asker Ιανουάριος 23, 2006 Author #21 Ιανουάριος 23, 2006 USB πάνω από 1.5 - 2 μέτρα δεν δουλεύει.ΔΕΝ κάνει. http://www.plaisio.gr/IWCatProductP..._Id=1&sts_cid=3 Το site είναι για να δεις το προϊόν που θέλεις, το έχει παρουσίαση να δεις πώς δουλεύει κλπ. ΔΕΝ είναι site καταστήματος, είναι site που δοκιμάζει διάφορα προϊόντα. Το site το βλέπεις αν θες να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που θες να πάρεις. -Δες το link που εβαλα, μιλαει για προεκταση usb. Aλλα ας υποθεσουμε οτι τα 2 pc ειναι σε αποσταση 10 εκατοστων, μπορω να κανω την δουλεια μου με ενα usb καλωδιο? -Το link σου αυτο το εβαλε ηδη και το αλλο παιδι -Δεν εχει σημασια αν ειναι site καταστηματος ή δοκιμαστηρι, σημασια εχει οτι ειναι του εξωτερικου, αρα δε μπορω να αγορασω απο κει. -Διαβασε το edit(προσθετο) που εκανα στο προηγουμενο μου post. Έχω απίστευτη υπομονή, κάτι μεταξύ Γκάντι και Βούδα, αλλά προσπαθείς να την φτάσεις στα όριά της.Τα post τα διάβασα ΠΟΛΥ καλά, και ξέρω επακριβώς τι σου λέω και τι λέω γενικότερα. Μήπως εσύ είσαι που πρέπει να τα ξαναδιαβάσεις? Aμ εγω δεν εχω απιστευτη υπομονη που πρεπει να καθομαι με τις ωρες να αυτοεπαναλαμβανομαι σε οσους δε θελουν να διαβαζουν ή δε καταλαβαινουν τι λεω και να πρεπει να δινω συνεχεια εξηγησεις? Μου αρεσει πως ενω εχεις αδικο, οπως θα σου αποδειξω, μιλας για...ορια της υπομονης σου Αν διαβασεις προσεκτικα το thread θα δεις οτι οι makis hurdakis, johng85 μιλανε για ιντερνετ, adsl, modem/router, υψηλες ταχυτητες κλπ. πραγματα δηλαδη που ειναι εκτος του θεματος μου.
sotiris Ιανουάριος 23, 2006 #22 Ιανουάριος 23, 2006 Αρχική απάντηση από askerΜου αρεσει πως ενω εχεις αδικο, οπως θα σου αποδειξω, μιλας για...ορια της υπομονης σου . Κοίτα, δεν έχω το χρόνο και την όρεξη να παίζω την κολοκυθιά βραδιάτικα. Αν θες, διάβασε αυτά που σου έχω πει μέχρι τώρα, και θα απαντηθούν τα ερωτήματά σου, και κυρίως, θα κάνεις τη δουλειά σου. End of story.
jogi Ιανουάριος 23, 2006 #23 Ιανουάριος 23, 2006 Διαβασε τα λιγο... ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ADSL MODEM ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ για να κανεις την δουλεια που θες. Για να μεταφερεις αρχεια απο το ενα pc στο αλλο μπορεις να κανεις τα εξης:1. Να τα συνδεσεις μεταξύ τους με ενα crossover καλώδιο αν και τα δυο εχουν καρτα δικτιου2. Να αγορασεις καρτα δικτύου για αυτα που δεν εχουν και μετα να τα συνδεσεις με το crossover καλωδιο3. Να αγορασεις 2 ασυρματες καρτες δικτύου και να κανεις την ίδια δουλεία αλλά χωρίς καλώδια4. Να αγοράσεις ενα σειριακό καλώδιο και να τα ενώσεις5. Να αγοράσεις το ειδικό usb καλώδιο που σου έδειξαν τα παιδιά πιο πανω.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!! Ε αν δεν καταλαβες και μετα απο αυτα τοτε σιγουρα εισαι βαλτος να μας τρελανεις βραδιάτικα
Chosen Ιανουάριος 23, 2006 #24 Ιανουάριος 23, 2006 Καλά ρε παιδιά, ξεκολλείστε με τις κάρτες δικτύου, ούτε internet θέλει, ούτε άσχετο είναι το παλικάρι!
