deadlock7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 Παιδες εχω μια απορια.Ειναι ενας φιλος που θελει να συνδεσει 2 υπολογιστες στην πολυκατοικια του για να εχουν adsl.Του προτεινα σαν πιο οικονομικη λυση να τους συνδεσει με καλωδιο αν γινεται και μου ειπε πως ειναι εφικτο.Μεχρι ποσα μετρα μπορει να τραβηξει καλωδιο internet?
Makis Hourdakis Ιανουάριος 20, 2006 #2 Ιανουάριος 20, 2006 Δεν υπάρχει "καλώδιο internet"... Υπάρχουν καλώδια δικτύου και καλώδια τηλεφώνου. Απ'ό,τι κατάλαβα εννοείς να βάλεις δυο PC πάνω σε ένα router... Αυτό θα γίνει χρησιμοποιώντας καλώδιο utp 4ζευγών (δηλαδή καλώδιο δικτύου), κατα προτίμηση cat6 ή cat5e. Μπορείς φυσικά και με χαμηλότερες κατηγορίες αλλά με cat6 και cat5e, και εφ'όσον το router/switch και οι κάρτες δικτύου υποστηρίζουν 1000άρι LAN, θα έχεις δίκτυο και μεταξύ των PC με 1000Mbps.Για δίκτυο 10Mbps μπορείς μέχρι 100 μέτρα. Για δίκτυο 100Mbps μέχρι 50 μέτρα. Επίσης απο hub σε hub (αν και δε νομίζω να σε ενδιαφέρει) μέχρι 5 μέτρα.
deadlock7 Ιανουάριος 20, 2006 Author #3 Ιανουάριος 20, 2006 Σωστος ο Μακης.Σαφως εννοουσα UTP καλωδιο.Απλα την ωρα που το εγραφα δεν μπορουσε να μου ερθει στο μυαλο το "καλωδιο δικτυου":o .Δεν πιστευω να εχει ρουτερ με gigalan,oποτε ειναι μεχρι 100μετρα!Ευχαριστω.. ΥΓ:Η ερωτηση εγινε γιατι σ'ενα μαγαζι που πηγε του ειπαν οτι μπορει να βαλει μονο μεχρι 20 μετρα!
trendy Ιανουάριος 21, 2006 #4 Ιανουάριος 21, 2006 Αν το καλώδιο είναι σωστά τερματισμένο μπορεί να φτάσει τα 150μ σε 100Mbps ή Gigabit, ανάλογα με την ποιότητά του.
Makis Hourdakis Ιανουάριος 22, 2006 #8 Ιανουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Αν το καλώδιο είναι σωστά τερματισμένο μπορεί να φτάσει τα 150μ σε 100Mbps ή Gigabit, ανάλογα με την ποιότητά του. Καλά, εγώ απο ένα βιβλιαράκι της intel του '97 για δίκτυα που μου δώσανε κάποτε τα ξέρω οπότε μάλλον δίκιο έχεις εσύ...
SlotKiller Ιανουάριος 24, 2006 #9 Ιανουάριος 24, 2006 30m χυμα utp με απλα κλιψακια απο πιστολι θα παιξουν κανονικα στα 100mbps? δυστυχως χρειαζομαι χυμα για να περασει απο τρυπα
greekfragma Ιανουάριος 24, 2006 #10 Ιανουάριος 24, 2006 ναι.εχω δοκιμασει 34 μετρα απο το σπιτι μου στον ξαδερφο απο πανω απο μπαλκονι σε μπαλκονι.μια χαρα δουλεψε.βεβαια ταχυτητες δεν θυμαμαι...ειχε γινει πριν κανα χρονο πριν φυγει το ξαδερφι φανταρος
Qlim4X Ιανουάριος 24, 2006 #11 Ιανουάριος 24, 2006 Αρχική απάντηση από SlotKiller 30m χυμα utp με απλα κλιψακια απο πιστολι θα παιξουν κανονικα στα 100mbps? δυστυχως χρειαζομαι χυμα για να περασει απο τρυπα ναι μια χαρα θα ειναι αρκη να βελεις πιοτικα καλο καλοδιο και μετα μην σε νιαζη τιποτα....
