sotiris Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 Επιτέλους η FORTHnet αναγνώρισε το πρόβλημα, και το ότι φταίει ο ΟΤΕ και όχι οι ISP.Προβλήματα σε εφαρμογές VoIP & MulticastΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε ορισμένους χρήστες ADSL παρουσιάζονται καθυστερήσεις και ιδιαίτερα υψηλοί χρόνοι απόκρισης , τα αποτελέσματα των οποίων γίνονται ιδιαιτέρως αισθητά σε εφαρμογές που λειτουργούν με χρήση πρωτοκόλλων VoIP & Multicast. Τα συγκεκριμένα προβλήματα φαίνεται πως παρουσιάζονται ανεξαρτήτως παροχέα υπηρεσιών Internet. Η FORTHnet έχει μελετήσει από την πλευρά της το πρόβλημα και στα πλαίσια της συνεργασίας της με τον ΟΤΕ του έχει κοινοποιήσει όλες τις σχετικές πληροφορίες. Ο ΟΤΕ μελετά το πρόβλημα και περιμένουμε σχετική ενημέρωση. Τέλος τα στοιχεία που έχει η FORTHnet σχετικά με το πρόβλημα έχουν κοινοποιηθεί και στην ΕΕΤΤ.Ελπίζω να γίνει τίποτα, γιατί είναι πραγματικά ξεφτίλα η isdn 64k να περνάει 100-150 πακέτα ανά sec και η dsl 384k 30-40 (μπορεί και 20 αν έχει πολύ κίνηση).Είναι θάνατος για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλά και μικρά πακέτα (=VoIP, online games, multiple connections σε torrent etc.).Περιμένουμε τη λύση, γιατί η μέχρι σήμερα είναι "βάλε vivodi". Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 27, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Μακαρι να λυθει..χθες εκανα την πρωτη αποπειρα με 512 κι ηταν χαλια η συνδεση!Οσο για το βαλε "vivodi" πιστευω οτι αξιζει κι εκτος του voip αρκει καποια στιγμη να φτιαξει κι αυτη σοβαρο δικτυο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 27, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από deadlock7 Μακαρι να λυθει..χθες εκανα την πρωτη αποπειρα με 512 κι ηταν χαλια η συνδεση!Οσο για το βαλε "vivodi" πιστευω οτι αξιζει κι εκτος του voip αρκει καποια στιγμη να φτιαξει κι αυτη σοβαρο δικτυο.. απ'ότι έχω καταλάβει, η vivodi είναι "κι αν σου κάτσει?".πρόβλημα με πακέτα δεν έχει, πιθανώς να μην μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους πελάτες της λόγω μικρής υποδομής (συγκριτικά με τον οτέ).Η κίνηση της forthnet είναι πολύ καλή, πρέπει οι isp να καταλάβουν ότι ο οτε τους κόβει την αγοραστική δύναμη όταν προσφέρει υπηρεσίες χαμηλότερες του προσδοκόμενου.Εντάξει δε θέλουμε όλοι VoIP, αλλά είναι περίπου η ίδια περίπτωση με τα online games. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 παιδες , 2 χρονια με VOIP με βιβο ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος , ειναι αψογο δλδ εχω πλεον ξεχασει οτι εχω VOIP και δεν ειναι ΟΤΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Ιανουάριος 27, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αντε να δούμε! Τον τελευταίο καιρό με έχουν σκίσει μιλάμε! Ολο κώβετε η σύνδεση και πάνω απο 25kb/s δεν πιάνω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιανουάριος 27, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 αντε μπας και φτιαχτει το download στα torrent Link to comment Share on other sites More sharing options...
dioptra999 Ιανουάριος 27, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 το voip ειναι πολύ καλή τεχνολογία αλλα όπως όλες τετοιου είδουσ στην ελλαδα θα αργήσουν να φτιάξουν...ενας φίλος στην Σουιδία στο πανεπιστήμιο στην βιβλιοθηκη έχει wireless δικτυο και voip εφαρμογή στο δωμάτιο με παρα πολύ υψηλές ταχύτητες...της τάξεως των 300-400kb/s!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 27, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από dioptra999ενας φίλος στην Σουιδία στο πανεπιστήμιο στην βιβλιοθηκη έχει wireless δικτυο και voip εφαρμογή στο δωμάτιο με παρα πολύ υψηλές ταχύτητες...της τάξεως των 300-400kb/s!!!!!! o DEF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιανουάριος 27, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka o DEF? Αποκλείεται! Ο def δεν σκορπάει έτσι τα λεφτά του σε Wi-Fi και βλακείες! @def: :flower: (αν και ξέρω ότι δεν παρεξηγάς ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 27, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από dioptra999 το voip ειναι πολύ καλή τεχνολογία αλλα όπως όλες τετοιου είδουσ στην ελλαδα θα αργήσουν να φτιάξουν... ενας φίλος στην Σουιδία στο πανεπιστήμιο στην βιβλιοθηκη έχει wireless δικτυο και voip εφαρμογή στο δωμάτιο με παρα πολύ υψηλές ταχύτητες...της τάξεως των 300-400kb/s!!!!!! Δεν είναι κάποια εξωπραγματική τεχνολογία. Απλά προϋποθέτει κάποιο στοιχειώδες traffic shaping από τον φορέα, που δε γίνεται. 