Jump to content

Υπερχρονισμος

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Θα ηθελα να μαθω εαν υπαρχουν συγκεντωμενες σημειωσεις για τον υπερχρονισμο ( επεξεργαστη, μνημες , καρτες γραφικων ) καθως και για τις ρυθμισεις που υπαρχουν στο bios , οπως και για τις μαθηματικες σχεσεις που πρεπει να ισχυουν.

Βρηκα στο διαδικτυο μια υποψηφια πτυχιακη εργασια

Εχει γινει; Γνωριζει καποιος;

Κανενα βιβλιο απο ΤΕΙ , Πανεπιστημιο σχετικο με το θεμα;

(Ο επεξεργαστης που θελω να υπερχρονισω ειναι core i7 920)

Υ.Γ : Παρακαλω μην αρχισετε να γραφεται διαφορες ιστοσελιδες εδω και εκει.Δεν εχω σκοπο να διαβασω το μισο διαδικτυο.

Ετοιμη εργασια λιγο δυσκολο να βρεις.

Προσωπική δουλεια ατομων που γραφουν σε φορουμ υπαρχει και αν ψαξεις θα βρεις και σε ελληνικά και σε ξενα φορουμ αρκετα πραγματακια.

Εχω βρει αρκετα , αλλα πολλα απο αυτα ειναι τις περισσοτερες φορες εμπειρικα.

Κατι πιο συνοπτικό με τους τεχνικους ορους δεν κυκλοφορει.

Μεσα απο ΤΕΙ - Πανεπιστημια δεν υπαρχουν σημείωσης;

Εχω βρει αρκετα , αλλα πολλα απο αυτα ειναι τις περισσοτερες φορες εμπειρικα.

Κατι πιο συνοπτικό με τους τεχνικους ορους δεν κυκλοφορει.

Μεσα απο ΤΕΙ - Πανεπιστημια δεν υπαρχουν σημείωσης;

Γιατί διδάσκετε κανένα μάθημα για Ο/C για να υπάρχουν σημειώσεις?

Για ποιους τεχνικούς ορούς μιλάς?

To Οverclocking είναι καθαρά hobby/τρέλα/μουρλα γιαυτό και θα πρέπει να αρκεστείς μόνο στα εμπειρικά θέματα.

Βαριά-βαριά να βρεις κάτι και σε κανενος την πτυχιακή που ειχε την εμπειρία/μεράκι και την εκανε.

εγω μεσα στο πασχα ευελπιστω να εχω τελειωσει την διπλωματικη μου πανω σε αυτο το θεμα.ισως να σε βοηθησει

Διπλωματική λέγετε στα ΑΕΙ. Στα ΤΕΙ είναι Πτυχιακή εργασία.:D

εγω μεσα στο πασχα ευελπιστω να εχω τελειωσει την διπλωματικη μου πανω σε αυτο το θεμα.ισως να σε βοηθησει

Αν δεν σου ειναι προβλημα, θα ηθελα ενα αντιγραφο.

Γινεται;

υ.γ : καθαρα για προσωπικη χρηση ( πνευματικα δικαιωματα)

Γιατί διδάσκετε κανένα μάθημα για Ο/C για να υπάρχουν σημειώσεις?

Αν δεν κανω λαθος ,διορθωστε με,

"Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολ. Συστημάτων" μαθημα δεν ειναι;

Για ποιους τεχνικούς ορούς μιλάς?

Αυτοι τεχνικοι οροι δεν ειναι:

MCH,QPI ,

Uncore

Μemory clock

QPI clock

CPU clock

και αυτες ουσιαστικα μαθηματικες σχεσεις :

Uncore clock speed = Bclock x Uncore multiplier

Uncore clock speed >= 2 x memory clock speed

Memory clock speed = memory multiplier x Bclock

Και ολα εκεινα τα στοιχεια που υπαρχουν μεσα στο bios τεχνικοι οροι δεν ειναι;

Αν κανω λαθος διορθωστε με.

To Οverclocking είναι καθαρά hobby/τρέλα/μουρλα γιαυτό και θα πρέπει να αρκεστείς μόνο στα εμπειρικά θέματα.

Δηλαδη να πιστεψω οτι οι παραπανω σχεσεις βγηκαν μεσα απο την εμπειρια;

Αυτοι τεχνικοι οροι δεν ειναι:

MCH,QPI ,

Uncore

Μemory clock

QPI clock

CPU clock

και αυτες ουσιαστικα μαθηματικες σχεσεις :

Uncore clock speed = Bclock x Uncore multiplier

Uncore clock speed >= 2 x memory clock speed

Memory clock speed = memory multiplier x Bclock

Δες λίγο εδώ στο Β'μερος μπας και σε καλύψει.

