Jump to content

Limited or no connectivity σε LAN

magenda

Recommended Posts

Έχω ένα πρόβλημα και αν κάποιος μπορεί ας βοηθήσει.Λοιπόοον:

Θέλω να συνδέσω το pc με το laptop μου. Δεν τα καταφέρνω όμως γιατί παίρνω μήνυμα limited or no connectivity (και στα δύο μηχανήματα). (ακολουθεί foto) .Και repair να κάνω δεν έχει αποτέλεσμα.

http://img77.imageshack.us/img77/4471/connect4hs.th.jpg

Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω?

Info1: Το ένα μηχάνημα έχει Windows XP pro SP2 και το άλλο Windows XP home SP2. Η κάρτα δικτύου του pc είναι η CNet PRO200 PCI Fast Ethernet Adapter (του laptop δν ξέρω ):o

Info2: Δεν έχω στήσει ποτέ άλλοτε δίκτυο.Οπότε δεν είναι κάτι που΄"στράβωσε" μετά πο κάτι που έκανα.Το όλο πράγμα δεν λειτούργησε ποτέ...

λοιπον ανοιξε τα settings του δικτύου και πηγαινε στα tcp/ip properties...

εκει βάλε μια ip μονος σου πχ. 192.168.1.10 στο ένα μηχανημα και 192.168.1.11 στο άλλο...(το subnet mask θα το ρυμίσει μόνο του)

μετα πατα apply και δοκίμασε...και πές μας

Αρχική απάντηση από dioptra999

λοιπον ανοιξε τα settings του δικτύου και πηγαινε στα tcp/ip properties...

εκει βάλε μια ip μονος σου πχ. 192.168.1.10 στο ένα μηχανημα και 192.168.1.11 στο άλλο...(το subnet mask θα το ρυμίσει μόνο του)

μετα πατα apply και δοκίμασε...και πές μας

κάνε τα παραπάνω, επίσης σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς cross καλώδιο και φρόντισε και τα δύο pc να ανοίκουν στο ίδιο workgroup.

επίσης καλό είναι για αρχή να απενεργοποιήσεις ότι firewall έχεις.

αφου όλα τα παραπάνω ισχύουν, εάν ακόμα έχεις προβλήματα δοκίμασε απο το command prompt σε κάθε pc, ping στην ip του άλλου.

Όρισα τις IP χειροκίνητα και σταμάτησε να παρουσιάζει το λάθος.Τώρα πια και στα 2 pc εμφανίζεται η σύνδεση κανονικά (και στο Taskbar και στο control panel).

Ομως παρόλα αυτά δεν μπορεί να δεί ο ένας τον άλλο.Δηλαδή στο "my network places" δεν μπορώ να δώ αρχεία που κάνω sharing. Επίσης κοιτώντας τα workgroup στο μεν ενα pc εμφανίζεται μόνο το ίδιο το μηχάνημα, ενώ στο άλλο (αυτο με τα home XP) δεν με αφήνει να το ανοίξω καθόλου. Συγκεκριμένα λέει "Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Mshome,μπορεί να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο".

Και τώρα?Ο Malkav είπε να σιγουρευτώ πως ανήκουν στο ίδιο workgroup. Είναι κάτι που πρέπει να ορίσω εγώ?:tomato:

Edit: Έκανα ping απο τον ένα στον άλλο (ως παράμετρο την ip του δεύτερου pc έτσι?) και πήρα request time out. Τι σημαίνει αυτό?

Ps:Firewalls είναι όλα απενεργοποιημένα.

Σημαίνει ότι δεν επικοινωνούν τα pc μεταξύ τους. Πες μας λίγο τις ρυθμίσεις που έβαλες. IP και mask μόνο, τα υπόλοιπα δε σου χρειάζονται σε απλό lan.

To workgroup το ορίζεις εσύ. Πάτα win-pause, πήγαινε στο computer name tab και από εκεί πάτα network id.

Αν δεν μπορεις να ανοιξεις τον ενα υπολογιστη απο τον αλλο και σου πεταει αυτο το μηνυμα, νομιζω οτι ειναι firewall.

κανε αυτο που σου λεει ο τρεντυ. δεξι κλικ στο My Computer και Properties. πηγαινε και τσεκαρε το name και το workgroup, οπως σου τα δειχνω στη φωτογραφια. Βαλε ιδιο workgroup και στα 2 pc (οχι ιδιο name φυσικα :D) και κανε share κατι και στα 2 ωστε να εχει προσβαση απο τον εναν στον αλλο!

post-1094-1416072393,7498_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.