Jump to content

ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ

phil1416003162

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τι θα λεγατε για ενα threat στο οποιο να αναφερουμε ασυμβατοτητες του hardware που εχουμε ανακαλυψει;Ετσι θα γλυτωνουμε τους υπολοιπους απο το μανικι που τραβηξαμε μεχρι να βρουμε τι φταιει.

Εγω προσφατα πηρα μια GECUBE X1800XL η οποια δεν ηθελε με τιποτα να παιξει σε DFI.Tη δοκιμασα σε NF4 SLI-D και ATI RDX-200.Και στις δυο εκανε τα ιδια.Στη πανω pcie τα 3 πρωτα διαγνωστηκα λαμπακια μεναν αναμενα και το τεταρτο αναβοσβηνε συνεχεια.Στη κατω pcie,το pc μπουταρε κανονικα(σβηναν τα 3 τελευταια λαμπακια)αλλα εμενε αναμενο το πρωτο λαμπακι(που σημαινει οτι δε βλεπει VGA)οπου και εκει σταματουσε το boot.Τελικα την αλαξα με μια Albadron 7800GTX και ησυχασα :D

Kingstone value δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάνω μηχανάκι με dfi nf4 να παίξει σταθερά, αν έχουν και elpida chips πολύ πιθανό είναι να μην bootάρει καν!!! (πάντα με 1Τ)

Λοιπόν η ιδέα με τις ασυμβατότητες είναι υπέροχη πόσο μάλλον την στιγμή που όλοι έχουμε βρει ή ακούσει για κάποια σκαλώματάκια μεταξύ συμβατών κατά τα άλλα Hardware. Λοιπόν ένα φιλαράκι πήγε σε ίδιο σύστημα με εμένα με την μόνη διαφορά ότι έβαλε τον 3800x2 και τον σκληρό MAXTOR 300F0 HDD 300GB - 16MB - SATA2 BULK αγορασμένο από το eshop. Ενώ η mobo έβλεπε τον σκληρό όταν κάναμε setup τα XP πουθενά ο σκληρός. Αλλάξαμε ότι ρυθμίσεις βρήκαμε ξεκίναγε η εγκατάσταση και λίγο αργότερα (κατά την αντιγραφή αρχείων) σκάλωμα... Παίρνουμε το e-shop και τί μας λένε??? Παλικάρια θέλετε αναβάθμιση του bios!@$@# Λογικό ίσως, το κάνουμε αλλά το NF4 (άν αυτό έφταιγε) τίποτα. Μην πολυλογώ με χίλια ζόρια τον αλλάζουμε και παίρνουμε την X-Fi νώ παραγγέλνουμε ένα WD300 από το πλαίσιο. Ακόμα περιμένουμε αλλά θυμάμαι ότι κάπου άκουσα για πρόβλημα με X-Fi και NF4 (ελπίζω να μην τρέχουμε πάλι)

ενας φιλος εχει μια x800gt της gecube και του κολαει σε ολα τα παιχνιδια το συστιμα και τοθυ πεταει vpu recover απο καμια φορα αμα θυμηθει...ανταλαξαμε καρτες και του εδωσα τη δικια μου την χ600χτ και σε εμενα παιζει τελεια η δικια του και σε αυτον τελεια η δικια μου.... εχει μητρικη asrock dualsata2 τροφοδοτικο ταγκαν 480....τι στο καλο μπορει να συμβαινει??????

Αρχική απάντηση από tolis86

ενας φιλος εχει μια x800gt της gecube και του κολαει σε ολα τα παιχνιδια το συστιμα και τοθυ πεταει vpu recover απο καμια φορα αμα θυμηθει...ανταλαξαμε καρτες και του εδωσα τη δικια μου την χ600χτ και σε εμενα παιζει τελεια η δικια του και σε αυτον τελεια η δικια μου.... εχει μητρικη asrock dualsata2 τροφοδοτικο ταγκαν 480....τι στο καλο μπορει να συμβαινει??????

Ας αλλαξει drivers για αρχη και μετα ας κοιταξει και την ψυξη του κουτιου του.

Αρχική απάντηση από Sapelas [27-01-2006 08:39]

Λοιπόν η ιδέα με τις ασυμβατότητες είναι υπέροχη πόσο μάλλον την στιγμή που όλοι έχουμε βρει ή ακούσει για κάποια σκαλώματάκια μεταξύ συμβατών κατά τα άλλα Hardware. Λοιπόν ένα φιλαράκι πήγε σε ίδιο σύστημα με εμένα με την μόνη διαφορά ότι έβαλε τον 3800x2 και τον σκληρό MAXTOR 300F0 HDD 300GB - 16MB - SATA2 BULK αγορασμένο από το eshop. Ενώ η mobo έβλεπε τον σκληρό όταν κάναμε setup τα XP πουθενά ο σκληρός. Αλλάξαμε ότι ρυθμίσεις βρήκαμε ξεκίναγε η εγκατάσταση και λίγο αργότερα (κατά την αντιγραφή αρχείων) σκάλωμα... Παίρνουμε το e-shop και τί μας λένε??? Παλικάρια θέλετε αναβάθμιση του bios!@$@# Λογικό ίσως, το κάνουμε αλλά το NF4 (άν αυτό έφταιγε) τίποτα. Μην πολυλογώ με χίλια ζόρια τον αλλάζουμε και παίρνουμε την X-Fi νώ παραγγέλνουμε ένα WD300 από το πλαίσιο. Ακόμα περιμένουμε αλλά θυμάμαι ότι κάπου άκουσα για πρόβλημα με X-Fi και NF4 (ελπίζω να μην τρέχουμε πάλι)

Το πρόβλημα σου θα λυθεί με ένα firmware update στον δίσκο. Αν τον είχες γυρίσει σε sata-1 θα δουλεύε μια χαρα. Για sata-2 πρέπει να bootαρεις σε dos και να έχεις κατεβάσει το αντιστοιχο tool απο την maxtor.

• 5 months later...
Αρχική απάντηση από FrOsT [22-01-2006 19:19]

Kingstone value δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάνω μηχανάκι με dfi nf4 να παίξει σταθερά, αν έχουν και elpida chips πολύ πιθανό είναι να μην bootάρει καν!!! (πάντα με 1Τ)

Συμφωνω και επαυξανω...!!!

MSI K8N neo2 . Ξέρασε τα tccd toy planetman (gskill νομίζω) ,ξέρασε τα uccc και από 2Χ1γίγα γουστάρει μόνο τα supertalent 2.8V 240 3-3-3

albatron kx18ds pro και psu superflower 500W. Κάνει boot και όταν πάει να φορτώσει win κάνει restart.

Abit nf7-s και 3com lan 10/100 pci, κάνει boot και όταν πάει να ξεκινησει φόρτωμα win μένει εκεί.

Abit nf7-s και pci modem(crypto best 56 II και tornado 56k δοκιμάστηκαν) με το που βάζεις drivers (ακόμα και των xp) κολάει. Πόλλοι μου είπαν πώς τους δούλευει κάθε pci modem, αλλά εγώ δεν τα κατάφερα.

nForce network controller και ptc pro/e. Το pro/e είναι cad προγραμμά και στην εγκατάσταση ζητά μια διευθυνση από την κάρτα δικτυου. Τα nforce 2 και 3 δεν τα βλέπει.

via ενσοματωμένη lan 10/100 και ptc pro/e. Tην βλέπει το pro/e, παίρνει διευθυνση αλλά στο ξεκίνημα του προγράμματος, βγάζει σφάλμα και κλείνει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.