SpawNerGR Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Καλησπέρα,[οφφτοπικ]** χαίρομαι που μπήκα στο φόρουμ και ελπίζω να πάρω και να δώσω πολλές εμπειρίες και μιας και μιλάμε για αυτές, σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για την συσταση του φόρουμ και για τις συμβουλές, τον Νίκο απο το extremeshop (respect παληκάρια, είστε η αιχμή του δόρατος) **[/οφφτοπικ]Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος έχω μερικά κομμάτια που επέλεξα για νεράκι στο σύστημα (ένα worklog) που δημιουργώ και αυτά αποτελούνται από:Ένα ψυγείο 360 Black ICE GTΈνα CPU block EK plexiΑντλία και τανκ Thermaltake (500l/h)Νεράκι W.F.I. (Βιοσερ ΑΕ)Ρακόρ 1/4 με σπείρωμα 1/2 ιντσαΤο πρόβλημα:Το νεράκι δεν ανακυκλώνεται, μετα όμως απο λίγο κούνημα και με ανοιχτό το τανκ γέμισαν τα λάστιχα, ΑΛΛΑ αποδίδει - ανακυκλώνει το νερό στο μέγιστο με τα υλικά που έχω ???Α) Μήπως θα έπρεπε να πάρω μικρότερης διαμέτρου σπείρωμα - λάστιχα έτσι ωστε να πετυχαίνω μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα, γιατί λογικά θα ισχύει το παράδειγμα, με άλλη πίεση βγαίνει απο ένα καλαμάκι ο αέρας αν φυσήξεις και αλλιώς αν φυσήξεις απο το λάστιχο 1/2 ίνστας.Β) Το ψυγείο που είναι 360 (3*120) μηπως είναι too much για ένα μπλοκ μόνο, επεξεργαστή, και την αντλία στα 500 λίτρα/ ώρα και κάνει μεγάλες αποστάσεις το κύκλωμα και δεν πετυχαίνω σωστή ανακύκλωση της θερμοκρασίας?Το σύστημα είναι τώρα λυμένο στα πόδια μου και θα ταν ωραία, σε πλήρη λειτουργία και συνδεσμολογία, εκτός κουτιού, αλλά αν χρειάζομαι τπτ άλλο, να πάω να το πάρω, να το βάλω αν είναι απο αύριο...Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλώς σας βρήκα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Απρίλιος 2, 2009 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Καλώς Όρισες Στο OOS!Το νεράκι δεν ανακυκλώνεται, μετα όμως απο λίγο κούνημα και με ανοιχτό το τανκ γέμισαν τα λάστιχα, ΑΛΛΑ αποδίδει - ανακυκλώνει το νερό στο μέγιστο με τα υλικά που έχω ???Το πρώτο που θα πρέπει να εξασφαλίσεις είναι η να μην έχεις αέρα μέσα στο κύκλωμα. Αυτό θα το εξασφαλίσεις με μια σωστή εξαέρωση άλλα και κατάλληλο τρόπο γεμίσματος.Προσωπικα γεμιζω το ψυγειο πρωτα (οπου ειναι και το χειροτερο μερος να μαζευτει ο αερας) γεμιζω και το υπολοιπο κυκλωμα και μετα το κουναω οπως ανεφερες και εσυ.Α) Μήπως θα έπρεπε να πάρω μικρότερης διαμέτρου σπείρωμα - λάστιχα έτσι ωστε να πετυχαίνω μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα, γιατί λογικά θα ισχύει το παράδειγμα, με άλλη πίεση βγαίνει απο ένα καλαμάκι ο αέρας αν φυσήξεις και αλλιώς αν φυσήξεις απο το λάστιχο 1/2 ίνστας.Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά οτι θα έχεις μεγαλύτερη πίεση. Θα έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα (κίνησής του υγρού) πάντως γιατί μικραίνει το εμβαδόν της διατομής του σωλήνα.