Jump to content



ΑΠΕΙΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. PLZ HELP.


zomg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μακάρι να ήξερα από πού να αρχίσω. Είναι η 2η φορά που γράφω σε αυτό το forum. Την πρώτη ήθελα απόψεις για το νέο PC που θα αγόραζα. Ευχαριστώ και πάλι όσους βοήθησαν. Το νέο PC τελικά ήρθε τον Αύγουστο, παραγγελία από eSHOP και μαζί με αυτό δυστυχώς ήρθαν και πολλά προβλήματα. 5 μήνες μετά, η κατάσταση έχει φτάσει στο «αμήν» και αναγκαστικά θα σας πρήξω με την περίπτωση μου, μιας και η απόγνωση με κυριεύει και δεν βλέπω κάποια λύση στον ορίζοντα, καθώς και θα ήθελα απόψεις από πιο έμπειρα άτομα (εσάς δηλαδή) πριν πάω στο eSHOP και τα σπάσω όλα.

Εδώ κάπου να αναφέρω τα στοιχεία από το PC μου μήπως και σας χρειαστούν :

Athlon 64 3500+ 2.20GHz 939 socket

ABIT AX8

2x TWINMOS DIMM DDR 1024MB PC3200 (400MHz)

HIS EXCALIBUR RADEON ICQII X850XT PCI-E RETAIL

AUDIGY 2 ZS

Το βασικό πρόβλημα έχει κάπως έτσι : Μου ήρθε το PC στημένο από τεχνικούς του eSHOP. Εγώ πέρασα τα windows (windows XP pro SP2) τα οποία μάλιστα μου τα είχε δώσει ένας γνωστός «ψαγμένος» σε θέματα PC και μου είχε εγγυηθεί κιόλας πως είναι ΟΚ. Όσο για τους drivers, μου βγήκε η πίστη μέχρι να τους εγκαταστήσω (θα

αναφέρω αργότερα μερικά «κουφά»), αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν το εξής. Έτρωγε πάμπολλες φορές ξεκάρφωτα κολλήματα το PC.

Π.χ. : Έπαιζα Warcraft 3, έκλεινα το game, άραζα άκουγα μουσική χωρίς να κάνω κάτι άλλο στο PC και όταν ξαναπήγαινα να ανοίξω το warcraft.exe μου έβγαζε error πως το cd δεν είναι μέσα στο cd-player ενώ ήταν μέσα. Μετά άμα έκανα restart, μόλις με έβαζε στα windows, η επιφάνεια εργασίας αν και υπήρχε, ήταν νεκρή, δεν γινόταν κλικ πουθενά και όταν πήγαινα τον κέρσορα στην γραμμή εργασίας τον έδειχνε busy.

Όση ώρα και να περίμενα δεν άλλαζε τίποτα. Μερικές φορές μάλιστα πεταγόταν μαύρη ή μπλε οθόνη. Το πρόβλημα αυτό συνέβαινε και άλλες φορές, ακόμη και χωρίς να έχω κάνει κάτι σημαντικό στο PC (να περάσω κάποιο νέο πρόγραμμα) Υπήρχαν φορές που απλώς είχα ανοίξει το PC, άκουσα μουσική, το έκλεισα, όλα καλά, όλα ωραία και μόλις το ξανάνοιξα, νάτο το προαναφερθέν πρόβλημα. Για να το λύσω τότε όποτε έβγαινε, έκανα restart σε safe mode και από εκεί έκανα επαναφορά συστήματος σε παλιότερη ημερομηνία. Το πρόβλημα λυνόταν πολύ προσωρινά. Τελικά, από ένα σημείο και μετά τα έφτυσε και πετούσε μπλε οθόνες. Ε, πάω να το κάνω format, boot από cd για να περάσω τα windows, και μόλις έμπαινε στο cd, πετούσε μπλε οθόνη. ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Πήγα το PC στο eSHOP, περίμενα ΑΡΚΕΤΟ καιρό μιας και από Βόλο που μένω έπρεπε να σταλεί Αθήνα και τελικά μου το επέστρεψαν και μου παν πως η μια από τις 2 κάρτες μνήμης είχε πρόβλημα και την άλλαξαν

Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να υπάρχει και το κάνω συνέχεια επαναφορά γιατί κολλάει τελείως ξαφνικά (αυτή τη φορά όμως δεν πετάει τις παλιές μπλε οθόνες στην επαναφορά). Δεν άντεχα όμως να το ξαναπάω στο eSHOP γιατί το είχα υπερανάγκη για τη σχολή και τη δουλειά μου και θα έπρεπε να περιμένω και 2 βδομάδες + μέχρι να ξαναέρθει μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα που το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.

Σκέφτηκα και την περίπτωση να έφταιγαν τα windows, αλλά σε ένα γνωστό μου που τα πέρασα δεν είχε κανένα πρόβλημα (και το φορτώνει πολύ το pc κιόλας ενώ είναι τελείως άσχετος και πραγματικά απορώ πως δεν του χουν πετάξει ακόμη πρόβλημα εδώ και 4 μήνες που του τα έχω περάσει) Οπότε η περίπτωση για προβληματικά windows απορρίπτεται.

Προχθές βρήκα και ένα παλιότερο cd windows XP (χωρίς SP) που έχω αλλά όταν πήγα να το εγκαταστήσω μου έβγαλε ERROR πως δεν υπάρχουν σκληροί στο PC. ’λλο κουφό και αυτό. Τι παίζει να συμβαίνει? Μετά όμως όταν έβαλα το cd των Windows XP PRO SP2 έβλεπε κανονικά τους σκληρούς. Αλλά με την εγκατάσταση συμβαίνει το εξής παράδοξο : Τα windows αυτή τη στιγμή είναι στο c:. Όταν έβαλα το cd, αντί να μου βγάλει την επιλογή να φορμάρω το c:, ΔΕΝ μου έβγαλε καμία επιλογή και αυτόματα πήγε να περάσει τα windows στο d:. Τραβάω επανεκκίνηση και μετά ΑΥΤΟΜΑΤΑ πάει να τα περάσει στο e:. Ξανατραβάω επανεκκίνηση, ε και τελικά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μου έβγαλε την επιλογή να τα περάσω στο c:.Δηλαδή αντί να μου βγάλει επιλογή να διαλέξω σκληρό, αυτόματα τους έπαιρνε με την σειρά κάθε φορά που έκανα επανεκκίνηση. Είναι λογικό αυτό ???

Εδώ κάπου να αναφέρω πως πολλές φορές όταν κάνω restart το pc κολλάει πριν μπει στο BIOS, σε μαύρη οθόνη. (μήπως και σας βοηθήσει να καταλάβεται)

’λλο πρόβλημα. Έχω την AUDIGY2 της Creative. Για να την εγκαταστήσω πρέπει να κάνω το εξής : Να κάνω προσθήκη νέου hardware και να διαλεξω αυτόματη εγκατάσταση της κάρτας. Μετά μέσα από το cd της creative (που συνόδευε την κάρτα) να εγκαταστήσω ΜΟΝΟ τα προγράμματα και αφού εγκατασταθούν να εγκαταστήσω ΜΟΝΟ τους drivers της κάρτα ήχου που υπάρχουν στο εν λόγω cd. Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος καταλήγει σε ERROR. Δηλαδή πολύ απλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βάλω το cd της creative, από εκεί να διαλέξω να εγκατασταθούν drivers & προγράμματα μαζί και αυτό να συμβεί με επιτυχία. ΠΑΝΤΑ ERRORS ERRORS ERRORS. Έφαγα μια ολόκληρη μέρα κάνοντας πειράματα με τη σειρά θα περάσω drivers και προγράμματα για να περαστούν σωστά.

