Makis Hourdakis Ιανουάριος 26, 2006 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Θυληκά jacks για καλώδιο;;; Δεν έχω δει ποτέ... μόνο για πλακέτα είχα την εντύπωση οτι υπάρχουν θυληκά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 26, 2006 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Θυληκά jacks για καλώδιο;;; Δεν έχω δει ποτέ... μόνο για πλακέτα είχα την εντύπωση οτι υπάρχουν θυληκά... άρα δεν έχεις δει ποτέ πρίζα δικτύου? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 26, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Υπάρχουν είτε ως ολόκληρη μπρίζα τοίχου, είτε ως κομματάκι αυτής. Σε αντίθεση με τα κλιπάκια rj45 έχουν το καλό ότι μπορούν να ξεκουμπώσουν χωρίς να χρειάζεται να κόψεις το καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 26, 2006 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Μισό μισό γιατί με μπερδέψατε τώρα.... Υπάρχουν και άλλα βύσματα απο τα RJ-45; (δε μιλάμε για coaxial) Πρίζα δικτύου έχω δει άπειρες φορές όπως και το θυληκό πάνω σε πλακέτα. Το RJ-45 όμως. Υπάρχουν και άλλα; Εγώ απλώς δεν έχω δει θυληκό RJ-45 ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ. Πώς έχουμε δλδ τα 3πινα molex που χρησιμοποιούν οι ανεμιστήρες για πλακέτα και για καλώδιο; Ένα τέτοιο πράγμα εννοώ. Ή λάθος κατάλαβα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιανουάριος 26, 2006 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 το καλωδιο εγινε τελικα αλλα εχω ενα προβλημα.αν το βαλω στο desktop pc το switch της 3com αναβοσβηνει αργα και σταθερα το λαμπακι και ο υπολογιστης δε παιρνει χαμπαρι τιποτα απο καλωδιο. Βεβαια δεν αποκλειω την πιθανοτητα να εχει χαλασμενη καρτα δικτυου.Δοκιμασα την ιδια ακρη στο λαπτοπ μου και παιζει αλλα αν το κουνησω πολλες φορες πεφτει η συνδεση. το προβλημα ειναι οτι το αρσενικο rj45 παιζει πολυ μεσα στο socket και δεν ξερω αν το προβλημα ειναι εκει ή μεσα στο αρσενικο!οπως και να χει αυριο θα παω να ζητησω θυλικα rj45, ελπιζω να εχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 26, 2006 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 17:23] Μισό μισό γιατί με μπερδέψατε τώρα.... Υπάρχουν και άλλα βύσματα απο τα RJ-45; (δε μιλάμε για coaxial) Πρίζα δικτύου έχω δει άπειρες φορές όπως και το θυληκό πάνω σε πλακέτα. Το RJ-45 όμως. Υπάρχουν και άλλα; Εγώ απλώς δεν έχω δει θυληκό RJ-45 ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ. Πώς έχουμε δλδ τα 3πινα molex που χρησιμοποιούν οι ανεμιστήρες για πλακέτα και για καλώδιο; Ένα τέτοιο πράγμα εννοώ. Ή λάθος κατάλαβα; Υπάρχουν πολλά βύσματα, το rj11 για τηλέφωνο ας πούμε. Για ένα τέτοιο έλεγα... το modular κομμάτι, το μικρό δεξιά στη φωτογραφία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 26, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2006 Αρχική απάντηση από SlotKiller το καλωδιο εγινε τελικα αλλα εχω ενα προβλημα.