Jump to content

Μυστήριο κλείσιμο H/Y

Galioni

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα τροφοδοτικό chieftec 360W και οι συσκευές μου καταναλώνουν 320W (υπολογισμένα με το overclockulator). Το πρόβλημα είναι ότι όταν φτάνω το FSB στα 157 και τρέχω το 3D Mark 2005 το μηχάνημα μετά απο λίγο κλείνει. Είναι λογικό? Τι φταίει? Αν ο επεξεργαστής δεν άντεχε δεν θα έπρεπε απλώς να κολλάει? Έχω την Asus A7V880 και τον Athlon XP 2000+. Οι μνήμες είναι στα 2,5-3-3-7-12 και η τάση του επεξεργαστή στα 1,7V. Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες

δες στο βιος αν εχεις επιλεξει αυτοματο shutdown οταν ξεπερασει καποιο οριο η θερμοκρασια..αυξησε το αλλα οχι υπερβολικα δεδομενου οτι εισαι στα 1,7volt..τι ψυξη εχεις?

Η θερμοκρασία είναι σε φυσιολογικά επίπεδα (45 βαθμούς σύμφωνα με everest) χρησιμοποιώ αερόψυξη της Global Win (cak4-88T). Παρατήρησα ότι στα 1.75 V το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Μπορεί να κλείσει και κατά την εκκίνηση των windows...

temps απο το βιος εχεις δει? αν ναι τι τιμη εχουν? είπες οτι το προβλημα γίνεται πιο έντονο με τα 1.75 v το συμπερασμα ειναι συμφωνα με την εμπειρία μου οτι ή εχεις δώσει πολύ ρεύμα και συνακόλουθα οι θερμοκρασίες σε load είναι μεγάλες δοκίμασε λιγότερο ρεύμα και πες μας τι γίνεται μηπως είναι αρκετό για αερα αυτο που δίνεις.

τοτε μαλλον θα φταιει οτι εχεις αυξησει πολυ την ταση.βρες την καταλληλη τιμη ετσι ωστε να εισαι σταθερος.δεν μου ερχεται τπτ αλλο..

To πιθανοτερο ειναι απλα να μην αντεχει το ο επεξεργαστης διοτι απο 133 λογικα default που εχεις πας στα 157. Τωρα κανε ενα πολ/σμο του fsb επι το πολλαπλασιαστη του επξεργαστη σου και βρεις την συχνοτητα που δουλευει. Αρα ειτε θερμαινεται και θελει καλυτερη ψηξη ειτε απλα δεν μπορει να παει εκει σταθερα. Κατι αλλο που πρεπει να δφεις ειναι το AGP/PCI lock να εινει συνεχεια 66/33. Η ταση 1.7V που εχεις ειναι default παλι. Δοκιμασε να δωσεις λιγο παραπανω.Ανεβαζε το fsb σε μικρα βηματα και δοκιμαζε αν εισαι σταθερος. Αν και δε νομιζω να πιασεις τα 157. Γενικα θελει ψαξιμο. Δες τι γινεται με τις μνημες, ταση στον επεξεργαστη θερμοκρασιες.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι αν η "αστάθεια" που λέμε του επεξεργαστή εκφράζεται με ολικό κλείσιμο του συστήματος ή με πάγωμα του. Σήμερα δοκίμασα 143Χ12,5 με 1,65V(default) και ενώ όλα τρέχανε ρολόι (3D mark κτλ) μόλις δοκίμασα να βάλω XP σε ένα δεύτερο partition το μηχάνημα έκλεινε. Θα ανέβω στο 1,7. Το AGP lock της asus συνεπάγεται και PCI lock? Ενώ το έχω ενεργοποιημένο το everest μου δίνει chipset real clock 71ΜΗz. Αποκλείουμε το τροφοδοτικό να τα έχει παίξει? Οι θερμοκρασίες και από το bios δεν ξεπερνάνε τους 45 βαθμούς. Τώρα αν η μητρική δεν τις μετράει σωστά δεν ξέρω...

• 2 weeks later...

Τα Via δεν εχουν κλειδωμα.

Μαλλον αυτο φταιει.

Η ταση σου (μαλλον palomino core) ειναι ο.κ.(1,75)

Παντος στην παλλια μου jetway v600dap με kt600 (η οποια ειχε και επιλογη cas 1.5, και μου λετε μετα για dfi) ειχα πάνω απο 155 fsb και τα agp και pci ήταν πολυ πανω, αλλα δεν θυμαμαι ακριβως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.