asker Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2006 Τωρα το απογευμα με την καταιγιδα εγιναν 2-3 διακοπες ρευματος. Οπως συμβαινει σε αυτες τις περιπτωσεις, ολες οι ηλεκτρικες συσκευες εσβησαν ξαφνικα, μαζι και το pc. [Oταν συμβαινει αυτο και ειμαι σπιτι, αυτο που κανω ειναι να βγαζω το πολλαπλο με τα φις του pc απο το ρευμα, ωστε μην τυχον οταν επανελθει εχει αλλη ταση απο την πρεπουσα(καλα κανω ε?)]. Λοιπον, οταν απεκατασταθη το ρευμα και ανοιξα παλι το pc, βλεπω να μου γραφει στην αρχη:Overclocking failed! (oυδεποτε εκανα) Please enter setup to re-configure your system.Press F1 to run setupPress F2 to load default values and continue:wassat:
sotiris Ιανουάριος 22, 2006 #2 Ιανουάριος 22, 2006 Μπερδεύτηκε η μητρική και νόμιζε ότι κόλλησε το σύστημα λόγω overclock (ενώ έχασε το ρεύμα).δεν είναι τίποτα, απλά δες στο bios μήπως σου έχει αλλάξει καμιά ρύθμιση (αν παίζεις default μάλλον δεν θα χει αλλάξει τίποτα).Ναι καλά κάνεις και βγάζεις το πολύμπριζο, αλλά πιο καλά θα έκανες αν έπαιρνες ups για το pc. ~100 euro για 600VA. (360Watt μπορεί να σηκώσει περίπου).
asker Ιανουάριος 22, 2006 Author #3 Ιανουάριος 22, 2006 Αν βαλω default θα χασω ολες τις ρυθμισεις που εχω κανει...Πατησα F1 και αμεσως μετα βγηκα οποτε εκκινησα κανονικα.Οσο για το ups ειναι ακριβο... Αλλα ειναι δυνατον να χαλασει το pc? Toτε φυσιολογικα δε πρεπει να χαλασουν επισης και ολες οι ηλεκτρικες συσκευες του σπιτιου?(και ολης της γειτονιας επισης).Οταν λες 360W μπορει να σηκωσει, τι εννοεις? Δηλ. αν το pc τρεχει με τροφ/κο πανω απο 360, δε μπορεινα το καλυψει?Τα λεγομενα "πολυμπριζα ασφαλειας" τι ακριβως προσφερουν?
HellhammeR Ιανουάριος 23, 2006 #4 Ιανουάριος 23, 2006 Αμα το τροφοδοτικο σου πληρει ολα τα καθιερωμενα προτυπα τοτε δεν θα εχεις,λογικα, καποιο σοβαρο προβλημα στον υπολογιστη σου. Το ups ειναι και για ασφαλεια, αλλα περισσοτερο για να μην χασεις τα δεδομενα οταν εγραζεσαι στο pc οταν γινει διακοπη ρευματος. Τα πολυμπριζα ασφαλειας απλα ομαλοποιουν την ταση του ρευματος γιατι οπως θα ξερεις η AC ταση που ερχεται απο το δικτυο της ΔΕΗ εχει αποκλισει +-10% απο την standar τιμη,ετσι ομαλοποιουν κατα καπιο τροπο αυτην την ανισοροπια και φτανει πιο ομαλα η ταση στον μετασχηματιστη του τοφοδοτικου οπου και μετατρεπεται σε DC ταση. Αυτα
Dr.Paneas Ιανουάριος 24, 2006 #5 Ιανουάριος 24, 2006 Εμενα απο κατι τετοια της ΔΕΗ κάηκε η πεταλούδα μου ... η FX μου ... σνιφ...Και εχω και τον father να μου λεει οτι φταίνε τα overclocks... Blah!
asker Ιανουάριος 24, 2006 Author #6 Ιανουάριος 24, 2006 ποια πεταλουδα?Ενα βιντεο μου ειχε καει παλια...
greekfragma Ιανουάριος 24, 2006 #7 Ιανουάριος 24, 2006 FX5XXX εννοει ο Paneas.καρτα γραφικων με σημα κατατεθεν της nvidia μια πεταλουδιτσα με ανθρωπινο προσωπο.αποκλειεται να μην εχεις ακουσει προβληματα σε τηλεορασεις και αλλες συσκευες απο ασταθειες ρευματος.σε μερικες περιπτωσεις ιδιοκτητες τετοιων συσκευων κατεφυγαν σε μηνυση στη ΔΕΗ και αποζημιωθηκαν.σχετικα με τον υπολογιστη τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα..........ειναι απο τις πλεον ευαισθητες συσκευες και χρειαζεται μια σταθερη παροχη περισσοτερο απο οτι ενα ψυγειο.αυτα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο......κατα τα αλλα ειναι θεμα περιοχης(ποσο σοβαρο προβλημα εχεις) και τυχης
Dr.Paneas Ιανουάριος 26, 2006 #8 Ιανουάριος 26, 2006 Ο GreekGragma εχει απόλυτα δίκαιο. Σαν την πεταλούδα μοιαζεις, κι ολα χρώματα αλλάζεις Επειδή εδώ στο Ρετζίκι καθε μήνα πέφτε μια φορα, είδα και από ειδα και πηρα UPS. Τώρα είμαι με μια ταπινη 4200Ti@300/500 . Πιάνω 1200 χιλιαρικα στο 3Dmark2001 2nd Edition. Πικρα...
darkCount Ιανουάριος 26, 2006 #9 Ιανουάριος 26, 2006 1200 marks εννοείς ή 12000 ? Γιατί με ti4200 τα πιάνει τα 15000 χωρίς πού ιδρώτα και παίζει μέχρι και doom3. Από τα πλέον αξιόλογα μοντέλα σε σχέση απόδοση/τιμή. Ρε σεις..πως δεν έχει κλειδώσει αυτό το ποστ του προέδρου ακόμα?
Dr.Paneas Ιανουάριος 27, 2006 #10 Ιανουάριος 27, 2006 Λογω ταχυτητας εφαγα ενα 0. 12000 εννοω με πουσάρισμα. 15 χιλιάρικα ; Με τι CPU και τι μνήμες ρε φιλε ;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.