Jump to content

Συνδεση 2 pc μεταξυ τους(οχι ιντερνετ)

asker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω να συνδεσω 2 πισια μεταξυ τους, ωστε να μεταφερω δεδομενα απ το ενα στο αλλο(οχι ιντερνετ), διοτι το ενα pc δεν εχει ουτε ιντερνετ,ουτε dvd-rw οποτε δε βλεπω αλλο τροπο για να μεταφερω τα δεδομενα του.

Ποιο καλωδιο χρειαζομαι;

Ευχαριστω:rolleyes:

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Ένα UTP 4ζευγών crossover, κατα προτίμηση cat6 ή cat5e αν και αυτό παίζει ρόλο μόνο στην ταχύτητα (cat5=100Mbps, cat5e, cat6= 1000Mbps), εφόσον φυσικά έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για gigabit lan... (στην περίπτωσή σου να έχουν και τα δυο PC κάρτες δικτύου για 10/100/1000 LAN)

Ποιες καρτες δικτυου βρε συ??...Επαναλαμβανω ΟΧΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Απλως θελω να μεταφερω δεδομενα του σκληρου του ενος πισιου στον σκληρο του αλλου.

Αρχική απάντηση από asker

Ποιες καρτες δικτυου βρε συ??...Επαναλαμβανω ΟΧΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Απλως θελω να μεταφερω δεδομενα του σκληρου του ενος πισιου στον σκληρο του αλλου.

η καλύτερη λοιπόν λύση για να το κάνεις αυτό είναι με 2 κάρτες δικτύου και 1 καλώδιο δικτύου.

είναι ο κατεξοχήν τρόπος και ο πιο γρήγορος.

ένα εσωτερικό δίκτυο μπορείς να το χρησιμοποιείς και χωρίς να έχεις INTERNET, δεν αλλάζει κάτι.

Γιατι να μπλεκω με καρτες δικτυου, ρυθμισεις και παπαδες?? Δεν θελω να ιδρυσω καποιο εσωτερικο δικτυο, θελω μονο να μεταφερω δεδομενα απ το ενα πισι στο αλλο. Νομιζω οτι το μονο που χρειαζομαι ειναι ενα usb καλωδιο και ρωταω ποιο ειναι ακριβως:)

Ρε asker πως την βλεπεις βρε παλικαρι μου "παλι" τα ιδια θ'αρχισεις?Αφου σου λενε "παλι" οι ανθρωποι πως αυτη ειναι η καλυτερη λυση "παλι" δεν τους πιστευεις?Αφου ξερεις οτι γινεται με usb,καν'το και μετα ελα φτιαξε μας ενα "how to" να μαθουμε κι εμεις...ημαρτον δεν παλευεσαι αλλο!Τελευταιο ποστ που ασχολουμαι μαζι σου..:dots:

Εκτός από αυτό , που θα έλεγα όμως ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση επειδή τώρα πια όλοι οι υπολογιστές έχουν και από μια κάρτα δικτύου, μπορείς να αγοράσεις δύο ασύρματες κάρτες δικτύου και να συνδέσεις τους υπολογιστές σου μέσω Ad Hoc (και αργότερα βάζεις και ένα router-άκι και μοιράζεις το dsl σου μέσω infrasructure). Αρκετά απλό σαν λύση.Αν ψάξεις στο internet μπορείς να βρεις και άλλους τρόπους όπως για παράδειγμα την αρχαία σύνδεση μέσω της παράλληλης θύρας (χρειάζεσαι πάλι cross καλώδιο όμως, όπως και επίσης 2-3 μέρες στην Αράχωβα μέχρι να μεταφερθούν τα δεδομένα σου!!) ή το usb που αναφέρεις. Για μία φορά θα μπορούσες να μεταφέρεις απλά τον σκληρό σου στο άλλο pc ή και να αγοράσεις ένα usb stick κάτι το οποίο όμως δεν συμφέρει γιατί με τα χρήματα του g;iga μπορείς να πάρεις δυο κάρτες δικτύου! Φαντασία να υπάρχει! Καλή επιτυχία εύχομαι. Να χαιρετήσω και το υπόλοιπο Forum και να προσθέσω ότι σας παρακολουθώ unregistered δύο χρόνια τώρα απλά γράφτηκα τώρα επειδή φέτος τα χριστούγεννα αξιώθηκα να πάρω καινούριο pc και να αλλάξω το λείψανο που είχα! CU!

αρχισαμε παλη.....................

