Jump to content

Help (Σοβαρο προβλημα..)

HellhammeR

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Μαριε οταν δημιουργω το raid μου αναγνωριζει συνολικη χωρητικοτητα 67,9 GB και οταν παω να εγκαταστησω τα windows μου λεει κατι για κατεστραμενο διαμερισμα..:confused:

Καλά είσαι ωραίος.

Μπορεί να έγραψες κάπου το τι δίσκους έχεις αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι για ένα raptor και ένα Maxtor. Τώρα αν έχουν ίδια χωρητικότητα ή όχι ή αν έχεις δυο ίδιους δίσκους δεν ξέρω.

Συμβουλή μου.

Μη βάλεις RAID.

Ξέχνα το.

Raid φτιάχνεις όταν έχεις δύο ίδιους δίσκους.

Διαφορετικά δεν συμφέρει.

Γιατί θέλεις Raid ?

Μακάρι να σου παίξει στα απλά ο Maxtor γιατί κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο έχει πρόβλημα με corruption αρχείων και χρειάζεται firmware update για να δουλέψει.

Εχω εναν MAXTOR 300 GB S-ata II και εναν ραπτορα WD. Τον serial ata II τον εκανα I απο τα jumperakia αλλα δεν φταει αυτο..

Τεσπα δεν θα κανω raid θα εχω τον 300αρι για αποθηκη

Με το raid 0 που είναι για ταχύτητα παίρνεις τη διπλάσια χωρητικότητα του μικρότερου δίσκου. Όλο το υπόλοιπο χάνεται.

Αν θέλεις μεγάλη ταχύτητα πρέπει να αγοράσεις άλλον ένα ίδιο ράπτορα για raid 0.

Ο MAXTOR 300 GB S-ata II γράφει πάνω ποιο μοντέλο είναι. Γράψε μου το νουμερο αυτό.

Μια και δεν θάχεις Raid δεν χρειάζεται να πατήσεις F6 για οδηγούς.

Αφού εγκαταστήσεις Windows βάλε πρώτα απ' όλα το CD της ASUS.

Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Και μόνο που θα μπει, θα εγκατασταθεί ο οδηγός ΑΤΚ0110 ACPI utility αυτόματα.

Κατέβασε τους τελευταίους οδηγούς 6.82 της Nvidia για το Nforce4 X16 AMD Intel chipset.

Είναι το αρχείο nForce4_x16_6.82_winxp2k_international.exe από εδώ.

ftp://download.nvidia.com/Windows/nForce/standalone/6.82/

Για ήχο θα εγκαταστήσεις τον οδηγό για Windows XP από εδώ.

http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True

Μετά θα εγκαταστήσεις τους υπόλοιπους οδηγούς όπως για την κάρτα γραφικών.

Καλό είναι να πατήσεις το προφίλ και να γράψεις τη σύνθεση του υπολογιστή σου, ώστε να ξέρουμε τι εξαρτήματα έχεις. Δες το δικό μου. Από κάτω είναι και γράφεται αυτόματα κάθε φορά.

Ότι θέλεις επιπλέον ρώτα.

Καλή επιτυχία.

Μαριε, τα windows αναγνωριζουν τον SERIAL ATA II (τον maxtor) μου αντι για 270 Gb περιπου στα 131 GB. Δοκιμασα να κανω εγκατασταση windows με service pack 2 αλλα και χωρις service pack, περνωντας τους silicon SERIAL ata drivers (στην εγκατασταση των windows πατωντας f6). Αλλα και παλλυ επιμενει το συστημα να τον αναγνωριζει στην μιση του χωρητικοτητα. Δοκιμασα να των κανω διαμωρφωση απο το fdisk αλλα στο fdisk δεν τον αναγνωριζει. Τον ραπτορα τον αναγνωριζει κανονικα.:blink:

EDIT

Τον εκανα και διαμορφωση απο fdisk τελικα αλλα και παλυ η χωρητικοτιτα του ειναι στα 131080ΜΒ ακριβως..

Για τους maxtor υπάρχει ενα patch που λέγεται "big drive enabler" αν κατάλαβα το πρόβλημα, το κατεβάζεις απο το site της maxtor και αφορά τους δίσκους που είναι <160GB αν και με ξενίζει λίγο το 131GB που λές.

