dakkon darkblad Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Πως μπορώ να απελευθερώσω αυτή τη θύρα; Το firewall που έχω δεν νομίζω να μου δημιουργεί πρόβλημα. Μήπως; Φταίει το router; Βασικά το Αzureus μου το ζητάει. Μήπως να δώσω άλλη θήρα; Και αν ναι πως θα βρω την κατάλληλη;Χαμένος στα torrens,Dakkon Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Αρχική απάντηση από dakkon darkblad Πως μπορώ να απελευθερώσω αυτή τη θύρα; Το firewall που έχω δεν νομίζω να μου δημιουργεί πρόβλημα. Μήπως; Φταίει το router; Βασικά το Αzureus μου το ζητάει. Μήπως να δώσω άλλη θήρα; Και αν ναι πως θα βρω την κατάλληλη;Χαμένος στα torrens,Dakkon τι router έχεις?πρέπει να κάνεις forward τα πακέτα που πάνε/έρχονται στην 6881. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 25, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Βαλε στις ρυθμισεις του ρουτερ(ΝΑΤ) μια port πχ 50000 και στο azureus στα Options βαλε αυτην την πορτα.Αν σου γραψει ΝΑΤ οκ τοτε εισαι μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 25, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Αρχική απάντηση από blade_pan Βαλε στις ρυθμισεις του ρουτερ(ΝΑΤ) μια port πχ 50000 και στο azureus στα Options βαλε αυτην την πορτα.Αν σου γραψει ΝΑΤ οκ τοτε εισαι μια χαρα! καλύτερα όχι πάνω από 10000, γιατί αυτές δέχονται συχνά επιθέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Ιανουάριος 25, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Για να δώσεις άλλη θύρα πήγαινε στο azureus - tools - options - connection και άλλαξε στο δεξί πίνακα στο πεδίο "incoming tcp/udp port " από 1 έως 65535. default 6881.ρίξε μια ματιά στα frequently asked questions από το help στο πάνω μενού και γιατί σου προτείνουν να αλλάξεις την αρχική (6881) θύρα.Για να την απελευθερώσεις χρειάζεται να την κάνεις forward μιας και το firewall, ΝΑΤ από το router σου αρχικά την έχει κλειστή για να σε προστατέψει.Θα πρέπει να μπεις στη σελίδα του router σου, βάζοντας την ΙP του διεύθυνση στον browser σου και να δημιουργήσεις ένα rule - service όπου θα επιτρέπεις τα εισερχόμενα (inbound) πακέτα σε αυτή την θύρα (από TCP/UDP) στο IP σου (ή στο IP του router και μετά σε εσένα σαν user).Προτίμησε να έχεις στατική διέυθυνση IP από τα properties - configuration - TCP/IP configuration της σύνδεσης σου (από ethernet ή wirelless ανάλογα).Για να διαπιστώσεις αν όντως είναι ανοιχτή τσέκαρε αυτό το link αλλάζoντας τον αριθμό στο τέλος με τον αριθμό της θύρας που έχεις επιλέξει:https://www.grc.com/x/portprobe=65535αν είναι όντως ανοιχτή θα γράψει "open" όχι stealth ή closed...’ντε και πράσσινα smilies στο Azureus! Καλά κατεβάσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 25, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris καλύτερα όχι πάνω από 10000, γιατί αυτές δέχονται συχνά επιθέσεις. Σοβαρα?Τι εννοεις δηλαδη?Τοσους μηνες 50000 και ειμαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Ιανουάριος 25, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris καλύτερα όχι πάνω από 10000, γιατί αυτές δέχονται συχνά επιθέσεις. Sotiri ούτε εγώ το ήξερα, και εγώ γύρω 65000 έχω και για το skype κάπου εκεί. Προτείνεις να τις αλλάξουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakkon darkblad Ιανουάριος 26, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά τελικά δεν τα κατάφερα Το router που έχω είναι το jetspeed 520 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakkon darkblad Ιανουάριος 26, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Sol Θα πρέπει να μπεις στη σελίδα του router σου, βάζοντας την ΙP του διεύθυνση στον browser σου και να δημιουργήσεις ένα rule - service όπου θα επιτρέπεις τα εισερχόμενα (inbound) πακέτα σε αυτή την θύρα (από TCP/UDP) στο IP σου (ή στο IP του router και μετά σε εσένα σαν user). ακρίβώς εδώ τρώω το κόλιμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 26, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 δες εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 26, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από blade_pan Σοβαρα?Τι εννοεις δηλαδη?