YiannisM Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2006 Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος αφαίρεσης υπολυμάτων πάστας από τη CPU όταν αλλάζουμε το heatskin, έτσι ώστε να είναι εντελλώς καθαρός από πάνω για την τοποθέτηση νέας πάστας με την επόμενη ψύκτρα;; Κάνω την πρώτη μου τέτοιου είδους "επέμβαση", και μόλις αφαίρεσα το heatskin της μάνας Intel διαπίστωσα ότι είχε και αυτό από τη μάνα του ένα είδος πάστας το οποίο έχει αφήσει υπολύματα κολημένα πάνω στον Pentium... Επειδή θα δοκιμάσω διάφορες ψύκτρες πριν καταλήξω, θα πρέπει να επαναλάβω τη διαδικασία μερικές φορές τοποθετώντας Arctic Silver 5 κάθε φορά, μέχρι να καταλήξω στον ποιαν από τις ψύκτρες θα κρατήσω τελικά γι αυτόν τον Pentium... Πρόκειται για τον P4 D830 σε LGA775. Περιμένω τη συμβουλή κάποιου πιο έμπειρου, κι ευχαριστώ προκαταβολικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιανουάριος 22, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2006 Μπορεις να χρησιμοποιησεις πολλα καλουδια.Τα πιο συχνα ειναι το καθαρο ασετον(οχι αυτο για τα νυχια που περιεχουν λαδια και λοιπα χημικα) ή οινοπνευμα.Αυτα ειναι τα πιο απλα πιστευω.Για να το σκουπισεις χρησιμοποιησε καποιο πανακι χωρις χνουδια και χημικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Ιανουάριος 22, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2006 Καθαρή βενζίνη, δεν έχει καθόλου οξυγόνο, καθαρίζει τέλεια. μην :smoke: ! Αν έχεις παγωμένα υπολείματα ζέστανε λίγο με κανα σεσουάρ να μαλακώσουν για να μη τρίβεις πολύ ώρα. Για σκούπισμα μαλακό πανί χωρίς χνούδια ή και ωραιότατο κ...χαρτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiannisM Ιανουάριος 22, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2006 Κοίτα να δείς που δεν το είχα σκεφτεί, και τώρα βραδιάτικα βρέθηκα απροετοίμαστος!Καθαρό οινόπνευμα λέω να χρησιμοποιήσω, deadlock7... Πρέπει να έχω τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiannisM Ιανουάριος 22, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από Sol [Σήμερα, στις 02:36] Καθαρή βενζίνη, δεν έχει καθόλου οξυγόνο, καθαρίζει τέλεια. μην :smoke: ! Εννοείς να μην καπνίζω για να μην πάρει φωτιά η βενζίνη, το motherboard κι εγώ εε;; υγ: Η αλήθεια είναι οτι καπνίζω σαν τον ... Ιωαννίδη :whistling , αλλά θα είμαι προσεκτικός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Ιανουάριος 23, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Αρχική απάντηση από deadlock7 Μπορεις να χρησιμοποιησεις πολλα καλουδια.Τα πιο συχνα ειναι το καθαρο ασετον(οχι αυτο για τα νυχια που περιεχουν λαδια και λοιπα χημικα) ή οινοπνευμα.Αυτα ειναι τα πιο απλα πιστευω.Για να το σκουπισεις χρησιμοποιησε καποιο πανακι χωρις χνουδια και χημικα.. :T: :T: σωστος ο "γατουλης".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιανουάριος 23, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Βενζίνη....Κάνει τα πάντα g-g Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιανουάριος 23, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Με 2-3 μπατονετες βουτηγμενες σε οινοπνευμα ή ασετον εισαι ο.κ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Ιανουάριος 23, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Απλά φρόντισε να το σφουγγίξεις καλά καλά το πανί/μπατονέτα μιας και πρόκειται να χρησιμοποιήσεις artic silver μην τρέξει πάστα από κάτω και στείλεις την cpu στα θυμαράκια από βραχυκύκλωμα . ΕΙΝΑΙ αγώγιμη η ρημάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiannisM Ιανουάριος 23, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Παιδιά, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Τελικά καθάρισα τα υπολοίματα της ... μαμάς ψύκτρας με καθαρό οινόπνευμα και κ...χαρτο που είταν η πιο εύκολη λύση εκείνη την ώρα!! Ενώ σκοπεύω να προμηθευτώ σύντομα ασετόν ή βενζίνη για τη συνέχεια... Του τοποθέτησα την AS5 λοιπόν, κι από πάνω έναν Zalman CNPS9500Led σε πρώτη φάση, και μπορώ να πώ ότι κέρδισα 7-8 βαθμούς κελσίου μες το νερό, αν και από άποψη θορύβου δεν είδα και καμμιά ιδιαίτερη καλυτέρευση... Πάντως το όλο σετ βρίσκεται αυτόν το καιρό σταθερά εκτός κουτιού, κι έτσι δε μπορώ να κρίνω και πολύ για το θόρυβο που θα έχω μεσα στο κουτί... Ενδεικτικά μόνο... Ενώ για τις θερμοκρασίες ελπίζω απλά στο καλύτερο και με την λίγο προσεγμένη αερο-ροή που του σχεδιάζω... @CaptainMilo, έκανες πολύ καλά που το ανάφερες αυτό για την αγωγιμώτητα της πάστας, αν και εγώ έτυχε να το γνωρίζω αυτό και το είχα υπόψη μου. Και μιας και πρόκειται για ασήμι, λετε να μαζέψω όλα τα υπόλοιπα στο τέλος από το τρίψημο και να τα τιγγάρω μέσα σε κάναν τοίχο δηλαδή (όπως κάναν τα χρόνια τα παλιά);;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιανουάριος 31, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2006 εγω εβαλα αζαξ και δεν ειχα προβλημα με κ...χαρτο παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 31, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2006 μπατονετες και βενζινη.Το οινοπνευμα δεν κανει ευκολο καθαρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.