Death Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Γεία σας παιδιά, διαθέτω ένα σύστημα σχετικά παλιό. Έχω έναν Althon Barton (Socket 462) με έναν 200άρη σκληρό της Western Digital. Η ψύκτρα του επεξεργαστή είναι η αρχική απ' τον κατασκευαστή. Λόγω του ότι το χρησιμοποιώ σαν κατεβαστήρι και είναι ανοιχτό 24/7, θα ήθελα να μου πρωτείνετε τρόπους για να μειώσω τον θόρυβο που παράγεται...Να σημειώσω ότι το τροφοδοτικό είναι ένα απλό των 350W. Ευχαριστώ για την βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Οταν λες θορυβο εννοεις γενικα ή ακους κατι συγκεκριμενα?Πιθανοτατα προκαλειται απο τα ανεμιστηρια(και λιγοτερο απ'τους δισκους).Μπορεις να τα ρυθμισεις μεσω του προγραμματος speedfan,μπορεις να παρεις καποιον αλλον αθορυβο ή να παρεις εναν ρυθμιστη στροφων και εισαι οκ(η τελευταια ειναι και η πιο ακριβη λυση σχετικα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death Ιανουάριος 25, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Ακούω θόρυβο γενικά...Ναι δεν προκαλείται απ' τον δίσκο αλλά είτε απ' την ψήκτρα του επεξεργαστή είτε απ' το τροφοδοτικό...Για τον επεξεργαστή σε άλλο τοπικ ένα παιδί πρότεινε αυτή http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.912204Μήπως όμως αυτή θα ήταν καλύτερα http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=AeroCPUcooling&cp_id=46676 ή είναι υπερβολή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 25, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Υπαρχει καποιος λογος να δωσεις περαιτερω χρηματα για το κατεβαστηρι?Ουτε oc χρειαζεσαι ουτε τπτ!Χρησιμοποιησε το speedfan κι αν σε χαλαει κανε, κατι καλυτερο.Ξαναλεω χωρις Oc ολες υπεραρκετες ειναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stratos Ιανουάριος 26, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Γι αυτο το συστημα, σε υπερκαλυπτει αυτο Δε νομιζω οτι αξιζει να δωσεις περισσοτερα χρηματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Ιανουάριος 26, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Καλή φαίνεται η ψύκτρα της Arctic Cooling. Την έχει μήπως κανείς εδώ πέρα? Είναι τόσο αθόρυβη όσο λένε τα specs?@ Death : δοκίμασες το Speedfan? ποιά μητρική έχεις? απ'όσο εχω ασχοληθεί, σε κάποιες μητρικές ανεβοκατεβάζεις καρφί τους ανεμιστήρες (κυρίως με VIA και Intel chipsets) και σε άλλες όχι. Στα nForce πάλι τζίφος....συγγνώμην και για το :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 26, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Stratos Γι αυτο το συστημα, σε υπερκαλυπτει αυτο Δε νομιζω οτι αξιζει να δωσεις περισσοτερα χρηματα... συνφονο με τον στρατο...δεν ειναι αναγκη να δοσεις πολλα ευρο για αυτο το συστημα που στο κατο κατο μονο κατεβαζει.....εκτος αν ειναι συνεχεια διπλα σου... τοτε αξιζει να το κανεις αθορυβο αλλα χωρις να διαθεσεις τρελα λεφτα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Ιανουάριος 26, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Επενδυσε το κουτακι σου με μια λεπτη σχετικα (1cm) στρωση ricofon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death Ιανουάριος 26, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Γι' αυτο τον λόγο θέλω να το κάνω αθόρυβο διότι βρίσκεται μέσα στο υπνοδωμάτιο και έχω βαρεθεί να το ακούω!Το Speedfan το δοκίμασα αλλά έχω motherboard με nforce2 οπότε δεν κατάφερα κάτι.PS. Παίζω και παιχνίδια που και που με το σύστημα αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιανουάριος 26, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 χμμ...οι πρωτες 2 ψυκτρες που προτεινεις θελουν τρυπες γυρω απο τη μητρικη...ενω αυτη που προτεινει ο στρατος δεν θελει...στρατο αυτες οι ψυκτρες της arctic μπαινουν σε socket 370? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 26, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Death Γι' αυτο τον λόγο θέλω να το κάνω αθόρυβο διότι βρίσκεται μέσα στο υπνοδωμάτιο και έχω βαρεθεί να το ακούω!