αν το βαλω στο desktop pc το switch της 3com αναβοσβηνει αργα και σταθερα το λαμπακι και ο υπολογιστης δε παιρνει χαμπαρι τιποτα απο καλωδιο. Βεβαια δεν αποκλειω την πιθανοτητα να εχει χαλασμενη καρτα δικτυου.Δοκιμασα την ιδια ακρη στο λαπτοπ μου και παιζει αλλα αν το κουνησω πολλες φορες πεφτει η συνδεση. το προβλημα ειναι οτι το αρσενικο rj45 παιζει πολυ μεσα στο socket και δεν ξερω αν το προβλημα ειναι εκει ή μεσα στο αρσενικο!οπως και να χει αυριο θα παω να ζητησω θυλικα rj45, ελπιζω να εχουν. Μου ακούγεται περισσότερο για πρόβλημα τερματισμού του καλωδίου πάνω στο κλιπάκι. Καλύτερα βάλε τα θηλυκά και πάρε 1-2 έτοιμα πιστοποιημένα καλώδια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιανουάριος 27, 2006 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Η καρτα δικτυου (μια φθινη realtek) παιζει κανονικα, συνδεσα λαπτοπ με desktop.Το περιεργο ειναι οτι ενω με το 25αμετρο δουλευει το λαπτοπ, δεν δουλευει το σταθερο. Μηπως επειδη δεν ειναι καλη καρτα εχει προβλημα με το μηκος του καλωδιου? Αν βαλω μονο σε αυτη την ακρη θυλικο πιστευεις οτι θα παιξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιανουάριος 27, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Εψαξα σχεδον ολη την καρδιτσα.. μονο ενας ειχε κατι τετοιο και μου ειπε οτι θελει μηχανημα για να το συνδεσεις, και δεν εννουσε φυσικα το crim (πρεσα)...Πηρα και αλλα αρσενικα να ξαναδοκιμασω, δε ξερω αν κανω κατι λαθος..αυτο που κανω ειναι:1. γυμνωνω το καλωδιο2. βαζω στη σειρα τα χρωματα, οπως τα εβαλα και στην αλλη ακρη3.τα κοβω στο ιδιο περιπου μηκος4. τα βαζω στα λουκια του αρσενικου μεχρι τερμα, με πατημα..5.πρεσαρω με το crim τοολ με δυναμη, οσο παειΚανω κατι λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 27, 2006 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Υπάρχουν πολλά βύσματα, το rj11 για τηλέφωνο ας πούμε. Για ένα τέτοιο έλεγα... το modular κομμάτι, το μικρό δεξιά στη φωτογραφία. Τα rj-11 χρησιμοποιούνται και για ethernet; Δεν το ξερα. Μάθαμε κάτι και σήμερα... Αρχική απάντηση από SlotKiller Εψαξα σχεδον ολη την καρδιτσα.. μονο ενας ειχε κατι τετοιο και μου ειπε οτι θελει μηχανημα για να το συνδεσεις, και δεν εννουσε φυσικα το crim (πρεσα)... Πηρα και αλλα αρσενικα να ξαναδοκιμασω, δε ξερω αν κανω κατι λαθος.. αυτο που κανω ειναι: 1. γυμνωνω το καλωδιο 2. βαζω στη σειρα τα χρωματα, οπως τα εβαλα και στην αλλη ακρη 3.τα κοβω στο ιδιο περιπου μηκος 4. τα βαζω στα λουκια του αρσενικου μεχρι τερμα, με πατημα.. 5.πρεσαρω με το crim τοολ με δυναμη, οσο παει Κανω κατι λαθος? Δυο πράγματα μπορώ να φανταστώ. 1. Τα καλωδιάκια δεν είναι στην ίδια ευθεία μέσα στο jack οπότε κάποιο δεν έχει πιαστεί απο το pin 2. Τα έχεις βάλει ανάποδα... Πάρε ως παράδειγμα ένα έτοιμο καλωδιο (προσοχή μην είναι cross) για να καταλάβεις πως πάει. Βασικά σκέψου το οτι πρέπει αν τεντόσεις το καλώδιο, το τάδε καλωδιάκι να είναι στο ίδιο σημείο και στα δυο jacks, να πηγαίνει ευθεία δλδ... Είχα μπερδευτεί έτσι στο πρώτο μου καλώδιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιανουάριος 27, 2006 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Δυστυχως Μακη δεν ειναι καποια απο αυτα.