300-400KB/sec δεν είναι και πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα πάντως. Αν ο εξοπλισμός από τη μεριά του οτε ήταν σωστός, τα 384 φτάνουν για VoIP ποιότητας cd. Δεν θέλει bandwidth, θέλει low latency + αρκετά μεγάλο αριθμό πακέτων. Στο ασύρματο κι εμένα μου δουλεύουν όλα μια χαρά. Αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει και ο οτε να φτιάξει dslam etc. γιατί στο κάτω κάτω τις dsl δε μας τις χαρίζουνε, τις πληρώνουμε (και αρκετά ακριβά συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 27, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Ο ΟΤΕ το κάνει αυτό για να μην χάσει τη πίττα από τα τηλεφωνήματα. Το πρόβλημα είναι γνωστο τόσο καιρό τώρα και δεν κάνουν τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 27, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από astrolabos Ο ΟΤΕ το κάνει αυτό για να μην χάσει τη πίττα από τα τηλεφωνήματα. Το πρόβλημα είναι γνωστο τόσο καιρό τώρα και δεν κάνουν τίποτα. αυτό είναι θεωρία συνομωσίας.απλά πιθανότατα χρησιμοποίησε ακατάλληλο εξοπλισμό (όχι από πρόθεση, μάλλον από άποψη κόστους). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Ιανουάριος 27, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris αυτό είναι θεωρία συνομωσίας. απλά πιθανότατα χρησιμοποίησε ακατάλληλο εξοπλισμό (όχι από πρόθεση, μάλλον από άποψη κόστους). Χρηματιστήριο και θεωρίες συνομωσίας δεν πάνε μαζί. Νομίζω πως έχει λογική βάση αυτό που λέει το στεφάνι της παρέας μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 27, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από sotirisΑπλά προϋποθέτει κάποιο στοιχειώδες traffic shaping από τον φορέα, που δε γίνεται. Και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει, γιατί SLA με το φορέα σου θα έχεις μόνο για την κίνηση μέσα σε ένα as του (και αυτό όπως ίσως έχεις διαβάσει στη linux-greek-users θα το πληρώσεις με κοκαΐνη). Η διαδρομή από το σπίτι σου στο dslam και στον BRAS που σε αναλαμβάνει ο provider σου όμως ανήκει στον πΟΤΕ. Οπότε αν ζητήσεις εγγύηση για εκεί θα σε στείλουν στο τμήμα των leased . Αρχική απάντηση από sotirisΑλλά το θέμα είναι ότι πρέπει και ο οτε να φτιάξει dslam etc. γιατί στο κάτω κάτω τις dsl δε μας τις χαρίζουνε, τις πληρώνουμε (και αρκετά ακριβά συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα) Ήδη στην intracom ετοιμάζουν παραγγελεία από τον πΟΤΕ για κέντρα, αν δεν κάνω λάθος Ericsson και Italtel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιανουάριος 27, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από dioptra999 το voip ειναι πολύ καλή τεχνολογία αλλα όπως όλες τετοιου είδουσ στην ελλαδα θα αργήσουν να φτιάξουν...ενας φίλος στην Σουιδία στο πανεπιστήμιο στην βιβλιοθηκη έχει wireless δικτυο και voip εφαρμογή στο δωμάτιο με παρα πολύ υψηλές ταχύτητες...της τάξεως των 300-400kb/s!!!!!! Στο ΕΜΠ στην βιβλιοθήκη, τον πρώτο καιρό που έγινε hotspot, έβλεπα πάνω από 0.5mb/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιανουάριος 27, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 εγώ στο δικό μου πανεπιστημιο 1,5 mb ανα sec(mbyte οχι mbit) μεσω wifi αλλά αυτό ειναι άλλη ιστορια.Παρεμπιπτοντος ομως το skype επαιζε χαλια(με διακοπες) αλλά και με dsl 1024 που εχω τωρα παλι κανει διακοπες που και που (και με vivodi και με forthnet) ενώ το voipbuster παιζει κανονικα με ολα τα παραπανω οποτε το skype κανει ιστοριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 28, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από crmaris εγώ στο δικό μου πανεπιστημιο 1,5 mb ανα sec(mbyte οχι mbit) μεσω wifi αλλά αυτό ειναι άλλη ιστορια.Παρεμπιπτοντος ομως το skype επαιζε χαλια(με διακοπες) αλλά και με dsl 1024 που εχω τωρα παλι κανει διακοπες που και που (και με vivodi και με forthnet) ενώ το voipbuster παιζει κανονικα με ολα τα παραπανω οποτε το skype κανει ιστοριες. Αν είναι πίτα η γραμμή του πανεπιστημίου ή του dslam σου δεν πρόκειται να παίξουν ούτε με gigabit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 28, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Αν είναι πίτα η γραμμή του πανεπιστημίου ή του dslam σου δεν πρόκειται να παίξουν ούτε με gigabit. πιθανώς να είναι πίτα η γραμμή με έξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 28, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 προφανώς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Φεβρουάριος 1, 2006 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 η κατασταση ειναι πραγματικα απελπιστικη.οι προσφορες adsl συνδρομων με χρονοχρεωση ή ογκοχρεωση ειναι σημαδια παρακμης.αναγκαστηκα να αγορασω 1024 φορθ 1 μπιλ και τις τελευταιες μερες αντι να εχουν φτιαξει τα πραγματα ,εχουν χειροτερεψει.τωρα πρεπει να μπαινω μετα τις 12 το βραδυ για να παρω "νορμαλ"(~70) πινγκ και οχι 200 αρια.καλα που φευγω για στρατο και δεν θα ανεχτω αλλο τις μαμακιες τους.ευχομαι οταν γυρισω να με περιμενει ενα dslam erricsson εξω απο το σπιτι μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.