mariosalice Ιανουάριος 23, 2006 #41 Ιανουάριος 23, 2006 Χωρίς κάρτα γραφικών δεν εκκινεί ο υπολογιστής. Η Zalman βγαίνει με δύο βίδες οπότε δεν ισχύουν όσα έγραψα στο edit. Σπρώξε το μοχλό όπως είπα να ελευθερωθεί ο επεξεργαστής και βγάλε τη Zalman μαζί με τον επεξεργαστή. Καλύτερα έτσι γιατί δεν θα χρειαστεί να ξαναβάλεις πάστα. Και μη ξεχάσεις αφού βγάλεις το Α1 Dimm να βγάλεις και το Β1 και να το ξαναβάλεις στη θέση του μέχρι να ακουστεί ένα κλικ και να κουμπώσουν τα αυτάκια στις δύο εγκοπές του πάνω και κάτω. Το πρόβλημα που έχεις γίνεται συνήθως όταν έχει συνδεθεί λάθος κάποια συσκευή. Γι' αυτό σου είπα να τα βγάλεις όλα. Αν δεν πατάει καλά ένα DIMM ή είναι λάθος κάποια πινς σε USB ή δεν πατάει καλά ο επεξεργαστής ή η κάρτα γραφικών, η μητρική το καταλαβαίνει και δεν δίνει ρεύμα. Πάει να ανοίξει και σβύνει αλλά το πράσινο λαμπάκι που δείχνει οτι παίρνει ρεύμα μένει αναμμένο. Επίσης και οι επεξεργαστές αν υπερθερμανθούν και φτάσουν στους 100 βαθμούς κλείνουν αυτόματα. Αυτό όμως προϋποθέτει λειτουργία τους. ’ρα δεν έχει χαλάσει η CPU σου. Αρχική απάντηση από HellhammeR [Σήμερα, στις 04:15] Zalman Fatal1ty EDIT Το back plate της asus τα εξωγκωματα ανεβαινουν περιπου μισο εκατοστο πανω στην μητρικη, εγω βιδωσα της βασεις πανω σε αυτα και μετα την ψυκτρα, δλδ παιρναω κατα μισο εκατοστο περιπου τις προδιαγραφες της ψυκτρας που θελει η zalman να ειναι 13,5 εκατοστα (κοιτα...εδω την κατω φοτο, τετοια εξωγκωματα εχει και η A8N32-SLI Deluxe) οι βιδες πανω απο την μητρικη. Αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο διοτι οπως σου ειπα η ψυκτρα εχει κατσει και ουτε καν ξεκολαει απο τον επεξεργαστη.. Εννοείς 13,5 mm + 0,5mm=14mm ή 13,4+5mm=18,5mm? Δεν την ξέρω αυτή την ψύκτρα. Αν κάποιος έχει εμπειρία ας μας απαντήσει. Τα μεταλλικά αυτιά που γράφουν L-Type μετακινούνται με κάποια βίδα πάνω κάτω ή έχουν μέσα έλασμα ώστε βιδώνοντας τις βίδες που πάνε στη μητρική (εκεί που γράφει 13.5 mm στη φωτό) να σφίγγει η ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή? Γιατί μισό εκατοστό διαφορά μου φαίνεται πολύ. Πάντως μάλλον σωστά έβαλες τον επεξεργαστή αφού λες οτι πάτησε καλά και τώρα δεν τραβιέται. Σήκωσε το μοχλό (η πάνω άκρη του μπλε βέλους) που φαίνεται και στη φωτο ώστε να βγει ο επεξεργαστής.