λοιπον

παρε ενα 500αρι σατα δυσκο βαλτονα σε ενα xternal case και συνδεσετο σε usb θυρα

ειναι το πιο απλο και φτινο:rofl: :rofl: :rofl:

εισαι και ξεροκεφαλος...... σου λενε να βαλεις 2 καρτες δικτιο και ενα καλοδιο και σε χαλαει???

τοτε κανε αυτο που σου προτινο με 500 ευρο και εισαι αρχοντας αν δεν σου αρεσυ η λυση των πολυ 50

Γιατι να μπλεκω με καρτες δικτυου, ρυθμισεις και παπαδες?? Δεν θελω να ιδρυσω καποιο εσωτερικο δικτυο, θελω μονο να μεταφερω δεδομενα απ το ενα πισι στο αλλο. Νομιζω οτι το μονο που χρειαζομαι ειναι ενα usb καλωδιο και ρωταω ποιο ειναι ακριβως:)

ok. άρα ψάχνεις κάτι τέτοιο:

http://www.hardwaresecrets.com/article/248/1

(έχει και έτοιμο software για τα windows που μπορεί να το βλέπει σαν "high speed link").

@JohnG85

Καλώς ήλθες :flower:

@dedlock7,

εισαι απαραδεκτος. Ποια "παλι τα ιδια"? Με τετοιου ειδους ποστς τι πας να κανεις? Ελπιζω να κρατησεις την υποσχεση σου.

@JohnG85,

οπως ειπα, δεν θελω να βαλω ασυρματες ή ενσυρματες καρτες δικτυου, δεν αξιζει τον κοπο να κανω τετοιες φασαριες για να ματαφερω απλως και για μια φορα καποια GBs δεδομενων. Δεν με πειραζει ο χρονος, αλλωστε εγω δεν θα ειμαι απο πανω να μετραω με το χρονομετρο οταν γινεται η μεταφορα:D Δεν συζηταμε για μεταφορα σκληρου ή για αγορα ακριβων οπως ειπες sticks.

@DJ Alexxx,

οχι αλλο spam ευχαριστω.

Ρε παιδια, για ενα καλωδιο μιλαω, μην κανετε σαν παλαβοι καποιοι. Αφηστε αυτους που ξερουν και μπορουν να βοηθησουν :dots:

@EDIT

Sotiri, το link αυτο ειναι ξενο. Εγω ψωνιζω απο Ελλαδα, οποτε μηπως υπαρχει κατι απο το εσωτερικο?:)

Τότε asker κατά τη γνώμη μου η λύση του sotiris είναι η πλέον ενδεδειγμένη.(Αν και με τη λύση του lan θα είχες μεγάλο ώφελος γιατί δε νομίζω να είναι η πρώτη και η τελευταία φορα που θα μεταφέρεις δεδομένα εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι όπως αλλαγή pc, δανεικό pc και άλλα.) Εσύ αποφασίζεις.

@Sotiris Ευχαριστώ ! :)

Sotiri, το link αυτο ειναι ξενο. Εγω ψωνιζω απο Ελλαδα, οποτε μηπως υπαρχει κατι απο το εσωτερικο?:)

Δεν γνωρίζω.

Μπορείς να ρωτήσεις στα καταστήματα.

Το όνομα του προϊόντος είναι αυτό:

CP Technologies USB 2.0 Network/File Transfer Cable - network adapter

Το Cp Technologies είναι η μάρκα, το υπόλοιπο το όνομα.

Η δικτύωση 2 υπολογιστών, γίνεται με κάρτες δικτύου.

Αυτός είναι ο τρόπος.

Το usb πράμα που είδες, ουσιαστικά υποτίθεται ότι είναι user friendly, αλλά στην πραγματικότητα αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα το λύσεις πιο δύσκολα.

Το κόστος για 2 κάρτες δικτύου και ενα crossover καλώδιο είναι στη χειρότερη περίπτωση ~15-20 ευρώ.

Με ~40 ευρώ παίρνεις Gigabit (1000Mbps) (2 καρτούλες και καλώδιο).

Το καλώδιο αυτό, θα σου στοιχήσει περίπου 30-40 ευρώ με αμφίβολα αποτελέσματα.

Γιατι πολυ απλα δεν αφαιρεις τον δισκο , αντιγραφεις δεδομενα και τον ξαναβαζεις πισ

ω? ειναι η γρηγοροτερη και απλουστερη λυση αφου το κοβω λιγο χλωμο να βρεις γρηγορα αυτο το καλωδιο και εχει και εγκατασταση προγραμματων κλπ κλπ κλπ. Αλλιως δικτυο! ΚΑτα πασα πιθανοτητα τα pc εχουν ηδη καρτες δικτυου, οποτε ενα καλωδιακι και 2-3 click στα windows και εισαι ετοιμος. Η διαδικασια δεν παιρνει πανω απο 10 λεπτα...

