Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ BIOS ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

art2000gr

Recommended Posts

ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΛΑΓΩΣΑ!!!!

ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟ PC TOY ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ FORMAT

KAI ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΩ.

ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE GA-8I945G-P ME PENTIUM D 2,8 ΕΠΑΝΩ.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ FORMAT ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ DRIVERS ΕΒΓΑΖΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ DRIVERS AΠO TO CHIPSET KAI ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΔΙΑΥΛΟ SM ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ(ON BOARD).

ΒΑΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ CD THΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ .....ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ.

ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ GIGABYTE ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ SITE THΣ ΙΝΤΕL KAI AYTO HTAN.TA EIΔE OΛA ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΟΚ.

ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ GIGABYTE ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΝΕΟ UPDATE ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟS ME YΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ CPU MICROCODE ΚΑΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ RESTART!!!!ΜΕΤΑ ΠΑΠΑΛΑ!!!!

ΟΥΤΕ ΒΟΟΤ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕΥΜΑ!

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΙΟS AΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ FLOPPY.

EINAI H MHTΡΙΚΗ ΓΙΑ RMA?????

HELP!!!!!

Αν έγινε το κακό, έγινε και η μητρική θα πάει για RMA...

Δοκίμασε όμως να βγάλεις την μπαταρία από τη μητρική και να την ξαναβάλεις μετά από 10 λεπτά μπας και γίνει κάτι...

Υ.Γ. Γράφε με μικρά...

έχω την εντύπωση πώς έχει καεί η μητρική κ όχι ότι έκανες λαλακία με το bios. Τί εννοείς ότι μετά το ρεσταρτ πάπαλα? Δηλαδή πέρασες το bios, μπούταρε κανονικά στα windows και μετά στο επόμενο ρεσταρτ τα έφτυσε? Ή με το που ανανεώνεις το bios πέθανε η μητρική? Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή σου εμφανίζεται κάποια ένδειξει στην οθόνη?

Αυτά παθαίνει όποιος κάνει τον καλό σαμαρίτη. Μια φορά έμπλεξα με πι-σι φίλου κ είπα το δεσπότη παναγιώτη. Θα πας για καλό κ μπορεί να την πληρώσεις απο πάνω. Απο δώ κ στο εξής μόνο του αδερφού μου τον υπολογιστή φτιάχνω. Για κανά windows εγκατάσταση βοηθάω που κ που κανα φιλαράκι. Αλλά χέρι σε υπολογιστή δεν βάζω, δεν πά να ξέρω τι έχει. ’σε γιατί χάνεις τον υ΄πνο σου.

Eγω παντως σε 2 gigabyte που ειχα με dual bios ,η αλλαγη γινοταν αυτοματα!Δεν μπορεις να επιλεξεις απο που θα bootαρεις(και τα τσιπακια ειναι κολλημενα,οποτε ουτε τετοια αλλαγη παιζει) !Αφου δεν δουλεψε μαλλον για αλλαγη παει..βεβαια διαβασε το Manual καλου-κακου δεν χανεις τιποτα..

Αρχική απάντηση από deadlock7

Eγω παντως σε 2 gigabyte που ειχα με dual bios ,η αλλαγη γινοταν αυτοματα!Δεν μπορεις να επιλεξεις απο που θα bootαρεις(και τα τσιπακια ειναι κολλημενα,οποτε ουτε τετοια αλλαγη παιζει) !Αφου δεν δουλεψε μαλλον για αλλαγη παει..βεβαια διαβασε το Manual καλου-κακου δεν χανεις τιποτα..

δεν είχα ποτέ gigabyte, ότι είναι κολλημένα το είδα στη φωτό, ύψιστη βλακεία της gigabyte.

από κει και πέρα, και ένα clear cmos ίσως να βοηθήσει.

Μα κιόλας, τώρα που το σκέφτομαι, μπορείτε να μου πείτε γιατί δε δίνουν ένα ανταλακτικό chip μαζί με τη μητρική; Τόσο ακριβά είναι πια; :blink:

Αρχική απάντηση από aspirin

έχω την εντύπωση πώς έχει καεί η μητρική κ όχι ότι έκανες λαλακία με το bios. Τί εννοείς ότι μετά το ρεσταρτ πάπαλα? Δηλαδή πέρασες το bios, μπούταρε κανονικά στα windows και μετά στο επόμενο ρεσταρτ τα έφτυσε? Ή με το που ανανεώνεις το bios πέθανε η μητρική? Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή σου εμφανίζεται κάποια ένδειξει στην οθόνη?

Αυτά παθαίνει όποιος κάνει τον καλό σαμαρίτη. Μια φορά έμπλεξα με πι-σι φίλου κ είπα το δεσπότη παναγιώτη. Θα πας για καλό κ μπορεί να την πληρώσεις απο πάνω. Απο δώ κ στο εξής μόνο του αδερφού μου τον υπολογιστή φτιάχνω. Για κανά windows εγκατάσταση βοηθάω που κ που κανα φιλαράκι. Αλλά χέρι σε υπολογιστή δεν βάζω, δεν πά να ξέρω τι έχει. ’σε γιατί χάνεις τον υ΄πνο σου.

Δεν θα το λεγα... Κλασικό σύμπτωμα αποτυχημένου flashαρίσματος...

• 4 weeks later...

Μάλλον έβαλες λάθος bios.

Ή πάει για RMA ή αν βρείς φίλο ή γνωστό με την ίδια μητρική μπορείς να κάνεις bios hot swap.

Είναι κάπως επικυνδυνο αλλά αν αγαπάς τον πειραματισμό, δοκίμασέ το.

Εαν λεω εαν,καταρχην εχει dualbios και υποστηριζει το Q-Flash utility και φτασεις βεβαια μεχρι εκει (αφου λες οτι δεν δειχνει τιποτα..) μπορεις να το ορισεις να κανει boot απ'το backup bios.....την αναβαθμιση την εκανες απ΄τα windows?

Kαλη τυχη

Αρχική απάντηση από deadlock7

Με dual bios Gigabyte μια χαρά κατάφερα να την χαλάσω (225 fsb, nforce2 = corrupted bios?) και ούτε cmos ούτε μπαταρίες πιάσανε, μου την αλλάξανε κανονικά.

Εσύ πες έβαλες λάθος bios, η μητρική τη στιγμή που το διαφημίζει σαν χαρακτηριστικό θα έπρεπε να στο εξασφαλίσει ενώ απέτυχε. Αντικατάσταση...

http://images.tomshardware.com/2001/12/07/under_closer_scrutiny/4.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.