HellhammeR Ιανουάριος 23, 2006 Author #42 Ιανουάριος 23, 2006 Τα αυτακια L-type απλα συρονται και στην ουσια "κρεμονται" μεχρι να τα βιδωσεις στις βιδες. Εβγαλα αυτες τις χοντρες βασεις που ειδες στην φοτο (εγω βιδωσα αυτες τις βασεις πανω στις εξωχες του back plate και γιαυτο λεω ειναι πιο πανω απο τα 13,5 που λεει η zalman. Τωρα βιδωσα την ψυκτρα ετσι ακριβως οπως την βλεπεις στην φοτο δλδ στα 13,5 οπως λεει και η zalman, αλλα δεν αλλαξε τπτ. Ναι πριν βγαλω τον επεξεργαστη θα δοκιμασω μια αλλη καρτα γραφικων πανω στην μητρικη( δεν εχω PCI μονο AGP εχω). Θα βρω απο κανεναν φιλο μου μια PCIe και θα την δοκιμασω. Το PCIe της μητρικης δεν νομιζω να εχει προβλημα διοτι δοκιμασα την καρτα και στο δευτερο PCIe και παλυ δεν εκινησε. Ριξε ενα βλεφαρο στην καρτα γραφικων μου και σε εκεινο το σημειο που ειναι στο κυκλακι η παστα ειχε παει μεχρι κατω δλδ εμοιαζε σαν να ειχε "χυθει" μεχρι το τελος της πλακετας (τωρα την καθαρισα αλλα ψιλοφαινεται, παρεπιπτωντος η καρτα μολις παταω το power ο ανεμιστηρας δουλευει στο max. Οπως σου ειπα η καρτα γραφικων κανει πιο πολυ θορυβο απο ολους τους ανεμιστηρες του κουτιου.. Αν ειναι δυνατον να εχει προβλημα η καρτα γραφικων.. και την περιμενα 2 μηνες...η γκαντεμια δεν εχει ορια !
Makis Hourdakis Ιανουάριος 23, 2006 #43 Ιανουάριος 23, 2006 ’μα η θερμοαγώγιμη είναι τύπου arctic silver μήπως σου κάνει αυτή το πρόβλημα;
taramas Ιανουάριος 23, 2006 #44 Ιανουάριος 23, 2006 1) ο επεξεργαστής αν είναι κρύος και έχει πάστα τύπου ceramique - arctic silver κλπ δεν βγαίνει, ή θα κάνεις την κίνηση που σου είπε ο mariosalice ή θα πάρεις ενα πιστολάκι και θα ζεστάνεις την πάστα να μαλακώσει για να βγεί η ψύκτρα.2) η πάστα στην κάρτα είναι πρόβλημα, για να λοιώσει τόσο ώστε να χυθεί έξω σημαίνει πολύ μεγάλη θερμοκρασία, μόνη λύση είναι να βγάλεις την ψύκτρα να καθαρίσεις τον πυρήνα με προσοχή, να βάλεις νέα πάστα (πολύ λεπτό στρώμα, ίσα που το παίρνει το μάτι σου) και να τοποθετήσεις την ψύκτρα ξανά, δεν πιστεύω απο λάθος να έχουν βάλει τόσο πολύ πάστα και να χύθηκε έξω, μάλλον δεν κάθεται καλά η ψύκτρα και ανέβασε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
HellhammeR Ιανουάριος 23, 2006 Author #45 Ιανουάριος 23, 2006 Η παστα που εβαλα στον επεξεργαστη ειναι η κανονικη θερμαγωγιμη παστα του εμποριου που υπηρχε μεσα στην συσκευασια της ψυκτρας.
aoratos Ιανουάριος 24, 2006 #46 Ιανουάριος 24, 2006 γεια σας!θα ηθελα να μου πειτε τη ειναι το RMA!γιατι το ιδιο προβλημα ειχε το pc μου και το πηγα στον τεχνικο επειδει ηταν γνωστος μας χωρις να το ψαξω πολυ το θεμα!
Makis Hourdakis Ιανουάριος 24, 2006 #48 Ιανουάριος 24, 2006 Αρχική απάντηση από HellhammeR Η παστα που εβαλα στον επεξεργαστη ειναι η κανονικη θερμαγωγιμη παστα του εμποριου που υπηρχε μεσα στην συσκευασια της ψυκτρας. Πιθανότατα σιλικονούχα δλδ άρα άκυρο...
