greekfragma Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Στο θρεντ αυτο θα μαζεψω οτι πληροφοριες εχω απο τις νεες μου μνημες.Φυσικα μπορει οποιος κατεχει το ιδιο κιτακι να προσθετει οτιδηποτε θελει. πριν ξεκινησω ομως θα ηθελα να ευχαριστησω το σαλονικιωτικο team ετσι ωστε να παρω στα χερια μου τις μνημουλες .:daisy: Για να μπουμε στο ψητο. εχω εναν Χ2 3800+ ο οποιος με πολυ αγαπη και στοργη και ατελειωτες ωρες burn-in εφτασε τα 10Χ267 με 1.475volt και απλο νερακι. αυτο που παντα ηθελα ηταν να μπορεσω να παιξω 1:1 με 2GB μνημες...........ελα ομως που τα περισσοτερα 500αρια κιτ ηταν πανακριβα και οσα ηταν φτηνα δεν ηξερες ποσο καλα θα κλοκαρουν...... τελικα βρεθηκε σε καλη τιμη 1 κιτακι 2x1GB Gskill HZ pc4000 3-4-4-8 @2.6-2.8Volt. μετα απο αρκετη ερευνα σε ξενα φορουμ ειδαμε οτι οι τελευταιες φουρνιες των ΗΖ με UCCC chips πηγαιναν αρκετα καλα.οχι μονο σε ψηλοτερα fsb αλλα και με αρκετα σφιχτες ρυθμισεις ωστε να δωσουν raw powahhhhhh για να μην τα πολυλογω.........πρωτο μπουταρισμα στα κιτρινα σλοτ στα 265 με τις περισσοτερες ρυθμισεις BySPD και αρκετα στο Auto. μεμτεστ ολα καθαρα και ανεβαινουμε........ 270ok 275ok 280ok 285τα πρωτα λαθακια..........εδω ξεκινησα να ψαχνομαι.........αρχικα εφτιαξα καποια auto που αποδειχθηκαν λαθος οπως τα read preamble/max async/drive+dram strength παρ ολες τις προσπαθειες να καθαρισω τις μνημες με αλλαγες στις ρυθμισεις το μεμτεστ δεν ελεγε να ξεκοκκινησει. σημειωση:ο επεξεργαστης ετρεξε με 8Χ μηπως μας εκοβε ρευμα και IMC. δυστυχως ομως οι 500αρες δεν ανεβαιναν πανω απο τα ~282. ουτε στο ρευμα ακουσαν..........το κουλο της υποθεσης ειναι οτι οσο λιγοτερο ρευμα εδινα τοσο καλυτερη συμπεριφορα ειχαν.τελικα εδωσα το χαμηλοτερο που δινει η DFI NF4 ultra (2.5volt) μετα τα 2.6 volt ζεσταινονταν αρκετα(~42-44 βαθμοι) αν και ειχα ενα 80mm fan να τις χτυπαει απο κοντα. [[[[[[ισως εδω να φταιει η μητρικη μου καθως οτι μνημες και να βαλω ζεσταινονται περισσοτερο απο οτι σε αλλες μητρικες φιλων ΣΤΑ ΙΔΙΑ Volt.]]]]]]] ας συνεχισουμε ομως. μιας και το 9Χ δεν το πολυεμπιστευομαι απο παλιοτερη εμπειρια με IMC προτιμησα να δω με 10Χ ποσο σφιχτα και ψηλα μπορουν να πανε. ετσι ξεκινησα να σφιγγω απο τα 270 και προς τα κατω...... (καλα ρε γιδι....αντι να πας απο τα 250 τσιτα σφιχτα και να χαλαρωνεις προς τα πανω) .........μιας και ο 3800+ βρισκει οριο με 1.475 στα 2680-2690.......πιο ψηλα χρειαζομαι κι αλλο ρευμα αλλα δεν το κανω γιατι προτιμω ησυχια στa watercooling fans απο 50Mhz πιο πανω. για να μην σας κουραζω με οχι και πολυ προσεκτικο ψαξιμο κατεληξα στα 268 με 3-4-3-8 και αρκετα σφιχτες ρυθμισεις. το unbuffered στο memetest αγγιξε τα 3530 ΜΒ/s το οποιο δεν το περιμενα για μνημες με 3αρια και 4αρια. θα συνεχισω την παρουσιαση με μερικα screenshot απο bench programs και σας αφηνω ελευθερο το πεδιο μετα για οτιδηποτε θελετε να ρωτησετε. Υ.Γ.πιστευω οτι προκειται για ενα κιτακι με πολυ δυνατες επιδοσεις για τα λεφτα του και το κυριωτερο ΧΩΡΙΣ να ζοριζουν το υπολοιπο συστημα μιας και μπορουν ανετα να δουλεψουν με μονο 2.5volt Ο Γεωργαντας σας:flower:
