαύρη οθόνη που λέει "Windows XP", κολλούσε και είτε έκανε restart είτε έμενε εκεί. Αλλά το safe mode λειτουργούσε κανονικά... Μετά από δοκιμές νόμιζα ότι έφταιγε το .ΝΕΤ 1.1... Οπότε πάλι φορμάτ χωρίς νετ. Το κλείνω και μετά από κάποιες ώρες που πάω να το ανοίξω, πάλι κόλλησε. Να σημειώσω ότι κατά τις εγκαταστάσεις drivers κλπ κάνει κανονικά restart χωρίς κολλήματα. Απλά όταν το κλείσω και το ανοίξω μετά από ώρα κολλάει. Λέω "θα φταίνε οι drivers". Φορμάτ ξανά και περνάω drivers από cd κατασκευαστή. Το έβλεπα μια χαρά, πέρασα προγράμματα, office 2003 και όλα τα σχετικά. Το χρησιμοποίησα για κάνα 6ωρο κανονικά και μετά πήγα για ύπνο και το έκλεισα. Πάω σήμερα να το χρησιμοποιήσω και.... μαντέψτε. Ναι, πάλι κόλλησε!! Έχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει?? Έχω καινούρια μητρική, καινουριες μνήμες που περνάνε όλα τα τεστ του memtest86+, καινούρια κάρτα γραφικών, καινούριο τροφοδοτικό (προβλήματα υπήρχαν πριν το πάρω, απλά είπα να πάρω καινούριο μήπως και ήταν η λύση), καινούγιο master σκληρό. Τι άλλο να κάνω? Υπάρχει περίπτωση να εμπλέκεται ο επεξεργαστής?? Μπορώ κάπως να ελέγξω τον IMC? Επίσης, η παλιά μητρική (Κ8ΝΕ deluxe) δούλευε τη μνήμη κανονικά στα 400. Από τις καινούριες καμία δεν τα καταφέρνει. Πρέπει να είναι στα 333 (2/3/3/7 από κατασκευαστή @ 1Τ και είναι μια χαρά). Δε λειτουργούν στα 400 ούτε τα παλιά ούτε τα καινούρια dimm. Ξέρω για τον περιορισμό του A64 λόγω 2 double-sided, απλά η παλιά μητρική τα κατάφερνε...Επίσης δε λειτουργεί στα 400 ούτε αν έχω μόνο ένα DIMM οπότε και αναιρείται ο περιορισμός... Όταν λέω δε λειτουργούν, εννοώ ότι βγάζουν τα άπειρα σφάλματα στο 5 και στο 8... Τα τεστ τα έχω τρέξει σε όλες τις μητρικές μετά την πρώτη που κάηκε (συμπεριλαμβάνεται και μια Α8VSE που πήρα στο ενδιάμεσο αλλά την άλλαξα γιατί δε μου έκανε)... Απόψεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Ιανουάριος 27, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Τροφοδοτικό......Πάρε ένα πολύμετρο και μέτρα τάση και ρεύμα...Εάν όλα είναι ok τότε δεν μήπως έχεις κανέναν ιό Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιανουάριος 27, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από Whitesnake Καλημέρα! Μόλις γράφτηκα και έχω ένα πρόβλημα που θα ήθελα τη βοήθειά σας... ......................... Απόψεις? Καλωσόρισες ..... Xαλαρωσε λιγι το o/c και μνημες και τρεξε και καποιο διαγνωστικο για τον σκληρο δισκο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιανουάριος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Φως φανάρι το λέει και μόνος του: Α64@2800, επεξεργαστής πουσαρισμένος τα'φτυσε δεν θέλει και πολύ, και από τη στιγμή που είναι Socket 754 σημαίνει ότι τον έχει καιρό, τα'φαγε τα ψωμιά του. Και από τη στιγμή που χαλάνε σαν φυστίκια οι μητρικές που τον βάζει επάνω είναι 100% cpu.Και σε μένα έτυχε στο παρελθόν χαλασμένος επεξεργαστής να μου χαλάσει 2 μητρικές στη σειρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Ιανουάριος 27, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Λοιπόν... Μάλλον σας μπέρδεψα. Α64@2800 εννοώ Α64 2800+. Μάλλον το διατύπωσα λάθος. Overclock είχε φάει πριν από κάνα εξάμηνο, αλλά τίποτα φοβερό, από τα 1800 που είναι κανονικά λειτουργούσε στα 2200, αλλά πάντα σε θερμοκρασίες όχι πάνω από 55 βαθμούς (σε full load). Πριν όμως κάψει την πρώτη μητρική τον είχα πλέον σε normal λειτουργία λόγω 24/7... Και τώρα είναι πάντα κανονική λειτουργία.