Παιδια, δε καταλαβαινω γιατι δε διαβαζετε τι γραφω. Jogi, ειπα οτι δεν τιθεται θεμα αλλαγης σκληρου. Το ξερω οτι υπαρχει ως λυση, αλλα για καποιο λογο δεν το συζητω. Sotiri, αν και επανειλημμενως ειπα οτι δεν συζηταω για καρτες δικτυου, εσυ μου τις ξανα αναφερεις. Και αν ειναι δυνατον ενα καλωδιο να κοστιζει30-40 (που οπως ειπες,δε γνωριζεις καν αν υπαρχει και που). Λογικα ενα τετοιο καλωδιο θα στοιχιζει οσο και ενα καλωδιο scart δηλ. περ. στα 2-3.

Το usb πράμα που είδες, ουσιαστικά υποτίθεται ότι είναι user friendly, αλλά στην πραγματικότητα αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα το λύσεις πιο δύσκολα.

Ποιο "usb πραμα" ειδα?:wassat:

ΚΑτα πασα πιθανοτητα τα pc εχουν ηδη καρτες δικτυου, οποτε ενα καλωδιακι και 2-3 click στα windows και εισαι ετοιμος. Η διαδικασια δεν παιρνει πανω απο 10 λεπτα

Βεβαιως και ολες οι mobo εχουν πλεον καρτες δικτυου. Ποιο ειναι αυτο το καλωδιακι?

Τότε asker κατά τη γνώμη μου η λύση του sotiris είναι η πλέον ενδεδειγμένη.(Αν και με τη λύση του lan θα είχες μεγάλο ώφελος γιατί δε νομίζω να είναι η πρώτη και η τελευταία φορα που θα μεταφέρεις δεδομένα

Δηλαδη η "λυση"του Sotiri (το καλωδιο) θα ειναι για μια και μονη φορα?...

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=41538863&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=289903&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Αυτο. Αλλα συγγνωμη πλακα μας κανεις?? Λες οτι εχουν καρτα δικτυου αλλα γιατι δεν ακους τις λυσεις με δικτυο και λες για usb. Τι κολλημα εφαγες??

Και το καλωδιο για usb se usb σιγουρα κοστιζει γιατι εχει κυκλωμα. Το σκαρτ και το lan που σου δειχνς παραπανω δεν εχουν και παραγονται και μαζικα ενω το αλλο δεν κυκλοφορει και πολυ,.

Μα ολα τα pc εχουν καρτα δικτυου εδω και χρονια. Απλως λεω οτι γιατι να μπλεκω με τετοια οταν δεν υπαρχει θεμα ιντερνετ οπως καποιοι νομισαν, παρα μονο μια απλη μεταφορα δεδομενων. Εγω ελεγα να βαλω ενα απλο καλωδιακι να τελειωνω.

Λοιπον,με το καλωδιο αυτο που μου εδειξες και καποιες ψιλορυθμισεις μπορω να κανω τη δουλεια μου ε? Ευχαριστω.

ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!! ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ GOOGLE ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!!!!!!!

@asker

Το site που σου έγραψα το κοίταξες?

Στην αμερική οι τιμές είναι αυτές, σε 3 καταστήματα:

Amazon: $36.99

Amazon Marketplace: $21.95

Mwave.com: $38.44

Οπότε στην Ελλάδα κάτω από 30euro δύσκολα.

Παρατήρησε το κυκλωματάκι που έχει στο κέντρο, δεν είναι ένα "απλό" καλώδιο.

"USB πράμα" χαρακτηρίζω το "καλώδιο usb" που λες εσύ.

Δες τη φωτό:

imageview.php?image=2514

Sotiri, αν και επανειλημμενως ειπα οτι δεν συζηταω για καρτες δικτυου, εσυ μου τις ξανα αναφερεις.

Για καλό στο λέω. Αν είναι να κάνεις κάτι να το κάνεις σωστά. Από κει και πέρα όλα γίνονται. Το θέμα είναι ποιο είναι το καλύτερο από κόστος/απόδοση.

Μα ολα τα pc εχουν καρτα δικτυου εδω και χρονια. Απλως λεω οτι γιατι να μπλεκω με τετοια οταν δεν υπαρχει θεμα ιντερνετ οπως καποιοι νομισαν, παρα μονο μια απλη μεταφορα δεδομενων. Εγω ελεγα να βαλω ενα απλο καλωδιακι να τελειωνω.