greekfragma Ιανουάριος 25, 2006 Author #4 Ιανουάριος 25, 2006 μακαρι να ειχα κι αλλα να σας δειξω αλλα δυστυχως η ψηφιακη τα χει φτυσει. θα προσπαθησω να βρω οτι αλλο μπορω απο bench ρυθμισεις θελετε.ριχτε και καμια ιδεα και σεις γιατι εγω ζαλιστηκα ολη μερα απο το μεμτεστ.......α ρε κρομα ανοσια εχεις παθειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
deadlock7 Ιανουάριος 25, 2006 #5 Ιανουάριος 25, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 02:42] Ο Γεωργαντας σας:flower: Εγω στεκομαι εδω! :hehe: Περα απ'την πλακα το κιτακι φαινεται να πηγαινει σφαιρα!Χαλαρα πιανει τις επιδοσεις των Ballistix(εστω και με χειροτερα timings).Περιμενω να δω που θα τερματισουν γιατι κι εγω ψαχνομαι αυτον τον καιρο..
tristeno1416003162 Ιανουάριος 25, 2006 #6 Ιανουάριος 25, 2006 Μέτρια πράγματα θα έλεγα ιδιαίτερα με τα timings.Κοίταξες εδώhttp://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2676&p=12πριν αποφασίσεις να τις πάρεις?
greekfragma Ιανουάριος 25, 2006 Author #7 Ιανουάριος 25, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 02:54] Μέτρια πράγματα θα έλεγα ιδιαίτερα με τα timings. Κοίταξες εδώ http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2676&p=12 πριν αποφασίσεις να τις πάρεις? κανε ενα εντιτ να καταλαβω σε ποιον αναφερεσαι.......εαν ειναι για μενα θα ριξω και γω εντιτ να σου απαντησω
Κοπρίτης Ιανουάριος 26, 2006 #8 Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 02:54] Μέτρια πράγματα θα έλεγα ιδιαίτερα με τα timings.Κοίταξες εδώhttp://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2676&p=12πριν αποφασίσεις να τις πάρεις? για mushkin, ocz και crucial του τεστ δεν συζηταμε καν μιας και παιζουν στα 2x τουλαχιστονοι συγκεκριμενες, για τα λεφτα τους ειναι απ'τις καλυτερες λυσεις θα ελεγα...εφοσον φυσικα δεν εχεις τη δυνατοτητα και το χρονο να παιρνεις value ram με το κιλο και να δοκιμαζεις την τυχη (και την υπομονη) σου....καλοριζικες Γιωργο
Snips Ιανουάριος 26, 2006 #10 Ιανουάριος 26, 2006 Και εγώ που τις έχω νομίζω είναι πολύ καλή λύση για τα λεφτά τους. My test. Οπώς βλέπετε και εγώ στα 2.5v @Γιώργο με ποιο BIOS είσαι;
tristeno1416003162 Ιανουάριος 26, 2006 #11 Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 03:08] για mushkin, ocz και crucial του τεστ δεν συζηταμε καν μιας και παιζουν στα 2x τουλαχιστονοι συγκεκριμενες, για τα λεφτα τους ειναι απ'τις καλυτερες λυσεις θα ελεγα...εφοσον φυσικα δεν εχεις τη δυνατοτητα και το χρονο να παιρνεις value ram με το κιλο και να δοκιμαζεις την τυχη (και την υπομονη) σου....καλοριζικες Γιωργο Για να καταλάβω για τι διαφορές τιμής μιλάμε.Gigaram και GSkill πριν 3 μήνες 240-260. Τώρα είναι ακόμα παρακάτω.
greekfragma Ιανουάριος 26, 2006 Author #12 Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 08:15] @Γιώργο με ποιο BIOS είσαι; 704BTa.....καποια ανεφεραν οτι ειναι το καλυτερο γι αυτες τις μνημες.βεβαια και αλλοι με το 623 μια χαρα νουμερακια εβγαλαν. Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 10:09] Για να καταλάβω για τι διαφορές τιμής μιλάμε. Gigaram και GSkill πριν 3 μήνες 240-260. Τώρα είναι ακόμα παρακάτω. εαν η τιμη τους ειναι το προβλημα τοτε μαλλον πρεπει να σου αναφερω οτι τις βρηκα σε....χμμμμ...χμμ......''προσφορα''......... και γι αυτο τις πηρα.