Β) Το ψυγείο που είναι 360 (3*120) μηπως είναι too much για ένα μπλοκ μόνο, επεξεργαστή, και την αντλία στα 500 λίτρα/ ώρα και κάνει μεγάλες αποστάσεις το κύκλωμα και δεν πετυχαίνω σωστή ανακύκλωση της θερμοκρασίας?Το ψυγείο ειναι πολύ καλη επενδυση για τα λ7 του.Μπορεί αργότερα να χρειαστεί να προσθέσεις και άλλα Block στο κύκλωμα.Οπότε άστο να υπάρχει.Την απόδοση της υδρόψυξης θα πρεπει να την κρινεις συγκρινοντας θερμοκρασιες με παρομοια Setup σε Load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Απρίλιος 2, 2009 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Καλησπέρα,[οφφτοπικ] ** χαίρομαι που μπήκα στο φόρουμ και ελπίζω να πάρω και να δώσω πολλές εμπειρίες και μιας και μιλάμε για αυτές, σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για την συσταση του φόρουμ και για τις συμβουλές, τον Νίκο απο το extremeshop (respect παληκάρια, είστε η αιχμή του δόρατος) ** [/οφφτοπικ] Καλώς ήρθες και σε σενα Η αιχμή έχει σκουριάσει λίγο τώρα τελευταία .... Ένα ψυγείο 360 Black ICE GT Ένα CPU block EK plexi Αντλία και τανκ Thermaltake (500l/h) Νεράκι W.F.I. (Βιοσερ ΑΕ) Ρακόρ 1/4 με σπείρωμα 1/2 ιντσα Το πρόβλημα: Το νεράκι δεν ανακυκλώνεται, μετα όμως απο λίγο κούνημα και με ανοιχτό το τανκ γέμισαν τα λάστιχα, ΑΛΛΑ αποδίδει - ανακυκλώνει το νερό στο μέγιστο με τα υλικά που έχω ??? Α) Μήπως θα έπρεπε να πάρω μικρότερης διαμέτρου σπείρωμα - λάστιχα έτσι ωστε να πετυχαίνω μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα, γιατί λογικά θα ισχύει το παράδειγμα, με άλλη πίεση βγαίνει απο ένα καλαμάκι ο αέρας αν φυσήξεις και αλλιώς αν φυσήξεις απο το λάστιχο 1/2 ίνστας. Β) Το ψυγείο που είναι 360 (3*120) μηπως είναι too much για ένα μπλοκ μόνο, επεξεργαστή, και την αντλία στα 500 λίτρα/ ώρα και κάνει μεγάλες αποστάσεις το κύκλωμα και δεν πετυχαίνω σωστή ανακύκλωση της θερμοκρασίας? Καλό θα ήταν να έδεινες και κανα λινκ η καμια φώτο απο τα πράγματα που έχεις για να εχουμε μια πιο σχετική είκόνα του θέματος Για τα ρακορ μηπως εννοείς με G1/4 σπείρωμα και κορμό για λάστιχο 1/2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Απρίλιος 2, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Καλώς ήρθες και σε σενα Η αιχμή έχει σκουριάσει λίγο τώρα τελευταία .... Δεν νομίζω Μιχάλη ότι ισχύει κάτι τέτοιο, όχι απο ότι είδαν τα μάτια μου σήμερα δηλαδή και με γυναίκα τεχνικό? Respect the wardogs man... Εσείς δηλαδή, το χάος και μετα όλοι οι άλλοι, απλά το site θα ήθελα να δω πιο συχνά να αναφέρεται γενικότερα, το είπα και στον Νίκο το πρωί, αλλά ας γυρίσουμε στο θέμα μας, μην γίνει πολύ μελό... Καλό θα ήταν να έδεινες και κανα λινκ η καμια φώτο απο τα πράγματα που έχεις για να εχουμε μια πιο σχετική είκόνα του θέματος Φώτο παληκάρι