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=2202

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Core_3

Αυτοί οι ''Τεχνικοί Όροι'' που αναφέρεις προφανώς θα αναφέρονται/εξηγούνται σε κάποιο Datasheet της εκάστοτε εταιρίας που λανσάρει την τεχνολογία.

Οι μαθηματικές σχέσεις πιστεύω ειναι de-facto.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψάχνεις το ''γιατί'' στις σχέσεις. Απλά τις δέχεσαι. Έτσι είναι η τεχνολογία της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής.:p

Αν δεν κάνω λάθος ,διορθώστε με,

"Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολ. Συστημάτων" μάθημα δεν είναι;

Εσυ θες να βρεις σημειώσεις ή Ηοw to O/C α ί7 απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ?Σημειώσεις για μια τεχνολογία που εχει λανσαριστεί εδώ και 6 μήνες?Χαλάρωσε στην Ελλάδα βρίσκεσαι.

Δηλαδη να πιστεψω οτι οι παραπανω σχεσεις βγηκαν μεσα απο την εμπειρια;

Οχι τις μαθηματικές σχέσεις της έβγαλε η κατασκευάστρια εταιρία. Οχι η εμπειρία του Overclocking.

(Ασχετα απο το γεγονος οτι καθε εταιρια λαμβανει υποψην της beta-testers ocers - άρα εμπειρία - με το σκεπτικό του ''αν βγαλω τον Χ επεξεργαστη που πηγαίνει στα 18GHz θα ανεβει η φημη μου'',άρα και τα Έσοδα μου).

Ξεκαθάρισε μέσα στο κεφάλι σου την εκάστοτε τεχνολογία και τον σκοπό του Ο/C και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Οverclocking=Δόκιμες=Τry and Error=Gain Δωρεάν Επιδόσεων με Value parts=Bench/Fun/Παιχνίδι για μερικούς=Εμπειρία

:)

Δες λίγο εδώ στο Β'μερος μπας και σε καλύψει.

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=2202

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Core_3

Αυτοί οι ''Τεχνικοί Όροι'' που αναφέρεις προφανώς θα αναφέρονται/εξηγούνται σε κάποιο Datasheet της εκάστοτε εταιρίας που λανσάρει την τεχνολογία.

Οι μαθηματικές σχέσεις πιστεύω ειναι de-facto.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψάχνεις το ''γιατί'' στις σχέσεις. Απλά τις δέχεσαι. Έτσι είναι η τεχνολογία της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής.:p

Εσυ θες να βρεις σημειώσεις ή Ηοw to O/C α ί7 απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ?Σημειώσεις για μια τεχνολογία που εχει λανσαριστεί εδώ και 6 μήνες?Χαλάρωσε στην Ελλάδα βρίσκεσαι.

Οχι τις μαθηματικές σχέσεις της έβγαλε η κατασκευάστρια εταιρία. Οχι η εμπειρία του Overclocking.

(Ασχετα απο το γεγονος οτι καθε εταιρια λαμβανει υποψην της beta-testers ocers - άρα εμπειρία - με το σκεπτικό του ''αν βγαλω τον Χ επεξεργαστη που πηγαίνει στα 18GHz θα ανεβει η φημη μου'',άρα και τα Έσοδα μου).

Ξεκαθάρισε μέσα στο κεφάλι σου την εκάστοτε τεχνολογία και τον σκοπό του Ο/C και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Οverclocking=Δόκιμες=Τry and Error=Gain Δωρεάν Επιδόσεων με Value parts=Bench/Fun/Παιχνίδι για μερικούς=Εμπειρία

:)

Στο κεφάλι μου εχω ξεκαθαρίσει τα πράγματα εδω και πάρα πολύ καιρό.

Ασε παλικάρι, μην το κουράζεις το πράγμα

banana Sit back and enjoy banana

Captain ,,θα σου στείλω μήνυμα να μιλήσουμε.

Οταν δεν μπορεις να συλλαβεις την διαφορα μεταξυ DFI και Gigabyte...μαλλον δεν εχεις ξεκαθαρησες και πολλα...