Επίσης και η κάρτα γραφικών για να περαστεί θέλει αρκετές προσπάθειες. Την μια δεν εμφανίζεται το panel της, την άλλη εμφανίζεται, αλλά δεν δουλεύει, την άλλη εμφανίζεται και δουλεύει, αλλά μετά από restart δεν υπάρχει καν. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

’λλο πρόβλημα. Ηχεία 5.1 της Creative. ΦΥΣΑΝΕ. ΦΥΣΑΝΕ πολύ. Ακόμη και στο μηδέν να έχω την ένταση-απλώς να τα έχω ανοιχτά ακούγεται φύσημα και με τρελαίνει. Συνδεδεμένα όμως είναι τέλεια, 3 φορές τα συνέδεσα από την αρχή συμβουλευόμενος και το manual που εξηγούσε αναλυτικά και το φύσημα συνεχίζει να υπάρχει. Ρώτησα και 3 γνωστούς που έχουν ηχεία creative (όχι το ίδιο μοντέλο όμως), τα άκουσα κιόλας και τα δικά τους ΔΕΝ φυσούσαν. Τι συμβαίνει. Ρώτησα έναν από το eSHOP, είπε πως η πρίζα πρέπει να είναι γειωμένη για να μην φυσάνε. Ρώτησα ηλεκτρολόγο, μου είπε πως αν δεν ήταν γειωμένη, δεν θα φυσούσαν αλλά θα έκαναν παράσιτα και προφανώς το πρόβλημα προέρχεται από το woofer-ενισχυτή γι αυτό και φυσάνε. Εσείς τι λέτε ???

Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα λοιπόν που μου έχουν φάει τη ψυχή. Περιμένω με αγωνία τις απόψεις / λύσεις σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Προσωπικά υποπτεύομαι πως παίζει να υπάρχει πρόβλημα με hardware, αλλά δεν ξέρω ούτε με τι συγκεκριμένα, ούτε πώς να προσπαθήσω να το αποδείξω στο eSHOP ώστε να μου το αλλάξουν πέρα από το να τους αναφέρω ό,τι και σε σας. Τέλος, υπάρχουν και άλλα προβλήματα, με ADSL κυρίως, αλλά αυτά ας τα αφήσω για άλλο topic μιας και η dsl χωρίς να φτιαχτεί το PC είναι άχρηστη η ρουφιάνα

να δανειστω λιγακι το nickname σου?

z--------OMG

φιλαρακι τραγικη η κατασταση..........απο που να πρωτοξεκινησουμε.

παντως αμα μας λες οτι σχεδον στα παντα εχεις προβλημα δοκιμασε το εξης παρεα με ενα φιλαρακι σου που να ξερει 5 πραγματα και εκεινος.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ τους τελευταιους οδηγους.

1) VIA chipset της motherboard

2) ATI radeon 6.1

3) Audigy(ψαξε στο φορουμ σε θεμα του Vasot.τους ποσταρε πριν 3 μερες)

και ξεκινα εγκατασταση με τη σειρα που στα εγραψα.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ οδηγο RESTART.

επισης εγκατεστησε το NOD32 antivirus program και ΑΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ Firewall των Windows.

απο κει και περα κατεβασε απο την κεντρικη του thelab στο αριστερο μερος που γραφει Tools

a)το SpeedFan

b)S&M

εγω αυτα ειχα να σου προτεινω για αρχη.δες τις θερμοκρασιες cpu/chipset/pwm/hdd και τις τασεις του τροφοδοτικου σου με το SpeedFan

και αστο ανοιχτο ενω τρεχεις το S&M με τις επιλογες στο long και 100% (και στα 2 Τabs cpu/memory)

δωσε μας μερικα screenshot απο αυτα τα προγραμματα μολις το S&M φτανει στο 90% και εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε.

υπομονη και θα τη βρουμε την ακρη:)

Φιλε μου ευτυχως που δεν κολλησε το pc την ωρα που το εγραφες γιατι ειναι ολοκληρο βιβλιο!:)

Λοιπον το διαβασα ολο το ποστ.Καποια απ'αυτα που λες μου φαινονται σαν προβληματα των windows,αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι δεν εμφανιζονται ολα εκει.Επομενως υπαρχει προβλημα στο μηχανικο κομματι.Πολυ πιθανον να φταινε παλι οι μνημες ετσι οπως τα βλεπω τα πραγματα.Για να μην πειραξεις εσυ το κουτι και χασεις την εγγυηση(δεν ξερω αν βαζουν ταινια ασφαλειας) στειλ'το να το ελεγξουν και παλι.

