Jump to content



μερικά tips για την αγορα DELL 2405 FPW


crmaris

Recommended Posts

Με αφορμή την πρόσφατη περιπετεια είπα να κάτσω να ενημερωθώ λίγο πιο πολύ στο θέμα αγορά Dell 24 FPW..

διάβαζα σε μερικά ξένα φόρουμ ότι τα revisions A0 και A1 έχουνε πρόβλημα με το backlight. Επίσης σχεδόν όλα τα revision από Α0 έως και Α4 βγάζουνε ένα υψησύχναστο θόρυβο κατα την λειτουργία τους.Στο rev A05 το τελευταιο πρόβλημα έχει διορθωθεί..Μάλιστα στο επίσημο forum της Dell μερικοί λέγανε όταν αγοράσετε την οθόνη ζητήστε rev A05 για να είστε σίγουροι ότι η οθόνη δεν βγάζει θορύβους κτλ. Μερικοί είχανε κάνει αλλαγή στην οθόνη μέχρι και 7 φορές μέχρι να τους κάτσει κάποια καλή!!

Τώρα μαντέψτε τα refurbished που δίνουνε τι revisions είναι κατα κόρον(A00 A01)..

Επίσης στο Αμερικάνικο forum της DELL ένας τυπάς έγραφε κάτι που ήτανε όλα τα λεφτά. Προσέξτε αυτούς που πουλάνε οθόνες DELL 24αρες στο ebay.Ειναι όλες revisions A00 και Α01, δηλαδή αυτά με τα πιο πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα η οθόνη που είχα αγοράσει από τον τυπά στο Ebay και ήρθε χαλασμένη ήτανε rev A01(λέτε να ήτανε τυχαίο άραγε) παρόλο που το καρτελάκι πάνω της έγραφε ότι κατασκευάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2005!!

Τα παραπάνω τα γράφω γιατί τα θεώρησα άκρως ενδιαφέροντα και για να βοηθήσω μελλοντικούς αγοραστές να αποφύγουνε τις κακοτοπιές.

Link to comment
Share on other sites

ε αφού την πάτησω εγώ παιδιά ας την γλυτώσει κανένας άλλος τουλάχιστον. Να λέω και πάλι καλά που θα πάρω καινούρια οθόνη τελικά σαν replacement. Αύριο θα τους πάρω τηλέφωνο να μου στείλουνε αν γίνεται το rev Α05 για να μην έχουμε ξανά πήγαινε έλα :D .

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρουσες info.

Μία παρατήρηση μόνο (διευκρινίζω ότι δεν έχει σχέση με το post του crmaris):

Επειδή αυτές τις ιστορίες με τις ελαττωματικές παρτίδες, rev κλπ τις έχω ζήσει πολλές φορές, να πω ότι συνήθως είναι ράδιο αρβύλα που ξεκινάνε από κάποιο forum και διογκώνονται άνευ λόγου και αιτίας.

Αν κάθε πρόβλημα που αναφερόταν σε forum (το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις ή δεν υφίσταται (aka ελλιπείς γνώσεις χρήστη) ή διορθώνεται εύκολα) ήταν αληθινό, το 95% των προϊόντων θα ήταν ελαττωματικά.

Επαναλαμβάνω: Δεν αμφισβητώ αυτά που λέει ο crmaris, μιλάω γενικά με αφορμή το post του.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Vadergr

Ειδικα με την 2005 και το backlight, δεν ηταν καθολου ραδιο αρβυλα....

Εχει βουηξει ο τοπος...

Βρε παιδί, το είπα καθαρά:

Αρχική απάντηση από spc

(διευκρινίζω ότι δεν έχει σχέση με το post του crmaris):

Επαναλαμβάνω: Δεν αμφισβητώ αυτά που λέει ο crmaris, μιλάω γενικά με αφορμή το post του.

Link to comment
Share on other sites

για τις 2005 ισσχυει στανταρ...εμενα μου την αλλαξαν για αυτο τον λογο.

εχω διαβασει σε φορουμς στην Αμερικη τυπαδες που τις αλλαζαν μεχρι που να τους κατσει καποια που να εχει αψογο backlight

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο στην Ελλαδα.Και αυτη που εχω τωρα δεν εχει τελειο backlight αλλα σιγα μην καθομαι να αλλαζω την οθονη.Ειναι ψυχολογικο και μονο...

Ουτε σε DVD φαινεται τιποτα ουτε καν σε σκουρο φοντο στα win.Μονο στο load screen το παρατηρεις και στο boot.

Απο οτι με εχει πληροφορησει ο loki το προβλημα με τις 24αρες ειναι τα χρωματα που ειναι οπως μου ειπε χειροτερα απο την 20αρα(ειχε 20αρα πριν το παιδι).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Vadergr

Ti βαρας βρε αγαπη?Απλα επιβεβαιωνω οτι ειναι αληθες...

ΟΚ, έχεις δίκιο (ας λείπουν οι χαρακτηρισμοί όμως, μας ακούει η μοναδική μου αγάπη).

edit

Μερικά sec νωρίτερα ατιμούλικο Σωτηράκι (aka το έγραψα πριν ποστάρεις) και τώρα δεν θα μπορώ να αποδείξω τίποτα! (άντε πάλι msnoμουρμούρα...)

Αρχική απάντηση από Vadergr

Δεν ειπα τιποτα για σενα...

Ουπς (Ι did it again)! Η δύναμη της συνήθειας βλέπεις.

:p

Link to comment
Share on other sites

πήρα να τους πω να ειναι η replacement rev A05 αν γίνεται αλλά η τύπισα στο customer care μου είπε οτι αυτή στέλνει μόνο το request. Απο εκεί και πέρα ότι βγάλει το καζάνι:p

αντε να δουμε τι φρούτο θα έρθει.. Standard προβλημα στις 24αρες είναι ο θόρυβος που βγάζουνε.. Το διάβασα σε πάρα πολλά forum και πολλοί τις έχουνε γυρισει πίσω γιαυτόν τον λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.