Το overclocking δεν μαθαινεται με βιβλια...παρα μονο εμπειρικα. Αλλαζοντας μητρικες, μνημες και επεξεργαστες σαν τα πουκαμισα και χρησιμοποιουντας κολλητηρια συνηθως βοηθαει πιο πολυ.:D

Κατα το Shit High and Watch?

Αφου το εχεις ξεκαθαρισει τι αλλο ψαχνεις δλδ για να καταλαβω δλδ.:p

φιλαρακι αν οπως λες δεν θελεις να διαβασεις το μισο διαδικτυο, ασχολεισαι με λαθος αθλημα...

Οσο για το θεμα με το οτι τα περισσοτερα ειναι εμπειρικα, ειναι σαν να θελεις να πειραξεις το αμαξι σου (golf). Πας στην VW και τους λες "μαγκες θα το πειραξουμε;" η πας σε εναν ΕΜΠΕΙΡΟ μαστορα που εχει ασχοληθει στο παρελθον με το αυτοκινητο σου και εχει μια Α ΕΜΠΕΙΡΙΑ;

ελεος με την ετοιμη τροφη που ψαχνουν ολοι.

Στησε ολο σου το "setup" και ξεκηνα, πειραματισου με τα "ψιψιψινια και τα κοκοκοψαρα" που θα βρεις στο δυαδικτυο aka οδηγους overclocking. Οσο και να διαβασεις δε προκειτε να μαθεις τη πραγματικη λογικη του υπερχρονισμου. Αλλοι το κανουν για δικους τους λογους και αλλοι δεν εχουν λογο να το κανουν. Παντος οτι απορια εχεις εδω ειμαστε ;-)

Οταν δεν μπορεις να συλλαβεις την διαφορα μεταξυ DFI και Gigabyte...μαλλον δεν εχεις ξεκαθαρησεις και πολλα...

Το overclocking δεν μαθαινεται με βιβλια...παρα μονο εμπειρικα. Αλλαζοντας μητρικες, μνημες και επεξεργαστες σαν τα πουκαμισα και χρησιμοποιουντας κολλητηρια συνηθως βοηθαει πιο πολυ.:D

Να εισαι σίγουρος πως αν ειχα κατάστημα θα ήσουν απο τους πελάτες που θα προτιμούσα :D :D :D

Κατα το Shit High and Watch?

Αφου το εχεις ξεκαθαρισει τι αλλο ψαχνεις δλδ για να καταλαβω δλδ.:p

Αφου δεν το κατάλαβες μεχρι τώρα,δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ.:gyros

φιλαρακι αν οπως λες δεν θελεις να διαβασεις το μισο διαδικτυο, ασχολεισαι με λαθος αθλημα...

Οσο για το θεμα με το οτι τα περισσοτερα ειναι εμπειρικα, ειναι σαν να θελεις να πειραξεις το αμαξι σου (golf). Πας στην VW και τους λες "μαγκες θα το πειραξουμε;" η πας σε εναν ΕΜΠΕΙΡΟ μαστορα που εχει ασχοληθει στο παρελθον με το αυτοκινητο σου και εχει μια Α ΕΜΠΕΙΡΙΑ;

ελεος με την ετοιμη τροφη που ψαχνουν ολοι.

φιλαράκι::mad: ειχα σχηματίσει καλή εντύπωση για σένα, μάλλον έκανα λάθος.

Υπάρχουν και οι εμπειρικοί γιατροί, αν πάθεις κανένα εγκεφαλικό, καρδιακό να πας σε κανέναν τέτοιο:respect:

Δηλ κατα την άποψη σου μέσα στα πανεπιστήμια και στα τει παίρνουν έτοιμη τροφή;

Στησε ολο σου το "setup" και ξεκηνα, πειραματισου με τα "ψιψιψινια και τα κοκοκοψαρα" που θα βρεις στο δυαδικτυο aka οδηγους overclocking. Οσο και να διαβασεις δε προκειτε να μαθεις τη πραγματικη λογικη του υπερχρονισμου. Αλλοι το κανουν για δικους τους λογους και αλλοι δεν εχουν λογο να το κανουν. Παντος οτι απορια εχεις εδω ειμαστε ;-)

Δεν ψάχνω να βρω τη φιλοσοφική θεώρηση του ανθρώπου μεσα στον υπερχρονισμο.:rolleyes:

Το χομπυ παω να κανω πατώντας σε μια σωστή βάση γνώσεων.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Υπάρχουν και οι εμπειρικοί γιατροί, αν πάθεις κανένα εγκεφαλικό, καρδιακό να πας σε κανέναν τέτοιο:respect:

δεν ξερω εαν το προσεξες, αλλα εδω μιλαμε για ΧΟΜΠΥ, η ιατρικη ΔΕΝ ειναι χομπυ σε αντιθεση με το παραδειγμα μου που ΕΙΝΑΙ. ;) Επιπλεον, απο οσο ξερω δηλαδη (αν κανω λαθος διορθωστε με) , δεν υπαρχει σε κανενα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χωρας μας μαθημα "ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΣΜΟΣ". Πιο απλα δεν μπορω να το πω.