μου όσες θές: plaisio.gr + e-shop.gr Λάστιχα και ρακόρ extremeshop.gr Για τα ρακορ μηπως εννοείς με G1/4 σπείρωμα και κορμό για λάστιχο 1/2 ? Ακριβώς!! Αλλά μπήκα υποψιασμένος στο φόρουμ, γιατί με εξηγούσε ο Νίκος, για "απόδοση" εξαρτώμενη απο την πίεση/ροή που ασκείται στο κύκλωμα... πολύ καλός Βασικά το τόπικ αυτό δεν αναφέρεται για τα "κενά αέρος" ή άλλα τέτοια σχετικά που έχουν απαντηθεί στα παρακάτω τόπικ, αλλά στην σμίκρυνση των ρακόρ-λάστιχων και της απόστασης που διανύεται στο κύκλωμα για την επίτευξη της μεγαλύτερα δυνατής υδροροής του συστήματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Απρίλιος 2, 2009 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Αν μικρίνεις σε διάμετρό, το πιθανότερο είναι να έχεις ακόμα χειρότερη ροή, γατί θα αυξηθούν οι απώλειες από τον σωλήνα...Είναι το ίδιο εύκολο να φυσήξεις ένα στενό και ένα χοντρό καλαμάκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Απρίλιος 2, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Είναι το ίδιο εύκολο να φυσήξεις ένα στενό και ένα χοντρό καλαμάκι?To φύσηγμα δεν είναι δύσκολο, αρκεί να πάρεις μια μεγάλη ανάσα και να φυσήξεις δυνατά, αλλά η πίεση που θα βγει απο το μικρό καλαμάκι δεν θα συκριθεί με το μεγάλο...Πάνω σε αυτό να επιβεβαιώσω ένα σχόλιο σε παρακάτω τόπικ, που αναφέρει ότι η αντλία δεν ρουφάει νερό, αλλά σπρώχνει μόνο (μεγάλη παπαντζα αν συμβαίνει κάτι τέτοιο) και αν χρειαστεί θα εφαρμόσω και άλλη αντλία Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Απρίλιος 2, 2009 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Αυτό που ονομάζεις πίεση είναι στην πραγματικότητα ταχύτητα...Οι απώλειες σε ένα σωλήνα είναι ανάλογες της ταχύτητας. Αν είσαι καλός στα ηλεκτρικά οι απώλειες είναι η αντίσταση, η παροχή είναι αντίστοιχη του ρεύματος και πάει λέγοντας. (Μπορεί να κάνω και λάθος, στα ρεύματα δεν είμαι καλός...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Απρίλιος 2, 2009 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Αυτό που ονομάζεις πίεση είναι στην πραγματικότητα ταχύτητα...Οι απώλειες σε ένα σωλήνα είναι ανάλογες της ταχύτητας. Αν είσαι καλός στα ηλεκτρικά οι απώλειες είναι η αντίσταση, η παροχή είναι αντίστοιχη του ρεύματος και πάει λέγοντας. (Μπορεί να κάνω και λάθος, στα ρεύματα δεν είμαι καλός...) Αυτο που ειπα παραπανω.. Πάνω σε αυτό να επιβεβαιώσω ένα σχόλιο σε παρακάτω τόπικ, που αναφέρει ότι η αντλία δεν ρουφάει νερό, αλλά σπρώχνει μόνο (μεγάλη παπαντζα αν συμβαίνει κάτι τέτοιο) και αν χρειαστεί θα εφαρμόσω και άλλη αντλία Το αυτο. Ειδικά οι αντλίες που δεν έχουν φτερωτή μέσα (βλέπε Laing D5,Swiftech 655)..έχουν την ικανότητα να κινούν μόνο νερό. Οι άλλες που έχουν φτερωτή Κατι κάνουν. ..