Makis Hourdakis Ιανουάριος 24, 2006 #12 Ιανουάριος 24, 2006 Αρχική απάντηση από SlotKiller 30m χυμα utp με απλα κλιψακια απο πιστολι θα παιξουν κανονικα στα 100mbps? δυστυχως χρειαζομαι χυμα για να περασει απο τρυπα Αν και δεν θα έχεις πρόβλημα, ακόμα και αν δεν μπορούσες να βρεις χύμα, δεν θα μπορούσες να πάρεις ένα φτιαγμένο, να κόψεις τη μια άκρη, να το ξαναπεράσεις και να του ξαναβάλεις ένα RJ-45;
SlotKiller Ιανουάριος 24, 2006 #13 Ιανουάριος 24, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr ναι μια χαρα θα ειναι αρκη να βελεις πιοτικα καλο καλοδιο και μετα μην σε νιαζη τιποτα.... τετοιες πολυτελειες δε νομιζω να εχω, λογω πιεσης χρονου και επαρχιας... απλο utp 5e θα ειναι...
SlotKiller Ιανουάριος 24, 2006 #14 Ιανουάριος 24, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Αν και δεν θα έχεις πρόβλημα, ακόμα και αν δεν μπορούσες να βρεις χύμα, δεν θα μπορούσες να πάρεις ένα φτιαγμένο, να κόψεις τη μια άκρη, να το ξαναπεράσεις και να του ξαναβάλεις ένα RJ-45; το σκεφτηκα και αυτο αλλα δεν ειναι το πιο ευκολο να βρεις 30m ετοιμο utp... και να καθεσαι να μονωνεις 10+1 καλωδια.. εκτος και αν το κοψω στο τελος και βαλω βυσμα, αλλα παλι δεν ειναι ευκολο να βρω τετοιο καλωδιο!
format c: Ιανουάριος 24, 2006 #15 Ιανουάριος 24, 2006 Μην φοβάσαι τίποτα, προχώρα θα δουλέψει. Για να μη ταλαιπωρηθείς όμως άδικα, καλό θα είναι να έχετε συνδέσει από πριν τα δύο PC με ένα κοντό καλώδιο (φέρτε τα κοντά) ώστε αν κάτι πάει στραβά στο δίκτυο να το έχετε λύσει από πριν.
Makis Hourdakis Ιανουάριος 24, 2006 #16 Ιανουάριος 24, 2006 Σωστό αυτό... Μια φορά γυρνούσα όλο το σπίτι πάνω κάτω απο PC σε PC και βλαστιμούσα γιατί δεν παίζει το δίκτυο, για να ανακαλύψω στο τέλος οτι δεν έκανε καλή επαφή το καλώδιο στη πρίζα... Είμαι lol, το ξέρω...
SlotKiller Ιανουάριος 24, 2006 #17 Ιανουάριος 24, 2006 ε δεν ειμαστε και τοσο ερασιτεχνες ο υπολογιστης θα συνδεθει σε ολοκληρο δικτυο, δεν θα 'ναι 1 προς 1
trendy Ιανουάριος 25, 2006 #18 Ιανουάριος 25, 2006 Για να γλυτώσεις το crimp tool θα σου πρότεινα να πάρεις θηλυκά rj45 για να τερματίσεις το 30μ καλώδιο και να βάλεις μετά έτοιμα patch cords του 1μ από το μπριζάκι μέχρι το pc ή το switch.
SlotKiller Ιανουάριος 25, 2006 #19 Ιανουάριος 25, 2006 Τα θυλικα δεν θελουν τετοιο εργαλειο? που θα βρω τετοια? Αν βρω τετοιο εργαλειο γλιτωνω κατι ετσι?
trendy Ιανουάριος 25, 2006 #20 Ιανουάριος 25, 2006 Όχι τα θηλυκά απλώς "κουμπώνουν" πάνω στο καλώδιο. Έχουν τα χρωματάκια έτοιμα στις θέσεις που πρέπει να βάλεις τα ζεύγη των καλωδίων και είναι ας πούμε πιο failsafe, αν δεν έχεις ξαναδουλέψει το crimp tool του rj45. Θα τα βρεις σε καταστήματα ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ειδών.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.