Το ιδιο ειχα παθει και με εναν Seagate 200αρι.. Eιχε παει στα 127 GB αλλα μολις εβαλα το Silicon με την εγκατασταση των windows πηγε στο κανονικο του μεγεθος..

Maxtor: MFG.DATE: 17NOV2005

TLA: 6V300F006641A

WWN: 50010750400103A4

To κανονικο μεγεθος του δισκου ειναι: 286189ΜΒ και μου τον βγαζει:131080ΜΒ.

Τελικα το εκανα, περασα το nv sata controler και μοθ το αναγνωρισε, ακομα ομως δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το αναγνωρισε με το SP2. Τεσπα, ευχαριστω Μαριε για το support.:D

Οι ευχαριστίες πάνε στον taramas που σου απάντησε αυτή τη φορά.

Δεν πρόκειται όμως να έχεις σωστά Windows.

Με τις νεότερες μητρικές είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις SP2.

Έκανες load defaults στις ρυθμίσεις του BIOS?

Επίσης σου ζήτησα τον κωδικό του Maxtor, αλλά ....

Σου εδωσα τους κωδικους που βλεπω πανω στον maxtor. Εβαλα το Service Pack 2 dont worry.

Δεν το εκανα με τον τροπο που με ειπε ο ταραμας. Δηλαδη δεν ακτεβασα αυτο το αρχειο, εβαλα απλα τους sata drivers απο την nvidia που με ειχες πει να βαλω οταν μου ειπες πως θα γινει το raid. Ολα οκ ολα μια χαρα..:flower:

Πρωτη φορα εχω δει να μου ανοιγει τοσο γρηγορα το PC.. εχω μεινει αναυδος..:eek:

Καλά. Στραβωμάρα.

Ο δίσκος που έχεις είναι DiamondMax 10.

Δεν μου έγραψες όμως το Code.

Θα είναι κάπως έτσι

Code: BANC1B70

Οι δίσκοι αυτοί έχουν πρόβλημα με Nforce4 chipsets.

Με Intel δεν έχουν πρόβλημα.

Υπάρχει ένα firmware update εδώ

http://faq.tweakers.net/om/1B70.zip

Δες και στην ιστοσελίδα της Maxtor την Answer ID 2685 εδώ:

http://maxtor.custhelp.com/cgi-bin/maxtor.cfg/php/enduser/cls_adp.php?p_sid=C9QcNJ-h&p_lva=&p_li=&p_search_text=install%20XP%20SATA%20diamondmax&p_sp=aW5zdGFsbCBYUCBTQVRBIGRpYW1vbmRtYXgmcF9zZWFyY2hfdGV4dD1pbnN0YWxsIFhQIFNBVEEgZGlhbW9uZG1heA**&p_cluster=0000|46|10005&p_faqid=2685&p_created=1136595488&p_topview=1

Maxtor SATA II Drives and nVidia nForce4 Compatibility

Question

The following issues have been identified with Maxtor SATA II drives and the nVidia nForce4 controller.

- No detection

- Anomalous behavior such as data corruption

Answer

Note: This solution is only to be applied to the listed products and only when used with the nForce4 chipset. If you are unsure as to which chipset you have, contact your motherboard manufacturer or visit your motherboard manufacturer's website for clarification.

The drives affected are those with model numbers starting with:

6V- (DiamondMax 10)

6H- (DiamondMax 11)

7V- (Maxline III)

7H- (MaxLine Pro 500)

A firmware upgrade to resolve these issues for Maxtor SATA II drives is available by contacting Maxtor Support. Please have the drive serial number and the Code number available, which will be listed on the top label of the drive itself.

Contact Maxtor Online:

North, Central and South America

Europe, Middle East, and Africa

Asia, Australia, and New Zealand

Please see our Contact Pages for telephone support options:

North/Central/South America

Europe, Middle East and Africa

Asia, Australia and New Zealand

Φαντάζομαι ξέρεις τι σημαίνει data corruption και πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα αυτό.

Δυστυχώς στο θέμα αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.