HellhammeR Ιανουάριος 24, 2006 Author #49 Ιανουάριος 24, 2006 Ειναι η Normal ασπρη παστα. Ριξτε μια ματια στο εσωτερικο του κουτιου..Μην τα βλεπεται ετσι τα καλωδια θα τα τακτοποιησω οταν εκκινησει... :(
mariosalice Ιανουάριος 24, 2006 #50 Ιανουάριος 24, 2006 Τώρα γιατί μας τη δείχνεις αυτή τη φωτογραφία? Για να δούμε πόσο ωραία είναι τα λαμπάκια? ’σε που είναι σκοτεινή και δεν διακρίνουμε αν έβαλες σωστά τα καλώδια για να σε βοηθήσουμε. Απ' όσα είπαμε τίποτα δεν έκανες. Βλέπω καλώδιο (μάλλον ακατάλληλο) πάνω στο EZ-Plug της μητρικής που δεν θάπρεπε να το βάλεις. Βλέπω δύο dimm πάνω ενώ είπες οτι θα δοκίμαζες με ένα. Βλέπω SATA καλώδιο που πάει στο sil controller. Αλήθεια πώς σου ήρθε να το βάλεις εκεί? Βλέπω ένα καλώδιο που πάει στη τροφοδοσία 12v της μητρικής που έχει τυλιχτεί με ηλεκτρολογικό καλώδιο για ομορφιά με δύο αντί για τέσσερα πινς. Αλήθεια τι καλώδιο είναι αυτό? Πού πάει? Το καλώδιο ΑΤΧ12v στο Tagan 580 U22 είναι αυτό που φαίνεται παρακάτω και δεν έχει καμμιά σχέση με το καλώδιο που μας δείχνεις στη φωτο. Βλέπω οτι έχεις συνδέσει πάνω στη μητρική IDE, floppy και ανεμιστήρες. Έτσι θα βρεις το πρόβλημα που έχεις? Με συγχωρείς αλλά RTFM.
SlotKiller Ιανουάριος 24, 2006 #51 Ιανουάριος 24, 2006 τι παρατηρητικοτητα ειναι αυτη ρε Μαριε? το SATA καλωδιο εκει πισω τι κανει? πιο μπροστα δεν εχει πορτα SATA?
mariosalice Ιανουάριος 24, 2006 #52 Ιανουάριος 24, 2006 Το πιό χοντρό πρόβλημα είναι το ΑΤΧ12V καλώδιο. Κανονικά είναι τετράπινο. Αυτό που βλέπω στη φωτό (το άσπρο) είναι δίπινο και σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο γαλάζιο 12v καλώδιο που έχει το Tagan 580 U22. Πώς να παίξει το ρημάδι? Φίλε HellhammeR Δώσε αυτά τα 20 που είπες να σου το φτιάξουν. Είναι jumba man. Τόσα έδωσες για τα εξαρτήματα που αγόρασες. Πήρες ότι καλύτερο κυκλοφοράει. Υπέροχο κουτί το Armor btw. Κρίμα είναι.
HellhammeR Ιανουάριος 24, 2006 Author #53 Ιανουάριος 24, 2006 Κανεις λαθος δεν ειναι 2πινο ειναι τετραπινο... Μην το βλεπεις σαν τριπινο ειναι κανονικο απλα η φοτο ειναι λιγο ελεινη...
HellhammeR Ιανουάριος 24, 2006 Author #54 Ιανουάριος 24, 2006 E ηρεμια λιγο. Καταρχην ολα αυτα που με ειπες τα εχω κανει στην φοτο τα εχω ολα ενωμενα και απλα την εβγαλα και τη ποσταρα μπας και κανεις παρατηρηση τπτ περιεργο.. Ολα τα εχω κανει και χωρις dvd-roms χωρις floppy. Και επισης το καλωδιο που παει στο κοντρολερ που λες ναι δεν το ειχα εκει δεν το ειχα καν συνδεμενο...ειχα συνδεση μονο το ραπτορα. Οπως θα δεις και στις αλλες σελιδες την μητρικη την εχω εκκινησει και εξω απο το κουτι συνδεμενα μονο τα απολυτος βασικα..!!!!!Edit: Θα το εκανα αυτο απο την πρωτη μερα αλλα πρεπει να το παω στο πλαισιο απο εκει που εχω αγορασει την μητρικη δλδ.. αλλα δεν γινεται αυτην την περιοδο, γιαυτο προσπαθω και μονος μου αμα καταφερω κατι...
Dr.Paneas Ιανουάριος 24, 2006 #55 Ιανουάριος 24, 2006 Την μητρική την βίσωσες απευθείας στο κουτί ή έχεις βάλει ανέμεσα στην μητρική και στο κουτί κάτι μικρα μεταλλικα πραγματάκια "βασεις" ;Γιατί αν δεν εχεις βάλει την βάσεις, τότε αυτό φταίει.