Το crim που χρησιμοποιουσα ηταν στραβο και στραβωνε τα πιν μεσα.Αγορασα αλλο crim, αλλα παλι εχω προβλημα. Τωρα τα πιν φαινονται οτι ειναι καθετα. Τα καλωδια εχουν σχεδον το ιδιο μηκος και ειναι οσο πιο τερμα γινεται και φυσικα ειναι με την ιδια σειρα και στα 2 ακρα:Λ.πορτοκαλιπορτοκαλιΛ.μπλεμπλεΛ.πρασινοπρασινοΛ.καφεκαφεΑυτη τη στιγμη δουλευει στο λαπτοπ, αλλα αν κουνησω λιγο το καλωδιο αποσυνδεεται..... Τι να πω???Το desktop αρνειτε πεισματικα να το δει παντως.Μαλλον θα παρω 2 απλες μπριζες τοιχου να δοκιμασω αυτο που λεει ο trendy.Πως κουμπωνει το καλωδιο πανω σε αυτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 27, 2006 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Συνήθως με διβάκια αν πάρεις πρίζες τηλεφώνου με RJ-45 ή μάπα πρίζες δικτύου αλλιώς με "δοντάκια" Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιανουάριος 27, 2006 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 επιτελους εγινε!βρηκα μικρες πριζες, στο μεγεθος σπιρτοκουτου, και μου δανεισαν και krone.υποθεση 3' και για τις 2 ακρες!Ευχαριστω trendy για την ιδεα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 27, 2006 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Μάκη το rj11 είναι για τηλέφωνο γιατί έχει 4 pins = 2 ζεύγη.Slotkiller δε σε πρόλαβα σήμερα, έβαζες τα ζεύγη λάθος.Κανονικά τα καλώδια πάνε ως εξής για straight:1-Α.Πορτ2-Πορτ3-Α.Πρασ4-Α.Μπλε5-Μπλε6-Πρασ7-Α.Καφέ8-ΚαφέΑν μπορείς να το διορθώσεις και στα θηλυκά που πήρες κάντο. Κανονικά τα θηλυκά δε χρειάζονται εργαλείο για να φτιαχτούν, απλώς τοποθετείς τα ζεύγη στη θέση τους και κλείνεις από πάνω το καπάκι που τα ασφαλίζει. ’ντε να τα βιδώνεις αντί να κλείνει καπάκι από πάνω τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιανουάριος 27, 2006 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Ε τότε μια χαρά τα ήξερα και με μπερδέψατε... RJ11 για τηλ., RJ45 για Ethernet, θυληκά για καλώδιο δεν υπάρχουν, απλώς υπάρχουν τα γνμωστά "κουτάκια"... ’μα πια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιανουάριος 27, 2006 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 τα κουτακια ειχανε οδηγιες που ελεγαν σε ποιο pin (ετσι ονομαζε την καθε θεση πανω στην πλακετα) θα εμπαινε το καθε χρωμα. Στη συγκεκριμενη μπριζα τα καλωδιακια εμπαιναν με krone tool, αλλιως θα επρεπε να τα σπρωξω εγω στις εγκοπες, με αμφιβολο αποτελεσμα!Για ποιο λογο πιστευεις οτι επαιζε ρολο η σειρα των χρωματων στα αρσενικα? ολα τα καλωδιακια ειναι ομοια, το χρωμα αλλαζει μονο! Αφου τα εβαλα με την ιδια σειρα και στις 2 ακρες δεν τιθετε θεμα! Αλλωστε απο ταχυτητα και απροσεξια στα μπριζακια εβαλα αντιστροφα το white/orange με το orange, αλλα δεν εγινε κατι γιατι εκανα το ιδιο πραγμα και στην αλλη μπριζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.