αλλά στην σμίκρυνση των ρακόρ-λάστιχων και της απόστασης που διανύεται στο κύκλωμα για την επίτευξη της μεγαλύτερα δυνατής υδροροής του συστήματος. Δεν σημαίνει ότι όσο ποιο γρήγορα γυρνάει το νερό τόσο καλύτερη απόδοση έχεις.Υπάρχει ένα όριο σε αυτό...και εξαρτάτε πολύ και από τον τρόπο κατασκευής των Block,την ''σειρά'' της συνδεσμολογίας της υδρόψυξης. Σε πρωτη φαση θερμοκρασιες ξερουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Απρίλιος 2, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Σε πρώτη φάση είναι εκτός κουτιού το νεράκι...αλλά όπως το σκέφτομαι, δεν είναι σωστό αυτό που λέω γιατί πες οτι μικραίνω ρακόρ και λάστιχα, αλλά αν είναι απο το μπλοκ - αντλία και ψυγείο μισή ίντσα, δεν θα κάνει καμία διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Απρίλιος 2, 2009 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Αλλάζεις ρακορ σε όλα και πας σε 3/8 παντού, αλλά για μένα δώσε 30 ευρό και πάρε μια L30 να κάνεις δουλειά σου, αν και 500λιτρα είναι, τουλάχιστον θα πρέπει να έχει κάποια σχετικά καλούτσικη ροή...μάλλον έχεις αέρα μέσα (και πάρα πολύ), ή έχεις τσακίσει πουθενά κάποιο σωλήνα και στραγμαλίζει την "ροη" Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Απρίλιος 2, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 L30 να κάνεις δουλειά σου, Να την βάλω εξτρά καλύτερα? Γιατί τα υλικά ήδη τα έχω... Βασικά σε ποιο πανω ποστ που μου ζητήθηκαν φώτο είναι: Black Ice Radiator GT 360 THERMALTAKE CL-W0103 AQUABAY M5 EK WaterBlock CPU Supreme Plexi Ρακόρ με σπείρωμα G 1/4" και διάμετρο 1/2". Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Απρίλιος 2, 2009 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Α ναι, πες ότι δεν το είπα ποτέ. Σίγουρα έχεις θέμα με εξαέρωση και το αν δουλεύει σωστά η αντλία.Είχα πριν κάνα 4μηνο φτιάξει ένα σύστημα με 400l/h, διπλό ψυγείο, cpu και vga block eleven και η ροή του ήταν μια χαρά και οι θερμοκρασίες άψογες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Απρίλιος 2, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2009 Βασικά αρχίζει και βραδιάζει και που το ξανα άναψα πριν λίγο είδα χάνει απο τα ρακόρ (σε αντλία και ψυγείο), απο την μεριά την εσωτερική, οχι δηλαδή απο την μεριά του λάστιχου, οπότε θα παω αυριο πρωί μια βόλτα στην γειτονιά να αγοράσω μερικές φλάντζες ακόμα, γιατί με την εναλλαγή των ρακόρ απο 3/8 σε 1/4 πρέπει να χάλασα τις φλάντζες και δεν εφάπτει καλά, αλλά ναι ήταν εκείνο θέμα εξαέρωσης, το οποίο αντιμετωπίστηκε και πλεον το νεράκι πιστεύω πηγαινοέρχεται καλά. Αρα απο εξοπλισμούς είμαστε καλά και το μόνο που μένει είναι κάποιες λεπτομέρειες και η τοποθέτηση... Αντε και άυριο όμως μέρα είναι, οπότε καληνυχτώ για σήμερα και ευχαριστώ όλους σας, για την άμεση ανταπόκριση. Good Night Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Απρίλιος 3, 2009 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2009 Με το μπλόκ που εχεις διαλέξει μην περιμένεις και πολλά απο την αντλία σου Αν διαβασεις πρόκεται για ενα απο τα πιο flow restrictive block της αγοράς.