SlotKiller Ιανουάριος 24, 2006 #56 Ιανουάριος 24, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas Την μητρική την βίσωσες απευθείας στο κουτί ή έχεις βάλει ανέμεσα στην μητρική και στο κουτί κάτι μικρα μεταλλικα πραγματάκια "βασεις" ; Αρχική απάντηση από HellhammeRΟπως θα δεις και στις αλλες σελιδες την μητρικη την εχω εκκινησει και εξω απο το κουτι συνδεμενα μονο τα απολυτος βασικα..!!!!!ή πολυ ατυχος εισαι εισαι ρε γμτ... ή κατι ψιλο εχεις κανει και στα χαλαει ολα! κριμα που εισαι λαρισα.. ανεβαινω αυριο καρδιτσα, αλλα για να φτασω με αυτον τον καιρο μεχρι λαρισα ειναι αδυνατο! Με τη μαμισια ψυχτρα τελικα ξαναδοκιμασες?
HellhammeR Ιανουάριος 24, 2006 Author #57 Ιανουάριος 24, 2006 Το βρηκα τελικα... :p Λοιπον τωρα πηγα να βγαλω την ψυκτρα ωστε να βφαλω το dimmaki που ηταν στην Α1 θεση και δεν μπορουσα να το βγαλω λογου το οτι η ψυκτρα ηταν ογκοδης. ΕΠΡΕΠΕ να το κανω απο την αρχη !! ΠΙΟΣ φταιει? Ο ΣΥΝΗΘΗΣ υποπτος η RAM. Τελικα εβγαλα το dimmaki απο την Α1 θεση και εκκινισε! Μετα το ξαναβαζω παταω το power και μου εσβησε αυτοματα μολις το αναψα.. εσβησε μονο του δηλαδη κατευθειαν.. Τωρα δεν ξερω αμα ειναι καμμενο το dimmaki η η θεση DIMM της μητρικης..Η μητρικη πρεπει να εχει το προβλημα.. Α τελικα δεν εβγαλα την ψυκτρα απλα το κρατουσα πανω απο το dimm της μητρικης το dimmaki.
mariosalice Ιανουάριος 25, 2006 #58 Ιανουάριος 25, 2006 ’ντε επιτέλους.Τα κατάφερες.Τέλος καλό όλα καλά.Μόνο την άλλη φορά όταν σου λέμε να κάνεις κάτι κάνε το ή πες μας δεν το κάνω.Να ξέρουμε τι έκανες για να πάμε παραπέρα.Από τις 22 του μήνα μας είπες οτι είσαι με ένα dimmάκι.http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=339425#post339425Αρχική απάντηση από HellhammeR [22-01-2006 18:59] Οταν σου ειπα οτι τα εχω ετσι εννοουσα τα εχω ετσι αυτην την στιγμη και βεβαια δοκιμασα με τον ραπτορ μονο και χωρις ενωμενα τα USB πανω στην μητρικη οπως και βεβαια εχω δοκιμασει με ενα dimmaki μονο..Αυτο που δεν δοκιμασα ειναι αυτο με το insert που με ειπες και το δοκισαμα τωρα. Παταω το power εχοντας κρατημενο το ins μου αναβει το pc αλλα κλεινει απευθειας μονο του σε 4 δευτερολεπτα.. Δηλαδή ποιόν δούλευες? Εμάς?Ε είναι εύκολο να το διαπιστώσεις αυτό που ρωτάς.Βάλε το καμμένο dimmάκι στη θέση Α1.Τι περιμένεις?Κατά τη γνώμη μου δύσκολο να είναι εντελώς καμμένο το Dimmάκι και αδύνατο να έχει πρόβλημα το slot της μητρικής. Σπρώξε το να μπει όλο μέσα σωστά μέχρι να κουμπώσουν αυτόματα τα αυτάκια και πίεσε το και λίγο παραπάνω.Αυτό που λέω είναι οτι μάλλον δεν πίεσες καλά το dimmάκι.Αν δουλέψει μας λες για να σου πούμε τη συνέχεια.Πάντως να ξέρεις στη μητρική αυτή δουλεύουν τα Dimm και στις θέσεις Β1 Β2 αν είναι δυο μαζί.Ένα μόνο του δουλεύει μόνο στη θέση Α1.
