3likos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2009 Έχω ένα Seagate 500GB 32MB cacheΠριν από περίπου 3-4 μήνες ξαφνικά κόλλησε το pc και αναγκάστηκα να κάνω restart. Μετά όμως δεν εμπαινε στα windows... Κάνω φορματ αλλά μετά δε βρίσκει το σκληρό. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι ίσως ανήκει στην ελαττωματική παρτίδα της Seagate , οπότε μετά από ψάξιμο καταλαβαίνω ότι πράγματι είχε ελλατωματικό firmware. Κάνω την ανανέωση και δούλευε μια χαρά. Βέβαια σπάνια (ανα 2-3 μέρες) τράβαγε ένα πάγωμα για 1-2 δευτερόλεπτα στη διαρκεια των οποίων ακουγόταν ένας ήχος κατα πάσα πιθανότητα από το σκληρό σαν να ξύνεται κάπου. Δεν έδωσα ακαι πολύ σημασία ώσπου πριν από λίγες μέρες έπαθε πάλι το ίδιο. Πάταγα να αποθηκεύσει κάτι και έλεγε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και κολλούσε πολύ. Κάνω restart και πριν μπει στα windows μου έλεγε ότι ο δίσκος παρουσιάζει σφάλμα. Αυτό το έγταφε πριν καν φορτώσει η μπάρα των windows. Το έγραφε στη μαύρη οθόνη που λέει και διαφορα άλλα, αριθμούς κλπ. Βγάζω τον σκληρό και τον συνδέω σε εξωτερική θήκη για να σώσω ότι αρχείο χρειαζόμουν. Κατα τη διαδικασία αυτή ο σκληρός εξαφανιζόταν και μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανιζόταν (σαν να έκλεινε και αν άνοιγε). Εβγαινε δηλαδή το παραθυράκι ότι εντοπίστηκε νέο υλικό και μετά απο ώρα αποσυνδεόταν και ξαναεντοπιζόταν.... Τον κάνω φορμάτ πάλι και τον συνδέω μέσω SATA2 στον υπολογιστή αλλά τα windows τα εγκατέστησα αλλού. Μέχρι στιγμής δουλεύει ,χωρίς να έχει μέσα αρχείο.Κατέβασα το SEATOOLS και πέρασε τα τεστ (δεν τα έβαλα όλα γιατί μερικά long dst αργούσαν πολύ... αλλά το smart το πέρασε)....Το HDD health λέει ότι έχει 75% health...Θέλω να ρωτήσω τα εξής:1.Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να ξέρω τι πρόβλημα έχει? Ποιο συνιστάται για έλεγχο?2.Καταλαβαίνει κανείς τι πρόβλημα έχει? Αν ναι πώς θα το αποδείξω στο servvice e-shop εφόσον το εμφανίζει συχνά αλλά όχι συνέχεια (μπορεί για μία μέρα να δουλεύει οκ...)3. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω?ΥΓ1: Να σημειώσω ότι ο σκληρός όταν τον κουνάω ακούγεται κάτι να κουνιέται μέσα... Σαν να χτυπάει κάτι....ΥΓ2: Ευχαριστώ για τη βοήθεια...
GeorgeVasil Απρίλιος 1, 2009 #2 Απρίλιος 1, 2009 Μπορεις να δοκιμασεις και το διαγνωστικο Test του Hdtune.Το προβλημα θα διορθωθει μονο με σωστο Firmware (που δεν βγαζει προβληματα).Αλλιως καλα ξεμπερδεματα με το ξε-κωλο-σοπ.
sakis_the_fraud Απρίλιος 1, 2009 #3 Απρίλιος 1, 2009 1.Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να ξέρω τι πρόβλημα έχει? Ποιο συνιστάται για έλεγχο?απαντας μονος σου. το διαγνωστικο της εταιριας ειναι το πλεον καταλληλο για αυτην την δουλεια.Κατέβασα το SEATOOLS και πέρασε τα τεστ (δεν τα έβαλα όλα γιατί μερικά long dst αργούσαν πολύ... 2.Καταλαβαίνει κανείς τι πρόβλημα έχει? Αν ναι πώς θα το αποδείξω στο servvice e-shop εφόσον το εμφανίζει συχνά αλλά όχι συνέχεια (μπορεί για μία μέρα να δουλεύει οκ...)ε-σοπ...με το διαγνωστικο της Seagate ισως το δεχτουν... ρισκαρεις.3. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω?δυσκολα...
3likos Απρίλιος 1, 2009 Author #4 Απρίλιος 1, 2009 Όταν πατάω να δω τις τιμές του SMART στο hdd health παίρνω τα εξής... Στη εικονα είναι και από το hdtune η καρτέλα health... Υπάρχει κάποιο σφάλμα? Αν ναι είναι σοβαρό? (τώρα τρέχω και το error test από το hdtune)
3likos Απρίλιος 2, 2009 Author #6 Απρίλιος 2, 2009 Στο error scan τι κάνει? εκανα το error scan και όλα οκ μάλλον... ΟΛΑ τα κουτάκια πράσινα οπότε 0 damaged blocks.... τι λέτε να κάνω...? ο σκληρόςλειτουργεί τώρα... λέτε να τον φορτώσω πάλι με αρχεία και αν ξαναχαλάσει να τον πετάξω από το μπαλκόνι?