Το Speedfan το δοκίμασα αλλά έχω motherboard με nforce2 οπότε δεν κατάφερα κάτι.PS. Παίζω και παιχνίδια που και που με το σύστημα αυτό τοτε μια καλη προτασι στα 76 ευρο ειναικουτακι με 2χ12 αθορυβους hec 6A19 45 ευροψυκτρα silent (αυτη που ειπε ο στρατος) 16ευροκαι μονοσι με ηχομονοτικο 15 ευροκαι θα εισαι tzitzi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death Ιανουάριος 26, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αμα είναι να ησυχάσει το κεφάλι μου να τα δώσω τα 76 ευρώ!Έχει κάτι ιδιαίτερο αυτό το κουτί (εννοώ δεν μπορώ να βάλω εγώ δυο αθόρυβους ανεμηστήρες στο κουτί μου); Το ηχομονοτικό από που μπορώ να το προμηθευτώ;Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για την βοήθεια!PS Είναι ιδέα μου ή τον μεγαλύτερο θόρυβο τον κάνει το τροφοδοτικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιανουάριος 26, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Death Αμα είναι να ησυχάσει το κεφάλι μου να τα δώσω τα 76 ευρώ!Έχει κάτι ιδιαίτερο αυτό το κουτί (εννοώ δεν μπορώ να βάλω εγώ δυο αθόρυβους ανεμηστήρες στο κουτί μου); Το ηχομονοτικό από που μπορώ να το προμηθευτώ;Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για την βοήθεια! ναι καλε...δεν ειναι αναγκη να δωσεις 76 ευρω...πες ποσα ανεμιστηρια εχει το pc...καρτα γραφικων?chipset μητρικης? εχουν ανεμιστηρες πανω?και αν ναιτι μεγεθη ειναι και ποσο θορυβο κανουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death Ιανουάριος 26, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 H κάρτα γραφικών είναι μια ATI Radeon 9200 με παθητική ψύξη, ενώ η μητρική μια Epox 8RDA+ με το chipset nForce 2. Το κουτί έχει μόλις έναν ανεμιστήρα, τώρα για το μέγεθος θα σε γελάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 26, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 το τροφοδοτικό σου λογικά θα κάνει θόρυθο.....ή κάνε αυτό που λέει ο saxon_747 για ήχομόνωση.... ή βρες κανένα ήσυχο τροφοδοτικό......αλλιώς κουκούλοστω με τπτ τα βράδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 26, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αν φταιει το τροφοδοτικο αλλαζεις τον ανεμιστηρα του(αν ειναι εφικτο να το κανεις),αλλιως παιρνεις ενα αλλο φθηνο κι αθορυβο!Αν φταιει ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη σου,τοτε ειτε παιρνεις αλλον αθορυβο,ειτε ενα panel για να μπορεις να ρυθμιζεις τις στροφες του(οπως και των υπολοιπων μεσα στο συστημα σου).Οχι ομως κι 76ευρω..καινουριο κατεβαστηρι φτιαχνεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιανουάριος 26, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 απλος αυτο που προτινα εχει 12αρια fanakia πυ ειναι πιο αποδοτικα αλλα πιο ησιχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιανουάριος 26, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 παρε μια αθορυβη ψυκτρα για τον επεξεργαστη.αυτη που προτεινε ο στρατος ειναι μια χαρα... βαλε ενα αθορυβο ανεμιστηρακι να βγαζει αερα απο το κουτι. αλλαξε τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου και αν παιζει βαλτον εξωτερικα ωστε να μειωσεις ακομα περισσοτερο τον θορυβο. αν η μητρικη εχει ενεργητικη ψυξη στο nb τοτε βρες κατι ποιο αθορυβο ή αν γινεται παθητικο... μετα ενταξει...μπορεις να ντυσεις και το πισι με ρικοφον εσωτερικα...εγω παντως δεν ειδα ιδιαιτερη διαφορα οταν το εκανα... οτιδηποτε αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death Ιανουάριος 26, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Πολυ ωραία ευχαριστώ παιδιά! Αυτό που κάνει τον θόρυβο είναι το τροφοδοτικό.Αποσύνδεσα τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή για λίγο και άνοιξα τον υπολογιστή κι ο θόρυβος ήταν ελάχιστα (έως καθόλου) χαμηλότερος...Έχετε να μου προτείνεται κάποιο καλό αθόρυβο τροφοδοτικό;PS Ο ανεμιστήρας του PSU δεν αλλάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιανουάριος 26, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 ολα αλλαζονται...αν ειναι κανα noname φτηνο τροφοδοτικο τοτε ανοιξε το και αλλαξε τον με εναν πιο αθορυβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.