trendy Ιανουάριος 23, 2006 #25 Ιανουάριος 23, 2006 asker η απάντηση στο ερώτημά σου είναι στο 1ο ποστ του Makis Hourdakis. Συνδέεις τους υπολογιστές με ένα καλώδιο δικτύου που φτάνει μέχρι τα 150μ στα 100Mbps, σε αντίθεση με το καλώδιο usb που δεν παίζει πάνω από 5μ. Αν τα pc δεν έχουν κάρτες δικτύου τράβα πάρε 2, 7ευρώ κάνουν. Αλλά σε παρακαλώ λύσε μου μία απορία που έχω. Κάπου είπες... Απ αυτα που γραφω θα επρεπε να καταλαβεις οτι δεν ειμαι ασχετος. Ασχολουμαι με συγκεκριμενα ζητηματα για τα οποια οι περισσοτεροι δεν εχουν σκεφτει καν. Μπορείς να μας πεις ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα; Γιατί αν δεν ξέρεις τη διαφορά του δικτύου από το internet και ότι το usb δε φτιάχτηκε για σύνδεση υπολογιστών θα έλεγα ότι είσαι τόσο άσχετος που πιθανότατα δε θα μπορούσες να βρεις έναν αρσενικό παπαγάλο ακόμα και ντυμένος παπαγαλίνα, χοροπηδώντας και βγάζοντας χαρούμενους παπαγαλιστούς ήχους στη μέση της εποχής του ζευγαρώματος των παπαγάλων μέσα σ' ένα παπαγαλοεκτροφείο. Σωτήρη είσαι και εσύ κόπανος που κάθεσαι και ασχολείσαι με λακαμίες αντί να διαβάζεις για την εξεταστική
chroma Ιανουάριος 23, 2006 #26 Ιανουάριος 23, 2006 Χρειάζεσαι δύο από αυτά, αν δεν θέλεις ethernet βγαίνουν και σε usb. Τα pc δε χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, ούτε ιδιαίτερες ρυθμίσεις. Εγγυημένο.
defiant Ιανουάριος 23, 2006 #27 Ιανουάριος 23, 2006 ^^ :rofl: :rofl: :rofl: Μα αφου το παιδι το ειπε ξεκαθαρα ΔΕΝ θελει δυκτιο! Αυτο συμπεριλαμβανει και το δυκτιο της δεη!
Makis Hourdakis Ιανουάριος 23, 2006 #29 Ιανουάριος 23, 2006 Ρε φίλε σόρυ αλλά ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ INTERNET ΕΔΩ ΜΕΣΑ;;;;; Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Ένα UTP 4ζευγών crossover, κατα προτίμηση cat6 ή cat5e αν και αυτό παίζει ρόλο μόνο στην ταχύτητα (cat5=100Mbps, cat5e, cat6= 1000Mbps), εφόσον φυσικά έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για gigabit lan... (στην περίπτωσή σου να έχουν και τα δυο PC κάρτες δικτύου για 10/100/1000 LAN) Η απάντηση είναι αυτή. Το οτι σου μιλάω για ταχύτητες το κάνω γιατί δεν μου αρέσει να είμαι μονολεκτικός όταν προσπαθώ να βοηθήσω κάποιον. Για να συνδέσεις δυο υπολογιστές μπορείς με τους εξής τρόπους: 1. Με ένα crossover καλώδιο απο κάρτα δικτύου σε κάρτα δικτύου 2. Με USB 3. Με WiFi 4. Με bluetooth 5. Με σειριακή 6. Με υπέρυθρες 7. Με παράλληλη 8. Μέσω μιας πατέντας που κυκλοφορεί τελευταία που φτιάχνεις δίκτυο μέσω δικτύου της ΔΕΗ Απο όλα αυτά ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ έχει η πρώτη λύση. Η εγατάσταση, ειδικά αν τα μηχανήματα έχουν win XP πάνω, όχι 10, ούτε 5 λεπτά δεν παίρνει. Τώρα αν εσύ έχεις όρεξη να τυρανιέσαι άδικα, γύρνα όλη τη Στουρνάρη μέχρι να βρεις το καλώδιο που θες, σκάστα γερά, σπάσε το κεφάλι σου να το κάνεις να δουλεύει σωστά και περίμενε μετά 10 ώρες μέχρι να μεταφέρεις αυτό που θες. Όπως είπε και ο Σωτήρης, το USB ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. To οτι μπορείς με διάφορες "πατέντες" να το κάνεις δε σημαίνει απαραίτητα οτι είναι ό,τι καλύτερο. Επίσης το LAN, είναι το τοπικό δίκτυο και ουδεμία σχέση έχει με το internet, άσχετα αν πλέον για να έχουμε πρόσβαση στο internet προτιμάμε router το οποίο μπαίνει κατευθείαν πάνω σε δίκτυο. Στην περίπτωή σου μάλιστα, ούτε δίκτυο είναι ουσιαστικά. 