Για τα ηχεια δοκιμασε απο τις ρυθμισεις του ηχου να απενεργοποιησεις το line in και δες αν φυσανε παλι.

Δεν νομίζω να βάζουν ταινία ασφαλείας, μην σε πάρω όμως στο λαιμό μου. Δες, μάθε αν υπάρχει τέτοιο θέμα περί παραβίασης εγγύησης για να μπορέσεις να δοκιμάσεις κάποια πράγματα στο εσωτερικό χωρίς φόβο.

Όταν έχεις προβλήματα στο PC μπορείς να ξεκινήσεις από τα πιο απλά: μην έχεις κανέναν ιό, σωστούς οδηγούς, software - windows (+bios), θερμοκρασίες, καλωδιώσεις, τροφοδοτικό, σκληρός, μνήμη, μητρική και μετά τα υπόλοιπα.

Εγώ νομίζω πως αυτά είναι τα πιο σοβαρά:

Εδώ κάπου να αναφέρω πως πολλές φορές όταν κάνω restart το pc κολλάει πριν μπει στο BIOS, σε μαύρη οθόνη.

και

όταν πήγα να το εγκαταστήσω μου έβγαλε ERROR πως δεν υπάρχουν σκληροί στο PC.

Oπότε λογικά όπως είπε ο deadlock κάπου στο hardware σου έχεις πρόβλημα άρα από κει νομίζω πρέπει να ξεκινήσεις.

Πρώτα να τσεκάρεις τις θερμοκρασίες και τις τάσεις σου με τα προγράμματα που σου πρότεινε ο fragma να δούμε τι γίνεται.!

Στο τέλος θα φυσάει το μηχάνημα, μην ανυσηχείς :T:

Ο δίσκος σου τί είναι SATA ή ATA???

Μερικές φορές τα Win δεν μπορούν να αναγνωρίσουν SATA δίσκους στην εγκατάσταση γιατί δεν φορτώνουν τους drivers του SATA. (Διάβασε το manual τις μητρικής και στην εκκίνηση της εγκατάστασης πάτα F6 όταν του λέει αν θες να εγκαταστήσεις drivers για RAID ή SCSI).

Δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση και WIN2000 για να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίνε τα Windows XP.

Για τους Drivers θα συμφωνίσω και εγώ να κατεβάσεις τους τελευταίους Drivers και για την AUDIGY κάνε Live Update από την σελίδα της Creative (Με Internet Explorer όμως γιατί δεν μπορείς να κάνεις Liveupdate με άλλο Browser πχ Mozila).

Δοκίμασε τέλος να κάνεις εγκατάσταση με μία μνήμη στο PC σου.

Αν πάλι έχεις πρόβλημα πες για να προχωρίσουμε παρακάτω :p

ΑΑΑΑΑΑ και κάτι τελευταίο. Το Format του δίσκου να το κάνεις κανονικά και όχι Quick (θα πάρει καμιά ώρα παραπάνω αλλα αξίζει να προσπαθήσεις)

δοκίμασε μια άλλη εκδοση των windows.καλύτερα γνώμη μου χωρίς service pack2.για να φορμάρεις το σκληρό καλύτερα βγάλτον και πήγενέτον σε άλλο πισι.δοκίμασε καμία άλλη μνήμη απο το φίλο σου. όπως είπε ο greekfragma κατέβασε τους drivers για όλα.πάντως νομίζω ότι το κυρίος πρόβλημα είναι στα windows.επίσης όπως είπανε και πιο πάνω κοίτα και το τροφοδοτικό.για τα ηχεία τώρα...κανε κάτι πιο απλό κ δοκίμασε καμία άλλη πρίζα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.