Για να το αξιοπήσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων του θα χρειαστείς κάποια αντλια με υψηλό μανομετρικό Επίσης οτι σωλήνα και να βάλεις στο κύκλωμα θα είσαι πάντα δέσμιος του σημείου με την μικρότερη διάμετρο (στην δικιά σου περίπτωση τα ρακορ).Μην πάρεις φλάντζες απο μαγαζι με υδραυλικά .Αν μπορείς κατέβα στην Διοικητηρίου ( σε κάποιο μαγαζί με φλάντζες -τσιμούχες )και πάρε μερικά o-ring με εσωτρική διάμετρο 11mm και πάχος 1,5mm η 2 mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Απρίλιος 3, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2009 Για να το αξιοπήσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων του θα χρειαστείς κάποια αντλια με υψηλό μανομετρικό Καλημέρα Εδώ τώρα με έχασες κάπου, γιατί δεν κατάλαβα το "υψηλό μονομετρικό". Τί είναι και έχεις κάποιο παράδειγμα τέτοιας αντλίας? Βασικά καλύτερα πως θα είναι να μπει? Α) Κάτω το ψυγείο - το μπλόκ εκεί που είναι και αντλία-τανκ πάνω στα cd? Κάτω το ψυγείο - το μπλόκ εκεί που είναι και αντλία-τανκ κάτω και αυτή? Γ) Πάνω το ψυγείο - το μπλόκ εκεί που είναι και αντλία-τανκ πάνω στα cd? Δ) Κάτω το ψυγείο - το μπλόκ εκεί που είναι και αντλία-τανκ κάτω από τους σκληρούς? Ε) Δεξιά ή αριστερά το ψυγείο (πλάγια θέση), με τα ρακόρ πάνω ή κάτω - το μπλόκ εκεί που είναι και το τάνκ-αντλία πάνω απο τα cd ή κάτω απο τους σκληρούς? **hint Το κουτάκι: (Φώτο παραπλανητική, απο google και δεν έχει καμία σε σχέση με το πραγματικό κουτί, ως προς το χρώμα, παρα μόνο προς το καλούπι και αυτό κατα προσέγγιση) [οφφτοπικ] Μην μου το βαράς Μιχάλη μου για τα υλικά, αφού θα σου πει κ ο Νίκος πως τα απέκτησα και δεν είχα κατα κάποιο τρόπο άλλη επιλογή απο το να πάρω τα συγκεκριμένα κομμάτια, βέβαια όλα αυτά με μια πρόταση θα στα απαντήσει ο Νίκος όπως είπα. Για το συγκεκριμένο μπλόκ είναι ένας κλώνος του δικού σου, δηλαδή να το θέσω καλύτερα, ενα wannabe block σαν το δικό σου. Ξέρω τα μπλόκ σου και αν μπορούσα θα έπερνα απο τσιμούχες μέχρι το μπλόκ απο το μαγαζί σας, αλλά αυτο δεν έγινε. [/οφφτοπικ] Μην πάρεις φλάντζες απο μαγαζι με υδραυλικά .Αν μπορείς κατέβα στην Διοικητηρίου ( σε κάποιο μαγαζί με φλάντζες -τσιμούχες )και πάρε μερικά o-ring με εσωτρική διάμετρο 11mm και πάχος 1,5mm η 2 mm Θα ξαναπάρω τώρα το πρωί στο μαγαζί να δω αν έχετε ή αν μπορώ να βρώ κάπου εδω κοντά στην γειτονιά, αφού μένω "σχεδόν" δίπλα σας και δεν με γοητεύει καθόλου η ιδέα για βόλτα προς κέντρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Απρίλιος 3, 2009 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2009 Όπως τα βλέπω.. το ψυγείο καλά είναι να μπει επάνω και η αντλία-τανκ κάτω μπροστά.