Λοιπον,με το καλωδιο αυτο που μου εδειξες και καποιες ψιλορυθμισεις μπορω να κανω τη δουλεια μου ε? Ευχαριστω.

Τα δίκτυα έχουν πολλές παραλλαγές.

Δίκτυο δεν σημαίνει και Internet.

Δεν νομίζω να νόμισε κανείς κάτι τέτοιο.

Εσύ θα φτιάξεις ένα πολύ απλό LAN (intranet) με χρήση crossover καλωδίου ethernet.

Το καλώδιο που σου έδειξε ο jogi είναι το πιο απλό καλώδιο που υπάρχει στα pc.

Τα pc δεν κάνουν ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι από μόνα τους (α, εγώ θέλω να το συνδέσω με το τάδε καλώδιο), μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν είναι το βέλτιστο.

Τα Windows XP έχουν τον "οδηγό οικιακού δικτύου", από εκεί θα κάνεις τις ρυθμίσεις.

Οk παιδες...

Να ρωτησω και κατι αλλο αυτα τα καλωδια απ το πλαισιο κανουν?:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=41538924&Product_Id=289854

Που θα πρεπει να ενωσω 4-5 τετοια γιατι θελω και μεγαλο μηκος.

Το καλώδιο που σου έδειξε ο jogi είναι το πιο απλό καλώδιο που υπάρχει στα pc.

Τα pc δεν κάνουν ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι από μόνα τους (α, εγώ θέλω να το συνδέσω με το τάδε καλώδιο), μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν είναι το βέλτιστο.

Δηλαδη το καλωδιο του jogi δεν ειναι αρκετο? Ποιος ειπε οτι τα pc κανουν απο μονα τους οτι μας κατεβει στο κεφαλι? Ποιο μπορουν να κανουν, και τι εννοεις "βελτιστο"? Δεν εχω πολλες απαιτησεις, μια απλη μεταφορα αρχειων θελω να κανω. Δηλ. αν η μεταφορα δεν γινει με τον"βελτιστο"τροπο τι συνεπειες θα εχω? θα μπαγιατεψουν τα αρχεια?

Ο χρονος δε με απασχολει.

ΥΓ.Σορυ αλλα δε μου αρεσει να με παρερμηνευουν. Ειπες

Δίκτυο δεν σημαίνει και Internet.

Δεν νομίζω να νόμισε κανείς κάτι τέτοιο.

Εγω δεν ειπα οτι δικτυο σημαινει ιντερνετ. Ειπα οτι καποιοι νομισαν οτι μιλαω για ιντερνετ. Μπορεις να διαβασεις στο thread τα posts αυτα.

Οk παιδες...

Να ρωτησω και κατι αλλο αυτα τα καλωδια απ το πλαισιο κανουν?:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=41538924&Product_Id=289854

Που θα πρεπει να ενωσω 4-5 τετοια γιατι θελω και μεγαλο μηκος.

Sotiri, ειπαμε, τo site αυτο ειναι ξενο. Τι να το κανω? Δε ψωνιζω απ εξω.

USB πάνω από 1.5 - 2 μέτρα δεν δουλεύει.

ΔΕΝ κάνει.

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=41538863&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=289903&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Το site είναι για να δεις το προϊόν που θέλεις, το έχει παρουσίαση να δεις πώς δουλεύει κλπ.

ΔΕΝ είναι site καταστήματος, είναι site που δοκιμάζει διάφορα προϊόντα.

Το site το βλέπεις αν θες να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που θες να πάρεις.

EDIT:

ΥΓ.Σορυ αλλα δε μου αρεσει να με παρερμηνευουν. Ειπες

-Δίκτυο δεν σημαίνει και Internet.

-Δεν νομίζω να νόμισε κανείς κάτι τέτοιο.

Εγω δεν ειπα οτι δικτυο σημαινει ιντερνετ. Ειπα οτι καποιοι νομισαν οτι μιλαω για ιντερνετ. Μπορεις να διαβασεις στο thread τα posts αυτα.

Έχω απίστευτη υπομονή, κάτι μεταξύ Γκάντι και Βούδα, αλλά προσπαθείς να την φτάσεις στα όριά της.

Τα post τα διάβασα ΠΟΛΥ καλά, και ξέρω επακριβώς τι σου λέω και τι λέω γενικότερα.

Μήπως εσύ είσαι που πρέπει να τα ξαναδιαβάσεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.