HellhammeR Ιανουάριος 25, 2006 Author #59 Ιανουάριος 25, 2006 Μα δεν σας εκρυψα τπτ.. καθε αλλο την βοηθεια σας ηθελα..Οντως το ειχα δοκιμασει με ενα dimmaki στην θεση A1, αλλα πριν εβγαζα την ψυκτρα για να αφαιρεσω το Α1 ηθελα να διαπιστωσω οτι σιγουρα απο εκει ερχεται το προβλημα.Μαριε, δεν φταιει ουτε το dimmaki ουτε το dimm της μητρικης ουτε εχω παρει τπτ ελλατωματικο. Το προβλημα ξερετε που ηταν?Οπως θα ειδατε εβαλα χαλκο στις 2 μνημες μου. To χαλκο που εβαλα στα dimmakia τα πηρα απο το "αγαπητο" e-shop. Ο χαλκος που με ηρθε αποτελουνταν απο 2 πλαινα χαλκου που τα τοποθετουσες στα παλινα της μνημης και τα κουμπονες απο πανω με ενα ειδικο σιδερακι. Στα 2 πλαινα που τοποθετησα στο ενα dimmaki ειχαν ειδικη διαφανης ταινια απο μεσα ωστε να μην ακουμπαει ο χαλκος απευθειας με τα κυκλωματα της μνημης. Ελα μου ντε που το e-shop στα αλλα 2 πλαινα που τοποθετησα στο 2 dimmaki δεν ειχε βαλει αυτην την ταινια και ακουμπουσε ο χαλκος απευθειας με την μνημη προκαλωντας βραχυκυκλωμα καθε φορα που ανοιγα το PC. Πραγματικα δεν πηγε ουτε μια στιγμη το μυαλο μου στον χαλκο...:X: Τελικα τοποθετησα εγω μωνοτικη ταινια στα πλαινα του χαλκου που δεν ειχε και εκκινησε ο υπολογιστης.Να σε ρωτησω κατι αλλο Μαριε σχετικα με το RAID. Θελω να πω για να δημιουργησω RAID στην συγκεκριμενη μητρικη θα πρεπει να τοποθετησω τον ενα serial ata στην ειδικη κοκκινη υποδοχη η και τους 2 στα μαυρα?Επισης, οταν ενεργοποιω το RAID απο το BIOS και επιλεγω RAID μεταξυ των serial-ata και αποθηκευω τις ρυθμισεις οταν ξαναμπαινω στο BIOS δεν μου αναγνωριζει τους σκληρους αλλα αμα το απενεργοποιησω το RAID τους αναγνωριζει. Για πες μου τι παιζεται με τα RAID αμα δεν σου κανει κοπο γιατι μονο αυτο το προβλημα εχω τωρα ολα τα αλλα λειτουργουν αψογα. Aπο θερμοκρασιες 30 βαθμους ο επεξεργαστης και το κουτι γυρω στους 20. Δεν το εχω τρεξει σε full load αλλα σε standby αυτες ειναι οι θερμοκρασιες μετα απο αρκετη ωρα ανοικτος.
mariosalice Ιανουάριος 26, 2006 #60 Ιανουάριος 26, 2006 Με το 1009 BIOS θα τους βλέπει και καλό είναι να το εγκαταστήσεις.Επίσης ρίξε και μια ματιά στο manual και στο σχετικό thread που έχουμε εδώ.Ξέχνα το κόκκινο προς το παρόν. Είναι ειδική περίπτωση, όπως και το πίσω εξωτερικό SATA που έχει (μη συνδέσεις στο εξωτερικό SATA κοινό SATA καλώδιο γιατί θα κάνεις ζημιά). Θέλει ειδικό καλώδιο).Θα χρησιμοποιήσεις τα SATA1 & SATA2 που είναι οι δύο πάνω υποδοχές από τις τέσσερις.Για τις ρυθμίσεις στο BIOS δες αυτό. Έχει εικόνες από το 1009 BIOS αλλά δεν διαφέρει πολύ από το δικό σου.Το στήσιμο RAID πάντως δεν είναι απλή υπόθεση.Γiα να μπεις στις ρυθμίσεις του RAID πρέπει να πατήσεις το F10.Στο 1009 δεν χρειάζεται να δηλωθεί bootable το Raid 0.Στα προηγούμενα χρειάζεται.Θα χρειαστεί να γράψεις σε floppy τους Raid οδηγούς από τους 6.82 της Nvidia και να πατήσεις F6 όταν αρχίσει η εγκατάσταση των Windows XP SP2.Όταν μπεις Windows βάλε το CD της ASUS.Εγκατέστησε τους οδηγούς 6.82 χωρίς IDE NAM ήχο.Βάλε τους οδηγούς ήχου από το CD της ASUS.Μην εγκαταστήσεις Norton ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.