SlotKiller Ιανουάριος 26, 2006 #13 Ιανουάριος 26, 2006 καλοριζικες γιωργο! αντε να κατεβω και γω, κυριακη-δευτερα, να δω και το δικο μου κιτ πως τα παει! Στα 285 που ειχες λαθη, ποσο bandwidth ειχες? αν χαλαρωνες κατι δε θα εβγαζαν καθορο 285? Ποσο δινει η dfi με 2.5 ξερει κανεις? Υποθετω κοντα στο 2.6 θα δινει
SlotKiller Ιανουάριος 26, 2006 #15 Ιανουάριος 26, 2006 με πολυμετρο εννοω! απο windows λεει παρακατω συνηθως.πρεπει να ειχα μετρησει με πολυμετρο παλια τα 2.6, αλλα δε θυμαμαι σιγουρα ποσο ηταν...
greekfragma Ιανουάριος 26, 2006 Author #16 Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από SlotKiller [Σήμερα, στις 14:04] καλοριζικες γιωργο! αντε να κατεβω και γω, κυριακη-δευτερα, να δω και το δικο μου κιτ πως τα παει! Στα 285 που ειχες λαθη, ποσο bandwidth ειχες? αν χαλαρωνες κατι δε θα εβγαζαν καθορο 285? Ποσο δινει η dfi με 2.5 ξερει κανεις? Υποθετω κοντα στο 2.6 θα δινει γυρω στα 3450 στα 285 με αρκετο χαλαρωμα.αν και δεν το παλεψα περισσοτερο.μαλλον με βολευει το 265-270 και σφιξιμο. παντα η dfi δινει λιγο παραπανω απο οτι δινεις.....π.χ. εδινα 2.5 και στο επομενο restart >>>bios>>>εδειχνε 2.54. το ιδιο και στις αλλες ρυθμισεις με το +0.3 απενεργοποιημενο.εαν το ενεργοποιουσα κοντευε το επομενο δεκαδικο.(2.58) το καλο ειναι οτι αραξα χθες βραδυ με chroma & sisman και τις ψαχναμε κι αλλο στο σφιξιμο.στο winrar-o-bencho αλλαζοντας το idle cycle limit απο 256 σε 0 ειδα μια διαφορα των +60ΚΒ/s αντιθετως επεσε το buffered sandra κατα 400.......ενω το everest read εμεινε περιπου στα ιδια(6500)
tristeno1416003162 Ιανουάριος 26, 2006 #17 Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 13:44] 704BTa.....καποια ανεφεραν οτι ειναι το καλυτερο γι αυτες τις μνημες.βεβαια και αλλοι με το 623 μια χαρα νουμερακια εβγαλαν. εαν η τιμη τους ειναι το προβλημα τοτε μαλλον πρεπει να σου αναφερω οτι τις βρηκα σε....χμμμμ...χμμ......''προσφορα''......... και γι αυτο τις πηρα. Δεν ασχολήθηκα με την τιμή στην αρχική μου απάντηση (γιατί φτηνότερα από τζάμπα αποκλείεται να βρεις ), αλλά με τα timings που είναι χαλαρά σε σχέση με τις υπάρχουσες προτάσεις από άλλες εταιρείες στα ίδια και παραπάνω MHz.
Chosen Ιανουάριος 30, 2006 #18 Ιανουάριος 30, 2006 Το δικό μου ζευγαράκι έφτασε στα 281MHz με τα παρακάτω καρα-ghey timings: (240 από PC Memory Upgrade)
crmaris Ιανουάριος 30, 2006 #19 Ιανουάριος 30, 2006 μια χαρά είναι η μνημούλες ιδιαίτερα για τα λεφτά τους.. Απο το overclockers βγαίνουνε κανα 15αρι ευρό πιο φτηνά ακόμη απο το pc memory upgrade. Σε λίγο καιρό θα ποστάρω και εγώ results(να ξεμπερδέψω με εξεταστικές κτλ)..
SlotKiller Φεβρουάριος 1, 2006 #20 Φεβρουάριος 1, 2006 Φραγμουλη δοκιμασε trfc 11 twtr 1 Read Preamble 5ns (αν δεν παιξει με το 4.5 που εχεις) με το twtr 1 πηρα 125mb πανω στο memtest απο 2 που το ειχα στην αρχη!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.