2 μηχανήματα συνδέεις μόνο. Σιγά τις ρυθμίσεις που χρειάζεται... Ωστόσο, πραγματικά, επειδή μας έχεις πρήξει με το θέμα και περισσότερο απο περιέργεια βασικά, πες μας τι στο καλό εξειδικευμένο είναι αυτό που θες που δεν σε εξυπηρετεί να τα συνδέσεις έτσι αλλά προτιμάς τη λύση του USB; Μπορεί στην τελική όντως να μη σου κάνει (αν και δεν μπορώ να φανταστώ κάποια τέτοια περίπτωση) αλλά μπορεί απλώς κάτι να έχεις καταλάβει λάθος... Τα πήρα τώρα αλλά φιλικά πάντα...
Mainframe Ιανουάριος 23, 2006 #30 Ιανουάριος 23, 2006 Κατι που είναι τσάμπα//////Βγάλε τον έναν σκληρό από το ένα κουτί και καντον Slave στο άλλο......... Ασε τα καλόδια και τα υπόλοιπα......Απλά πράγματα βρε παιδί μου...
JohnG85 Ιανουάριος 23, 2006 #31 Ιανουάριος 23, 2006 Βρε συ asker από το post του sotiri, το δικό μου και κάτω διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις τα ίδια πράγματα και επιμένεις ! Λες να θέλουν όλοι αυτοί να σε παραπλανήσουν και να σε κοροιδέψουν ?!! Μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου τις έννοιες lan usb κτλπ και για αυτό έχεις αυτή τη σύγχηση ! διαβασε λίγο και όλα θα ξεκαθαρίσουν. Φλικά πάντα! CU!
Makis Hourdakis Ιανουάριος 23, 2006 #32 Ιανουάριος 23, 2006 Αρχική απάντηση από Mainframe Κατι που είναι τσάμπα////// Βγάλε τον έναν σκληρό από το ένα κουτί και καντον Slave στο άλλο......... Ασε τα καλόδια και τα υπόλοιπα......Απλά πράγματα βρε παιδί μου... Σύνδεση μεταξύ δυο PC θέλει. Διευκρίνισε οτι δεν θέλει να μεταφέρει τους δίσκους, πράγμα που το θεωρώ λογικό ανάλογα με την περίσταση...
osiris1416003225 Ιανουάριος 23, 2006 #33 Ιανουάριος 23, 2006 Αυτο που ψαχνεις το αγορασα περσι κοστιζει καπου στα 15 ευρω εχει chip στη μεση το χρησιμοποισα σε ενα πολυ παλιο pc και χρειαζετε να βαλεις drivers και προγραμμα ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτο που θελεις να κανεις δεν γινεται με απλο usb συρμα //εγω που ρωτησα ετσι μου ειπαν//
asker Ιανουάριος 24, 2006 Author #34 Ιανουάριος 24, 2006 Λοιπον λοιπον...βλεπω οτι το thread εγινε μπαχαλο...Αναρχια και χαμηλο επιπεδο Θα μου πειτε, εδω εγινε μπαχαλο σε ενα thread με...ποδοσφαιρακι(μολις πηγε στην "μαυρη τρυπα" χαρη στην ανωριμοτητα καποιων πιτσιρικων) δεν θα γινει σ αυτο? Λοιπον, να ανακεφαλαιωσουμε για να ξερουμε τι ζηταμε. Θελω να μεταφερω δεδομενα απο ενα pc σε ενα αλλο. Προκειται για δεκαδες GBs που θα παραγω σταδιακα (πιο συγκεκριμενα, τα αρχεια βιντεο που θα μεταφερω απο βιντεοκασετες). Το pc στο οποιο θα γινει η εργασια δεν διαθετει dvd-rw, ουτε και μεγαλο σκληρο. Οποτε θα πρεπει να μεταφερθουν στο αλλο, το καλυτερο. Για μεταφορα-μετακομιση καθε τοσο του σκληρου, δεν το συζηταω καθολου. Αυτο που θα ηθελα ειναι καποιο καλωδιο ικανου μηκους(ως 4-5 μετρα) με το οποιο να γινεται η μεταφορα των δεδομενων. Δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα μεταφορας. Τωρα που το σκεφτομαι,υπαρχουν φορητα sticks των 3 GBs? Που και ποσο?
