Reaper Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2006 Ειχα σκοπό να παρω καινούργιες μνήμες, (Ειχα κάνει πριν λιγο καιρό και ένα thread για το ποιες θα επιλέξω). Αλλά σκέφτικα ότι καλό θα ηταν μέχρι να τις αγοράσω να πειραματιστώ με αυτές που εχω (Σύστημα υπογραφής) Λοιπόν αρχισα και εγω με μικρα βήματα να αυξάνω fsb να μειώνω το multiplier να πειράζω τα ρευματα κ.τ.λ. (Για όλα αυτά συμβουλεύτηκα αυτούς τους δυο πολύ καλούς οδηγούς: http://i4memory.com/showthread.php?t=327 κ΄ http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=20823 !!) Τελικά μετά από πολλά restart , memtest , Pi κτλ. το μονο που κατάφερα ηταν: FSB: 225 κ multiplier: 11x Ή FSB:230 κ Multiplier: 10x Tο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να ανεβάσω άλλο το fsb γιατί με λιγο μεγαλύτερο το pc βγάζει πολλά errors στο memtest και μερικές φορές δεν κάνει boot αλλά ούτε καν post!!! Δοκίμασα κάμποσα διαφορετικά timings για τις μνήμες αλλα τίποτα Τωρα οι ερωτήσεις: Τι τσιπακια φοράνε οι μνήμες που έχω? Παίζουν κανένα ρολό τα διαφορετικά βαθουλώματα που εχω σημειωμενα? Τι timings προτείνεται ώστε να καταφέρω να τις πάω πιο πάνω (θα ήθελα να τις φτάσω 245 με 250 αν γίνετε:whistling ) ??
haris1984 Ιανουάριος 25, 2006 #2 Ιανουάριος 25, 2006 αυτο με τις βουλες ειναι winbond...το αλλο δεν ξερω...το winbond θελει ρευμα...και σφικτα τιμινγκς...δωσε 3βολτ και σφιξε να δεις αν ειναι utt ή bh...
haris1984 Ιανουάριος 25, 2006 #3 Ιανουάριος 25, 2006 btw...δοκιμασε το καθε στικακι μονο του... ....ξεκινοντας απο το winbond παντα...
Reaper Ιανουάριος 25, 2006 Author #4 Ιανουάριος 25, 2006 Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 12:14] δωσε 3βολτ και σφιξε να δεις αν ειναι utt ή bh... Πως θα καταλαβω τι ειναι αμα το κανω αυτο??Το εβαλα το ενα μονο του και δεν ειδα καμια διαφορα (δεν θυμαμαι πιο) Θα ξανακανω μερικες δοκιμες σημερα για να δω τι παιζει.! Θα καταφερω να τις φτασω λιγο παραπανω ή ειναι εντελος αχρηστες αυτες οι μνημες?
haris1984 Ιανουάριος 25, 2006 #5 Ιανουάριος 25, 2006 λογικα πολυ παραπανω θα καταφερεις...βασικα αρχικα δωσε 2-2-2-5 και ολα τα αλλα αυτοματα να δεις αν τα παρει στα 200αν τα παρει μετα ψαξε να βρεις στο φορουμ τα timings που εχουν ποσταριστει για bh...αν δεν τα παρει ψαξε να βρεις τα λιγο πιο χαλαρα των utt...
Reaper Ιανουάριος 27, 2006 Author #6 Ιανουάριος 27, 2006 Με 2-2-2-5 και στα 200 δεν εκανε boot! Προσπαθησα με πολλα διαφορετικα timings αλλα δεν καταφερα παλι τιποτα.. Αν εχει καποιος αλλος αυτες τις μνημες ας μου πει ακριβως timings και mhz... ξερω οτι δεν ειναι απολυτο οτι θα παιξουν και οι δικες μου αλλα για να δω αν κανω πουθενα λαθος... Μαλλον παω κατ'ευθειαν για GSKILL HZ 2x1GB pc4000
Reaper Ιανουάριος 27, 2006 Author #8 Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 15:59] με ποσο ρευμα? Με 2.9 φοβήθηκα να το πάω παραπάνω. Πάει και παραπάνω χωρίς πρόβλημα?? Αλλά τόσο μεγάλο ρολο παίζει το ρεύμα και με 2.9 δεν μπορει να παει καθόλου παραπάνω από αυτά που έχω αναφέρει.??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.