Jump to content

Σχετικα με τον σκληρο

houla

Recommended Posts

Εχω φτιαξει ενα νεο συστημα το οποιο περιλαμβανει και ενα σκληρο

Baracunta 200gb sata, αυτο που παρατηρησα ειναι οτι στα εικονιδια κατω στο ρολοι

μου βγαζει την ενδειξη με το βελακι (πχ οταν συνδεω καποιο στικακι),

και ανοιγοντας΄το μου δειχνει τον σκληρο σαν αφαιρουμενη μονοδα δισκου,

ειναι σωστο αυτο???:...:

Επισης ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να συνδεσω και δευτερο σκληρο ιδιο στο συστημα μου?

Η μητρικη ειναι η MSI K8N SLI DIAMOND

Σωστό είναι ναι, λόγω του nf4 sata controller. Για 2ο δίσκο δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, από την στιγμή που ο controller είναι ενεργοποιημένος από bios και έχεις περάσει και τους οδηγούς(προφανώς τα έχεις κάνει όλα αυτά μιας και έχεις ήδη ένα δίσκο πάνω), απλά θα συνδέσεις τον 2ο δίσκο επάνω και θα τον κάνεις format μέσα από τα windows.

Εκτός αν εννοείς να τους κάνεις raid.

Λοιπόν, το raid είναι μία πονεμένη ιστορία για το thelab :p. Μας έχει διχάσει αρκετές φορές.

Σε γενικές γραμμές, με 2 δίσκους μπορείς να κάνεις το εξής:

raid 0: αυξημένη ταχύτητα, συνολική χωρητικότητα ίση με το άθροισμα των 2 δίσκων αλλα μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Αν σκάσει ο ένας από τους δύο δίσκους, χάνεις όλα τα data. Είναι και λίγο δυσκολότερο στο setup εφόσον έχεις ήδη εγκατάσταση και δεν θες να κάνεις format.

raid 1: ασφάλεια(αν σκάσει ο ένας δίσκος δεν χάνεις τα data), λίγο καλύτερο read από μονό δίσκο, μειονέκτημα ότι συνολική χωρητικότητα ίση με αυτή του ενός δίσκου.

Στήνεται ευκολότερα από το 0 αν υπάρχει ήδη εγκατάσταση.

Οταν λες να σκασει ο δισκος στο raid 0 εννοεις οταν ερθει καποια στιγμη η κακια η ωρα που θα χαλασει???, η οτι με raid 0 ζοριζονται οι δισκοι και σκανε πιο ευκολα???:toomuchne

Εσύ τι λες, να κάνει μπουμ; :p

Βασικά οι Seagate σχεδόν σπάνια τα φτήνουνε μόνοι τους... Τουλάχιστον σε σχέση με άλλους... Απλώς πρόσεχε μην κάνεις εσύ τπτ περίεργο (με ρεύματα κτλ). :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.