Τοσους μηνες 50000 και ειμαι οκ! Αρχική απάντηση από Sol Sotiri ούτε εγώ το ήξερα, και εγώ γύρω 65000 έχω και για το skype κάπου εκεί. Προτείνεις να τις αλλάξουμε? είχα ανοίξει την 15555 και έφαγα 4-5 udp scans. τους logαρα τις ip, ήταν 1 από Κίνα, ένας από Ινδία, από Σκανδιναβία (καμιά σουηδεζούλα ) κλπ. διαβάστε αυτό: http://www.insecure.org/nmap/nmap_doc.html δεν ξέρω αν είναι ασφαλέστερο να έχεις ανοιχτή μια χαμηλή από μία υψηλή, ότι έχεις ανοιχτό θεωρείται "τρύπα" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιανουάριος 26, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris δεν ξέρω αν είναι ασφαλέστερο να έχεις ανοιχτή μια χαμηλή από μία υψηλή, ότι έχεις ανοιχτό θεωρείται "τρύπα" έτσι ακριβώς, δεν πιστεύω ότι έχει σημαντική διαφορά. το πρόβλημα βρίσκεται όταν υπάρχει μέσα κάτι ανοιχτό να απαντήσει στη συγκεκριμένη θύρα π.χ. κάποιο trojan Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakkon darkblad Ιανουάριος 26, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από blade_pan δες εδω πολύ βοηθητικό! αλλά και πάλι μου φαίνεται ότι κάνω κάτι λάθος... και μάλλον δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς μπαίνει στο Global Addressείμαι για κλάματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 26, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από dakkon darkblad πολύ βοηθητικό! αλλά και πάλι μου φαίνεται ότι κάνω κάτι λάθος... και μάλλον δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς μπένει στο Global Address είμαι για κλάματα; μπα, το interface του jetspeed είναι για κλάματα. πρέπει να επιλέξεις το NAT Rule Entry. στο local: βάζεις την ip του pc σου (π.χ. 192.168.1.4) στο global: άστο 0.0.0.0 δηλαδή στο from και στο to βάζεις την ίδια ip. επιλέγεις tcp/udp και βάζεις κανόνα RDR (redirect). βάζεις παντού όπου λέει port την ίδια port. πρέπει επίσης να βάλεις και έναν αριθμό σε αυτό που έφτιαξες (rule id) αλλιώς δεν το δέχεται. η σελίδα που σου έδωσε ο blade_pan είναι πολύ κατατοπιστική edit: μάλλον δοκίμασε όπως τα λέει ο kreach, 0.0.0.0 στο global, και την ip του pc σου στο local. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Ιανουάριος 26, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Λοιπόν, είχα κι εγώ ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς πρόβλημμα. Ήρθε ο ξάδερφός μου από εξωτερικό κ κάναμε τα εξής: 192.168.1.1 (Θα το ανοίξεις με τον IE, IE2 αφού απενεργοποιήσεις το firewall) Services Nat Options: Nat Rule Entry Add Και θα βάλεις: NAT Rule Information Rule ID: 2 Rule Flavor: RDR IF Name: ALL Protocol: ANY Local Address From: πχ 192.***.1.*** (όπου *** 3ψήφιο νούμερο) - Θα βάλεις το σταθερό IP του LAN σου Local Address To: πχ 192.***.1.*** Global Address From: 0.0.0.0 Global Address To: 0.0.0.0 Destination Port From: 6800 Destination Port To: 6900 Local Port: 6881 Έκανα μετά NAT/Firewall Test κ δούλεψε ! OMΩΣ, μετά από λίγες βδομάδες έπαψε να δουλεύει ! Το ξαναρύθμισα το router κ το Azureus κ τίποτα .... Ελπίζω εσένα να δουλέψει μόνιμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakkon darkblad Ιανουάριος 26, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 12:54] στο global address βάζεις την ip του pc σου (π.χ. 192.168.1.4) δηλαδή στο from και στο to βάζεις την ίδια ip. Αρχική απάντηση από kreach [Σήμερα, στις 13:02] Local Address From: πχ 192.***.1.*** (όπου *** 3ψήφιο νούμερο) - Θα βάλεις το σταθερό IP του LAN σου Local Address To: πχ 192.***.1.*** Global Address From: 0.0.0.0 Global Address To: 0.0.0.0 αυτά τα δύο δεν έρχονται σε αντίθεση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 26, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 ναι δικό μου το λάθος, διότι το είδα βιαστικά. είχα ξεχάσει πόσο ηλίθιο modem είναι το 520, του kreach είναι το σωστό. το διόρθωσα και στο δικό μου post (πάρε κάνα σοβαρό modem πάντως ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakkon darkblad Ιανουάριος 26, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Τα έκανα όλα κατά γράμμα αλλά όλες οι προσπάθειες απέτυχαν... λέω να τα παρατήσω τελικά... Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και για την βοήθεία Υ.Γ.: το να πάρω νέο router το σκεύτομαι καιρό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amgamer Ιανουάριος 26, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 εγω στο bitcomet εχω 10334 καλα δν ειναι?την εχω κανει forward κ την εχω κανει add στο firewall.πρεπει να κανω κτ αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakkon darkblad Ιανουάριος 26, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 τελικά το δοκίμασα αλλη μια φορά και τελικά δούλεψε(???) και μάλιστα μου έδηξε και πράσινες φατσούλες!!!βέβέα πάλι πήγε κάτι στραβα... σταμάτισε να κατεβάζει... επίσεις παρόλο που δεν κατεβάζει δεν μου ανείγει και καμιά σελίδα...Έλεος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.