Να εισαι σίγουρος πως αν ειχα κατάστημα θα ήσουν απο τους πελάτες που θα προτιμούσα :D :D :D

Αφου δεν το κατάλαβες μεχρι τώρα,δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ.:gyros

φιλαράκι::mad: ειχα σχηματίσει καλή εντύπωση για σένα, μάλλον έκανα λάθος.

Φίλε anarxos λίγος σεβασμός παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν....

Αν δεν κανω λαθος ,διορθωστε με,

"Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολ. Συστημάτων" μαθημα δεν ειναι;

Άλλο είναι το "Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολ. Συστημάτων" και άλλο το overclocking.

Ναι το 95% στα ΑΕΙ- ΑΤΕΙ είναι έτοιμη τροφή.

Αφού δεν το κατάλαβες μέχρι τώρα,δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ.:gyros

Mας δουλεύεις έτσι?Σου εχω βρει υλικο για οτι ψαχνεις και προσπαθω να καταλαβω τι θελεις παραπανω. Αναρωτιέμαι το γιατι αφου δεν υπαρχει νοημα να κοιταξεις κατι παραπανω.

Μην ξανα κανεις Οfftopic ερωτηση μεσα στο θεμα. Αν θες να το συζητησουμε κανε αλλο thread.

Το χομπυ παω να κανω πατώντας σε μια σωστή βάση γνώσεων.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Τι δεν καταλαβαίνεις απο αυτα που σου εδωσα παραπανω?

aka define Τι παραπανω θελεις.

Mας δουλεύεις έτσι?Σου εχω βρει υλικο για οτι ψαχνεις και προσπαθω να καταλαβω τι θελεις παραπανω. Αναρωτιέμαι το γιατι αφου δεν υπαρχει νοημα να κοιταξεις κατι παραπανω.

/QUOTE]

ηρέμησε λιγο, το stress ειναι επικίνδυνος παράγοντας για την ζωή.

Αυτα που μου έδωσες τα ειχα ηδη βρει. Οπως και πολλά αλλα στο διαδίκτυο.

Με ενδιαφερει ομως και το γιατι.

Καθε ατομο προσεγγίζει διαφορετικα ενα θεμα.

Φίλε anarxos λίγος σεβασμός παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν....

/QUOTE]

Συμφωνώ απόλυτα, αρκεί να ειναι αμοιβαίος.

ηρέμησε λιγο, το stress ειναι επικίνδυνος παράγοντας για την ζωή.

Αυτα που μου έδωσες τα ειχα ηδη βρει. Οπως και πολλά αλλα στο διαδίκτυο.

Με ενδιαφερει ομως και το γιατι.

Καθε ατομο προσεγγίζει διαφορετικα ενα θεμα.

Δεν υπαρχει γιατι.Δεν σε ενδιαφερει το γιατι.

Ασε με να ξερω κατι παραπανω απο σενα,και να σου πω οτι προσεγγιζεις λαθος.

Καλο ειναι να ξερεις καποια βασικα,απο εκει και περα ολα ειναι ενα παιχνιδι δοκιμων.

Συμφωνώ απόλυτα, αρκεί να ειναι αμοιβαίος.

Σε προσβαλα καπου?

Αυτο που δε καταλαβαινεις φιλε μου ειναι πως αν δε το ψαξεις μονος σου, δε θα καταλαβεις ουτε καν γιατι γινετε εξ αρχης, δεν ειναι θεμα "φιλοσοφιας" Οπως σου ειπα, ασε τις ετοιμες τροφες και πειραματισου μονος για να καταλαβεις και κατι ;-)

Το γιατι ειναι πολυ ευκολο... ειναι το ιδιο γιατι που μας κατευθυνει ως ειδος... το ιδιο γιατι που ειναι υπευθυνο για το καθε τι που εξελισετε....

Η βαση του overclocing ειναι το "Ποιος την εχει μεγαλυτερη...."

Ειναι τοσο απλο..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.