Αυτό ίσως σου κοστίσει την κατάργηση ενός ρακ δίσκων. Δεν μπορώ να υπολογίσω από την φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Απρίλιος 3, 2009 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2009 Καλως ηρθες!Βασικα δεν εχω καταλαβει για ποιον λογο θελεις να πας σε 3/8.Η αποδοση δεν εχει μεγαλη διαφορα απο 1/2 και ειναι και πιο μπελαλιδικο να βρεις κομματια για 3/8.Πολυ καλο το ψυγειο και το CPU block, αλλα οπως σωστα αναφερθηκε, το Supreme αποδιδει τα μεγιστα με αντλια υψηλης πιεσης. Αποψη μου, στηστο οπως ειναι, και αν δεις οτι ειναι "ψοφια" και οι θερμοκρασιες σου δεν ειναι καλες προχωράς στην αντικατασταση του.(Φώτο παραπλανητική, απο google και δεν έχει καμία σε σχέση με το πραγματικό κουτί, ως προς το χρώμα, παρα μόνο προς το καλούπι και αυτό κατα προσέγγιση)βγαλε μια φωτο η πες μας το μοντελο του κουτιου σου.αν ειναι οπως στην 2η φωτο που εδειξες, εχει κανει μια παρομοια υλοποιηση ο xrist. Ριξε μια ματια εδωΓια το συγκεκριμένο μπλόκ είναι ένας κλώνος του δικού σου, δηλαδή να το θέσω καλύτερα, ενα wannabe block σαν το δικό σου.ετσι οπως το βλεπω εγω δεν διακρινω ομοιοτητες. εντελως διαφορετικη φιλοσοφια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Απρίλιος 3, 2009 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2009 Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με το extremeshop δεν εχω καμία σχέση ιδιοκτησιακού χαρακτήρα Απλα απο οταν το ξεκινησε ο Unseen είχαμε μαια πολυ καλη συνεργασία η οποια συνεχιζεται ακόμα ,σε μικρότερο βαθμό μια που εχω αποσυρθεί απο την κατασκευή μπλοκ Το μπλοκ που αγόρασες οπως πολυ σωστα λεει και ο Σακης είναι πολύ καλό αλλα θέλει συγκεκριμένες συνθήκες για να λειτουργήσει Σχεδιαστικά δεν έχουν καμια σχεση μια που βασίζονται σε διαφορετική φιλοσοφίαΜανομετρικό για την αντλία είναι το ύψος που μπορεί να ανεβάσει το νερό μεσω σηλήνα συγκεκριμένης διατομής . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Απρίλιος 4, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2009 Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με το extremeshop δεν εχω καμία σχέση ιδιοκτησιακού χαρακτήραΟύτε και εγώ έχω καμια σχέση ιδιοκτησιακού χαρακτήρα, ούτε καμια συνεργασία, ούτε καμια φιλία ούτε τπτ, αλλά ποιον θα στηρίξουμε όταν αναφερόμαστε πάνω σε μόντες και τεχνολογία, για αυτούς που ξέρουν τι θέλουν και αυτούς που ξέρουν τι κάνουν? Τον Grand-Masouti (aka Plaisio) (ή) ΑΒ Βασιλόπουλο (aka Multirama) (ή) Μαρινόπουλο (E-shop) ?? Όταν μιλάς για τα μπλοκ του Μιχάλη, που δεν είναι τυχαία το δικό του (και του άλλου του παιδιού απο την Αυστραλία νομίζω) το ΚΑΛΥΤΕΡΟ και απο ομορφιά και απο λειτουργικότητα και που μπορείς να το βρείς και σε λένε, extremeshop, και ψαρώνεις γιατι δεν ήξερες μετα απο τόσα χρόνια στην "σκηνή" των Η/Υ, ότι υπάρχει το μαγαζί αυτό (εδώ φταίω και εγώ αλλά και λίγο η διαφήμιση του μαγαζιού, sorry) και οτι είναι δίπλα στο σπίτι σου, ε τι να λέμε τώρα. Τα παιδιά θα στηρίξουμε. Period. Και ενοείται ότι αν υπάρχει και άλλο μαγαζί το οποίο ασχολείται, καλό είναι να το μάθουμε, για να μην μας μηνύσει η επιτροπή ανταγωνισμού για υπερβολική διαφήμιση του extremeshop.