3likos Ιούλιος 20, 2009 Author #7 Ιούλιος 20, 2009 xaxa και γελάμε όλοι μαζί... κλασικά είχε μέσα αρχεία και μόλις τον έβαλα σε θήκη για να τα μεταφέρω σε άλλο pc μέσω usb δεν τον ανοιγε καν το pc...! Τον βγάζω από τη θήκη και τον βάζω κανονικά με sata και δεν τον έβγαζε καν στον υπολογιστή μου... Μπαίνω στη διαχείριση (όπου τον έβγαζε ΔΥΝΑΜΙΚΟ και τον κάνω ΒΑΣΙΚΟ και του τραβάω ένα φορματ και μαντέψτε!!!! ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΟΥ... :mad::mad: ΥΓ: Να σημειώσω ότι κατα τη διαρκεια του φορματ ο σκληρός εξαφανίστηκε από τον υπολογιστ και μου πεταξε μηνυμα ότι δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθει η διαμόρφωση...! Μπαίνω στη διαχειριση και ΠΟΥΘΕΝΑ σκλήρός δίσκος... κανω επανεκκινηση και ΤΣΟΥΠ εμανίστηκε πάλι... κάνω φορματ και ολοκληρώνεται κανονικά οπότε τώρα δουλευει τέλεια...
GeorgeVasil Ιούλιος 20, 2009 #8 Ιούλιος 20, 2009 ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΩ για να μου τον αλλάξουν σίγουρα??? Να τον βάλω μέσα στο φουρνο?? Τετοιες συμβουλες νομίζω απαγορεύονται απο τους κανονες του φορουμ. Αν τον βαλλεις στον φουρνο θα λιωσουν τα μεταλλα του?lol
eleven Ιούλιος 20, 2009 #9 Ιούλιος 20, 2009 @3likosΟπως τα λεεί ο G.V Στο διαστημα των 3 1/2 μηνών που μεσολάβησαν ,τον δίσκο τον χρησιμοποιούσες κανονικά χωρίς πρόβλημα ?
3likos Ιούλιος 20, 2009 Author #10 Ιούλιος 20, 2009 Για περίπου 2 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα... μετά έκανε τα ίδια απλα πόσταρα τώρα γιατί είχα εξετάσεις και μαθήματα (οδεύω εις την 3ην Λυκείου...) ΥΓ: το ξέρω ότι απαγορεύεται πλάκα έκανα...
3likos Ιούλιος 21, 2009 Author #11 Ιούλιος 21, 2009 γνωρίζει τελικά κανείς τι πρέπει να κάνω για να καταλάβω αν έχει όντος πρόβλημα... σκέφτηκα το εξής... να το γεμίσω με αρχεία όσο δεν χωράει άλλο και μετά να κάνω τα τεστ και να παρατηρήσω αν έχει πρόβλημα ή έστω αν ξαναχαλάσει... αν το κάνει τον κάνω φορματ και λογικά θα δουλεύει οκ... στη συνέχεια τον ξαναγεμίζω και αν ξαναχαλάσει τον στέλνω όπως είναι στο ξε-shop και τον ελεγχουν... θα τους πω ότι μέχρι και πριν ήταν γεμάτος και τώρα δε μπορώ να το διαβάσω... αν μου πουν τον κάναμε φορματ και δουλεύει θα τους πω να τον γεμίσουν τελειώς και μετά τα λέμε !!! (λογικά θα ξαναχαλάσει αν τον γεμισουν....) οπότε ίσως το χαμηλό IQ τους τους επιτρέψει να καταλάβουν ότι είναι χαλασμένος... Πως σας φάινεται??:Dbanana ΥΓ: εν τω μεταξύ πήρα και ενα WD black 1TB από πλαίσιο για να βάλω τα αρχεία με ασφάλεια... οπότε πλεον θέλω να μου τον αλλάξουν και να τον έχω για backup των πολυτιμότερων 500GB εκ του 1TB ...
eleven Ιούλιος 21, 2009 #12 Ιούλιος 21, 2009 ίσως το χαμηλό IQ τους τους επιτρέψει να καταλάβουν ότι είναι χαλασμένος...Το IQ τους μια χαρά υψηλό είναι .Απλά σε τέτοια θέματα θεωρούν οτι το δικό μας IQ στο επίπεδο του βούρλου......Καλά ξεμπερδέματα πάντως..
3likos Ιούλιος 21, 2009 Author #13 Ιούλιος 21, 2009 οταν τον κουνάω τον σκληρό φαίνεται σαν να κουνιεται κατι μέσα και αγούγεται ένας ήχος σα να στροφάρει ο δίσκος... ΞΕΡΕΙ κανείς από που μπορεί να προέρχεται ο ήχος? φαίνεται σαν ξεβιδωμένη βίδα και ταυτόχρονα ένας ήχος scratch (σαν να κουνάει ο dj το δίσκο στο πικαπ)... να τονίζω ότι αυτός ο ήχος ακούγεται όταν ο δίσκος είναι ΕΚΤΟΣ λειτουργίας τον έχω στα χέρια και τον κουνάω πάνω κάτω... (τον δίσκο) Λετε να νομίζουν ότι τον χτύπησα και να τον βγάλουν εκτός εγγύησης? :nare(δεν τον έχω χτυπήσει πουθενα (ακομα) για να δούμε... μιας και θα φύγω για διακοπές την Παρασκευή θα τον πάω την Πέμπτη στο e-shop και σε μια βδομάδα που θα γυρίσω λογικά θα τον έχουν ελέγξει (?)... Θα τους χτυπήσω και δυο τηλεφωνάκια όσο θα είμαι διακοπές να δω τι θα γίνει... Θα σας postαρω κατα πάσα πιθανότητα από το laptop γιατι παίζει να έχει σύνδεση το ξενοδοχείο....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.