Η συμβουλή μου είναι να κάνεις RMA αυτό τον δίσκο και να πάρεις άλλο.

Ναι το σύστημα που έφτιαξες δεν έχει σχέση με τίποτα από όσα ήξερες.

Είναι απίστευτα γρήγορο. Αν μάλιστα μάθεις λίγα πράγματα και το υπερχρονίσεις θα δεις οτι είναι εκπληκτικός ο υπερχρονισμός που θα πετύχεις. Η μητρική αυτή δίνει ρέστα φίλε μου.

’σε που τα παιχνίδια, θα είναι μαγεία ακόμα και σε τεράστιες αναλύσεις, με την ποιότητα εικόνας στο max.

Για την κάρτα γραφικών να εγκαταστήσεις τους τελευταίους επίσημους οδηγούς της Nvidia, τους 81.98.

Ελπίζω να μην εγκατέστησες τους IDE και το NAM της Nvidia.

Σου είχα δώσει δύο ιστοσελίδες παλιότερα για ρυθμίσεις στο BIOS.

Τις είδες? Έχω γράψει πάρα πολλές πληροφορίες εκεί.

Δες και την παρακάτω σελίδα. Αν και αυτά που γράφω είναι για άλλη μητρική, τόσο οι πληροφορίες όσο και τα προγράμματα και οι ιστοσελίδες ισχύουν και για την Α8Ν32-SLI deluxe.

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=177014#post177014

Nαι εχω περασει και το last bios 1009 στην μητρικη, οπως επισης και τους 81.98, τους drivers του nforce που μου ειπες να εγκαταστησω(χωρις ΙDE και NAM) . Ο σκληρος δεν δειχενι να εχει καποιο προβλημα τον εχει αναγνωρισει κανονικα το συστημα στην κανονικη του χωρητικοτητα.

Σωστός, στην βιασύνη μου ούτε εγώ πρόσεξα ποιόν ακριβώς δίσκο έχεις αν και ανέφερα οτρι με παραξένεψε το 131GB, εύχομαι να είναι όλα καλά και να χαρείς το σύστημα γιατί όπως βλέπω έριξες αρκετά φράγκα.

Εχω ακουσει οτι χρειαζεται να εγκαταστησεις καποιους drivers για επεξεργαστες ΑΜD64, κατεβαζοντας τους απο το site της AMD για να αποφευχθουν καποια προβληματα. Αληθευει κατι τετοιο?

Ναι και όχι μόνο.

Αφού τους εγκαταστήσεις πρέπει να εγκαταστήσεις και δύο update της M$ έξτρα από αυτά που σου κάνει αυτόματα.

Το WindowsXP-KB896256-v3-x86-ENU.exe και το UPHClean-Setup.msi από τη M$.

Δες και αυτό http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=297760#post297760

Ποια ακριβως να κατεβασω? Μονο τα διορθωτικα ? Επισης που ειναι το fix στο amd site δεν το βρισκω:confused:

EDIT:

Κατεβασα και εγκατεστησα αυτο απο το site της AMD: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (exe) 1.2.2.2

Οπως επισης και το: WindowsXP-KB896256-v3-x86-ENU.exe (Μονο που αυτο ειναι για αγγλικα windows ενω εγω εχω Windows XP pro Ελληνικα. Αν μπορεις να μου δωσεις το link για τα Ελληνικα)

Αλλα δεν βρηκα πουθενα το UPH αρχειο που λες στο post σου..

Φτιάξε ένα txt αρχείο, αντέγραψε αυτά

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Throttle]

"PerfEnablePackageIdle"=dword:00000001

Ονόμασε το αρχείο Throttle.reg και τρέξε το με διπλό κλικ.

Θα ενεργοποιηθεί με αυτό τον τρόπο το update για τους διπλοπύρηνους.

Αν εκεί που λέει ένα (1) βάλεις μηδέν (0) απενεργοποιείται το update.

Βέβαια δεν έχεις λόγο να το απενεργοποιήσεις.

Ναι οκ το έκανα και αυτο με την registry, παρατηρησα ομως μια αυξηση 3 με 4 βαθμους στην θερμοκρασια του επεξεργαστη και της μητρικης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.