μια που εχω αποσυρθεί απο την κατασκευή μπλοκ Το ακούσαμε και αυτό. Ο Μιχάλης σταμάτησε την παραγωγή των μπλόκ. OMFG. Δηλαδή σαν να σταμάτησε η γή να γυρίζει ένα πράμα. Ελπίζω απλά να είναι μια κρίση εσωστρέφιας (η οποία θα σταματήσει σύντομα) και όχι τπτ άλλο, ο λόγος που έγινε αυτό.Το μπλοκ που αγόρασες οπως πολυ σωστα λεει και ο Σακης είναι πολύ καλό αλλα θέλει συγκεκριμένες συνθήκες για να λειτουργήσει Σχεδιαστικά δεν έχουν καμια σχεση μια που βασίζονται σε διαφορετική φιλοσοφίαΓια αυτό και κάνουμε αυτην την συζήτηση. Για να καταλήξουμε στο τι μπορύμε να κάνουμε με αυτά που έχουμε και αν χρειάζεται κάτι να αλλάξουμε. Είναι η ΠΡΩΤΗ μου υδρόψυξη, γνωρίζω ότι υπάρχουν και καλύτερες, αλλά οπως επίσης γνωρίζω, οτι για να την φτιάξω αυτην την υδρόψυξη, με τα χρήματα που παίρνω απο την εργασία μου (700 ευρώ), μου στέρησε ακόμα και φαγητό και χρόνο για να την υλοποιήσω, αλλά με αυτό το αντικείμενο ασχολούμαστε, αυτην την τέχνη μάθαμε, απο αυτό βγάζουμε το ψωμί μας και αυτό λέγεται ΚΑΒΛΑ.Μανομετρικό για την αντλία είναι το ύψος που μπορεί να ανεβάσει το νερό μεσω σηλήνα συγκεκριμένης διατομής .Γειά σας!!! Πυρηνική φυσική ακούγεται με τις ορολογίες. Το καταλαβαίνω όμως. Προσπαθώ με το μυαλό που έχω και τις συζητήσεις που κάνουμε, να βγάλω το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα ψαχτώ, θα κάνω τους πειραματισμούς και δεν φοβάμε, πως το αποτέλεσμα θα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.Φαντάζομαι βέβαια όσο αναφορά την πίεση και βαρύτητα και όλα τα σχετικά, οτι εφόσον η αντλία με το τανκ (που είναι αναπόσπαστο κομμάτι το 'να με τ' άλλο) κάνει το ανεβοκατέβασμα του νερού σε κάποιες εφαρμογές (όπως αναφέρθηκε να μπεί κάτω απο τους δίσκους αντλία-τανκ) και εφόσον το ψυγείο τελικά μπηκε στο πάνω μέρος του κουτιου, είναι καλύτερα ΙΣΩΣ σε μια ευθεία το όλο σύστημα. Δηλαδή να μπει τανκ-ψυγείο στην θέση των 5.25 bay, το ψυγείο να μπεί εκεί που είναι και το μπλοκ όπως είναι. Αυτό θα έχει ως δυνατότητα να μεγαλώνει τις επιλογές για επεκτασιμότητα της υδρόψυξης, σε μελοντική χρήση, ενος συστήματος Crossfire-SLI και μνήμες-chipset-δίσκους, να μπεί στον πάτο του κουτιού μια αντλία ακόμα και να κάνει την κυκλοφορία, ακόμα πιο "άμεση", αλλά εφόσον ψύχεται ΜΟΝΟ ο επεξεργαστής προς το παρόν πιστεύω είμεθα καλά.