Τροφοδοτικά έχω δοκιμάσει δύο. Λέτε να είμαι τόσο γκαντέμης?!? Για τους σκληρούς έχω τρέξει διαγνωστικά και είναι οκ. Το περίεργο είναι αυτό που αναφέρω για τη μνήμη. Στα 333 πάντα, αλλιώς σφάλμα. Στο bios αυτόματα μου τις ρυθμίζει στα 200 βέβαια, αλλά αν δεν τις κατεβάσω στα 166 δεν γίνεται δουλειά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 27, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Δοκίμασε 2Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Ιανουάριος 28, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 Το έχω δοκιμάσει... Έχω δοκιμάσει DDR400 στα 2Τ με ΠΟΛΥ ήπιες ρυθμίσεις αλλά τίποτα... Υπάρχει τρόπος να τεστάρω τον IMC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Απρίλιος 6, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2006 Έλεος δεν αντέχω άλλο. Έχω φτάσει στο σημείο κάθε 3-4 μέρες να φορτώνω image για να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή. Δε μπορώ να βρω τι φταίει. Ενώ αρχικά είναι όλα οκ και λειτουργούν τα πάντα τέλεια, μετά από 2-3 μέρες ο υπολογιστής δεν ανοίγει. Κολλάει στην οθόνη του boot που δείχνει το σήμα των ΧΡ και ή μένει εκεί ή δείχνει στιγμιαία BSOD και κάνει restart. Το bsod δεν μπορώ να το δω. Ακόμα και αν ρυθμίσω να μην κάνει αυτόματα επανεκκίνηση. Και στο event viewer δεν καταγράφεται τίποτα. ’λλαξα και τροφοδοτικό (2 μάλιστα) και πλέον έχω αλλάξει μέχρι και... οθόνη! Η βλακεία είναι ότι μπαίνει κανονικά σε safe. Τα windows είναι η πιο πρόσφατη release καθώς και οι οδηγοί. Επίσης μέχρι να γίνει η βλακεία τρέχει όλα τα προγράμματα κανονικά, παιχνίδια, autocad, VIZ, κλπ. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι κάποιες φορές στο rendering του VIZ έβγαζε κάποια σφάλματα... Πχ μπορεί να μην εμφάνιζε τον ουρανό ή το γρασίδι σε κάποιο σχέδιο αλλά αν το ξαναέκανα συνήθως τα κατάφερνε. Λέτε να έχει σχέση? Πείτε καμιά ιδέα ρε παιδιά... Έστειλα τον CPU στην οκταμπιτ και μου τον επέστρεψε χωρίς να βρει κάποιο σφάλμα... Δε μπορώ άλλο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Απρίλιος 6, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2006 :S πίσω ε?δοκίμασε απο καναν άλλο φίλο σου μνήμη.......μετά δώσε την cpu σε κανέναν άλλο φίλο σου να την δοκιμάσει ( ελπίζω να μην του κάψει καμία mobo ) spi32 και τέτοια τα βγάζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Απρίλιος 6, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2006 Μνήμες έχω δοκιμάσει 6 DIMM. Όλες τρέξαν οκ αν ήταν μόνες στα 400 και ζευγάρι στα 333 (στα 400 δίνει σφάλματα όπως πάντα λόγω AMD). Επίσης αυτό που λέω στο πρώτο ποστ ξεχάστε το - τελικά είχε πρόβλημα το ένα dimm και δεν έτρεχε στα 400 μόνο του. Δεν έχω φίλο με socket754... αλλιώς θα του είχα πάρει τον επεξεργαστή για τεστ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Απρίλιος 6, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2006 αχμ.....κάτσε γιατι ψάχνω να μου στείλουν την εγγύηση της ΜΟΒΟ SPI32 περνάει ορε?τα βγάζει τα test η cpu? για τον IMC δεν ξέρω να σου πω εγώ.. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Απρίλιος 6, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2006 :wassat: εμμ, τι είναι το SPI32? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Απρίλιος 6, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2006 http://superpi.radeonx.com/ μπες εδώ και κατέβασε το προγραμματάκι......και κάνε να υπολογίσει το 32Μ ..... υπολογίζει τον αριθμό π και εσύ του λες τα πόσο δεκαδικά ψηφία να υπολογίσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Απρίλιος 6, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2006 Το υπολόγισε κανονικά και το έκανα και validate... Οπότε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.