greekfragma Ιανουάριος 24, 2006 #35 Ιανουάριος 24, 2006 μπορεις αγορινα μου να καταλαβεις οτι ή θα παρεις καρτες δικτυου(οχι ΔΙΑδικτυου) και ενα καλωδιο (ως 4-5 μετρα που λες και συ)που το λενε utpή θα παρεις ενα στικακι 3γιγα οπως λες....(που εχει απαγορευτικη τιμη και χαμηλοτερες ταχυτητες απο την προηγουμενη λυση)ή δεν κανεις αλλιως πιο ευκολα την δουλεια σου?Υ.Γ.εαν δεν σ αρεσει η αναρχια και το χαμηλο επιπεδο στο thelab.gr υπαρχουν κι αλλα φορουμ να παρεις γνωμες....δεν χρειαζεται να επιμενεις να παιρνεις απαντησεις μονο απο μας.................αμα θες σε καθοδηγω σε μερικα αλλαwww.insomnia.grwww.pctechnology.gr
asker Ιανουάριος 24, 2006 Author #36 Ιανουάριος 24, 2006 αντρα μου, δε ξερεις να διαβαζεις? Μολις ειπα οτι δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα...Δε πας για υπνο καλυτερα? Ή αποφασισες σημερα σωνει και καλα να καταστεψεις 5-6 threads?Δε θαναι κριμα να παει κι αυτο στη μαυρη τρυπα για χαρη σου?...ΥΓ. Ηρθαν τ αγρια να διωξουν τα ημερα. Οι αναρχες πρεπει να πανε αλλου. Ξεκολα επιτελους.Και μη μιλας σε πρωτο πληθυντικο, αντιπροσωπευεις μονο τον ταπεινο εαυτουλη σου.
greekfragma Ιανουάριος 24, 2006 #37 Ιανουάριος 24, 2006 εγω γουσταρω να κατσω εδω και να σου απανταω γιατι σε συμπαθησαπαρε καρδια μου να διαλεξεις οτι αγαπαςμνημουλες που κουμπωνουν απο το ενα πισι στο αλλο απλα χρησιμοποιωντας μια usb θυραhttp://www.play247.gr/index.php?main_page=index&cPath=14_38σκληροι δισκοι εξωτερικοιhttp://www.play247.gr/index.php?main_page=index&cPath=14_109
RootX Ιανουάριος 24, 2006 #38 Ιανουάριος 24, 2006 asker, για πολλοστή φορά δεν δίνεις καμμία σημασία στις απαντήσεις που παίρνεις, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα η απάντηση έχει δωθεί από το 1ο post.Τελευταία ευκαιρία να προσαρμοστείς στο "κλίμα" του forum. Δεν είναι κακό να μην μπορέσεις να προσαρμοστείς, σκέψου την πιθανότητα να κοιτάξεις αλλού για λύσεις στις απορίες σου.
LordOfRings Ιανουάριος 24, 2006 #39 Ιανουάριος 24, 2006 asker η ποιο ευκολη οικονομική και με μελλοντικές προοπτικες ειναι να πάρεις ενα καλωδιακι utp cross ή straight, κάνει μονο 2-3 ευρω. .. και εισαι τελειωμένος ...
chroma Ιανουάριος 24, 2006 #40 Ιανουάριος 24, 2006 Τα pc έχουν πάνω θύρες δικτύου; Τα pc έχουν xp; Αν ναι, η απλή λύση είναι ένα απλό cross καλώδιο δικτύου. Λογικά θα συνδεθούν αυτόματα, αν οχι δε θα σου πάρει πάνω από 2 λεπτά να βάλεις με το χέρι τις ΙΡ. Δε καταλαβαίνω γιατί να ασχοληθείς παραπάνω, για χαμηλότερες ταχύτητες και με υψηλότερο κόστος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.