Τώρα οτι θα χάσω τα CD-RoM και το φλόπυ, δεν με πολυαπασχολεί, αφού οι πιο πολλές λειτουργίες-εφαρμογές-εγκαταστάσεις λειτουργικών, πλεόν γίνονται μέσω USB-Stick και μέσω δικτύου. (Οπως Live-CD's - Mini Pe - Benchmarking Toolz κτλπ.)@ sakisΑν οι "δίαυλοι" της υδρόψυξης ήτανε 3/8, πιστεύω η αναλογία λίτρα ανα ώρα θα μεγάλωνε, απο το να παίζεις 1/2" (δες ποιο πάνω που λέω για το καλαμάκι). Φώτο που θές, με το καημένο το V3 και την 640χ480, τι να βγάλω και τι να σε δείξω, που θα "πιξελιάζει" όλη η εικόνα. Ευχαριστώ για την παράθεση της κατασκευής του xrist. Βοήθησε.Βασικά το ψυγείο θα κάνει σίγουρα διάταξη push-pull και ας μην φαίνεται όμορφο μετά το κουτί, θα το συμαζέψω, με πλέξι γύρω-γυρώ.Αυτά προς το παρών. Καλη μας μέρα και τα καλύτερα έρχονται !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Απρίλιος 4, 2009 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2009 @ sakisΑν οι "δίαυλοι" της υδρόψυξης ήτανε 3/8, πιστεύω η αναλογία λίτρα ανα ώρα θα μεγάλωνε, απο το να παίζεις 1/2" (δες ποιο πάνω που λέω για το καλαμάκι). Η παροχή (λίτρα/ώρα) είναι δεδομένο της αντλίας, αλλά εξαρτάται από τις συνολικές αντιστάσεις του κυκλώματος, οι οποίες χοντρικά περιγράφονται με την έννοια του μανομετρικου ύψους. Παράδειγμα: Έχεις ένα 3πλό, 3 μπλοκ και 1,5m σωλήνες (1/2" ας πούμε). Όλα αυτά μαζί έχουν μια αντίσταση στη ροη. Φαντάσου τώρα την αντλία, που τις έχεις βάλει ένα σωλήνα 10-20 μετρα στην έξοδό της και τον κρατάς κατακόρυφο. Την βάζεις να δουλέψει και "σηκώνει" το νερό μέχρι ένα ύψος, πχ 2 μετρα).Γιατί έφτασε 2 μετρα? Γιατί μέχρι εκει μπορύσε να αντισταθμίσει η αντλία τις απόλειες λόγο της τριβής του ρευστού μέσα στο σωλήνα και της πίεσης της ατμόσφαιρας.Αυτό είναι το μανομετρικό ύψος που λέμε παραπάνω.Παμε τώρα πίσω στο κύκλωμα. Ολα οπως ειπαμε έχουν μια αντίσταση και συνολο η αντίσταση αυτή εχει μια τιμή. Αυτή η τιμή μπορείς να την μετατρέψεις σε ένα υψος μανομετρικού για δεδομένη αντλία. Αν το ύψος αυτό είναι οσο το μανομετρικό της αντλίας, τότε ισα που κινούνται-δεν κινούνται τα νερα, οπότε η παροχή είναι ~0 λίτρα/ώρα. Οσο μειώνονται οι αντιστάσεις του κυκλώματος, τόσο αυξάνει η παροχή.Η παροχή 500l/h που λέει η αντλία σου, είναι για ελευθερη ροή όταν δεν έχει τίποτα συνδεδεμένο πάνω της.Αν μειώσεις την διατομή του σωλήνα, θα αυξηθούν ανάλογα οι απώλειες (τριβή), άρα θα μειωθεί η παροχή (λίτρα/ώρα).Αν πούμε τώρα ότι αλλάζείς μόνο ένα μικρό κομμάτι των σωλήνων από 1/2 σε 3/8, τότε θεωρόντας οτι οι απόλειες δεν μεταβάλονται ιδιαίτερα, τότε η παροχή θα μεινει η ίδια, αλλά επειδή μειώνεται η διατομή, θα αυξηθεί ανάλογα η ταχύτητα.Οπως σου έγραψα και παραπάνω, όταν φίσας στο μικρό καλαμάκι, δεν αυξάνει η παροχή (...προφανος αν φισας το ιδιο εσυ), αλλα αυξάνει η ταχύτητα (...και μειώνεται η πίεση), μην το μπερδεύεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.